Amúgy nekem is nagy kedvenc a Volta, de elég volt az a hangzás egyszer. :) Illetve inkább az önismétlés zavarna, ha mégegyszer ilyen lemezzel állna elő (amit amúgy nem hiszek, mert Björk sose ismétli magát).
Na, hülye azért nem vagyok! Vagy az egy másik cég? Nem baj.
Szóval nem veszem meg újra a dolgokat, ezek azóta is megvoltak, és tényleg már csak ennyi maradt.
2 kivétel volt összesen: az X1/X2 box és a Blasphemous Rumours német lim. maxi CD.
(előbbit szintén eladtam, utóbbi marad.)
Na de már annyiszor kiarusitottal, h csoda, h még maradt valamid. Vagy olyankor utana mindig mindent újra megveszel? :) Anyway, add el a zajfont, vegyél blackberryt, a kulonbozetbol meg 10x bevasarolsz a tescoba, na? :))))
nekem az a gondom, hogy a régi dallam/kakofónia arány leromlott. a Post-on is van kakofónia, meg zaj, te tele van szebbnél szebb dallamokkal, Homogenic dettó. nekem a Vespertine az utolsó album, ami dallamvilágát tekintve még földi eredetűnek mondható, az azóta születettek (kevés kivétellel) inkább egy meg nem értett művész értelmetlen önkifejezési próbálkozásai.
És van egy olyan érzésem hogy ez csak rosszabb lesz. 1-2 különleges hangzású album még kuriózum, de ha ezentúl csak ilyeneket kapunk, annak nem fogok örülni. Márpedig ha Björk elindult ezen a vonalon, nem hiszem hogy egyszer csak visszavált egyszerű, átlagos, normális hangzásra.
Nekem egyébként tetszenek az utóbbi albumok, sőt, a kedvenceim (Vespi, Medúlla és Volta), de ettől függetlenül szeretnék már hagyomásnyosabb dalformákat kapni Björktől. Az a Múminos hülyeség pl már abszolút értékelhetetlen, az már nem egy dal, csak egy kakofónia, de a Nattúra se sokkal értelmesebb.
MOst tulajdonkeppen megnyugtattal a hozzaszolasoddal, nem ertettem az utobbi idok Bjork dolgai miert nem tetszenek, de ezek szerint nem vagyok egyedul.
Nekem leginkabb az erdekes hang mogul (a hang meg mondjuk megvan, az mas kerdes, hogy mostanaban hogyan hasznalja) a szintetikus, kulonleges, bonyolult hangmintak es ritmusok hianyoznak. Azok adtak meg tulajdonkeppen a nagyon massziv alapjat a dolgoknak, amit a hangjaval megdurvabban kiszinesitett es tett egessze.
Én se. Nem váltott ki belőlem semmit, ingerenciám sincs többet meghallgatni.
Valami pozitív változás nagyon ráférne Björkre. Sajnos azt hiszi már egy ideje, hogy csak akkor alkothat jó zenét, ha az hú de avantgard. Inkább legyen valami eccerű és kommersz hangzású, mint egy Hyper-ballad, csak legyen végre normális dallam világa annak amit kreál.
Ja, valahogy én is így vagyok vele. Nem akarom leszólni a számot, egyszerűen egy ideje nem nagyon van hangulatom ilyen zenékre. Vagy legyen nagyon őrült, vagy legyen abszolút klasszikus, de ilyen kuszaságokkal nem nagyon tudok mihez kezdeni.
Teljesesn Volta outtake. Éppenséggel nem szörnyű, de remélem nem is lesz rajta az új lemezen, mert ha ilyen lesz az új album, lehet ezt már nem fogja bevenni a gyomrom. Nem értem Björk mért csinál már ennyire élettől és zenétől is idegen számokat.
Túl vagyok már azon a korszakomon asszem, amikor Björktől bármit.
Pedig nem lenne ez rossz szám, ha azok fúvósok nem lennének ennyire keserűek.