Keresés

Részletes keresés

Szürke Csacsi Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1540

Orom latni, hogy ilyen sok uj ember vetodott errefele a kozelmultban! Udv mindannyiotoknak. En holnap indulok haza, ugyhogy a jovo hettol kicsit aktivabb leszek, remelem :o)

A kinti kalandjaimrol most csak annyit, hogy megneztem a "Poirot-hazat", Agatha Christie hazat Kensingtonban es a teveben lattam par napja az uj Marple-sorozat egyik reszet, a Murder is announced (Gyilkossag meghirdetve) cimut, amit en egesz jonak talaltam! Folyt. kov.

barkaa Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1539

Sziasztok! Itt új vagyok, de több, mint 10 éve nagy AC rajongó. Azóta gyűjtögetem szépen-lassan a könyveit, így mára egy-két kivétellel minden Mo-n kiadott könyve megvan a "könyvtáramban". Amelyek nincsenek meg, azokat is elolvastam, csak úgy jártam, mint oly sokan közületek(ahogy olvastam a korábbi hozzászólásotokat), h kölcsönadtam, költözködtem és sajnos "lemorzsolódtak".Tavaly készítettem egy katalógust az AC-könyveimről, mindet féltve őrzőm és nagyon büszke vagyok rá, h két teljes polcot megtöltenek az otthonomban a számomra legkedvesebb olvasmányaim.

A kedvencem a Poirot-s történetek, de talán azért is, mert Miss Marple kevesebb regényében szerepel.

Képes vagyok mindet többször is újraolvasni, így, ha a sor végéreérek, kezdhetem az egészet előről.

A Gyilkosság az Orient expressz egy részét pl. direkt egy hosszabb vonatutamra időzítettem.

Mindig magam számára is hangulatot teremtek az AC-könyvek olvasására.

Megnézetm a honlapot, és gratesz hozzá, tényleg!! Nagyon hasznos!

DBrigi Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1538

Szép jó "reggelt" Mindenkinek!

Tudatom mindekivel, hogy nagy örömömre megkaptam az első jelentkezőt a Három vak egér című könyvre, így "elkelt" a könyv, amit Piliscsabára küldök.

Sziasztok és jó olvasást!

Tuppence Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1537

Lehet javasolni hogy kinek ajándékozd ha már ilyen rendi vagy?

Szerintem Korettának kéne, annyira aranyos volt, hogy az AC talin mindenkinek hozott meglepetést, pedig akkor találkozott velünk először. Remélem a többi a AC talis társ is egyetért ezzel.

BUÉK MINDENKINEK!

Előzmény: DBrigi (1536)
DBrigi Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1536

Sziasztok!

Én is új vagyok ezen a fórumon. Agatha Christie "rajongó" vagyok, amit a baráti társaságom tud, ezért Karácsonykor úgy jártam, hogy a Három vak egér című könyvből kettőt is kaptam ajándékba, így az egyiket szívesen elajándékoznám valakinek, hogy gyarapítsa a gyűjteményét. Ingyen és bérmentve postázom az első jelentkezőnek. Remélem tudok valakinek ezzel egy kis örömet szerezni, így az új év első napjaiben. B.Ú.É.K!

Üdvözlettel: Brigi

ragtapasz Creative Commons License 2005.01.03 0 0 1535

Sziasztok,

új vagyok itt, de én is szeretem A. C. könyveit. Most a két ünnep közti lazsálásban újraolvastam párat (Ferde ház, Poirot karácsonya, Holttest a könyvtárszobában). Főleg azokat a könyveit szeretem, amelyek a régi jó vidéki környezetben játszódnak, ezért aztán Miss Marple nagy kedvencem.

Azokat a könyveket, amelyekben titkosszolgálatról, világot behálózó titkos szövetségekről ír, nem szeretem. Szerintem sokkal színvonalasabbak azok a könyvei, amelyekben olyan dolgokról ír, amit valóban ismer.

Tickey Creative Commons License 2004.12.29 0 0 1534
nekem lenne egy Holtest a könyvtárszobában ha érdekel írj, a címem : barbie15@axelero.hu

Előzmény: Canci (1533)
Canci Creative Commons License 2004.12.29 0 0 1533

Én új vagyok, és lenne egy kérésem. Megkaptam az Agatha Christie világa című könyvet Karácsonyra, amiben meg tudtam nézni, hogy nekem melyik könyve nincs

meg. Ezek a Titkos ellenfél I (kölcsönadtam, és nem kaptam vissza), Királyok és         kalandorok, Váratlan vendég, Holttest a könyvtárszobában, No. 16.

Ha valakinek van ezekből fölösleges példánya, megvásárolnám. Magyarul kellene,

sajnos nem tudok angolul. Előre is köszönöm!

mmasa Creative Commons License 2004.12.26 0 0 1532

Sziasztok!

Sikerült az első másolt DVD-t létrehozni, aki tehát szeretne Öt kismalac vagy Gyilkosság az Orient Expresszen (régi verzió, ami ha minden igaz 27-én lesz a tv-ben) DVD-t 1000,-ért, az írjon nekem e-mailt, és azzal egyeztetünk időpontot, helyszínt.

Jaés mint a többiek, én is kíváno mindenkinek békés, meghitt karácsonyt, és Boldog Új Évet! Olvassatok, pihenjetek sokat! :)

MiJu Creative Commons License 2004.12.26 0 0 1531
Múlt héten megjelent magyarul a Három vak egér ! :-)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2004.12.25 0 0 1530
Szürke Csacsi Creative Commons License 2004.12.25 0 0 1529

Haliho, karacsonyi udvozlet mindenkinek a kodos Angliabol!

Sajnos csak most tudok irni, mert par napig nem volt netem... Kesobb visszajovok............

Koretta Creative Commons License 2004.12.24 0 0 1528
cstan, köszi az infót!
-------------
Nagy örömmel láttam, hogy a Duna TV az új esztendőben is folytatja a Poirot történetek vetítését: január 8-án szombaton, 20.00 órakor: Az ABC-gyilkosságok

Szép ünnepeket a topik minden lakójának és olvasójának!

(az Agatha Christie hazájában ünneplőknek pedig külön is üdvözlet ;o) )
Halina Creative Commons License 2004.12.23 0 0 1527

Tud vki vmit erről a filmről: Agatha Christie: A Life in Pictures  ?

Ma botlottam bele és nagyon meglepett mert még semmit nem hallottam rola.

Azthiszem 2004-es.

cserhad Creative Commons License 2004.12.23 0 0 1526
Most olvastam a Spider's web-et. Angolul, lévén a magyar verzió sajnos még nem jelent meg. Nem tudom, ki olvasta, de szívesen megvitatnám az élményt másokkal is. A rendőrség megérkezéséig a darab egy kicsit a Ray Coonney darabokra emlékeztetett (A miniszter félrelép, Nem ér a nevem, Ne most drágám...). Adva van egy nagy hazugság, és azt magyarázzák jobbról balról, hátha kisül belőle valami. no, a Spider eleje is egy kicsit ilyen volt. Maga a történet nem olyan jó, mint az Egérfogó, vagy a Vád tanúja és a Váratlan vendég. elég hamar ki lehet találni, mi lesz a vége a történetnek. Egyébként nyelvtanulóknak nagyon ajánlom, mert nem túl bonyolult a szöveg.
mmasa Creative Commons License 2004.12.22 0 0 1525

Bocsi mindenkitől a félrevezetésért!

Az újabb Gyilkosság az Orient expresszen nekem sem tetszett. Elsősorban engem is zavart, hogy az interneten keresget Poirot, ahelyett, hogy táviratozgatna, és Miss Lemon majd utánajár a dolognak. Szerintem ez nem jellemző Poirot-ra, még akkor sem, ha ma élne.

Bár amikor a film első jelenete úgy kezdődött, hogy egy pasi ordibálja, hogy nincs térerő a vonaton, és ezért nem tud mobiltelefonálni.. Mindenesetre rendhagyó, és sokmindenben eltér az eredetitől. Talán túlságosan..

cstan Creative Commons License 2004.12.21 0 0 1524
azért még kiegészíteném azzal, hogy nem csak az Öt kis malac van hozzá... a mi naptárunkhoz pl a Cipruskoporsó volt:) ... gondolom mind a négy újonnan kiadott film megtalálható a megfelelő újságárusnál:)  hasonlóan jó kivitelben, csak ezen nincs Suchet riport....
Előzmény: Koretta (1501)
hullci Creative Commons License 2004.12.21 0 0 1523

Hahó,

bár nagyon régen olvastam a könyvet, és nagy rajongója vagyok a Suchet-s adaptációknak, mégsem tetszett a prológus, hiszen így könnyedén ki lehetett találni, hogy ki a filmben az, aki kb x éves, nem tv szerinti gyermek...(és ahogy ezt a nem nagyon nagy AC rajongó pajtásom is kitalálta);

a másik, ami szintén nem tetszett, az az öreg nő volt, számomra idegen testként szerepelt, az viszont igaz, hogy a fentiek nélkül nehezebb lett volna egy nem rajongógnak készült filmet összehozni, úgyhogy végeredményben nem volt az annyira rossz.

Előzmény: cserhad (1517)
-Tamas- Creative Commons License 2004.12.21 0 0 1522
Én személy szerint mindkét változatát láttam a Gyilkosság az Orient Expresszen c. filmnek, az eredeti, 1974-es változat nemhogy jobb (Bár Csákányi Laci bácsi, mint Poirot szinkron számomr túl erős), de ezerszer valósághúbb, mint a 3 éve készült TV-változat: Ne akarjanak olyan AC filmadoptációt csinálni, amelyben Poirot LapTop-on netezik :)
--bAgA.. Creative Commons License 2004.12.20 0 0 1521

Bocs,  lehet hogy már mondta v.ki, de az Antenna ujsághoz aGYilkosság az Orient expresszen (régi változat) dvd-t mellékelték és egy nagy cikket AC.-ről.

Melyik a legjobb filmje szerintetek??

Tuppence Creative Commons License 2004.12.20 0 0 1520
Mindekinek Nagyon Boldog AC-ben gazdag Karácsonyt kívánok! Erre a TV2 is gondolt: dec.27. hétfő este A Gyilkosság az Orient expresszen eredeti, klasszikus változatát vetítik! Erről jut eszembe Mása, ha nem gond picit kijavítanálak, a filmben szereplő színész - aki Hectort játsza - nem Anthony Hopkins, hanem Anthony Perkins. Még egyszer mindenkinek MINDEN JÓT!
Előzmény: Szürke Csacsi (1519)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2004.12.19 0 0 1519
Sziasztok, csak gyorsan beköszönök, hogy ha valami miatt nem lenne kint Internet-hozzáférésem, akkor nagyon boldog Karácsonyt kívánok mindnyájatoknak!
Phaedra11 Creative Commons License 2004.12.18 0 0 1518
Én elég új vagyok itt, de belekotnyeleskedem: nekem nagyon hiányzott ez belőle: Ki hitte volna, hogy az öregemberben ennyi vér van. (Ha pontosan idézem.) Se idézet, se vér... A felügyelő nem cserélte ki a gumidarabot...

P.
Előzmény: cserhad (1517)
cserhad Creative Commons License 2004.12.18 0 0 1517
Hát, én azért megnéztem, pedig láttam már a filmet, és olvastam angolul, magyarul. Aki látta, az esetleg leírhatná, hogy mi minden eltérés volt a regényhez képest. Volt egy csomó. Csak a legnyilvánvalóbbat említeném: 3 szereplő kiírása. a többi már csak érdekesség. Szóval lehet ez esetleg egy verseny-féle: ki tud több hibát felfedezni. Másik példa (a sok küzöl): Sudgen nem rendőrfőnök, hanem főfelügyelő, de hát erre is csak az figyel fel, aki elég mélyre hatol AC világában.
Szürke Csacsi Creative Commons License 2004.12.18 0 0 1516
Akartam nézni, de az én tévém rossz, a szüleim pedig elzavartak az övék elől tíz perc után, mondván, mást akarnak nézni, mert a Poirot Karácsonyát már kívülről tudják :o)))
Előzmény: Koretta (1513)
Phaedra11 Creative Commons License 2004.12.17 0 0 1515
Sziasztok!

Engem érdekelne az Öt kismalac, illetve ha valakinek megvan, akkor a Cipruskoporsó és a Titokzatos Styles-i eset is. És most szombaton Poirot karácsonya lesz a Dunán. :)

mmasa, mi legyen a módja a tranzakciónak? (Tudom, hogy illetlenség, de nekem elég sürgős lenne, igazából nekem is jól jönne, de valakinek szeretnék vele kedveskedni karácsonyra. Persze ha nem jön össze, van más ötletem, de tudom, hogy ennek örülne igazán, és sajnos 3 rugóm most nincs rá.)
Egyébként nekem megvan pár film cd-n, sokszorosítani nem tudom, de szívesen kölcsönadom bárkinek.
Egy eredetim van, ez dvd, a Gyilkosság az Orient Expresszen, a többi a Hálózatból felvettek terjesztett verziója.
Mr. Davenheim eltűnése
Halál a felhők felett
Az álom
Ékszerrablás a Grand Metropolitan-ben
A kutya se látta
Az ijedt szemű lány
Az ABC gyilkosságok

A címem: phaedra1@primposta.com, de szerintem benne van a névjegyemben is. :)

Sziasztok:

P.
Előzmény: mmasa (1495)
hullci Creative Commons License 2004.12.17 0 0 1514

sziasztok!

mmasa: Pár oldallal és hozzászólással lentebb láthatod, hogy mennyire utáltuk a modern változatot, én speciel elaludtam az ötödik percben:)

koretta: nem hagyjuk ki!!!, már csak egyet kell aludni!!

Előzmény: mmasa (1512)
Koretta Creative Commons License 2004.12.17 0 0 1513
Ne feledjétek, holnap Poirot karácsonya! :o)
(december 18. szombat, 20.00 óra, Duna TV)
mmasa Creative Commons License 2004.12.16 0 0 1512

Utánanéztem ennek a Miss Marple kollekciónak. Rájöttem, hogy ez nem is olyan rossz gyűjtemény. Ugye négy DVD:
1. Murder, She Said - Halálnak ablakai / Paddington 16.50
2. Murder Most Foul - Mrs. McGinty halott. Azt azonban minden AC kedvelő tudja, hogy ez a könyv A. Oliveres és Poirot-s.. Szóval íme az egyik érdekesség.
3. Murder at Gallop - Gyilkosság a Galopp szállóban. Ez szintén egy Poirot regény átírása, mégpedig a Temetni veszélyesé (After the funeral).
4. Murder Ahoy - Gyilkosság a tengeren. Nos ez pedig nem is AC könyv alapján készült, de Miss Marple-os. Hát ezekután kezdem érteni miért is kerül ez olyan sokba ;)
Ha valaki esetleg magkapja karácsonyra, az szóljon, hogy illegális másolatokat készíthessek az érdeklődők számára :)

1974-es Gyilkosság az Orient expresszen
Csak hogy mindenki tudja: hat Oscar díjra jelölték a filmet (legjobb színész (Alfred Finney), mellékszereplő (Ingrid Bergman), forgatókönyv (Paul Dehn), operatőri munka, jelmez és zene). Ingrid Bergman meg is kapta érte.
Szereplői - a teljesség igénye nélkül: Albert Finney, Anthony Hopkins, Ingrid Bergman, Sean Connery, Michael York.. stb.
A DVD-n van filmelőzetes meg képek, meg egy rövid életrajz az összes színészről, a rendezőről és Agatharól.  Szépek, jók, de az öt kismalac exrái messzemenően jobbak voltak..

(értelemszerűen ez is másolható..;))

Nem tudom ki látta a pár hete leadott, modern verziót. Érdekelne a véleményetek róla

cserhad Creative Commons License 2004.12.16 0 0 1511

Megnéztem a találkozó képeit. Elég jók lettek. A harmadik után (amikor még mindig csak a vállam látszott) kezdtem reménykedni, hogy hátha nem vagyok rajta, megkímélve ezzel az odalátogató kedves embereket, de aztán mégis... :)

A gyűlölet őrültjére én is sokáig vadásztam, és valóban elég gyatra a fordítás. Igaz, ezt már kifejtettem korábban is, azaz a Hunga-Printes kiadványok minősége nem épp a legjobb.

Ja, és még valamit a találkozóval kapcsolatosan. Mint ahogy azt a palacsintázóban is említettem, igazán lehetne ilyet gyakrabban is csinálni. Persze, én könnyen beszélek, mert nem én szerveztem, de legalább félévente, nem ártana.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!