Á! Mink öcsémmel fiatalember korunkban Sztyúárdesz elnevezésű cigerettára dobtuk össze a zsebpízt. Aztán a fészer mögött gugolva szíttuk el potimális egyetértési szituációban.
Én szappant gyűjtöttem fiatalember koromban. De nem ám a külsőmet ápoltam vele, hanem érintetlen állapotban illatosította a ruhakollekciót a szekrényben. Menő volt a zöldalma illatú, átlátszó testű termék.
Pár napig Debrecen kívűl tartózkodtam, de látom, nem állt meg az élet (csak a buszok egy időre). Egyrészt meg tudom érteni a pszópata személyt, valószínű őt is érinti a járatcsökkentés, de sajna ezzel nem sokat ér el, mert ha a város fejei a fejükbe vesznek valamit, akkor az ott is marad. És ha újra bombafenyegetőzik, akkor az emberek újra mehetnek haza gyalog, oszt jónapot. Én továbbra is maradok a biciglinél.
Lehetett benne kapni Magyar Marlboró cigarettát (puha dobozos!)
Szeretném NYOMATÉKOSAN hangsúlyozni, hogy nem mindegy, hogy keménydobozos vagy puhadobozos! elöbbi ugyanis bisztossan külöldi gyármány, utübbi Magyar. Egri Dohánygyár, de ezt akkor még nem tuddttam.
Akkoriban divatsikk volt a külföldi cigaretta. Én, mint apró-cseprő, elkeztem gyűjteni az eldobott dobozokat a ház körül, és otthonunk bárszekrényében tartottam őket. Kent, Dunhill, Stuyvesant, arany marboró, és hasonlók.
Szüleim dolgos emberek voltak, nem figyeltek, és egy ideig azt hitték, hogy az ő cigieieik gyűlnek az italok között, mely talán örömet is okozott.
Mígnem egyszer rájöttek, hogy a valóság az, hogy egy csomó koszos, eldobott nyugati cigisdoboz zal van telis tele a szekrény. A szó szegény reakciójukra, és Nekem meg kellett válni gyűlyteményemtől, pedig harcoltam, mint malac a jégen, ahogy a mondás is mondja, amikor mondják.
Mindig én vittem vissza a boltba a sörösüvegeket egy nagy vászoncekkerben és a betétdíjat megtarthattam.
Magam is részesültem e kiváltságban aprócska koromban. Ilyenkor Lottó szeletet vásárpltam a trafikban, ami egy igazi trafik volt, amolyon hamisítatlan trafik, békebeli trafik. Lehetett benne kapni Magyar Marlboró cigarettát (puha dobozos!), ennek beszerzésére is megbizatást kaptam.
A marboró nem volt kétfillér, ezért a pénzt kipottolták.
MeggNyugtatásul közlöm, hogy olykor rágógumit is vettem, de sohasem mentolosat, hanem édeset, néha Donáldrágót, amelyet külön illatos képregénybe csomagoltak.
Szerintem elég magas kell a cement kötéséhez, ezt tapasztalatból tudom. Legalábbis ez kisgyermekkoromban így volt, mikor építkeztünk. Mindig én vittem vissza a boltba a sörösüvegeket egy nagy vászoncekkerben és a betétdíjat megtarthattam. Életemben annyi fagylaltot nem ettem, mint azon a nyáron.
A járatcsökkenés valóban nem szimpatikus, eddig sem volt elhatalmasodva a tömegközlekedés minállunk, ezután meg katolikus lesz. Katoikus. Koaotikus. De ennek minőségét a pszópata személy baromságai csak hátrányosan kombinálják a személygépkocsiautó híján lévő mezei polgárok illetve személyek számára.
Plusz az ijeszgető személy lelkén szárad az is, hogy Bélát nem rögenyezték meg a munkabiztonsági előírás szerint a megfelelő időben. Mert ez a foglalkoztatásegészségügyi szabály. Jön az üzemorvos, mindenkinek megnézi a vérnyomását, a látását, utána pedig mindenki kap egy beutalót a rögenyre.
Nálunk néha véralkoholszintet is márnek, mert építőipar.
Ne verje a víz a kedves gömbtársat! Legalábbis az aggódás miatt ne. Azt írja az internet, (itten : http://www.dkv.hu/), hogy : "Tájékoztatjuk Utasainkat, hogy előreláthatóan 15 órától a villamos- és trolibusz-közlekedés ismét menetrend szerint zajlik."
Már elmúlt 15 óra. Ki tudna esetleg valaki kuksizni az ablakon, hogy valóban menetrend szerűen zajlik e a tömegközlekedés ?
"Endre meg ebéd után sört ivott és nem vezethet." ??? Melóidőben ??? Hát ez betojás... miket lehet még ott a melóhelyen meg csinálni ??? Fogadom, hogy hogyha nem lennének női hölgyek is a Mester melóhelyén akkor már rég be lenne szerelve egy-két króm cső, meg hangtechnika meg világítás hozzá.
Sokan azt hiszik, hogy az ilyen az pszópata, meg ilyesmi. Én meg mindig azt gondolom, hogy valami nagyszabású összeesküvés lehet mögötte, mondjuk valami jelentős összegű érdek. Szóval ezesetben valószínűleg a taxiszakszervezet nagy machinációjáról lehet szó, vagy riksakuli.
Nahálistennek. Megint? Most ez lesz a divat? Nem kicsit irgumburgum, akármennyire pszhópata eset. Majd ebben a dögmeleg szituációban gyaloglok 6-8 kilamétert hazáig. F@sz@.
Mentünk volna kollektive tüdőtszűrni a Jerikó utcai tüdószürő komlexumba, de se busz se villamos se semmi. Endre meg ebéd után sört ivott és nem vezethet. Igen ám de bombariadó van és most keresik a bombákat a tömegközlekedésben. Átvizsgálnak minden járművet és nincs közlejedés. Gyalog meg messze van a Jerikó utca. Igy aztán maradunk a munkahelyen és majd megyünk máskor. Amúgy én nem értem ennek a névtelen telefonálónak a lelki pszichológiáját. Mi öröme van abban, hogy viccelődik ezzel az atombombával. Ugysem robbant. Csilluka szerint az ilyen pszhópata eset. Magyarán elmebolond és kissebbségi komlexusa van. Másrészt meg a DKV is bosszantja a kedélyeket mert drága és járatcsökkenés is van, és megszüntetik a 30 napos bérlekonstrukciót. Valószinűleg ezért haragudott meg rá a robbantós személy.