Keresés

Részletes keresés

nandras0824 Creative Commons License 2013.09.01 0 0 135

nem tudom, hogy miért éppen heller csípi szemed, de ze legyen a te problémád.

az azonban kimondottan megtisztelő rám nézve, hogy egy kategóriába sorolsz vele, de el kell, hogy keserítselek.

soha nem voltam- és már nem is leszek...- egy súlycsoportban az egyébként általam igen nagyon tisztelt heller ágnessel.

Előzmény: jeerai (131)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.01 0 0 134

Ellenségtől kapjuk az ezermilliárdokat?

zázmilliárdok ide vagy oda, az uniós támogatások sem kerülhették el, hogy az egyre inkább az EU-ellenes kormányzati kommunikáció célkeresztjébe kerüljenek. Persze az érkező milliárdokat nehéz lenne a szokásos (az EU ránk kényszerít/visszaél/büntet/kettős mércét alkalmaz) kategóriákba besorolni, de szerencsére erre is megtalálták a megoldást. Orbán visszatérő fordulatává vált (a kéretlen leveleiből is tudható), hogy az EU-tól érkező támogatások “járnak” Magyarországnak, és mindössze a saját befizetéseinket kapjuk vissza.

Ez nyilvánvalóan nem igaz: a befizetéseink 3-5-szörösét kapjuk vissza.
Olyannyira nem igaz, hogy Magyarország egyenesen az egyik legnagyobb kedvezményezett: rendszerint a 3-4. helyen szoktunk állni a tagállamok nettó egyenlege alapján készült sorrendekben.

jeerai Creative Commons License 2013.09.01 0 0 133

Attól, hogy mosogattál pár évet külföldön, még nem lettél világlátott ember.

Előzmény: citta di palermo (132)
citta di palermo Creative Commons License 2013.09.01 0 0 132

Te csak tanulmányozgassad, szeretgessed ezeket a mintaállamokat.

A Viktor ezekkel haverkodik, miután Európában lassan senki nem igazán szeret vele együtt mutatkozni.

A Ceausescunak is fénykorában olyan világhatalom haverjai voltak ,mint Csád, Zimbabwe meg Szudán.

Ezek álltak vele szóba ,ugyanis. 

A többiek valamiért leszarták.

Előzmény: jeerai (105)
jeerai Creative Commons License 2013.09.01 0 0 131

Miért csak '83-tól mentél Ausztria felé, csak nem azért, amit én is írtam, hogy előtte csak a Heller- meg nandras-félék mehettek?

Előzmény: King_of_Giants (130)
King_of_Giants Creative Commons License 2013.09.01 0 0 130

Dehogynem nyomorogtál.

Azért gondolod hogy nem, mert nem láttál ki az helyedröl ahova "beosztott" a mindenkori társadalom

Ugynaugy vagy ma is

Ha nem igy lenne nem terjesztenéd a marhaságaidat

A 70es években évente mentem Jugóba, 83-tol meg Ny-Németbe, Ausztriába ahányszor akartam

Beiglit nem tudom, mert nálunk a szakácsnő sütötte, de a téliszalámi pl. 70Ft/kg volt 60-62-ben

A zsíroskenyeret és vöröshagymát ne kérdezd, mert nem az én kategóriám volt már akkor sem

Előzmény: jeerai (129)
jeerai Creative Commons License 2013.09.01 0 0 129

Nem nyomorogtam akkor sem meg most sem.

Talán pont emiatt, mert elvárásaim vannak a pénzemért cserébe, és megkérdezem, mibe került a "bejgli".

Előzmény: King_of_Giants (127)
King_of_Giants Creative Commons License 2013.09.01 0 0 127

Egy ma is nyomorgó prolinak mit meséljek? Ugyse hinnéd el. Beidéztek neked hivatalos mérlegadatokat de te csak fujod a hülyeségeidet

Neked anno se volt jó, meg ma se. Nincs az a társadalom ahol te meg lennél elégedve

Előzmény: jeerai (122)
nandras0824 Creative Commons License 2013.09.01 0 0 126

aha, mint heller elvtársnő...

esetleg elolvastad ezt is?

"sem apukám, sem anyukám nem volt párttitkár, a nagyapám pedig rendszerellenes izgatásért ült néhány évet."

Előzmény: jeerai (124)
jeerai Creative Commons License 2013.09.01 0 0 125

Nyilván emiatt van, hogy te velük szimpatizálsz, és nem a magyarokkal.

Előzmény: jeerai (124)
jeerai Creative Commons License 2013.09.01 0 0 124

Afelől nem volt kétségem, hogy te hasonlóan szabadon utazhattál, mint Heller elvtársnő.

Előzmény: nandras0824 (121)
kalászos Creative Commons License 2013.09.01 0 0 123

A teljes nyomorba és gyarmati sorba taszított Argentína 2002-ben fellázadt elnyomói ellen, és visszaszerezte az ország függetlenségét. Azóta a dél-amerikai állam jelentős gazdasági fejlődésen ment keresztül, melyről elfelejtettek tudósítani a nyugati hírközlő eszközök.

nekünk is ezt kellene, részben már meg is csinálta ezt az Orbán-kormány

jeerai Creative Commons License 2013.09.01 0 0 122

Halljuk az esti mesét a kamanizmus nyitott határairól, amit csak az üldözöttek nem léphettek át, például Heller Ágnes, a nagy tudós.

Előzmény: King_of_Giants (120)
nandras0824 Creative Commons License 2013.09.01 0 0 121

ne tetézd józsi, ne tetézd!

átlagpista nagyjából a hatvanas évek közepétől már már különösebb gond nélkül kapott útlevelet bárhová. az persze igaz, hogy voltak olyan személyek, akiket nagyon nem szívesen engedtek ki az országból - vagy éppen nagyon rá akarták venni őket, hogy vándoroljanak ki...

engem pl. a hatvanas években, amikor már sorozáson is részt vettem, probléma nélkül kiengedtek az nszk- ba, pedig sem apukám, sem anyukám nem volt párttitkár, a nagyapám pedig rendszerellenes izgatásért ült néhány évet.

szóval, nem volt a helyzet annyira sötét, amilyennek te képzeled. (persze túl vidám se...)

Előzmény: jeerai (115)
King_of_Giants Creative Commons License 2013.09.01 0 0 120

Vazze, amennyi marhaságot terjesztesz....

Lehet te ujszölött vagy, de nem gondolod hogy bőven van aki már akkor is élt?

Előzmény: jeerai (115)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.01 0 0 119

Sok 40 centis kilátó kell még

Onnan láccik a Magyar Megújulás

Előzmény: jeerai (-)
King_of_Giants Creative Commons License 2013.09.01 0 0 118

Lélegeztetőgépen van.

Előzmény: nandras0824 (114)
King_of_Giants Creative Commons License 2013.09.01 0 0 117
Előzmény: jeerai (-)
jeerai Creative Commons License 2013.09.01 0 0 116

Be kéne tiltani, mi?

Előzmény: nandras0824 (114)
jeerai Creative Commons License 2013.09.01 0 0 115

Az elvtársak háromharmada idején csak a jó elvtársak utazhattak, például Heller elvtársnő szabadon mehetett turnézni Izraelbe. A többieknek esélye sem volt a nyolcvanas évek közepéig arra, hogy Ausztria felé kilépjenek, mert egyszerűen nem engedték ki az országból a "magyar" hatóságok, sőt már a szándékért is retorziókat alkalmaztak.

Előzmény: Az utolsó kádi (112)
nandras0824 Creative Commons License 2013.09.01 0 0 114

jé. ez a hülye topic még él?

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.01 0 0 113

Ne terheld, mert a végén még megcsúszik az ékszíj, és frissítésnél továbbra sem fog jól működni.

Előzmény: Az utolsó kádi (112)
Az utolsó kádi Creative Commons License 2013.09.01 0 0 112

Ez két különböző dolog volt:

1. Kiutazási engedély. Az ország(állam), akinek polgára vagy lakója vagy, megengedi hogy kiutazz.

2. Vízum, más néven beutazási engedély. Az az ország adja meg, ahová utazni akarsz.

A legális utazásnak mindkettő feltétele volt.

Előzmény: jeerai (110)
linfury Creative Commons License 2013.09.01 0 0 111

:)))

Előzmény: Pistoia (98)
jeerai Creative Commons License 2013.09.01 0 0 110

És miért vezetnék be, hülyék lennének. Az EU előtt sem volt vízumkényszer, csak sima határellenőrzés.

Olyan viszont volt, hogy vízummal sem lehetett például Ausztriába menni, méghozzá a mostani européer urak elvtársainak idején.

Előzmény: Az utolsó kádi (109)
Az utolsó kádi Creative Commons License 2013.09.01 0 0 109

Schangennek semmi köze az EU-hoz.

A vízumkényszert hülyeségnek tartanám a Felvidékkel szemben bevezetni.

1. A schengeni egyezmény az EU-n belül jött létre. Az más kérdés, hogy csatlakozott hozzá pár ország, akik nem EU tagok és van pár EU tag, aki nem csatlakozott.

2. A vízumkényszert nem mi vezetnénk be, hanem velünk szemben vezetné be az EU. Persze nem kötelező, de megtehetnék.

Előzmény: jeerai (103)
jeerai Creative Commons License 2013.09.01 0 0 108

Az viszont előrelépés az EU-ban a másik unióhoz képest, hogy akkor még akasztottak az "unióellenes izgatásért", ma meg legfeljebb lehülyéz érte valami senkiházi.

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.01 0 0 107

Húzz a picsába Észak-Koreába, az való a magadfajta komcsinak.

Előzmény: jeerai (103)
jeerai Creative Commons License 2013.09.01 0 0 106

Lehet, de gyorsan abba is hagyta az ordibálást az olvtárs - valószínűleg tudja, hogy az elvtársaival gyűlne meg a baja, ha újrakezdené - nyilván te oltanád le először érte.

Előzmény: Vajk (100)
jeerai Creative Commons License 2013.09.01 0 0 105

Nem te voltál az, aki Albániát egyetlen, wikin olvasott szám alapján elkönyvelte valami ócska szar fos helynek?

Gondolom, ennyit tudsz a többi országról is, amiket említettél.

Előzmény: citta di palermo (99)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!