Legyél te rolleres. Hizelkedd be magad a hatalomba és ha már teljesen megbíznak benned aki utatdban van, döfd hátba. Aki le akarja győzni a fideszt, annak ez az ut járható.
Választotok máésik urat. Keleti exkomm tipusu demokrácia. Minden társadalomnak (legyen akár latin, balkáni, atlanti vagy exkomm) azon az uton kell járnia amit történelmi fejlődése, geopolitikai helyzete és a hagyományai kijelölnek.
Például nálunk: latin tipusu társadalom, az atlanti tipusu demokrácia nonszensz lenne és működésképtelenné válnánk. Erre nem is olyan régen jöttünk rá, több évtizedes erőltetés után. Kerüljétek ezt az utat.
Az emberek többsége Orbán Viktort akar, nem Fideszt.
Csomó Fideszessel beszéltem már, akik konkrétan nem tudtak nekem válaszolni arra a kérdésre, hogy "tudsz-e mondani Orbánon kívül hiteles Fideszes képviselőt".
Ez teljesen komoly.
Még a helyi választásokon is azt hallottam emberektől, hogy
"kire szavazol?"
"Orbánra."
Nem a Fideszre, és pláne nem a helyi fideszes képviselőre. Azt sem tudják kik azok. Orbán Viktor a lényeg.
Ő vezeti az országot, ő ment meg minket a migránsoktól, tőle kapják a 10 ezer forintos bözsit! Orbántól, nem a Fidesztől, nem a Fidesz tanácsadóitól és nem is az adófizetőktől, Orbán Viktortól! Érted?
A Fidesz már lassan egyenlő Orbán Viktor akaratának a végrehajtójával.
Amit nem titkoltan a tudomásunkra is hoznak számtalanszor.
A minap is ilyen választ adott az EMMI az egyik nekik feltett kérdésre:
"Orbán Viktor a konzultációból levont tanulságokat, és az azokból fakadó döntéseket a február 10-i évértékelőn fogja a nyilvánosság elé tárni."
Az effajta válaszok nem ritkák.
Orbán Viktor elvonja a következtetéseket, Orbán Viktor kitalálja mi legyen. Orbán Viktor megajándékozza az embereket az év végén erzsébet utalvánnyal. Nem baj, hogy a mi adónkból, de Orbán Viktor adja!
A mi urunk törődik velünk, küzd értünk a világ mocskával, a mi urunk ápolja a kultúránkat.
De mi lesz, ha a mi urunk egyszer visszavonul, vagy rosszabb egészségügyi állapota lesz, nem irányít többé minket, szeretett népét.
Mit kezdünk majd ezután a tanításai, bölcsessége és mérhetetlen jóindulata, adományai nélkül?