Keresés

Részletes keresés

aeon flux Creative Commons License 2003.05.22 0 0 213
remélem nem sértődsz meg kulapapa, ha ezen hozzászólásodat most még szkippelem. majd szombaton visszatérünk rá...
Előzmény: greatcornholio (212)
greatcornholio Creative Commons License 2003.05.22 0 0 212
Ismertek annyira, hogy tudjátok, egy film, amit már hónapok, pláne évek óta várok, az bizony alapból 10/10 pontról indul. Ugyanígy voltam szerda este a Matrix folytatásával is, amit bezony nem kevés ideje várok a 10/10+ pontos első rész óta. Tisztában vagyok a hibáival, tudom, hogy nagyrészt úgy van összelopkodva, de ennek ellenére én nagyon szeretem. Natehát szerda éjfél, Duna Pláza második legnagyobb terme, feliratos verzió. Elkezdődött a film... Nézem... Semmi. Nem akar beindulni bennem a Matrix feeling. Sebaj, biztos az álmosság teszi, mert előző nap fél 6-kor keltem. Nézem tovább... Jé ez Zion. Pár hónapja még a fél karomat odaadtam volna, hogy láthassam, de most valahogy nincs rendben valami. Zion nem jön be. Húha - gondoltam - itt bizony nem velem van a baj. Ez a film jól el lett... khm... izélve. Oké gyerekek, semmi gond. Itt jön Neo és harcol. Khhhhhmmmm. Ez sem jön be annyira. Ráadásul már vagy 3/4 órája megy és dög unalmas. Mi van itt? Elfelejtettek filmet csinálni a tesók? Zion mi van veled? Hiszen az emberek nem igazán illenek a CGI efektek elé. Megy a film, megy a film, illetve nem is megy... Csúszik... Egészen 10/3-ig lecsúszott az elmémben. Sajnáltam, hogy eljöttem ilyen későn és sajnáltam, hogy egyáltalán belekezdtek az elkészítésébe a folytatásnak és nem hagyták meg az első részt egyedül a filmtörténetnek. Minden bajom van. Fáj a hátsóm, melegem van, álmos vagyok és a filmvászonról pedig árad rám az unalom. Mit csinálnak ezek? Jé végre egy ismerős arc! Az Oraculum. Valami kulcsról rizsázik Neonak. Nem igazán tudom, miről van szó, de sebaj... Nézzük csak. Hú végre egy állat verekedés kerekedik, a feeling és az összkép még mindíg nem az igazi, de a film felkúszik 10/4-re. Na Neoék elmennek valami francia nyelven káromkodó fószerhez. Jé végre itt van Monica Belucci! Be jó, már miatta megérte eljönni. 10/5! És ettől jelenettől kezdve (nem Monica miatt, mert ő nem szerepel túlságosan sokat) megszűnt a külvilág. Elmúlt az álmosság, a nézőtársak elhallgattak, nem fájt többé a s*ggem sem. :) Egyszercsak ott voltam a Matrixban és rámzúdult minden, amit ettől a filmtől vártam... Mégpedig többszörösen. Pár perc után már nem gondolkodtam a pontozáson sem és csak amiatt izgultam, hogy minél később legyen vége. Nem tudom leírni, mit érzek, ha az első részt nézem. Matrix feelingnem szoktam hívni, de én sem igazán tudom, mi van olyankor, egyszerűen a film hatása alá kerülök és csak néha riadok fel, amikor egy harcjelenetnél például megrándul a lábam egy fontos rugásnál, vagy éppen félrerántom a fejemet, ha Neo kap egy maflást. Olyankor mindíg ijedten nézek körül, a többiek vajon észrevették-e a magánszámomat, de az ilyen eseteknél mindíg az az eredmény, hogy a többi embert is "magán kívül" találom. Egyesek tátott szájjal, mások rángó kezekkel, de szinte mindenki számára csak a film létezik olyankor. És ugyanez az érzés - ha késve is, de - megérkezett a Reloaded esetében is... Nekem legalábbis. Gondolom sokan utálni fogják az első rész után, de nekem összességében nagyon bejött a siralmas első 3/4-1 óra ellenére is. Amikor egy jelenetnél látványosan félrekaptam a fejem és körülnéztem, ismét ugyanolyan arcokat láttam, mint annak idején, '99-ben, akárhányszor csak megnéztem a filmet. A Reloaded vége felé ismét van 1-2 uncsi rész és van néhány beszélgetés, amiből egy kukkot sem értettem, mert annyira túl van bonyolítva a jó újranézési index kedvéért, hogy csak na. De sebaj, szombaton megnézem újra és még vagy 4-5-ször biztosan az elkövetkezendő hetekben és kibogozom a csavarokat. Na menjen el rá mindenki és döntsétek el magatok, hogy jó-e. Nekem ez is (MEGLEPETÉS!!! :D ) 10/10+
owen nolan Creative Commons License 2003.05.22 0 0 211
te csak ne örüljél
Előzmény: aeon flux (207)
owen nolan Creative Commons License 2003.05.22 0 0 210
"de szerintem feltétlenül megéri behozatni, letölteni, vagy amit ilyenkor szokás" - ha dvd-n megvan az elég? :))
Előzmény: Ichi the Killer (205)
aeon flux Creative Commons License 2003.05.22 0 0 209
"Talán a vége felé már fáradtabbak voltak a résztvevők, mert ott volt egy-két jelenet, amit ÉN másképp csinátam volna..."

mondja ezt az icsi. jajaj, legyen úgy, ahoyg akarod, csak ne sírjál!

Előzmény: Ichi the Killer (205)
aeon flux Creative Commons License 2003.05.22 0 0 208
hmmm, mondd csak, a videodrome-ot láttad?
Előzmény: Tovaris_209 (200)
aeon flux Creative Commons License 2003.05.22 0 0 207
ez ilyen tökjó homokozós beszólás, tetszik. :]
Előzmény: owen nolan (201)
Ichi the Killer Creative Commons License 2003.05.22 0 0 206
Emberileg érthető, ha egy recepciós munkaidőn kívül leszarja a betoppanó idegeneket. Végülis egész nap velük kell foglalkoznia.
Előzmény: aeon flux (182)
Ichi the Killer Creative Commons License 2003.05.22 0 0 205
Happiness of the Katakuris

2001-ben, miután befejezte az Auditiont és az Ichi the Killert, Takashi Miike kis lazításképp megcsinálta a Katakuris filmet. Szerintem olyasmi lehetett, mint amikor Rudolf Péter azt mondja, hogy na, hülyéskedjünk egy kicsit és lőn az Üvegtigris, csak a végeredmény lett egy "kissé" más.
Olvastam egy interjút a japán direktorral, amiben ezt mondja: "Mindig panaszkodunk, hogy a mai japán filmgyártásban nincs elég pénz, meg hogy az emberek nem nézik meg a filmjeinket. Pedig vehetjük ennek a pozitív oldalát is, mert ha az emberek úgyse mennek be a moziba, akkor olyan filmet csinálhatunk, amilyet akarunk. Akkor készíthetünk akár bátor és merész filmeket is..."
Szimpatikus fickónak tűnik egyébként, szerény és visszafogott, pedig lettet már pár dolgot a vetítővászonra.
Szóval ez egy olyan film, amit nem érdemes elmesélni, hanem látni kell. Van benne minden: zombik, hullák, gyurmanimáció (ez a claymation szabad fordítása akart lenni), dalra fakadó szereplők, sőt... (SPOILER) egyikük hirtelen a nézők felé fordul, és arra biztat, hogy énekeljük együtt a dalt, aztán megjelenik a dalszöveg a kép alján, mint egy karaoke-klubban. Haláli. (END OF SPOILER)
Talán a vége felé már fáradtabbak voltak a résztvevők, mert ott volt egy-két jelenet, amit ÉN másképp csinátam volna (höhö), de szerintem feltétlenül megéri behozatni, letölteni, vagy amit ilyenkor szokás, aztán drukkolni Miikének, hogy még sokáig gondolja úgy, hogy a nézők nem is mennek be a filmjeire, és alkosson csak bátran tovább.

10/10.5

owen nolan Creative Commons License 2003.05.22 0 0 204
na, itt meg az evitás. bazze :DD
Előzmény: jack_torrance (196)
owen nolan Creative Commons License 2003.05.22 0 0 203
helyes, ilyen aeon fluxokra még csak véletlenül se hallgass :) jó az a moulin rouge.
Előzmény: Tovaris_209 (200)
owen nolan Creative Commons License 2003.05.22 0 0 202
az ebből a szempontból már elég régóta gyanús. kb mióta elöször megvolt a programjuk.
Előzmény: aeon flux (199)
owen nolan Creative Commons License 2003.05.22 0 0 201
nem egészen, meg akinél a con air a best akció film, hm, szal az erőteljesen kussoljon a témában. és akkor most finom voltam.
Előzmény: aeon flux (198)
Tovaris_209 Creative Commons License 2003.05.22 0 0 200
Áruló van közöttünk...

Moulin Rouge-t már másodszorra "nem látom", mert vasárnap és tegnap is dolgoztam, és csak úgy ment a háttérben, de a zenéje nagyon megtetszett, és néhány jelenetnél (igen, a végén is :-) oda kellett ülnöm, mert magához szívott a képernyő. Legközelebb végignézem...:-)

Előzmény: aeon flux (199)
aeon flux Creative Commons License 2003.05.22 0 0 199
baromi gyanús nekem ez a kultiplexes filmklub. én ugyna nem szponzorálom őket, de mintha mindig olyan filmet vetítenének, amire mi is mostanában tettük rá a mancsunkat... sz'al gyanús!
aeon flux Creative Commons License 2003.05.22 0 0 198
sz'al olyan, mint a swiri, hmmm? ;]
Előzmény: owen nolan (188)
aeon flux Creative Commons License 2003.05.22 0 0 197
a 2o9 darab tovaris szavazatainak átlaga, nem igaz?

moulin rouge, chicago... nálam egy kategória. :]

Előzmény: Tovaris_209 (193)
jack_torrance Creative Commons License 2003.05.22 0 0 196
ne mérgezd magad ilyen "filmekkel" :DD
jack_torrance Creative Commons License 2003.05.22 0 0 195

Sok-sok felesleges, vallásos áhítattal átszőtt süketelés és a film második felében pörgő akció és kiváló cgi. Ennyi az Újratöltve. Se több, se kevesebb.

10/8

owen nolan Creative Commons License 2003.05.22 0 0 194
hehe :DDD

moulin rouge jó kis film, de nekem a chicago jobban bejött.

Tovaris_209 Creative Commons License 2003.05.22 0 0 193
Ezek a pontértékek a tovaris-i illetőségű személyek szubjektív véleményéből azok neme, kora és iskolázottsága mértékében súlyozott átlagból adodnak. Kicsit meghasonlott vagyok mostanság... :-)

Amúgy Moulin Rouge.

Előzmény: owen nolan (190)
owen nolan Creative Commons License 2003.05.22 0 0 192
the hours? the others?
Előzmény: Tovaris_209 (187)
owen nolan Creative Commons License 2003.05.22 0 0 191
all about lily chou-chou egy film a barátságról, szerelemről, zenéről, sorsokról, életekről, rajongásról. 14-15 éves fiatalok szemszögéből, nem tiniknek, de nekik is. sokkal inkább olyan embereknek akik már sokat éltek, sok mindent láttak. no meg azoknak is akik nem, hátha ebből tanulnak. a film ennek ellenére mégsem egy tanmese, nem mondja meg mi a helyes és mi a helytelen. csak mesél. elég különös módon, ahogyan én még filmet nem láttam történetet mesélni. a zenéje nagyon magával ragadó, elvégre a filmben a központi téma a zene, minden e-köré van felépítve. az operatőri munkáról pedig csak is szuperlavituszokban lehet beszélni, elképesztően gyönyörűek a képek. az év egyik legnagyobb meglepetése volt e-film a számomra. 10/9

all about lily chou-chou review by kfccinema.com, official site

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

„Lily Chou Chou was the first movie to be filmed with the 24 Progressive Digital Video Camera” -> ezt tudja valaki, hogy micsoda?

owen nolan Creative Commons License 2003.05.22 0 0 190
10/9.13, 10/7.69 -> Tovaris_209mdb.com :DD

ezeket hogy sikerült megszülni? :))

Előzmény: Tovaris_209 (179)
owen nolan Creative Commons License 2003.05.22 0 0 189
cowboy bebop rocks!!
Előzmény: Ichi the Killer (180)
owen nolan Creative Commons License 2003.05.22 0 0 188
yesterday bárcsak fele annyira jó lett volna film mint a poster, főleg, hogy ilyen jelent a filmben sincsen, de ami igazán bosszantó, hogy még a látványvilag 10-d ennyire sem passzol. miután ezen túltette magát az ember, hogy más filmet kap mint amit várt az előzetesek alapján akkor jönnek az újabb pofonok. rossz akciók, unalmas történet vezetés, és egy bödületesen rossz végbefejezés, amitől simán elbaszódik az embernek a hangulata annyira bárgyú és erőltetett baromság. a 2002 és az adaptation mellett az év legrosszabb filmje "dicsőség" tábláján a helye. 10/4
Előzmény: owen nolan (98)
Tovaris_209 Creative Commons License 2003.05.21 0 0 187
Nem nyert. Újabb tipp? :-)
Előzmény: aeon flux (186)
aeon flux Creative Commons License 2003.05.21 0 0 186
a bmx banditákról van szó, fogadjunk! :]
Előzmény: Tovaris_209 (185)
Tovaris_209 Creative Commons License 2003.05.21 0 0 185
Baj van... megint beleszerettem egy filmbe. Pedig hogy rühelltem eddig Nicole Kidman-t...
jack_torrance Creative Commons License 2003.05.21 0 0 184
jobbat nem is írhattál volna :))
Előzmény: aeon flux (183)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!