Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Itt lehet lelki életet élni, szőrmentén moderációval is foglalkozni.
"Újdonánc" nickek a troll témához és kapcsolódókhoz ne szóljanak hozzá !
A fórum mint virtuális világ.
Ez az egész fórumozás egy számítógépes játék, egy szerepjáték egy virtuális világban. Itt nem emberek vannak hanem nickek és nem emberek vitáznak egymással hanem az álarcaik. Az itteni játékszabályok is éppen ezért mások mint a valós életben. Itt a főbenjáró bűn "A király meztelen!" felkiáltás, azaz az IRL adatok kiadása és a moderátorok beazonosítása, s ennek megfelelően a virtuális bűntettre virtuális az igazságszolgáltatás is, az elkövető törlése a felgyülemlett virtuális okosságaival. Aki az IRL és az URL világot összekeveri és ebből kifolyólag problémái támadnak, az kérjen mihamarabb hozzáértő segítséget, ugyanis időben figyelmeztetve is lett
Azt a Moderátorok saját döntéskörében intézték, ezért őket tituláld frusztráltnak, vagy kis pöcsűnek!
Én kifejezetten picurgyuru ordenáré hozzászólásain akadtam ki, ahol, pl. "lequrvaanyázta" az összes orvost, hogy csak a finomabbikat említsem!
A hozzá kapcsolódó politikai színezeteket sem Én döntöm, döntöttem el, kehet fikázni érte a Moderátorokat (ja, hogy ahhoz puhapöcsök vagytok, csak rólam merészeltek így nyilatkozni????):-DDDDDD
Ám ha ti olyan hozzászólásokkal egyet értetek, hát lelketek rajta!
Szvsz kulturált ember, józanul, teljes ítélőképességének birtokában ilyet nem nyilatkozik nyilvános fórumon!
A többit köszönjétek a mindig fontoskodó, fekália kutyulgató, köpönyegforgató topiktársnak.
Amúgy ideje lenne már hőbörgés helyett betartani a topikleírást és a fórum szabályzatot!
Értem,bár egy kérdés volt csupán.Sajnos nemtom mi zajlott(ezek szerint kimaradtam valami jóból;-D ))Én FRICUT faggattam volna.Napok óta elemezgetjük a reggeli vírus hírekből kiókumlálható infókat,következtetéseket.Azt hittem,hogy már ez is bűn.;-)
Bár hogy is,de nem leszek hajlandó sem Thell Vilmos,Sem Sztalin,sem pedig Kadhafi képeire lődözni,hogy beférhessek a légpukk OFFOLÓBA. ;-)
Lehet tudni,hogy a reggeli vírusfertőzéssel kapcsolatos TV hírek apropóján FRICU-hoz intézett kérdésemnek mi volt a "bűne" az OFFOLÓban? Miért lett kiszántva? Jó lenne tudni!Már csak azért is,hogy ne fussunk ehhez hasonló fölösleges köröket!
Azt látom,hogy a "légpuskás"topik oda költözött,de gondoltam,el lehet férni mellettük.
Higgadtan gondold át mi lehet az Index fórum szerepe? Miért tartják fenn jelentős költséggel a tulajdonosok? Olvass utána a tulajdonosi szerkezetnek.
Értékeld magadban azoknak az olvtársaknak a szerepét, akik soha, egyetlen önálló gondolattal sem kezdeményeznek párbeszédet, kizárólag akkor szólalnak meg, amikor dehonesztálni lehet valakit -- afféle kibicként.
Majd tedd ugyanezt meg a Való Világ, stb hasonló műsorok kapcsán.
Végül vesd össze egyetlen Abrams harckocsi árát és romboló képességét egy egész társadalomra -- egy ilyen fórum felület fenntartási költségeivel és romboló erejével.
Nos az inkriminált topikban 2015-re kialakult helyzetben az alábbi választásaid lehetnek a fórum egyik veterán tagjaként, ha nem akarod szedni a sátorfádat és otthagyni a szaktopikot pilidilivé züllesztő olvtársaknak az egyébként nyílt vitára, beszélgetésre létrehozott topikot:
1. Válaszolsz, reagálsz.
Ez mondjuk egy óvatos alapüzemmód lenne, mert ezzel kizárod, hogy azzal vádoljanak, hogy te flamelsz, te provokálsz, te személyeskedsz stb., hiszen nem kezdeményezel. ...
2. Ha a moderátor rendre törli a válaszaidat, jelzed számára, hogy nem feltétlenül és kizárólag a válaszaid topikrombolók, személyeskedők, offtopikok, polidilik, stílusproblémásak (jelentsen ez bármit is), hanem azok a kommentek is, amikre válaszolsz, reagálsz. Párhuzamosan persze jelzed a gondodat az erre létrehozott felületeken.
Mivel az 1. verzió számos esetben ellehetetlenül, akkor a 2. pontot használod.
Míg lehet.
Persze mószerkirályozhatsz nyugodtan ezért, de ez van. Minden kommentre válaszolhatnék, amit a a moderátorok figyelmébe ajánlok.
Válaszolok, reagálok is rájuk ha nem törlik és ha hagyják.
Ismerve az itteni viszonyokat, bennem azonnal felmerült egy kérdés.
Amikor hajtasz a mószerkirályságra, bejelentést teszel, (nevezd ahogyan akarod) olykor nem keveset, majd ennek következtében "munkásságod" eredményét látva, lelki kielégülést érzel...
- Nos, akkor milyen kutyának érzed magad?
Akkor te egy képzeletbeli, tévedhetetlen, felkent moderátorrá avanzsálsz?
Érzed ennek kettősségét, vagy csak mószerolni tudsz?
A többé-kevésbé működő társadalmak már sokezer éve túlléptek ezen a gondolkodáson.
Jelentősen.
Törvényeket alkottak, azokat leírták, alkalmazták, ügyeltek a helyes alkalmazásra, javítgatták a rendszereiket, hogy jobban működjenek.
A saját érdekükben, mert rájöttek, hogy az erősebb kutya törvénye nem működhet a társadalmi relációkban.
Annak ellenére, hogy lépten-nyomon felbukkan ma is, nem csak a cenzúra, nem csak a maffia, nem csak a kisközösségek, a társadalmak, hanem a nemzetközi politika területén, nem lehet elfogadott és vágyott állapot.
Értelmes emberek számára.
Mert mindig van erősebb kutya, vagy falka.
A zindex fórumának vannak szabályai és ezek betartatására vannak moderátorok. Ha ők is tesznek a saját szabályaikra, akkor a fórum pusztul,a vélemények sokfélesége eltűnik, az oldal látogatottsága lecsökken,a bannerekért, online reklámokért kapott bevételekkel együtt és végül a fenntartók megszüntetik, vagy eladják.
A zindex és a fóruma már most is a csökkenő kattintási számokat hozza, publikus számlálókon látszik a pusztulása, ezen a karantén ideiglenes hatása se sokat javít.
Ha ez a cél, akkor lehet erős kutyát játszani, míg van hol.
Ez nem az ő homokozójuk, hanem sok sok emberé, akik hol akarva, hol akaratlanul de átlépnek határokat.
Ebben a helyzetben lehet őket hagyni szabadon tombolni - reddit.
Vagy moderálni.
Utóbbit sosem lehet jól csinálni, mert valaki mindig sértett lesz, de lehet szabályosan - azok szerint a szabályok szerint amiket a moderátorok is számon kérnek - tenni és lehet ezeket is figyelmen kívül hagyni.
Nos ez utóbbi morálisan elég gázos.
Ahogy a politikai elfogultság is az - lásd tecső, pofakönyv és gugli...
A tegnapi nap délelőtt szabályosan végrehajtott nagytakarítást követő 24 órában sorozatban tűnnek el a válaszaim, nyomtalanul, értesítés nélkül.
Tucatjával.
Azok a - számos esetben politikai uszítást, primitív személyeskedést, hazugságokat tartalmazó - kommentek amikre a válaszok születnek sértetlenek.
Ma délelőtt és koradélután is folytatódik a moderátori ámokfutás, egyes kommentekre nem maradhat válaszom a topikon.
Ez pedig az eltelt évek során immár sokadjára megismételt példa arra, hogy az értesítés elmaradásával még a formális lehetősége sincs meg a jogorvoslatnak, reklamációnak egy akármilyen szabályt sértőnek ítélt komment törlése kapcsán.
Ráadásul ez arra az önkényre és jogtiprásra is sokadik példa, miként tesznek magasról a rájuk vonatkozó minimális szabályokra, kötelmekre a törléseket hónapok óta sunyiban végző moderátorok.
A kérdés jelen esetben is ugyan az, mint évek óta:
- ha egy forrással, adattal, információval rendelkező VÁLASZ off, topikromboló, akkor amire a válasz született miért nem off, miért nem topikromboló?
- miként szarhatja le egy moderátor a saját szabályait, míg a társa képes szabályosan eljárni?
Sajátos moderációs eljárás nem az off témarombolást, a hazugságokat, a politikai uszítást, a butaságot, szakmaiatlanságot törölni, hanem az ezt korrigáló kommentet, úgy, hogy ráadásul a hülyeségek ott díszeleghetnek a mai napig.
A tegnapi napon ismét eltűnt egy válaszom, nyomtalanul.
Ez pedig sokadjára megismételt példa arra, hogy az értesítés elmaradásával még a formális lehetősége sincs meg a jogorvoslatnak, reklamációnak egy - semmiféle szabályt nem sértő - komment törlése kapcsán.
Ráadásul ez arra az önkényre és jogtiprásra is sokadik példa, miként tesznek magasról a rájuk vonatkozó minimális szabályokra, kötelmekre a törléseket hónapok óta sunyiban végzők.
Is.
Az olvtárs a kompatibilitás, Európa fogalmával nincs tisztában évek óta, miközben egy szaktopikon napi rendszerességgel osztja a nemlétező éceszét:
Amikor erre - nem egyedü, nem is leső alkalommal - felhívom a figyelmét, megsértődik és törölteti a fogalmi tisztázást szolgáló szakszerű hozzászólásomat, arra hivatkozva, hogy az a hülyeségét hivatott helyére tenni és ezt a lelke nem bírja elviselni:
Sajátos moderációs eljárás nem a butaságot, szakmaiatlanságot törölni, hanem az ezt korrigáló kommentet, úgy, hogy ráadásul a hülyesége ott díszeleg a mai napig.
Szerintem olyan igazán nagy kárt már Te sem tudnál itt okozni.;-)
Az igazán régi nickek az idők folyamán többségükben ki lettek (a Te szavaiddal élve)innen gezarolozva. Ha utána nézel,már nem is igen találsz embert,aki a régi "nevén" ügyködne.(beleértve jófiút,rosszfiút,modit,bárkit.)
Biztos, hogy a személyes csetepatékat itt (pontosabban ezen a fórumon) akarjátok rendezni?7
Jöhetek én is gezarolozni, csak annak van egy apró hátulütője, én nem vagyok helyi erő, fingom sincs róla, hogy ki a jófiú és ki a rossz, kislaugolok mindenkit és akkor lehet szaladgálni az ombuccmanóhoz, hogy oda lett a szólásszapaccsák meg minden ilyesmi.