Szerintem a 2. helyhez semmilyen vereség nem fér bele az olaszok ellen. Aki ott nyer (még akkor is, ha előtte nem vernénk meg a lengyeleket) az lesz a második (illetve azt nem tudom, hogy az olaszok győzelem esetén lehetnek e még elsők).
Falco W + Reggiana W --> Play in fix, nyerni kell a 2. helyért
Falco W + Reggiana L --> Play in fix, 2. helyhez W vagy L legfeljebb -6ig.
Falco L legf. -8 + Reggiana W --> Play in fix, 3. hely fix
Falco L legf. -8 + Reggiana L --> Play in fix, nyerni kell a 2. helyért
Falco L legalább -10 --> nyerni kell a play in-ért, de a Rytas lengyelek elleni győzelme esetén enélkül is megvan. (ezt a kimenetelt azért nehezen tudom elképzelni, de a válogatott szünetek nekünk sosem tettek jót...)
Sokkal okosabbak nem lettünk. Max annyival, h az olaszok ellen beleférhet egy szűk vereség a 2. helyért.
(A Rytas amúgy 1.2 mp-cel a vége előtt mentette hosszabbításra a meccset egy extra középtávolival, utána meg közétett tizet)
A magyar kosárlabda helyzete miatt volt olyan ez a meccs, amilyen.
Ma olyan - sajnos - a magyar játékosok átlagos szintje, h ha mindig izgalmas meccset akarsz, azaz ne legyen szakadék egy-két csapat javára, akkor nköziben abszolút felejtős... És még így is mennyire messze vagyunk az elittől... :-/
Tudom, hogy jó csapatunk van, tudom hogy sok valogatott, stb., kiemelkedünk a mezőnyből.
De ezzel együtt mar kezd nèha bicskanyitogató lenni, hogy a hozzánk érkező csapatok meg sem próbáljàk, hogy nyerjenek. Ez a Debrecen is mar a meccs előtt elengedte...
Megyei fociban nem engedtünk meg magunknak ilyen hozzaallast...
Ma este a mi meccsünkkel nagyjából egyidőben rendezik a Rytas-Reggiana mérkőzést. Bármilyen meglepő, de nekünk jobb lenne egy olasz győzelem, hiszen ettől a meccstől függetlenül őket mindenképpen le kellene győznünk, ahhoz, hogy megelőzzük őket. Egy mai vendégsiker esetén viszont - amennyiben sikerrel vesszük a lengyelek elleni meccset - az utolsó fordulóban még a csoport első helye is elérhető lenne számunkra.
Íme a hátralévő négy mérkőzés ehhez szükséges kimenetele:
Rytas-Reggiana V
Falco-Slask H
Slask-Rytas H
Reggiana-Falco V
A mai bajnoki meccsünkkel kapcsolatban pedig annyit, hogy a debreceni edző nyilatkozata alapján - a csapatok többségéhez hasonlóan - megint ellenünk pihentetik a kisebb sérülteket, így az amúgy is vélhetően sima meccs még egysíkúbbá válhat. Szerencsére tegnap láttam egy jó kis izgalmas mérkőzést, nekünk pedig az igazi kihívás úgyis majd a jövő heti BCL találkozó lesz.
Kötve hiszem, hogy olcsó kategória lenne. Van ott is pénz lóvéra😁Mennek a játékos cserék sok csapatnál, , ideje lenne, nekünk is aktívabbnak lenni, nagyon uncsi, hogy évek óta nem cserélgetünk orrba-szájba. 😂😉Viccet félretéve, kerüljenek el minket a sérülések aztán annyi. HAJRÁ FALCO!
Az Alba röptette Nichols-t, mekkora negatív figurának kell lenni ahhoz, hogy a 18 pontos és 9 gólpasszos irányítódat lapátra tedd?
Pedig nem lett volna nehéz a scouting nyáron, egy belföldi hívás elég lett volna hogy kiderüljön, hogy egy ilyen képességekkel rendelkező játékos miért "csak" a magyar bajnokságban talál csapatot.
Pedig a Somogyi-sztori is bukni látszik, jelenleg nem látom, hogyan tudnának ebből a negatív szezonkezdetből felállni.
Én is a te verziódat tartom esélyesebbnek, de ezzel együtt azért nem mindegy, h melyik csapat, melyik bajnokság és milyen szerep várna rá ott, ahova mehetne.
A rövid uborkaszezont kihasználva és egy kicsit előretekintve, most már több helyről is hallani olyan infókat, hogy a következő szezonra szinte a csoda kategória lenne, ha Zozót itthon tudnánk tartani.Gondolom nagyon komoly ajánlatok érkeznek és én azt gondolom, hogy egyrészt meg kell próbálni utoljára ezt kihasználni illetve meg is érdemli, hogy megkapja rá a lehetőséget.
Ebből és a jövő évi szabályváltozásokból kiindulva azt mondom, hogy nekünk pedig egyáltalán nem kell attól tartanunk, hogy mi lesz a csapattal nélküle.
Nyilván ez egy új helyzet lesz hosszú évek után, de ha okosan és gyorsan reagál a csapat akkor bőven ott tudunk maradni jövőre is ahol jelenleg állunk.
Beni és Kristóf biztosan lesz, TDA így visszatérhet 1 év külföldi tapasztalattal, Ákossal pedig minél előbb meg kell egyezni a folytatásról.
Ha ez a magyar magunk megmarad (plusz még Kovács Beni) akkor jövőre az 5 légiós szabállyal (amiből 3 lehet a pályán egyszerre a bajnokikon) bőven elég lehet.
Annyi a kulcs, hogy most tényleg egy top swingman légiós kell Zolika helyére, de ha idén jól folytatjuk a BL-ben és jövőre is fix helyünk lesz akkor nem lesz olyan nehéz a stáb dolga tudván, hogy ezen a poszton óriási a kínálat a játékospiacon.
Többi légiósunk szerintem megbízható teljesítményt nyújt, bár én nem tartanám azt sem elképzelhetetlennek, hogy magas poszton egy változtatás, frissítés beleférjen.
Az internet már csak ilyen. Megjelenni bármi megjelenhet. Felelősségük abban van, h hol.húzzák meg a piros vonalat. Valljuk meg, nem látszik nagyon az a vonal...
Az oldal szerkesztői IS? Nem. Ott csakis az oldal szerkesztői felelősek. Simán mehet a rágalmazás, fenyegetőzés, stb. Egyet nem lehet, ami az ő anyagi érdekeiket sérti. Érdekes moderálási alapelv.
Igen, az oldal szerkesztői is ludasak illetve a csapat jogi képviselőit sem értem, hogy ilyen esetben miért nem teszik meg a szükséges lépéseket amikor valaki(k) ilyen vádakat írnak le és ezzel a csapat jó hírnevét akarják besározni.
Off: Ami a BB1-n megy, az már tényleg kritikán aluli, nem tudom felfogni, hogy ott pár barom miért generál mindig több 100 kommentet. Azt meg végképp nem, miért reagálnak rá egy csomóan...
Valóban. Nekem más meccsekről is rémlik, hogy Zozó az utolsó támadásnál kipasszolt/ki akart passzolni, de emlékeim szerint nem nagyon jött ez be, mert vagy nem volt kinek passzolni, vagy nem ment be a dobás. És olyan is volt, hogy valaki másnak kellett megoldani, ami szintén nem jött be. Statisztikát nem tudnék írni, de érzésre messze a legeredményesebb, ha Zozó kezében volt a labda. Persze nyilván jó lenne, ha lenne más opció is, de szerintem a jelenlegi keretből ez nem megoldható (vagy csak kényszermegoldás).
Azt beszéltük tegnap, hogy mindenki erre számít, ezt várja, hogy Zoli megoldja a végén,(alt sikerül is neki), de nem kellene néha váratlant húzni? Úgyis besegítenek rá, néha ki lehetne passzolni üres emberre aztán had szóljon.
Szerintem ezt nagyon jól látod. A másik baj, a végjátékokat gyakran elszúrjuk, nem mindig megoldás, hogy Zozó beviszi 3 emberrel a nyakában és majd lesz valami.
Fantasztikusan játszottak a srácok, minden elismerésem az övüké.
Ilyen nehézségekkel is hosszabbításra kényszeríteni ezt a Rytast, ez már önmagában csoda kategória.
Viszont most is (ahogy eddig sokszor) kiütközött az, hogy a Zozón kívül nincs egy jól egy-egyező, védekezést bontani tudó játékosunk. Az utolsó negyedet egy picit már rossz volt nézni, ahogy mindenki szabadult a labdától, a Zozónak meg (betegen) még azon is sokszor erőlködnie kellett, hogy áthozza a félpályán a labdát.
Hierarchia ide vagy oda, ha még egy fél szintet szeretnénk lépni, akkor még egy ilyen játékos leigazolása elkerülhetetlen. Szerintem.