a fejet rugdosó dopemanra gondolsz, vagy a hordókra ragasztott matricát bottal verőkre?
azért egy egész népet pár huligánnal összehasonlításba vetni igen nagy szélsőséges gondolat. ha jól tudom nem állt, áll a dobálók, vagy a szélsőségesnek mondott nézők mögött, mögé a magyar nép!
"Orbán Viktor arcképével ellátott műanyag hordókat és ahhoz láncolt ütőket helyeztek ki az Alkotmány utcában, a DK-s tüntetés helyszínén" hvg.
és mivel hatalmas mennyiség fiogyhat, stadionokban adhatnák olcsón, vagy lerhetne akár bedobáló banánt is nemesiteni, ami puhább kell hogy legyen az átlagos érett banánnál.
Minden egyes magyar szurkoló aki ott volt a Puskásban felelös a tegnap történtekért.
Akkor kellett volna fütyülni és kiabálni amikor a pohárdobálás történt.
A futballt gólra jés nem bedobott poharakra játszák. A dobálás nem szurkolás.
A szurkolás csak sportszerü lehet.
Hol volt a bíró? Meg kellett volna szakítani a meccset addig amég a játékosokat veszélyeztetöket ki nem dobják a stadionból. Ha kell az egész szektort.
Ebben én mélyen egyetértek, de éppen az olvtárs kérdezte, hogy definiáljuk a képmutatást.
Erre írtam, hogy a képmutatás egyik változata éppen az, amit pl. az angol csapat- meg még néhány focicsapat csinál, pontosabban fogalmazva, rájuk kényszerítenek...
A Puskás Arénába kilátogató hatvanezer szurkoló elsöprő többsége sportszerűen, a magyar válogatottat biztatva drukkolt még akkor is, amikor már vesztésre állt a csapat. Éppen az ő védelmükben van szükség a rendbontók beazonosítására és szigorú megbüntetésére. A pályára lépő, a fénygránátot és a poharakat bedobó szurkolók azonosítása zajlik. Ellenük megtette/megteszi a rendőrségi feljelentést az MLSZ. Az esetleges pénzbüntetést polgári peres eljárás keretében a szövetség az elkövetőkre hárítja, emellett a sportrendezvényekről történő 2 éves kizárásra számíthatnak az eljárás végén
Azért idéztem, mert szerintem ez a korrekt megközelítés. Itt le is lehetne zárni anélkül, hogy a fél országot lerasszistáznánk vagy hogy a legfőbb külügyér is másokra mutogat és relativizál.