ez egy jo kis magyarazat es sajnos soxor igaz, mert ugye az xy fogyokurat (a legujabb amit lattam az a fagyi fogyokura, brrrr) nem lehet sokaig tartani, par het es aztan megy minden a regi mederben.
kulonben pont ma akartam ideirni, mert mar 2 eve jarok konditeremebe meg mozgok heti 3szor (van mikor tobbszor, van mikor kevesebbszer) es ugyan szinizom nem vagyok de a sulyt klasszul tartom es ami a kiraly: az utobbi 2 honapban mintha kisebb lenne a pocim pedig a merleg szerint 3kilot felszedtem (csak nem latszik sehol mashol csak a merleg szamlapjan)... :))) jo erzes.
szvsz azért idegesítí- többéves megfigyelésem alapjám, de javíts ki Robzon, ha tévedek,- mert a fogyókúra az emberek számára azt jelenti, hogy kampányszerűen lefogynak valami őrült koplalás alkalmazéséval 5-10-15 kg-t, aztán élik tovább az addigi tohonya és rossz táplálkozású életüket, nem változtatnak semmin és így rekord sebességgel visszaszednek mindent, majd kezdik újból az egészet előlről.
Nem tudom miért idegesít Téged a fogyókúra kifejezés? Ugyanis az általad már sokszor hangoztatott diéta+aerob mozgás (sport) is fogyókúra kategóriába tartozik ha többé vagy kevésbé túlsúlyos emberek csinálják. Természetesen én is hamar rájöttem, hogy az intenzív mozgás és az egészséges és csökkentett energiatartalmú étkezés hatékonyabb mint a koplalás.
Pistike!
Szerintem csinäld ugy, hogy nagyon gyorsan verd ki a fejedböl a fogyokuränak a gondolatät is, mert hülyeseg. Aztän esetleg nezd meg a fogyi-klubb, vagy az alakformäläs topicot.
A múlt heti Nők lapjában találtam egy topikunk témájához kapcsolódó cikket:Vigyázz! Kész! Rajtam múlik, aminek külön érdekessége, hogy Bilonka topiktárs is szerepel benne, mint hozzászóló. Fotó is van! És ez alapján Bilonkának egyáltalán nincs mentegetőznivalója! :-))
no, hiszen ertjuk egymast! :)) latod, ha egy kapcsolaton sokat dolgozik az ember...
szerintem mar most tudsz annyit a ducikrol amennyit egy pszichopapa elete vegeig kutat... a motivalas nagyon erdekes szerintem is. egy baratosnem tinikoraban igencsak dagi volt es 2 ev alatt lefogyott meg sok izmot is felpakolt magara. de a sajat testkepe onmagarol dagi maradt az onbizalomhiannyal egyutt es neha aggodom miatta hogy nehogy betegsegbe lenduljon at az ennyire nagyon aggodas... es sokat art a dolgonak ha az ember parja elegedetlen azzal ahogy kinez (dehat akkor miert ot valasztotta, kerdem en) es az aztan meg tudja furni a dolgot eleg alaposan.
potapam azt mondta nekem, amit igencsak megszivlelek: vigyazz a testedre nagyon mert abban laksz eleted vegeig.
az izzadtsagszaguakat nem nezem le, csak igyekszem a leheto legmesszebb kerulni toluk :))
2i Online!
Nem döntheted el mäsok helyett, hogy hol az a pont amig elmehetnek. Ezt mindenkinek magänak kell megtalälni. Van ez a 30%-os hatär ami fölött statisztikailag kimutathato, hogy nagyon megugrik a rizikoja a betegsegeknek. (Meg nöknel 10% alatt is lehetnek gondok, de inkäbb csak a teherbeesessel.) 30% alatt a problema inkäbb esztetikai mint egeszsegügyi. Es meg azonos testzsiraraäny mellett is különbözöek a következmenyek, pl. azok akiken egyenletessen oszlik el a zsir, sokkal jobban tudnak kinezni, mint azok akiken egyenletlenül, vagy ugyanakkora testzsiraräny sokkal nagyobb egeszsegügyi veszelyt hordoz magäban egy ferfi szämära mint egy nönek. Nagyon erdekes dolog, hogy mitöl függ, hogy valaki kövernek lätja-e magät, illetve mitöl van az, hogy köverebbnek lätja magät mint mäsokat (ugyanakkora testzsirarännyal). Meg azt is erdekes kideriteni, hogy mi az ami valoban motivälja, mennyire belülröl fakad, es mennyire mäsok elväräsainak probäl megfelelni. A köverseg egy rem erdekes problema, ha pszichomokus lennek tuti ezt kutatnäm. :) Az aki szerinted egy csinos läny, maga szerint, - vagy szerintem :) - lehet egy häjas diszno. Tök mindegy lehetne, hogy en kövernek lätom, te pedig sovänynak, de ez erösen meghatärazza majd a viszonyunkat. En totäl meg tudom erteni, hogy valaki utälja ha felcsuszik rä egy kilo, ugyanis egy - szerintem - szep testen egy kilo qrvära meglätszik. Es egy - szinten szerintem - szep teströl mär nehez egy kilo zsirt lefaragni, izomveszteseg nelkül. 1 kilo hizäs nem egy vicces dolog, amire legyinteni lehet. Illetve ez is az emlitett igenyszint kerdese, amiert hiba embereket megitelni.
Szoval ha te elfogadhatonak tartasz pär kilo tulsulyt, en elfogadom hogy neked mäs az igenyszinted a megjeleneseddel kapcsolatban, es kesz. De ha esetleg melled äll valahol egy izzadsägszagu büdösszäju ember, öt se nezd le, egyszerüen csak mäs az igenyszintje a higeniäval kapcsolatban mint neked, ennyi az egesz. :)
Robzon, most viszont felreertettel, mert nem a koversegre utaltam hanem arra, vannak vekony lanyok akik meg mindig es meg mindig nem elegedettek azzal ahogy kineznek, szinte mar fobia egy kilo ha felcsuszik a szulinapi buli utan...
en most azt probaltam mondani, hogy egy nagyon csinos lany is erezheti magat pocsekul mert nem tokeletesen lapos a hasa es ez az a pont ahol mar nem szabadna annyira nagyon eroltetni
m: nana, aki egyszer raszokott a tornara... :))) nagyon jo lelki es testi hatasai vannak (depresszio ellen is nagyon ajanljak), ha par napig nem megyek mar szinte nem tudok egy helyben megulni aztan rajovok mi a bajom...
ez már elvi vita :-)
szerintem az a kategória nem is létezik, hogy tökéletes. nekem pl. jóval 30% alatt van a testzsírarányom (a konditeremben, ahova járok, egyszer lehetett mérni), vékony is vagyok szerintem is meg az ismerőseim szerint is. bizony járok hetente 2-3X tornázni, mert igénylem (megvallom, a lelkemnek is jót tesz), és mert még így is van rajtam javítanivaló. nem is fogyni szeretnék, hanem a combomat erősíteni. amúgy csípős vagyok, mármint hogy széles, és ezzel nem tudok mit kezdeni, mert így van. a fejem meg... hát olyan, amilyen :-) és a volt barátomnak így voltam tökéletes.
most ez így kiszakadt belőlem, remélem nem haragusztok érte.
Hät en meg egy nöt se raktam ki csak azert mert jo volt a segge, vagy tul szep volt a hasa. :) Az viszont igaz, hogy azok a länyok akiknek szep arcuk van, totäl motivälatlanok alakformäläsilag. Igy is elkellnek a halpiacon, ebben igazuk van. Nagyon keves olyan ember van aki mozgäs nelkül is kepes egy jo alakot fenntartani. Erdekes, megfigyelni hogy azok a länyok akik komolyan edzenek, älltaläban kevesbe tetszetös fejszerkezettel vannak megäldva. (Mert ha szepek lennenek eszükbe se jutna edzeni.)
Aztän, ahhoz a temähoz, hogy minek ez az egyesz ceco, annyit füznek hozzä, hogy ezt csak magad tudod eldönteni, hogy mennyire fontos. Az biztos hogy 30%-os testzsir aräny alatt, orvosilag nem nagyon indokolt a fogyäs. A te igenyszintedet minösiti az, hogy mennyire akarsz jo testet. Egy peldäval megvilägitva: orvosilag szinten nem tul indokolt, hogy naponta tusolj. Nem tudom, de szerintem nem feltetlenül csökkentene a tulelesi eselyeidet az sem, ha esetleg csak hetente egyszer tusolnäl, es büzlenel, mint egy oroszlän. De mondjuk neked, igenyed van arra, hogy ne legyel büdös, ezert naponta tusolsz. Rosszabb ember lennel, ha csak hetente tusolnäl? Nem hiszem. Ember milliärdok elnek igy, öket is szereti valaki, mäs problemäik vannak, nincs rä lehetösegük, vagy nem erdekli a tema öket, nincs rä igenyük, satöbbi. Ha neked nincs igenyed arra, hogy ne lafogjon rajtad a häj, es kevesebb mint 30% a testzsir aränyod, akkor tenyleg felesleges a fogyässal görcsölnöd. Szoval ez csak az egyeni igenyszint kerdese. Vannak igenyesebb, meg kevesbe igenyes emberek, ennyi az egesz. (Meg vannak szerencsesek, akiket nem erint ez a problema, a genetikai adottsägaik miatt.)
egyetértek. a tapasztalatom különben is az, hogy a fiúk ugyan megnézik a "tökéletes" lányokat, de párnak nem őket választják, mivel ők maguk sem tökéletesek.
a lényeg sokkal inkább az, hogy érezzük magunkat jól a bőrünkben :)
igazabol nem is ertem miert olyan fontos hogy valaki annyira nagyon tokeletesen nezzen ki... a hetkoznapi [vagyis atlag, normal, tetszes szerinti szinonima] nem koveteli meg es nem is teszi lehetove a tokeletesseget; munkahely, gyerekek, takaritas es mozi, valahogy nem is kell tokeletes alakra felhuzni azt a farmert vagy a kosztumot, jo izlessel mar lehet olyan talalni ami a kis hasat vagy a nagyobb popsit eltakarja.
akkor miafenenek az a nagy ceco?
ui: persze az egeszseg egy dolog, es egy masik a genetika, mindamellett persze nem art az adottsagokhoz a leheto legjobban kinezni.
remelem sikerult magam kifejezni :)
nekem is pont ez a bajom vele. meg a Wellness magazinnal is. egy csomó reklám, meg semmitmondó szöveg, de okosabb nem leszel tőle. a sépben legalább szép képek vannak, amiket lehet nézegetni :)) akkor is, ha azok a lányok, nem pulzuskontrollos aerobedzéstől olyan csinosak ;)
varj csak: a Shape az elmezonyben van de nem kedvenc. A kedvenc az InStyle magazin (hogy romboljam meg egy kicsit az imidzsemet :))) bar az ebbe a topicba nem relevans.
Szerintem amit csinalni probalni az az hogy megmozgassak azokat az embereket akik veszesen keveset mozognak (olvastam, hogy TV nezes kozben chips kajalas helyett inkabb feluleseket kene csinalni vagy hogy egy megalloval hamarabb szallj le a villamosrol (vagy parkolj a kocsival) es gyalogolj picit.
Kit mi motival.
A fitball eleg vicces egy valami, itt van a konditeremben, hasizmos gyakorlatot probaltam vele, az nem volt rossz csak mindig ugy erzem, ki fog csuzni alolam es jol fenekre ulok...
2i
2i online!
Hät mit mondjak... Bizsergetö erzes, hogy ennyire megmozgattam a fantäziädat, es ilyen intim helyzetekben vizualizälsz. :) (Nem tudom amugy milyennek kepzelsz, de biztos nem ugy nezek ki. Arra is ismetelten fel szeretnem hivni a figyelmedet, hogy ez a fogmosäsos hülyeseg a kedvenc lapodbol szärmazik.) En is döltem a röhögestöl, ahogy magam ele kepzeltem a Shape-szerkesztöseget ahol fitball-on szökdecselnek tova a tulsulyos nepmüvelök, ket fogmosäsos hajlongäs között. Nem is lenne rossz ez az ujsäg, ha räirnäk rendesen: fitness-magazin PARODIA.
Bocs, de vannak äm meg ebben a cikkben gyöngyszemek: "Igyekezzen könyökeit a dereka irányába mozgatni a gyakorlat során." Aha... Amugy merre mehetne meg mäsfele? :))) De legjobb ez: "Mielôtt megindítja a mozdulatot, feszítse lefelé a hátizmait". Hät aki iränyba tudja fesziteni a hätizmait (lefele), meg mielött megmozdulna räadäsul, az biztos ugyanaz az anatomiai csoda, aki a häta möge nyomja a könyöket huzodzkodäskor. :))) Hiäba no, ezek a Shape-esek nem ismernek lehetetlent! Milyen szar nekünk, hogy ilyen randän be van hatärolva a mozgästartomänyunk... De holnaptol hajlongani fogok en is fogmosäsközben, hätha az segit. Brutäl, de tenyleg.
Hu beleneztem meg a Shape oldalän a dolgokba (Akár egy királynô - a fenséges testartás titka), brutälis, de tenyleg. (2ionline, bocs ne vedd szemelyes sertesnek lecci, a Shape-röl, van most szo, nem pedig kedves magadrol. Szoval.)
Az (asszisztält) huzodzkodäs gyakorlatot probäljäk leirni, ami valoban egy nagyon jo hät alapgyakorlat, talän a mäsodik leglenyegesebb hätgyakorlat, a felhuzäs (dead-lift) utän. Gondot jelent, hogy asszisztält huzodzkodäshoz valo huzodzkodo ällväny, viszonylag keves helyen van (Pesten csak az Alexandrä-ban lättam), pedig nagyon jo dolog. Igaz, hogy tök dräga gep, es nök ugyis lustäk huzodzkodni, hapsiknak meg nem kell aszisztens a huzodzkodäshoz, mert elbirjäk amugyis magukat hamar. Szoval a huzodzkodäs egy alapgyakorlat, mindenkinek ismernie kell akinek kicsi köze is van az edzeshez. De ha valaki nem ismeri (mert eleteben nem volt konditeremben, es a föiskola nepmüvelöszakon ezt nem oktattäk), akkor is minden könyvben benne van a leiräsa, ahonnan kimäsolhatja. De persze a Shape-sek, nem birtäk fellapozni a szakirodalom idevägo reszet, gondolvän ugyis hülyek olvassäk csak öket, akik ugyis le vannak szarva, es ugysincs sehol ilyen gep, meg amugyis lustäk a t. olvasok huzodzkodni, szoval irjunk valami hülyeseget ami kitölti a flekket. A cikkben közlik a celbavett izmokat, ami korrekt is a "huzodzkodäs szelessen" nevü gyakorlathoz, csak eppen a gyakorlat amit leirnak (bicepsz huzodzkodäs) nem passzol hozzäjuk. Arrol nem is beszelve, hogy a bicepsz huzodkodäs (Sarah, a Terminätor2-ben) franko kis gyakorlat lehet elökifärasztässal, de nem nöknek, es nem hätizomra. Ez bicepszre megy, ugyanis (elökifärasztässal), amugy fele-fele aränyban a kar-hät dolgozik, es igy mär egy kezdöknek nem javasolt "kevert" gyakorlat. Szoval azokat az izmokat tuti nem dolgozza meg, amiket felirtak. Es kirälynöi häta se lesz töle senkinek, ugyanis ha igy csinälod (alsofogäs, vällszelesseg) akkor a szeleshätizmot nem tämadja a gyakorlat, ahhoz vällszelessegnel arasszal szelesebben kell a rudat fogni. Szoval ennel a gyakorlatnäl a fogässzelesseg a döntö, persze erröl szo sincs. Ellenben hülyesegeket irnak: "Ne engedje a testet belengeni!" Hogy a fenebe tudna a testem belengeni, ha a terdemmel az asszisztensen tämaszkodom? :) "A könyöke ne kerüljön a teste mögé, mert úgy sérülhet a deltaizom!" Hät az nagy kiräly, aki (bicepsz) huzodzkodäsnäl a teste möge tudja paszirozni a könyöket! Szerintem akinek ez sikerül azonnyomban tegye spirituszba magät, es rajzoltassa ät az anatomiai atlaszokat! "Vältoztassa a fogásokat az egyes sorozatokban (alsófogás, felsôfogás)." Aha, fogässzelessegrol szo sincs (Minek emlitenenk, ha az a lenyeg?), a felsöfogäst madärfogäsnak hivjäk, es vällszelessegben madärfogäsban huzodzkodni eleg kemeny, ugyanis nagyon alkarra megy, megnezem melyik fitballon rugozo szerkesztö neni csinälna belöle härmat.
Összefoglava, semilyen szakmai korrektura nincsen, välogatäs nelkül öklendezik a hülyeseget, - es hamär egyszer fingjuk sincs rola, - több mint bosszanto hogy nem hogy csak ahhoz nem veszik a färadtsägot, hogy amit leirnak kiprobäljäk, hanem meg ahhoz sem, hogy legaläbb a szakirodalommal összevessek, vagy megkerdezzenek egy felhülye szteroidtarisznya ugymond "edzöt" hogy hogyan is kellene ezt csinälni.
jolvan, tudom en hogy a dupla muszak nem nekem valo, kicsit hisztis leszek tole, dupla annyi taplo jar az etterembe dupla annyi ido alatt es persze kin toltik ki a merguket mert buntetlenul lehet...
(jo, ha ketszer eljutok a klotyora 10ora alatt)
szoval engem motival ahogy azok a lanyok kineznek.
2i online!
Persze, hogy lyol neznek ki a shape-esek! Nem csoda, ettöl a sok fogmosäs közbeni hajlongästol, meg fitball-on valo munkaközbeni egyensulyozästol. :)) Amugy tenyleg csak ketszer volt a kezemben, (meg most a weblap), de mindig csak ehhez hasonlo felszines ostobasägokat lättam benne. Szerintem ez a cikk, jol reprezentälja a nivot. (Szerintük is, gondolom ezert tettek a weblapra.) Erthetö, ha megmondanäk a frankot, akkor nem lehetne eladni. Tudod ez az ujsäg, illetve az ilyen ujsägok nem azoknak szolnak, akik komolyan foglalkoznak a temäval. Ez az ilyen "csapjunk bele a lecsoba" tipusu embereknek valo szerintem, akiknek kethetente szälit valamit amiert tudnak tiz napig lelkesedni, es mire lelohad a lelkesedesük, ott a következö lelkesedni valo. Es csak arra probältam utalni, hogy - szerintem - ne ilyen forräsokra hagyatkozz, ha megprobälsz egy eletmodfilozofiät kialakitani.
A topicot nem kisajätitottam - de bäjos! :) - csak irok bele. Irjäl bele te is. Azert van.
a sépben iszonyú hülyeségek vannak. de nem is azért veszik az emberek, hogy elolvassák, hogyan kell naphosszat a fitballon egyensúlyozni. hanem azért, mert némi önbizalmat ad, hogy mások is ugyanolyan problémákkal küzdenek, mint én. egyszerűen a hangulat, ami számít és nem a tartalom. legalábbis nekem. monnyuk most már nem vásárolom.
Nyugi, nagylány, semmi vész! A topic amúgy is leülőben volt, hát most ilyen lett a stílus. Ha egyetlen embernek segít robzon, hogy boldogabb legyen, máris megéri. Ne légy túl érzékeny.
nem ezekre a reszekre gondoltam. nem ertek egyet egyaltalan. egy biztos: a kezedbe meg soha nem vetted, soxor van a szerkesztosegrol kep es azok a csajok (egy-ket pasi) azert eleg jol neznek ki.
mindenesetre azert ez a topic nem a masik lesajnalasarol szol(t) regebben, talan nem kellene ennyire kisajatitani. a gratluaciot pedig koszi! :)
msebubunak sok sikert kivanok, kitartas! :) (es sok izzadast, welcome to the club :)