Ez a fajta félünk az állampolgároktól még a szocializmus korából származik, de még vígan gyakorolják most is.
Nem gondolom, hogy másodrangú állampolgár vagyok, csak dolgozni, meg adót fizetni van jogosultságom.
Azt gondolom, ha az állam és köztem lévő szerződést az állam nem tartja be, (gondolok itt a védelem biztosításáról) akkor legyen jogom megvédeni magam.
Az valamivel jobb, csak kérdés, hogy felindult állapotban nem kapnák e fel sokan a fegyvert a szomszéddal való nézeteltérés miatt, vagy családon belül nem történénnek-e tragédiák.
Jobb az, ha szigorú szabályai vannak ennek, mert a te verziód szerint félkegyelműek is könnyen fegvverhez férhetnének.
'Szerintem meg minden 18+ büntetlen előéletű magyar állampolgárnak legyen joga fegyvert tartani.
Pont.'
Szerintem enneknkatasztrófális következményei lennének : nem is beszélve arról, hogy az elbutított társadalmunk nagy része ennél jóval kisebb felelősség hordozására is alkalmatlan mentálisan.
Az a baj, hogy nincs türelem, mindenki rövid távú kormányzati célokat tűz ki magának, pedig ha nem a mindenáron kormányváltás a cél, akkor simán megakadályozható lett volna a 2/3. Szinte folyamatosan erősödött a Jobbik, továbbra is erős párt lehetett volna, és alkalomadtán (márpedig lesz ilyen), ők lehettek volna a váltópárt.
Én viszont úgy gondolom, hogy a régi Jobbik önmagában nem tudta volna leváltani a Fideszt. Amúgy a múlt évi választáson úgy vesztették, hogy minden idők legtöbb szavazatát kapták.
Most nincs senki, aki bármilyen irányból alternatívát kínál a a Fidesz helyett.
2015-ig volt is eredménye. Viszont a migrációra a Fidesz jó választ adott, a Jobbik meg az ellenkező platformra került (kényszerült?), és itt elvágták magukat.
Az én aggodalmam egyik oka, hogy az ilyen légió féle szervezeteknél előkerül a fegyver. Persze eleinte, mint hagyományápolás, honvédelmi ismeretek, etc...de veszélyes dolog ez.
( Pedig Vona a lehető legésszerűbb irányt képviselte, amennyiben a Fidesz legyőzése a cél. A középre helyezkedést - ahogy anno a Fidesz is tette, amikor elindult a "polgárosodás" útján. )
Hát azért valahol a népen múlik ez. Ha a népnek nem kellett Csurka értékrendje, hát nem, ettől nem kell elpártolni elveitől. Mert ha meg el kezd lavírozni, akkor megint nem az ő értékrendje érvényesül, hanem a népé, akit megszerez magának, és csak nyomokban tudja elsütni eredeti elképzeléseit. Tulajdonképpen a politikai erről szól, és ezt Orbán nagyon jól csinálja.
Aztán persze ott van a kérdés, hogy a népnek mekkora része milyen felfogású, mi mennyit alakít ezen, de ez hosszabb távú folyamat. Komolytalankodás azt mondani, hogy azért migráns ellenes a magyar, mert a kormány ezt sulykolja.
A mostani EP választás szinte bizonyos, hogy hozza hatalom számára kedves eredményeket. Ám az őszi polgármesteri választáson pofán lehet csapni a NER lovagokat, sok ismert, helyi , akár független jelölt képében, akiket nem tudnak lekaraktergyilkoni országos kampány keretében.
Ha sok helyen kiseprik a narancsos tolvajokat, akkor el lehet kezdeni építkezni. Maga Toroczkai is polgármester, és a hírek szerint Ásotthalomban szeretik.
Így van! Sajnos sok rendőrt is elcsábít a munkaerőhiány miatt kialakult bérnövekedés, ők pedig nincsenek kellően megfizetve, amit nem is értek, hiszen pénz meg amúgy van.