Olyan havonta megjelenő, a fideszesség eszenciáját jelentő folyóiratról van szó, amelyikbe a lapot kitaláló miniszterelnök mellett kormánytagok és vezető Fidesz-politikusok is írnak majd, a kötelező újságíró-tudós-művész-híresember koktélon kívül.
egy normàlis, àtlagos àllampolgàrt nem vagy alig érintenek"
Ugye csak viccelsz?
Ezek közvetlenül, vagy közvetve szinte mindenkit érintenek....jó, online szerencsejáték sztem sem sokakat, meg még talán néhány, de sokat úgy fizetsz, hogy beépítik a termék árába. Lehet, hogy csak tíz fillér jut rád, vagy egy adott termék darabjára, de a pénztárnál te fizeted ki, a cég pedig átutalja az államnak...
2012. január 1-jétől a korhatár előtti ellátást, illetve szolgálati járandóságot a személyi jövedelemadóval megegyező összeggel (16 %) csökkentve folyósítja a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság .....
Valòszìnuleg igaz az egész lista - és a felsoroltak nagy tobbségét helyeselni tudom, mert egy normàlis, àtlagos àllampolgàrt nem vagy alig érintenek, mégis hasznot hajtanak az àllamkasszànak. Bàr minden kormànyunk ìgy intézte volna a "kizsàkmànyolàst"!
Nagy mellébeszélo bajnok vagy te, làtom, nem kell tovàbb bizonyìtanod. :)
Azt kérdeztem: miért zavar téged bàrmely pàrt belso szervezeti modellje, az ottani elnok hatalma a sajàt sameszai folott, hacsak nem belso tag vagy, aki odabent szeretne felmàszni a szamàrlétràn a felso polcig?
Mivel pedig én nem az vagyok, hanem egy àllampolgàr, aki azt nézi, hogy akàrmelyik ilyen pàrtgépezet végeredményként mit tesz le az asztalra, ezért engem miért kelljen, hogy zavarjon?
Mi koze mindennek az "erő kultuszá"-hoz, vagy mi a fenéhez? Velem, àllampolgàrral szemben a Fidesz nem alkalmaz semmilyen eroszakot. A Gyurcsàny-kormàny viszont nagyon is alkalmazott - hàt az bizony zavart is eléggé.
De ezt màr leìrtam eggyel ez elott is, miért kényszerìtesz rà, hogy ismételjem magamat? és foleg miért akarsz olyan àllàspontot tulajdonìtani nekem, ami épp ellentétes az àltalam ìrottakkal?
keményebben fogja a gyeplőt ... képes volt eddig erre.
Vannak az országban olyan emberek, akik nem az erő kultuszában hisznek, hanem az értelem, a kooperáció erejében. Nem tudhatom, hogy ez mennyire és miért ennyire idegen neked, de fogadd el, hogy ilyenek is vannak. Nekik nem a "keményebben", a "harc", a "küzdelem", a "gyeplő" imponál.
Mindegy, hogy közvetlenül érint-e vagy csak beépülnek az árakba, amiket fizethetsz. A lényeg az, hogy az egyetlen szja-csökkentésen kívül minden egyéb teher emelkedik, és ez így vagy úgy, de a gazdaságot és annak szereplőit, végeredményben a vásárlókat érinti. Az adóterhek növekedése nem segíti, hanem hátráltatja a gazdaság fejlődését (bár kétségtelenül segíthet a statisztikai adatokon).
Oké, legyen ùgy. Mondjuk: pàrton belul Orbàn keményebben fogja a gyeplot, mint amennyire bàrmelyik posztkomcsi pàrt bermelyik nagyreményu titànja képes volt eddig erre.
Na és???
Miért kellene hogy ez engem, àllampolgàrt, akit a szavazatommal tàmogatott pàrt eredményei érdekelnek, borzalmas lelki kìnokkal toltson el?
és mi a francért kell emiatt vezérezni? Nevezett a pàrtjàt tartja kordàban, nem a tàrsadalmat. Hiàba inszinuàljàtok, semmilyen szabadsàgjogunkat nem csorbìtotta Orbàn kormànyzàsa - a Maszop-Szadié annàl inkàbb.
Nem hiszem, tudom. Közismert, mindenki tudja, Fidesz is tudja, soha nem rejtette véka alá, nem tagadta, hogy Orbán nagyságrenddel jobban összpontosít mindent a saját kezében, mint bárki más idehaza a politikai palettán. Hívei ezt előnynek szokták tekinteni, nem hátránynak. Ez egyébként itt most nem kérdéses, csak a tény maga, mert ez áll a vezérezés mögött. Ne tagadd, fogadd el büszkén, ahogy jó fideszeshez illik.