14 évvel él többet a diplomás ffi hazánkban mint a fizikai dolgozók, akik jellemzően alig érik el a nyugdíjaskort.
Vagyis egy életen át befizető, hogy aztán a kényelmes irodában terpeszkedő megkapja az ő befizetését is.És még állítólag ő az élősködő.
Ha a hungarikumok listájáról is veszünk káros termékeket, pálinkát, feldolgozott vöröshúsokat akkor már lenne tiltakozás, hogy csak a csipszről beszéljünk. Ennél nehezebb a megoldás, közoktatás, közszolgáltati média, és akkor majd generációk múlva lehet valami.
Az egészségügy igazságosan rosszul működik, volt államtitkár is halt bele csonttörés utáni kórházi fertőzésbe, hálapénzt is fizettek már vissza a haláleset után. Valami összefüggés van, de nem ilyen direkt.
Szerintem meg igazán akkor lehetne termékdíjjal drasztikusan csökkenteni a fogyasztást, ha mondjuk egy doboz cigi, tízezerbe kerülne, meg az a dohány amiből a csóróbak sodorják , legalább kilencezerből jönne ki. Vagy egy chips, ezer forint lenne. de akkor meg olyan alacsony lenne a fogyasztás, hogy az állam igen sok adótól elesne. Így csinálnak is valamit meg nem is.
Azért azt is lássuk be, az államai eü messze nem működik jól, még a lehetőségeihez képest is. (Komolyan mondom nem véletlen, hogy ilyen drasztikus 50% feletti többlethalálozás van egyik évről a máikra. Ráadásul a régi eredmény is siralmas volt.) Hiába van TB-d, ha nem kapsz érte gyakorlatilag semmit, ha jelentkezel egy nem azonnali beavatkozást követelő bajjal. És ez a szegényekre (képzetlenekre) hatványozottan igaz. Mert én elmegyek a magánorvoshoz, a maszek kórházba, és a pénzemért megcsinálnak mindent amit tudnak, vagy amire van megoldás. Egy segédmelós Taktaharkányból, mit is kaphat?
Fene tudja. Azért ha valaki odafigyel az egészségére (különösen negyven felett), annak nagyobb a sansza bármit is csinál, mint aki nem. Vannak nem fizikai munkakörük is ahol dolgozhatsz összevissza. Kétségtelen nem kellemes. Én is utáltam sokszor este tízkor is benn lenn. (Dehát a gazda szeme hizlalja a jószágot.) Azért is hagytam mostanra másra. Elegem lett. Nyilván vannak akiknek nincs módjuk erre. Azok jobban megszívják, de még jobban megszívják, ha közben tesznek az egészségükre.
Az is rendesen odabasz a munkásoknak, hogy több műszakban dolgoznak.
Én nem is engedném, csak úgy, hogy fél évente lehessen műszakot váltani (nyilván nem a stratégiai ágazatokban). Nincs elég ember fixen éjszakára? Oldják meg, ne a szart terítsék szét!
Gyurcsány, a rendes neve, nagybetüvel és nem politikai ekéző topik. Mint kitünt, semmi része nem volt a KandH brókerbotrányban, ugyhogy nem áll a gyurcsányizás
Én sem nevezem Orbánt különböző elterjedt gúnynevén. Prolimentalitás ez, de pont a prolikat próbálod degradálni
Nem a munkába belegebedés miatt halnak korábban, hanem a tudatlanság miatt. Sajnos minél alacsonyabb végzettségű valaki, annál nehezebben fogadja el az egészségtudatos életmód fontosságát, pedig az nem pénz kérdés. Gyalogolni sokat, nem szalonnát enni szalonnával, nem pálinkázni reggeltől, semmibe nem kerül. Nyilván kivételek minden oldalon vannak (én is ismerek értelmes, okos építészt aki cukorbeteg de zabál mint az állat, pár év alatt rengeteget romlott), de az átlagra biztos igaz. Nem véletlen, hogy a falvakban élők számíthatnak a legalacsonyabb átlagéletkorra, a képzettekkel telelévő budai kerületekben meg a leghosszabbra.
Mészáros viszont nem szerel konvektort, és gyurcsányi sem tanítja kötni a gyerekeket. Így esetükben indokolatlan a gázszerelőzés vagy a technikatanározás.
Nem a cégformától függ, hogy kényszervállalkozás-e. Egy fodrász egyéni vállalkozó, akinek van havonta több száz vásárlója, az nem kényszervállalkozó. A biztonsági őr Józsi, aki kizárólag ugyanannál a gyárnál éjjeliőrködik, ő az. Vagy nemrég a kocsis, aki csak az Ubernek dolgozott.
Nem egy szakmunkás, vagy technikumi végzettségü ismerősöm jóbarátom van akik vállalkozók lettek
Ugyanúgy melóznak mint az alkalmazottak, csak többet, mert munka után is kell rohangálni, anyagot rendelni, áttekinteni a vállalkozás helyzetét naprakészen
Csak a több munka különbözteti meg a melósoktol. Ettöl még nem fehérgalléros
Dolgoztam és villamos laborban, irodában, voltam pénztáros, voltam programozó és adatnyilvántartó, majd szabadúszó melós, technikumot végeztem. Ezektöl nem változott időközben sem a társadalmi besorolásom