Nyitotta:pici mici a pók, 2023.12.09 07:27 |
El kell ismerni, igaza volt. a maffia módszerekkel térdre lehet kényszeríteni az 50x nagyobb EU-t is csak kitartóan kell csinálni és nem szabad meghátrálni.
Engem az ország jóléte, jólléte érdekel. Mindegy ki van kormányon. Ha 0rbán fejlesztette volna az országot az is megfelelne. Minden ország elhúzott már mellettünk.
0rbán alkalmatlan egy ország vezetésére. Addig ment a szekér, míg dőlt a mások pénze, mert épp jó világ volt. Egy kis krach megmutatta, semmihez sem ért.
"szerinted annak az ellenzéknek, amit eljátszanak, hogy milyenek, van kompetenciája egy ország vezetésére?"
Országvezetési kompetenciája 18 év felett bárkinek van (lásd még: választhatóság) - az a szomorú, hogy elhisszük, hogy nincs.
Ami meg hát a kompetencia mértékét illeti... egy régi elméletem szerint, ha BP valamelyik nagyobb terén random összefogdosnánk 386 (akkor még ennyi kellett) járókelő embert, akkor különb Parlamentünk lenne, mint a jelenlegi (akkori).
Az elmélet alapja pedig az, hogy az idők során sikeresen kiszelektáltuk azt a politikusi réteget, amely a legügyesebb, leggátlástalanabb, leghatalommániásabb és egyúttal a legmohóbb és legönzőbb egyedekből áll. Ezt a kombinációt más országokban általában a sitteken szoktuk látni (már persze ha annyira azért mégsem ügyesek), de nálunk övék a kormányrúd! Oszt' ez a szelekció garantálja azt a két jellegzetességet, hogy egyrészt kilopják a szemünket, másrészt nem a mi javunkra tevékenykednek ott a Viccházban, hanem első-, másod-, és harmadsorban is a sajátjukra, és csak aztán jöhetünk mi. Másrészt pedig minden eszközzel azon dolgoznak, hogy hatalmon is maradjanak (legkevésbé ideértve az értünk való munkát, ugye...).
No, ennél a kormányzati teljesítménynél még 386 random ember is jobban teljesítene, mert annak legalább 99%-a nem erre a fent említett öt tételre van kimaxolva, tehát általában egy-két hibát leszámítva elég jól működnének. (Persze lenne köztük is mondjuk mohó és önző, de az nem lenne ügyes. Vagy lenne köztük ügyes, amelyik nem gátlástalan, ésatöbbiésatöbbi kombináció...)
Szóval arra a kérdésre, hogy melyik lenne a jobb: egy kifejezetten ellenséges/kártékony és vérprofi csapat, vagy egy tök átlagemberekből álló amatőr brigád - amelynek legalább 80%-a a munkáját (értsd: Magyarország minél jobb működtetését) tekintené elsődleges céljának -, szerintem egyértelműen a második a válasz.
Mert lehet, hogy amatőrként bénák lennének, de egy ártalmas profinál nem létezhet rosszabb választás.
Összessége a harcos, kizárólagosságra, minden más nézet elfojtására törekvő mainstream ideológiának. Van benne minden, heterogén, de minden túltolt az értelmetlenségig. Csak szilánkokat sorolok fel: migránspolitika, gender, sötétzöld, NGO vezérelt politika, sajtó öncenzúra, szankciódömping. Mindben lehetne értelem, de mindet az abszurd ostobaságig túltoltá. És erőltetik.
Azt gondolom, egyike vagy az orbántudatú, betegesen elfogult embereknek. Minden annak alapján mérlegelsz, árt Orbánnak, vagy használ. Ez pusztító, kártékony felfogás, és egyik oka annak, hogy képtelen egy értelmes ellenzék kialakulni.
Szerinted hány (eredeti értelmében vett) volt kommunista él még?
A 70-es évekre a létezett szocializmus már elpusztította a hitet a kommunizmusban. Karrieristák maradtak, ilyen pl. Gurcsány, aki a pártállam része volt. Ezt próbálják összemosni kisztitkárokkal, akik senkik és semmik se voltak, egyfajta díszlet.
Ez, ami az EU-ban a mainstreamet alkotja, a kisszerű, buta ember forradalma. Azt gondolja, ha megtér libbantnak, különb ember lesz. Ha azt tolja, amit a tobbi harsog, és még rátesz egy lapáttal, akkor tapsot kap, amit valós teljesítményért soha nem érhetne el. Mert tehetségtelen.
Ez neki nagyszerű, a képességei alapján éjjeliőr lehetne valahol, de EU képviselőnek választották, vállaonveregeti, ha egy olyan rakás baromságot leír, mint Sargentini a jelentésében. Megdicsőül egy rakás szemétért. "a szidók élete és vagyona nincs biztonságban"
Akkor vesztettem el a maradék reményemet arra, hogy az EU normális szervezet, és még lehet belőle valami jó is.
Ugyanolyar rothadó szemét, mint a létezett szocializmus volt. Idióták új szovjetúniója.
Mindig voltak emberek, akik nem dőltek be az adott kor őrületének. Nem akartak nácik lenni, mikor az volt a menő, se kommunisták, mikor az. A woke idiotizmus se különb. Nem az a mérce, mennyien vannak.
Szerintem itt sajtószabadság és szabad választások vannak. Ebből a választékból én a jelenlegi kormányt választom.
Az EU magát liberálisnak hazudó többségét ez zavarja. Mindenféle hülyeséget gondolnak értéknek, woke, migráns, gender meg egyéb marhaság, és semmit se értenek a világból.
Szerintük nekem úgy kellene gondolkodnom, ahogy ők, csak az lehet érték, amit ők annak tartanak, és ha én másként gondolom, akkor engem meg kell büntetni.
Szerintem ez nem liberalizmus, nem demokrácia, hanem idióták diktatorikus elképzelése.