Keresés

Részletes keresés

In Lak'ech Creative Commons License 2021.04.11 0 1 64119

Ez nem személyeskedés. És ha elolvasod a hozzászólásomat, akkor igazából a kérdéseim költőiek voltak. Azaz nem vártam rájuk választ. Azért nem mert és is tudom. Megosztottam veletek tanulságul.

Sajnos én nem vagyok olyan nagymenő, hogy mindent FedEx-el adjak fel. Az ötezer forintos "vackaim" meg nem kínai vackok. Kurrens termékek, egy bizonyos gyűjtői körben. De senki nem hülye az áru értékének két-háromszorosát fizetni szállításra. És hogy mást ne is említsek, minél magasabb a szállítási költség, annál nagyobbat bukok, mert ugye az eBay a postaköltségre is jutalékot számol fel. Roppant gálánsan.

Szóval nem vitaindító volt a hozzászólásom.

Inkább vártam együttérzést, mint ilyeténféle kioktatást. Nem vagyok zöldfülű. Te sem.

Előzmény: glashuette (64118)
glashuette Creative Commons License 2021.04.11 -1 0 64118

Neked érvek helyett a személyeskedés maradt...

Előzmény: In Lak'ech (64116)
glashuette Creative Commons License 2021.04.11 0 0 64117

Egy nagyker felad egy hónapban 100 ezer pólót, Te feladsz 3-4 ugyanekkora csomagot. Jogos az óriási kedvezmény.

Előzmény: PermanentDestructor (64112)
In Lak'ech Creative Commons License 2021.04.11 0 1 64116

Rengeteg hasznos tanácsot kaptam tőled. Teljesen átformáltad a világnézetemet. De télleg.

Előzmény: glashuette (64115)
glashuette Creative Commons License 2021.04.11 -1 0 64115

Komolyan, te vállalnád 2-3 ezer forintért a szállítást? 7 euróért a csodát várod, de csoda nincsen mert a Posta az egy állami mamut, ahol nincs tulajdonos, és olyan emberek dolgoznak mozipénzekért minden szinten akiket a versenyszférába nem vettek fel...

Ezzel szemben egy UPS saját repülőgépflottával, saját vámkezeléssel rendelkezik, és ha feladok bármit du.4 kor, az este 8-kor felszáll Budapestről, éjfélre Kölnben van, reggel 8-ra Lousville-ben, és másnap 8-ra Renoban. Itt profik dolgoznak a gépkocsivezetőtől kezdve a menedzserekig, rendes fizetésekért.

De van megoldás: nem kell 5 ezer forintos dolgokat árusítani, abban a kínaiak úgyis jobbak, és ők 50 centes postaköltséggel küldik mert államilag támogatják ezt a fajta kereskedelmet. Vagy áruld tovább és akkor marad a bosszankodás meg az idegeskedés. 

Előzmény: In Lak'ech (64111)
XANTIi Creative Commons License 2021.04.11 0 0 64114

Az se kizárt, hogy nem a kiszállító hibázott-e? Nekem a FEDEX csomag másnál landolt. Szabályosan átvette egy teljesen ismeretlen nő. Több napi vívásomba került, hogy elhozzák tőle és itt tegyék le. (Texasból 48 óra alatt Érden volt, utána 1 hét alatt került hozzám...)

Írd meg a kínainak, hogy valaki átvette, a szállítónál csak ő reklamálhat. Nincs mire várni itt heteket. Ha tököl, fenyegesd be egy tényleges ebay és PP eljárással.

Előzmény: raider (64113)
raider Creative Commons License 2021.04.11 0 0 64113

Egy eladótól megvettem egy cuccost (kb. 25€) értékben, PayPalon keresztül fizettem, Kínából, küldött egy tracking kódot, ami alapján meglepődve tapasztaltam hogy a holmit már át is vették az agglomeráció egy településén (név, cím), ami nem én vagyok és nem az én címem. Írtam az eladónak, aki nem küldött új tracking kódot, csak mondta, hogy lassú a szállítás, és ha nem kapom meg 40-50 napon belül, akkor visszatéríti az összeget (tehát nem válaszolt a kérdésemre, miért küldött hamis tracking-et). Az a kérdésem, hogyha az eladó lelép, megszünteti a paypal accountját időközben, attól még a PayPal térít, ha nem érkezik meg az áru, vagy kezdjek már most egy dispute-ot?

PermanentDestructor Creative Commons License 2021.04.10 0 0 64112

Ez egyébként egy érdekes téma. Soha nem értettem, hogy a futárcégeknél miért van ekkora szakadék árban céges és egyéni ügyfelek között. Rendszeresen vásárolok európai webshopokból, GLS, DPD vagy hasonló futárcégek elhozzák hazai díjszabással egyező összegért vagy nem sokkal többért. (1500-2500Ft) Ha viszont én adok fel valamit külfödre, nekem 8-10-15ezres dijakat számolnak mérettől és célországtól függően. Értem, hogy persze van valami kedvezmény a nagyoknak, nem 1-2 csomagot adnak fel, kapjanak 10-20% kedvezményt, de az 500% elétérést semmi nem indokolja, pláne ha még be is viszem a csomagot a depóba feladni, még ki sem kell érte jönniük.

Előzmény: In Lak'ech (64111)
In Lak'ech Creative Commons License 2021.04.10 0 2 64111

Egy 5 ezer forintos értékű árut senki nem vesz meg sajnos 8 ezer forintos szállítási költségel. Én sem venném meg. Ahogyan te sem. Nem volt túl átgondolt a válaszod. Vagy engem tartasz ennyire hülyének. Egyik sem túl hízelgő.

Előzmény: glashuette (64110)
glashuette Creative Commons License 2021.04.10 -2 0 64110

Pont azért, mert az olyanok, mint Te továbbra is ott adod fel a dolgaidat!

Érdekes módon a UPS-nél működik minden, 3 nap alatt a világ bármely pontjára, azonnal látszik minden a rendszerben. Nincs fejfájás, nincs idegeskedés. A feladási díjat meg kifizeti a vevő.

Előzmény: In Lak'ech (64109)
In Lak'ech Creative Commons License 2021.04.09 0 0 64109

Új esemény.

Tegnap előtt feladtam két tértis ajánlott küldeményt Németországba. Azt már megszoktam, hogy a legritkább esetben jelenik meg a nyomkövetőben a délután feladott küldemény aznap. Csak másnap reggel. De a most feladott küldemény még két nap után sem látszik. A postán másnap (ahol feladtam) még a feladás tényét is alig tudták nyugtázni, miközben a kezemben ott a feladást igazoló papír.

felhívtam a posta központi ügyfélszolgálatát, ahol egy tényleg nagyon kedves és segítőkész hölgy valami belső, saját rendszeren belül látta a küldeményeket, és azt is, hogy már Németországban vannak. Azt kérte, várjunk, hátha csak megjelenik az ügyfelek által is látható rendszerben. Hát ma sem jelent meg. Olyannyira, hogy a posta nyomkövető oldalára kattintva ez a hibaüzenet jelenik meg:

ERROR IN ERRORHANDLER

Sok kérdés merül fel bennem. Az első az, hogy miért az a fontosabb, hogy a posta lássa a küldemények útját? Én miért nem kaphatom meg azt a linket, ami alapján az ügyfélszolgálatos látta a csomagomat???

Miért van két (vagy több??) rendszer? Miért nem egy, de működő rendszer van?

Ha a csomagfelvétel digitálisan történik, akkor miért nem azonnal jelenik meg a küldeményem a rendszerben? Miért csak másnap, vagy esetleg egyáltalán? Az elektronok relativisztikus sebességgel haladnak, ha jól tudom. Ha pénzt veszek le a számlámról, azonnal pittyeg a telefon a zsebemben.

Vagy lehet, hogy kínai vendégmunkások éjszaka klaviaturákon pötyögik be a rendszerbe az általam feladott küldemény adatait? Mert ezt a késedelmet mással nem tudom magyarázni.

W_B Creative Commons License 2021.04.08 0 0 64108

Annyival én is beszállok. :)

Előzmény: Syracusa (64106)
In Lak'ech Creative Commons License 2021.04.08 0 0 64107

Ugye tudod, hogy az ötleted nem is olyan rossz. Csak akkor az, ha egyedül csinálod. Ha már mondjuk 10.000 ember, akkor az már valami. :-)

Én is épp az imént olvastam a cikket.

Előzmény: Syracusa (64106)
Syracusa Creative Commons License 2021.04.08 0 0 64106

https://telex.hu/gazdasag/2021/04/08/ha-szokott-rendelni-kis-izeket-kinabol-akkor-ez-a-cikk-az-uj-afaszabalyrol-onnek-szol

Mondjuk ha ezt tényleg így szeretnék, akkor rááldozok egy ezrest és berendelek kétszázötven darab négyforintos xart, amit nem veszek át.

Aztán elszüttyögnek vele.

Előzmény: Syracusa (64105)
Syracusa Creative Commons License 2021.04.03 0 0 64105

Majd július 1-től, ha addig nem gondolják meg magukat megint... de akkor sem így fog működni.

Előzmény: .:(gabor):. (64104)
.:(gabor):. Creative Commons License 2021.04.03 0 0 64104

Sziasztok!

Elkezdték-e már basztatni a vámon az összes apróbb 10-20 dolláros Kínából érkező cuccot vagy ha ránézésre jelentéktelen értékűnek tűnik, akkor nem fogalkoznak vele?

In Lak'ech Creative Commons License 2021.04.01 0 0 64103

Igazad lehet.

Előzmény: t.lantos (64102)
t.lantos Creative Commons License 2021.04.01 0 0 64102

Csak akkor dobja fel, ha nincs belole eleg sok.

Keress valami tucatarura. Akkor mar fel se dobja, vagy csak ezrediknek.

Előzmény: In Lak'ech (64100)
quad Creative Commons License 2021.03.31 0 0 64101

Tudom, hogy ez pusztába kiáltott szó, de szerintem az Ebay illetékeseinek ideje  lenne elgondolkozni egy angol nyelvű, összeurópai (Ebay.eu) oldal létrehozásán.

Nekem a fő gondom, hogy ha pl, a német oldalon vásárolok és a resolution centerhez akarok fordulni, ott német nyelvet kell használni. 

Előzmény: t.lantos (64099)
In Lak'ech Creative Commons License 2021.03.31 0 0 64100

én de-n vagyok regisztrálva, a termékeimet gond nélkül feldobják az com és UK keresői is. Úgy, hogy ki vagyok jelentkezve a .de-ről.

Előzmény: t.lantos (64099)
t.lantos Creative Commons License 2021.03.29 0 0 64099

Attol fugg, hol szeretned eladni.

.de .uk orszagspecifikus.

A .com nemzetkozibb.

Az sem art, ha az adott orszag nyelvet beszeled.

Előzmény: bűnvadász (64098)
bűnvadász Creative Commons License 2021.03.28 0 0 64098

Szeretnek feldobni par dolgot az ebayre. Kerdesem az lenne hogy melyikre rakjam fel. A .com-ra. Az uk.co-ra, vagy a.de-re? Koszi elore is.

t.lantos Creative Commons License 2021.03.22 0 0 64097

Nekem legutobb csak egy sms-t kuldtek. Eszre is vettem majdnem 2 hettel kesobb.

Előzmény: Syracusa (64096)
Syracusa Creative Commons License 2021.03.20 0 0 64096

Ja, ez postás.

Nem akarom kirúgatni, csak a kib**tt csomagjaimat akarom megkapni a kettő és fél és ötezer forintos szállítási díjért úgy, hogy ne kelljen rohangálnom utánuk, csak mert a seggfej lusta megállni.

Ezzel párhuzamos a másik pakkom, ami vámon dekkol egy hete nyolc napja. Az talán Express One vagy mi a szösz lesz.

Előzmény: In Lak'ech (64095)
In Lak'ech Creative Commons License 2021.03.19 0 0 64095

Megteheted, de ki nem fogják rúgni. Olyan kevés dolgozó van a postánál, hogy lepkehálóval fogják őket.

A Posta volt a kérdéses cég? Mert én az ExpressOne-ról hallottam (meg a google-s értékeléseikben tömegével van) rengeteg olyan panaszt, hogy a delikvens látta a ház előtt elmenni a fekete-narancssárga autót, de nem is lassított. Még aznap megjelent a követőben, hogy a címzett nem vette át.

Előzmény: Syracusa (64094)
Syracusa Creative Commons License 2021.03.19 0 0 64094

Posta kiakasztott:
Másfél hónapja a csomagos ember úgy vitte vissza egy belföldi utánvétes csomagomat, hogy meg sem kísérelte a kézbesítést, csak "címzett nem azonosítható" vagy mi jelzéssel visszavitte.
Majdnem egy óra rohanás és három posta megjárása után még pont elkaptam a csomagot visszaküldés előtt. A pakkon és a papírokon is tökéletes címzés volt. Minden stimmelt, név, utca, házszám, emelet.

Nem panaszoltam be, mert a központban egy tök jó fej csajszi volt, segített. Gondoltam, véletlen.

Ma elkezdtem keresni egy másik, külföldi csomagomat. Ugyanazzal a kamu xarsággal visszaküldték másfél hete, valószínűleg ugyanaz a tag volt képtelen eljutni ide.
E-bayes cucc, a feladó elküldte a címzésről a fényképet, teljesen oké volt.

Asszem hétfőn kiderítem a postás srác nevét és teszek róla hogy más meló után nézzen.

Elmennek ezek az anyukájukba most már.

Syracusa Creative Commons License 2021.03.19 0 0 64093

Ez az SpeedPAK vagy Orange Connex milyen cég is itthon? Az a One-izé, narancssárga logós lepukkant furgonokkal?

03.12.-én reggel vám elé állították egy ezerforintos légszűrőmet BUD-on, azóta ott dekkol, legalábbis adminisztratíve.

ES10013413783740001010001E0N

t.lantos Creative Commons License 2021.03.19 0 0 64092

Mivel nem vagy afakoros, brottot nezel, es nem foglalkozol az afaval. Ez ilyen.

Előzmény: Savanyuhas (64091)
Savanyuhas Creative Commons License 2021.03.19 0 0 64091

És amit levon tőlem az ebay?

Előzmény: t.lantos (64090)
t.lantos Creative Commons License 2021.03.19 0 0 64090

Alanyi menteskent nem vagy afakoros, tehat nem is kell vele foglalkoznod. Nem igenyelhetsz vissza.

Előzmény: Savanyuhas (64089)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!