Minimális esélyt adok arra, hogy az ADAT jel sérülésmentesen átmenjen az SPDIF-re alkalmazható kommersz elosztón. Persze, ki kéne próbálni.
A rajz alapján beigazolódot ta gyanúm, hogy az egyik ADA8000-es ADAT INPUT-ját áldoznád be a splitetrről lejövő jel fogadására, ileltve hát a szinkronra. Ezek szerint erre nem lesz szükséged? Amúgy a módszer elvben akár működhet is.
A WordClock-kal az a baj, hogy ha az Alesisen nincs WC csatlakozó, akkor a külső szinkronforrásról csak a 2 ADA8000 szinkronizálható precízen, és még mindig kérdéses, hogy az Alesis meg ezek között összejön-e a frankó szinkron?
Gyakorlati tapasztalatokból azt tudom mondani, ezek csak akkor szoktak jól összejönni, ha minden komponens megkapja a WC jelet. Elképzelhető persze, hogy anélkül is simán megy minden, de bejöhet egy hőmérsékletváltozás, kicsit elmásznak a kvarcok, aztán már kiakad a szinkron.
Jobb lesz, ha lerajzolom (jó halvány lett, talán látszik). Szóval egyszer van benne egy fénykábel Y-ozás, amiről semmi tapasztalatom, másrészt a kérdőjellel jelölt bemenetnél nem igazán tudom, mi fog történni. Elvileg az órajel frekije ugyanaz lesz, csak azt nem tudom, hogy ez elegendő-e, vagy "fázisban" is meg kell-e ennek egyeznie a mellette levő másik inputra érkező órajellel. Szóval alapelv problémám van itt.
(igazából még a másik ADA 8000-t nem vettem meg, azért próbálom még előtte rövidre zárni)
Nagyon sajnálom hogy csak most tévedtem ide és olvasom az idő közben felvetődött kérdéseket. (eddig nem volt túl aktív ez a topic)
Erre a midi - sound font lejátszási kérdésre én is ráragadtam korábban, mivel VanBasco karaoke szoftverrel kellett volna annak idején normálisan megszólaló SF2 bankot használni.
Nagyon jók az általatok írt alkalmazások is (gondolom ezek már újabb megfejtések), de én is a Midi Yoke virtuális midi pathert használtam az SFZ-ben megnyitott sound fonttal.
Azóta meg találtam egy mediaplayert, ami leváltja az óriásira hízott, tunya lomha winampot (58MB-ot eszik a memóriából!!! ez gáz!)
A program a spider-player melynek beadható SF2 fájl is midi lejátszáshoz, így a winamp is kidobható és gyors, fürge, tökéletes! :) Csak azért írtam le, hogy ha vki hasonlóban gondolkodik, ez is alternatíva.
A 300 megás sound font az milyen? GM? Tudtok valami tuti SF2 GM bankot ami mostanság újdonság, de jó is mellette?
Á nem hagyhatom a "levegőben" egyiket sem, biztos, hogy recsegni fog.
Én a következőt gondolom, nem tudom, fog-e működni:
Az egyik ADA 8000-t venném masternek, innen kéne egy Y-fénykábellel (na ez az!) megküldeni az Alesis-t és a másik ADA-t. Ez utóbbi így slave-ben menne és az out-jából mennék még az Alesis másik in-jébe.
Na hogy ebből mi lesz, nem tudom. Szerinted összeállnak az óráik így?
Nem, a Pianobox még nem volt a kezemben. Igazából az eredeti, 46.000 Ft-os ára nem volt túl bizalomgerjesztő, mert annyi pénzért általában már fájintos hangmodulokat lehet kapni használtan, amiken kezelőszervek tönkelege és pompás kijelző is található. A mostani akciós ára már megfontolás tárgyává teheti, pláne a Fatar SL990XP-vel összekombinált verzióban.
Köszönöm a segítségedet! Nagyon jók a programok! Az SQ80 vsti-s programot használom, mert a többi meghaladja szakértelmemet.:) Egy picit csúszik a hang, de nem vészes. Van lehetőség ezt javítani?
Amit írtál, azok között nagyon sok van, és annyira nem értek hozzá. Tudsz ajánlani egyet, ami szerinted megbízható, kompatibilis a midi billenntyűzetemmel, sok lehetőség van benne és biztos hogy működik Windows 7-en is? Ha van ilyen program, akkor az lenne jó nekem. Tudnál mondani egy ilyesfélét? Előre is köszönöm!
A MIDI billentyűzeten szeretnék játszani úgy, hogy tudjam szabályozni hogy milyen hangszín legyen és sok lehetőséget szeretnék a programba (pl: ne csak zongorahangon hanem orgonán is szóljon) vagy éppen fel szeretnék venni vele dolgokat, de tulajdonképpen az a lényeg, hogy tudjak rajta játszani. Kösz!
Helló! Egy kérdésem lenne mindenki felé: van egy FATAR Studio 610 Plus MIDI billentyűzet, Windows 7, egy alaplapi hangkártya és egy USB-s MIDI csatlakozó. Ehhez milyen programot használjak, hogy megtudjam szólaltatni a szerkezetet? Előre is köszönöm válaszaitokat: Tomi