Kisstadionban 5-6 ezren voltak (pár éve volt itt egy vita erről, a végén írtunk egy levelet a Summer Rocksnak hogy tegyen igazságot, és ők mondták ezt a számot), ahogy Debrecenben sem lehettek sokkal többen.
Lassan köztudott, hogy Magyarországon jóval több adó terheli ezeket az eseményeket, mint a szomszédos országokban. Az egyik ok ez...a másik meg az alapvető érdektelenség. 5-6 ezer néző volt a legutóbbi két önálló koncertjükön...
Valóban érdekes kérdés, hogy Zágrábban pl miért rentábilisebb a dolog, mint Bp-en. :-(
Nem baj, jobban örülök egy aréna koncertnek, mint egy fesztiválosnak. Úgyis régen jártam Prágában, jó lenne ott egy hosszúhétvége mondjuk 07.29 körül. :-)
Tegnap rákérdeztem a Live Nation-nél, hogy tárgyalnak-e még, ezt a választ kaptam:
"2013-ban nem lesz budapesti Iron Maiden koncert."
Viszont azóta látom jött még egy pár hozzászólás:
"- Mi az oka?? Hisz nagyon sokan vártuk!
- A produkció bizonyára így látta jónak.
- Nesze semmi fogd meg jól. Nem lehetne egy kicsit érthetőbben.
- Sajnos nem, ez a közvélekedéssel ellentétben kőkemény üzlet, és így a másik fél engedélye nélkül egyetlen részlet sem kiadható. Fel lehet tenni esetleg a zenekar oldalán is ugyanezt a kérdést, de kizárt, hogy ennél konkrétabb válasz érkezzen majd.
- Túl drága, nem jön be röviden erről van szó. Azért az elgondolkodtató, hogy a szomszédokban miért? Zágráb,Graz, Pöstye,Prága,Varsó stb...ráadásul Szlovákiában 30 euro alatt!!! Meg még az is ,hogy 2003 óta miért nem sikerült idehozni? legalábbis a live Nationnak?"
Ha jól értem, akkor a Szigetre/egyéb fesztiválra még jöhet a Maiden, vagy nem?
Akkor kérdezz rá, hogy eddig mit titkolództak, hogy még a tárgyalás ténye is titok lenne.
Valószinű tárgyaltak, de nem jött össze és ezt nem ismerik be?
Két nyilatkozat a sok közül:
"2012.12.17
Live Nation Magyarország:Mert még mindig nincs válasz?!?"
"2012.12.20
Live Nation Magyarország: Amíg nem kapunk a produkciótól visszajelzést, addig nem tudunk semmit mondani. Most már elég valószínű, hogy januárnál előbb nem is lesz semmi reakció Kelet-Európára."
Sziasztok. Szlovakiabol vagyok, ezert elnezest kerek a kifejezesert... Olvasgatom itt-ott a forumot, es tudok par infoval csatlakozni, mar ami a Maiden-t illeti. Tehat a jegy ara 30€, a helyszinen 40€ es tvrtok a csutortok amit helyesen irtatok. De. A Topfest kiadott par VIP jegyet 40€ valamifele "golden circle" tehat cca 1000 db es kozvetlen a podium/szinpad ala szol... It lehet latni http://new.agenturaduna.sk/eshop/k-141-vstupenky vagy http://www.ticketportal.sk/cms_detail.aspx?id=8503
Ha valaki akar meg valamit kerdezni, tessek.
Udv. Töfi1234 figyelgetem a bandatokat es nagyon tetszik, szerintem ti vagytok a TOP Maiden tribute band of the Europe....amerikait nemismerek, tehat World :D Hajnacskon lattalak 3-4 eve. Sziasztok.