Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.03.24 0 0 97

Legolcsóbb az lenne, ha nem is lenne nyugdíj, nehéz megindokolni, hogy miért is van egyáltalán.

Előzmény: robbie.taylor (95)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.03.24 0 0 96

Na, megint egy alternatív gazdasági modell...

:-DDDDDDD

Fizesd te, én egyetértek, ha így kívánsz finanszírozni néhány embert....

Előzmény: püfffneki (92)
robbie.taylor Creative Commons License 2017.03.24 0 0 95

Még olcsóbb lenne, ha senki nem érné meg a nyugdíjas kort, nem? 

Előzmény: püfffneki (92)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.03.24 0 0 94

Bakker, nem vállalkozóról beszélek, hanem munkásról!

Igen, abból is van olyan, aki teljesítménybéres.

De a példa kedvéért legalább kíséreld meg a gondolkodást órabérben....

Előzmény: püfffneki (91)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.24 0 1 93

Ha a hungarikumok listájáról is veszünk káros termékeket, pálinkát, feldolgozott vöröshúsokat akkor már lenne tiltakozás, hogy csak a csipszről beszéljünk. Ennél nehezebb a megoldás, közoktatás, közszolgáltati média, és akkor majd generációk múlva lehet valami.

Az egészségügy igazságosan rosszul működik, volt államtitkár is halt bele csonttörés utáni kórházi fertőzésbe, hálapénzt is fizettek már vissza a haláleset után. Valami összefüggés van, de nem ilyen direkt.

Előzmény: Törölt nick (89)
püfffneki Creative Commons License 2017.03.24 0 0 92

És legyen neki jogos időnként egy kis időt segélyen tölteni.

Sokkal ócsóbb a társadalomnak , mint a diplomások magas nyugdíja.

Előzmény: robbie.taylor (90)
püfffneki Creative Commons License 2017.03.24 -1 0 91

A vállalkozó nem időre kapja a munkabért, tehát nem igazán érdeke , hogy nyújtsa a napját.

Előzmény: ásítósmacska (87)
robbie.taylor Creative Commons License 2017.03.24 0 1 90

Tehát töltse pihenéssel a munkaidejét, mert úgysem éri meg a nyugdíjas kort?  Óriási!!

Előzmény: püfffneki (80)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.24 -1 0 89

Szerintem meg igazán akkor lehetne termékdíjjal drasztikusan csökkenteni a fogyasztást, ha mondjuk egy doboz cigi, tízezerbe kerülne, meg az a dohány amiből a csóróbak sodorják , legalább kilencezerből jönne ki. Vagy egy chips, ezer forint lenne. de akkor meg olyan alacsony lenne a fogyasztás, hogy az állam igen sok adótól elesne. Így csinálnak is valamit meg nem is.

Azért azt is lássuk be, az államai eü messze nem működik jól, még a lehetőségeihez képest is. (Komolyan mondom nem véletlen, hogy ilyen drasztikus 50% feletti többlethalálozás van egyik évről a máikra. Ráadásul a régi eredmény is siralmas volt.) Hiába van TB-d, ha nem kapsz érte gyakorlatilag semmit, ha jelentkezel egy nem azonnali beavatkozást követelő bajjal. És ez a szegényekre (képzetlenekre) hatványozottan igaz. Mert én elmegyek a magánorvoshoz, a maszek kórházba, és a pénzemért megcsinálnak mindent amit tudnak, vagy amire van megoldás. Egy segédmelós Taktaharkányból, mit is kaphat?

Előzmény: Kelethy Benő (81)
robbie.taylor Creative Commons License 2017.03.24 0 0 88

Ez így ebben a formában nem igaz.

Előzmény: Ariel_500 (62)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.03.24 0 1 87

Tehát akkor konkrétan a kérdésemre mit válaszolsz...????

Nem is kell vállalkozónak lenned...

Végre megbízol egy tetőfedőt, hogy hozza rendbe a házad beázós tetejét.

Megalkudtok egy adott órabérben.

Erre azt látod, hogy 60 percből 20-30 percet pihenget. Hiszen szerinted joga van hozzá.

Minden további nélkül kifizeted neki a teljes órákat a nap végén, holott csak a felét dolgozta le?

Előzmény: püfffneki (85)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.03.24 0 1 86

Nem vagyok tánc- és illemtanár, hogy kioktassak bárkit is.

Joga van a véleményéhez, nekem ahhoz semmi közöm.

Talán megengeded, hogy tetszés szerint kommentáljam azt, ami nekem tetszik/nemtetszik...

Előzmény: püfffneki (85)
püfffneki Creative Commons License 2017.03.24 -1 0 85

Nem olvastam még 1x sem hogy kioktattad volna azt az olvtársat aki selejtként kezeli az eccerűbbeket.

Előzmény: ásítósmacska (82)
Ariel_500 Creative Commons License 2017.03.24 0 0 84

Értelmetlen fröcsögés!

Előzmény: Kelethy Benő (78)
püfffneki Creative Commons License 2017.03.24 -1 0 83

Nyilván több folyik be a kasszába, de kevésbé lesz teli a pocak, miközben még kevesebb marad az egészségre.

Előzmény: Kelethy Benő (81)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.03.24 0 1 82

Ha te vállalkozó lennél, akkor kifizetnéd a melósodat akkor is, ha óránként 10x megáll....?????

Egyébként senki nem kezeli felháborodással. Ez egyedül a te fejedben lévő démonok mondják...

Előzmény: püfffneki (80)
Kelethy Benő Creative Commons License 2017.03.24 0 1 81

Egyrészt mindenki magáért felel, másrészt TB van.

Helyeslem a termékdíjakat, a csipszadót, a zárjegyeket. Akinek nincs esze magától, azt a pénztárcáján keresztül kell irányítani.

Előzmény: Törölt nick (79)
püfffneki Creative Commons License 2017.03.24 -1 0 80

Én csak azért nyitottam ezt a topikot, hogy ne kezelje senki felháborodással a melóst, ha munka közben megáll .

Gondoljatok arra, hogy nem nagyon lesz része a nyugdíjas pihenésben, a befizetései dacára.

Törölt nick Creative Commons License 2017.03.24 -1 0 79

Fene tudja. Azért ha valaki odafigyel az egészségére (különösen negyven felett), annak nagyobb a sansza bármit is csinál, mint aki nem. Vannak nem fizikai munkakörük is ahol dolgozhatsz összevissza. Kétségtelen nem kellemes. Én is utáltam sokszor este tízkor is benn lenn. (Dehát a gazda szeme hizlalja a jószágot.) Azért is hagytam mostanra másra. Elegem lett. Nyilván vannak akiknek nincs módjuk erre. Azok jobban megszívják, de még jobban megszívják, ha közben tesznek az egészségükre.

Előzmény: Kelethy Benő (77)
Kelethy Benő Creative Commons License 2017.03.24 0 0 78

De nagyon is áll. Ocsmány hazaáruló.

Előzmény: Ariel_500 (75)
Kelethy Benő Creative Commons License 2017.03.24 0 0 77

Az is rendesen odabasz a munkásoknak, hogy több műszakban dolgoznak.

Én nem is engedném, csak úgy, hogy fél évente lehessen műszakot váltani (nyilván nem a stratégiai ágazatokban). Nincs elég ember fixen éjszakára? Oldják meg, ne a szart terítsék szét!

Előzmény: Törölt nick (74)
verisae Creative Commons License 2017.03.24 0 0 76

Elfelejtetted beleírni azt, hogy : Orbán.

Előzmény: medve talp (5)
Ariel_500 Creative Commons License 2017.03.24 -2 0 75

gyurcsányi"

Gyurcsány, a rendes neve, nagybetüvel és nem politikai ekéző topik. Mint kitünt, semmi része nem volt a KandH brókerbotrányban, ugyhogy nem áll a gyurcsányizás

Én sem nevezem Orbánt különböző elterjedt gúnynevén. Prolimentalitás ez, de pont a prolikat próbálod degradálni

Előzmény: Kelethy Benő (72)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.24 -1 1 74

Nem a munkába belegebedés miatt halnak korábban, hanem a tudatlanság miatt. Sajnos minél alacsonyabb végzettségű valaki, annál nehezebben fogadja el az egészségtudatos életmód fontosságát, pedig az nem pénz kérdés. Gyalogolni sokat, nem szalonnát enni szalonnával, nem pálinkázni reggeltől, semmibe nem kerül. Nyilván kivételek minden oldalon vannak (én is ismerek értelmes, okos építészt aki cukorbeteg de zabál mint az állat, pár év alatt rengeteget romlott), de az átlagra biztos igaz. Nem véletlen, hogy a falvakban élők számíthatnak a legalacsonyabb átlagéletkorra, a képzettekkel telelévő budai kerületekben meg a leghosszabbra.

Nem szándékoztam senkit megsérteni, úgy vegyétek!

Vagy hanem (úgy veszitek), hát kisnyúl!:)))

Ariel_500 Creative Commons License 2017.03.24 -1 0 73

Ha fizikai  munkásként kezdte valaki és azzal folytatta, munkás/melós marad

Igazad van abban, hogy akinek megszalad és szeméylesen már nem vesz részt a munkában az nem tekinthető munkának

Viszont micsoda stressz lehet elnyerni egy út/híd épitését. Féltem Mészárost, de főleg Simicskát és a többi keményen dolgozó "nagyembert" :)

Előzmény: ásítósmacska (66)
Kelethy Benő Creative Commons License 2017.03.24 0 1 72

Mészáros viszont nem szerel konvektort, és gyurcsányi sem tanítja kötni a gyerekeket. Így esetükben indokolatlan a gázszerelőzés vagy a technikatanározás.

Előzmény: Ariel_500 (70)
Kelethy Benő Creative Commons License 2017.03.24 0 1 71

Nem a cégformától függ, hogy kényszervállalkozás-e. Egy fodrász egyéni vállalkozó, akinek van havonta több száz vásárlója, az nem kényszervállalkozó. A biztonsági őr Józsi, aki kizárólag ugyanannál a gyárnál éjjeliőrködik, ő az. Vagy nemrég a kocsis, aki csak az Ubernek dolgozott.

Előzmény: ásítósmacska (66)
Ariel_500 Creative Commons License 2017.03.24 -1 0 70

Hülyeségeket irsz, már megbocsáss

Nem egy szakmunkás, vagy technikumi végzettségü ismerősöm jóbarátom van akik vállalkozók lettek

Ugyanúgy melóznak mint az alkalmazottak, csak többet, mert munka után is kell rohangálni, anyagot rendelni, áttekinteni a vállalkozás helyzetét naprakészen

Csak a több munka különbözteti meg a melósoktol. Ettöl még nem fehérgalléros

Dolgoztam és villamos laborban, irodában, voltam pénztáros, voltam programozó és adatnyilvántartó, majd szabadúszó melós, technikumot végeztem. Ezektöl nem változott időközben sem a társadalmi besorolásom

Előzmény: Kelethy Benő (63)
Kelethy Benő Creative Commons License 2017.03.24 0 0 69

Bizony, bezáratjuk addig a diszkót, és nem lesz addig nemzeti ünnep, amíg dohányoznak a prolik.

Előzmény: panthera negra (65)
Kelethy Benő Creative Commons License 2017.03.24 0 0 68

Most már biztosan egészségesebben él.

Előzmény: Ariel_500 (64)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!