a difit azt éreztem.Csíkos?Pöttyös? A szőlőlevél a levél formája miatt kapta a nevét,egyébbként begonia. Hibiscus 1.tölcséres piros 2.dupla piros 3.mert uncsik a levelek: a mai
uj info. az a szolo vsz hibiscus... de nem talalok felismerheto kepet... mindenhol a viragat fotozzak, abbol meg annyira emlexem, hogy mire felfdeztuk hogy kinyilt le is dobta :)
kozben rajottem, hogy esetleg anyukamat kene erdezni :DDD meg hogy 2 virag az az 1 :) az egyik a difenbachia (de nem talalok olyan kepet amilyen nekunk volt :(() a masik anyukam szerint szolo virag (???) a gugli szerint nem az... marmint amiket kidobott kep, kozel se hasonlitottak... szerintem nem is annyira szolo szeru :) Ficusnak mikor hullik a levele? mindig megszivom vele.. mer mintha ugyanabban a tempoban jonnenek is az ujak...
dedee diszcsalan :D akkor jol eltalaltam a hasonlatot. Na nagyanyamnak ez a Jezusszive :) mar csak egy viragra vagyom, de arrol semmit nem tudok csak hogy kiskoromban a huto mellett volt egy vodorben :D
oo mikor lesz az enyem ekkora :))) vettem tegnap megint egy "nagy alom" novenyt... az a baj h en csak azt a nevet tom amit a nagymamam... de meg soha senki enm tudta mi az a Jezusszive :) ilyen csalan szeru, lila a levelek belseje, de a szele mar zold es letezik zold-feher. Nagyon kis egyszeru novenyke :) Nem tudom miert lettek most hirtelem viragok a fejemben amik kellenek muszaj hogy legyenek... sztem hormonok (legalabbis jo mindent erre fogni)
Ha nem sikerül, én küldök neked gyökereset ősszel.
Viszont ha küldesz egy buborékos felbélyegzett , megcímzett borítékot, akkor küldöm másnap mire ideér. Gyökeres.
A gondom az amit leírtam Tao-nál, a férjem nem szívesen tököl a postán, de van fölös gyökeres viaszom, nem is kicsike, 2 növény. Tűző naphoz vannak szoktatva márciustól, úgyhogy jövőre tuti hogy virágozni fognak, ezerrel hajtanak.
ahamm, vegul en is csak levettem rola az uveget. lesz ami lesz. Ugyis annyit sirtam a viaszviragert, hogy 2helyrol is kapok :) es itt is ajanlotta Ju :D ugyh erre most kuzdelmes let var :) megszokik vagy megszökik (a viragmennyorszagba)
Vasárnap volt hogy egy hete hoztam anyósomtól 3 másfél méteres hajtást. 9 napja.
Az előszobában vannak 24 fokban, az ablak bukóra nyitva mindig. Már aznap beültettem őket földbe, akkor beöntöztem, azóta ma mégegyszer. Semmi üveg, egyből ültetés, 9 nap alatt 2 locsolás. Ha a közelit megnézed, még a föld felszínén is úsznak a gyökérkék.
Megtortent a mutet! Aszonnya a ferj h szerinte eeleve az a gyoker ami van neki keves :( mind1... az 5bol 2 torzset kidobtunk (a fold alatt volt oszekotozve es ott peneszedett kozte) 1et megjobban visszavagtam. Boven lefujtam a gyogyszarral... aztan a tetejet is es kapott teljesen uj foldet (9kilot vettunk, ponty eleg lett) a beteget az intenzivre szalitottuk. Most pihen. Remelem sikerult a mutet :(
na akkor tisztazzuk... ma lesz a nandi mutet (ha a ferj tud foldet hozni). Hogy kezeljem a gyokereit? Leet keves lesz a champion amit vettem? Mer akkor hozatok meg azt is :)
Szia Onriett! Még egy gyerek a tőled kapott levél-bébik közül (Iceberg). Érdekes, hogy az ibolyáknál egy-egy néven sokszor teljesen eltérő virágok láthatók. Az Iceberg-ről is találtam egészen eltérőket is.
Ujabb okos kerdes... a viaszviagom nem fo meg??? "csak" 28fok van a lakasban... es meddig kell rajta lenni az uvegnek? asszem 2hetnel jarunk. valtozas csak mint irtam, hogy a ajtas vegen nyomja a gyokereket :D
Azt lattam :) csak akkor is nagyon szep :)) e a sansaveriat is majdnem kinyirtam koltozeskor :) aztan a macska is segitett kicsit ugyh most eleg csunyuska mind2....