A hitünk a mindennapi életben olykor elgyengül. Előfordult már, hogy egy adott pillanatban épp olyan írásra, prédikációra találtam, ami pont akkor abban a helyzetben válasz volt számomra Istentől. Ezt a topikot annak reményében nyitottam, hogy egymásnak segítsünk abban, közzéteszünk olyan dolgokat, amik számunkra segítséget nyújtottak. Nem vita céljából és nem is a gyülekezetek, felekezetek ítélgetésére, hanem a hitünk erősítésére szolgáljon. Legyenek mindenki számára hit erősítő ,építő és hasznos az itt olvasott cikkek írások.
Nekem nincs vallásom, hanem hitem van, és az nem ugyanaz :)
Kicsit végig gondolod, szerintem van vallásod. Ugyanis a hitedet valahogyan kifejlesztetted, magától az nagyon kevés embernek nyilvánul meg, akik alapból úgy születtek, vagyis szentek. A kifejlesztéshez meg az egyház ad támogatást, mert templomokat, papokat tart fenn és ők segítik azt, hogy a hívek eljussanak idáig. Ezért vallás a buddhizmus is, amúgy nem lenne az, mivel nem istenkereső vallás.
Tehát hiába prófétáltok ti szerte a világon, hogy térjen meg mindenki, ennek van egy menete. A templomba járás, a gyülekezetek nem dísznek vannak, mind arra szolgál, hogy az ember a hitét formálja a közösség, a pap, és az ott jelen lévő, nálatok: Szent Szellem által.
Azt mondani: térjél meg!...roppant könnyű. Mint megcsinálni, és megszülni egy gyereket, az is megvan tulajdonképpen hamar. Csakhogy azt a gyereket etetni, meg nevelni kell, meg egyéb apróságok is felmerülnek, amit meg kell csinálni. A hívők is születnek tulajdonképpen, csak lelki értelemben. Kell a nevelés, istápolás, stb.
Az az egész szervezeti rendszer, amely ezt biztosítja, az egyház, amely valamilyen vallási alaptételt követ. Na ezért nem csak hite van valakinek, hanem vallása is.
Mondjuk, aki "csak ezt fogadom el, azt nem", az ugye nem vallásos valóban, de hite sincs.
Kérdezem én tőled, ha pl. el kell menned egy rokon születésnapjára, de az Úr hív téged, hogy azt a napot töltsd vele közösségben. Imával, hálaadással--akkor mit teszel?
Én javaslom neked, kezd el a Biblia olvasást az Újszövetséggel, ne az Ó-val, mert akkor csak összazavarodsz egészen addig, míg nem érted meg a megváltás lényegét.
Az ember képes volt és ma is képes arra, hogy Isten elé helyezzen bármit és bárkit.
A két dolog nem zárja ki egymás amúgy. Akinek fontos a családja, és imádja Istent, az mi alapján helyezi hátra Istent? Mi lenne az, amire azt mondod, hogy előrébb van az Isten, mint a család?
Szóval az összes gondom az, hogy ne legyen már úgy beállítva az emberiség, mint valami gyagyás, akiket csak a keresztények menthetnek meg...mert a történelem a példa rá, hogy ebbe a nagy megmentésbe hány millióan haltak már bele.
Így van!
Egyedül Isten az, Aki megmenthet.
Nem tudom, mennyire ismered az egész Szentírást, elejétől végéig, mert csak így lehet megismerni azt, Akiről szól.
Azt látom írásaidból, hogy emberi bölcsességből írsz.
Istent és Beszédét nem lehet emberi bölcsességből és "-izmusokból" megismerni, és megérteni sem.
Ebből fakadnak évszázados viták a teológiák, nézetek között.
Nekem nincs vallásom, hanem hitem van, és az nem ugyanaz :)
Én nem állítok be senkit h...-nek. Az értelmes ember megérti mi a mondanivalója a Hol vannak a te isteneid írásának.
Lehet így gondolod, sőt biztosan nem szándékos. Ugyanakkor neked az a rész a fontos, hogy a Jézus majd megváltja az ilyen embereket.
Csakhogy sétálj át a másik oldalra és vizsgáld meg, hogy mit érezhet az, aki a másik oldalon másképpen imádja az Istent, mint ti, és lehet, hogy látja mindenben az Isten megnyilvánulását, de ha a kőben, meg a fában látja, akkor csak van annyira értelmes, hogy ne nézze az anyjának/apjának, akiktől származik. Tehát ahhoz, hogy egy kőben, vagy egy fában valaki meglássa Istent, sokkal szélesebb istenismerettel kell rendelkezzen (szélesebbel mint a keresztények), mintsem az anyjának/apjának nézze őket. Bármennyire hihetetlen, az őseink jobban hitték az Istent, mint akárki ma napjainkban. Még ezek a buta népek is jobbak voltak nálunk.
Nem tudom jobban kifejteni, hogy én mire gondolok. Bocs.
Amúgy csatlakozom sittimfához, ne add fel, csináld nyugodtan tovább. Csak ha nem lenne ennyire kiélezve arra a dolog, hogy "buta embereket megmenti Jézus", az lehet szimpatikusabb lenne.
Egyszer Isten mondta ezt az Ő népének: Hol vannak isteneid, amelyeket készítettél? Keljenek fel, és most, amikor bajban vagy, segítsenek rajtad, ha tudnak! Miféle istenekről beszél itt Isten az Ő választott népének?
Ilyen ostobává lett a nép — ezt olvassuk a megelőző mondatban: „Mert ezt mondjátok a fának: Te vagy az apám! — a kőnek pedig: Te szültél engem! A hátukat fordítják nekem — mondja az Úr —, és nem arcukat, de majd ha baj éri őket, ezt fogják mondani: Kelj föl, segíts rajtunk!”
Izráel népének állandó kísértése volt, hogy a környező pogány népek fából és kőből készült bálványszobrait istenként tiszteljék. Soha nem tagadták meg az élő Istent, nem helyette tiszteltek bálványokat, hanem mellette. A gyakorlatban ez csaknem minden esetben azt jelentette, hogy helyette. Ezektől a kitalált, faragott, úgynevezett istenektől vártak segítséget, és nem az Úrtól. Ez volt akkor.
Több topicban meg lett tárgyalva, hogy az ószöv szövegei több helyen erősen vitathatóak. Kiemelve pár mondatot mégjobban.
Az, hogy az ószövben van ez a megfogalmazás az értelmén nem fog javítani, attól nem lesz kevésbé hülyének beállítva a nemzsidó, mint ahogyan a keresztények is igyekeznek a kizárólagosságukkal felülkerekedni más népek fölé, nemkülönben csinálják ezt a zsidók sem.
Jer. 2.32. Az én népem pedig számtalan napokon elfelejtett engem!
Az Istenhívők, legyen az bármely nép vallása, nem szokták elfelejteni az Istent, mert mióta az ember az eszét tudja, mindig volt vallása. Tehát csak az a vita tárgya, hogy hogyan imádták az emberek az Istent.
És többnyire a természeti vallások hívei okoztak a legkevesebb összetűzést a világ népei között, tehát mind a zsidók, mind a keresztények mind a muzulmánok felforgatták nézeteikkel ezt a világot.
Pont az ilyen idézetekből látszik, hogy mennyire nézitek a másik embert hülyének.
Amúgy nincs veled bajom, meg reménnyel sem, alább is leírtam. A vallásotokkal van a bajom. Már azt feltételezni, hogy emberek így állnak kőhöz, fához, az nem normális. Az, hogy szent szövegben van, az meg nekem roppant mód lehangoló.
Szimbolikusan mégis hogyan értelmezed, hogy valaki egy követ hisz anyjának? A "bálvány", mégha istenként is van imádva, akkor sem szül senkit. Minden vallásban vannak emberek, akik képtelenek elfogadni a másik istenimádatát, azt, hogy hogyan imádja, a rítusokat. Nézz szét, hogy mennyi nép van a világon, mind más-más kultúrával. Nem különböznek ettől a vallások sem. Ugyanúgy formálódik az is. Abban az időben sem hitte senki, hogy a kő, meg a fa az anyja, apja. De a vallás szakadásokra, új vallások kialakítására mindig volt az embereknek indokuk, pont mint a politikusoknak.
Egy dolog biztos szerintem, hogy Isten az ilyen mögött nem található meg. Más topicban is leírtam már, hogy egy olyan Isten, aki azt végig tudja nézni, hogy emberek milliói halnak éhen, majd foglalkozik vele, hogy ki milyen formában imádja az Istent.
Mi emberek foglalkozunk vele, és elég ledegradáló módon, az idézett szöveg szerint. De az ószöv szerint is sok olyan cselekedet van jónak elfogadva, amiért ma emberiség elleni bűnökért jó sokat lehetne ülni. Talán egyszer megérjük, hogy a vallásokra hivatkozva már nem lehet háborúkat szítani, meg embereket összeugrasztani...egymás ellen bőszíteni.
Szóval az összes gondom az, hogy ne legyen már úgy beállítva az emberiség, mint valami gyagyás, akiket csak a keresztények menthetnek meg...mert a történelem a példa rá, hogy ebbe a nagy megmentésbe hány millióan haltak már bele.
Nem hiszem el amúgy, hogy nem gondolkodtatok még el ezen...csak elfogadjátok, mert benne van az írásban.
"Neked is megér a kizárólagosság annyit, hogy ezért hülyének nézd a nem keresztényt? Mert ha nem érné meg, akkor megvizsgálod milyen értelme van a tanításodnak."
Én tudom milyen értelme van az írásnak. Ha jól emlékszem az a tanítás Cseri Kálmán ref. lelkész tanításában hangzott el.
Az Ige pedig a Bibliából. Olvasd el még egyszer a története és talán rájössz mi az értelme. Ahhoz, nem kell olyan nagy Biblia ismeret.
"Nem az lett bírálva miben hiszel, hanem hogy a tanítás amit beraktál az nem tanítás, hanem a nem keresztény lelkületű emberek hülyének való beállításáról szól. Akiket meg kell menteni szerintetek."
Én nem állítok be senkit h...-nek. Az értelmes ember megérti mi a mondanivalója a Hol vannak a te isteneid írásának
Valóban igazad van, a te írásaidba nem olvastam bele. Egy-két topikban néztem körül. Nem arról van szó, hogy feladom, csak én nem vagyok alkalmas arra, hogy vitába szálljak olyan írásokkal szemben, amit abszolút nem értek és nem tudom nyomon követni az értelmét. számomra érthetetlen dolgok. Vannak emberek, akiknek halvány gőzük sincs Isten Igéjéről. Én ne írtam egy szóval sem, hogy mindent tudok---sőt. semmit ha azt nézzük, mert Isten Igéjének, beszédének megértéséhez kevés a földi életünk. Azt sem írtam, senkinek, hogy az az igazság amit én írok. Sokkal inkább azért szerettem volna keresztény írásokat ebbe a topikba, hogy tanuljak, kijelentéseket kapjak. Mivel vallás... témakörben nyitottam topikot, azt gondoltam erre van itt lehetőség.
szükség van arra, hogy tanuljunk egymástól, legalábbis én úgy gondolom.
Azt volt a célom, hogy örömmel olvassuk egymás írásait és bizonyságait. Ez sajnos nem jött össze. Számtalan áldott szolgálója van az Úrnak, akiknek a tanításait, prédikációjait szivesen és örömmel hallgatom, olvasom. Többek között ezeket is szerettem volna megosztani kizárólag épülés céljából.
Köszönöm a bátorító szavaid. Áldjon meg az Úr mindenben
Jer 2:26 Ahogyan megszégyenül a tolvaj, ha tetten érik, úgy szégyenül meg Izráel háza is, királyával, vezéreivel, papjaival és prófétáival együtt. Jer 2:27 Mert ezt mondják a fának: Te vagy az apám! - a kőnek pedig: Te szültél engem! A hátukat fordítják felém, és nem az arcukat, de majd ha baj éri őket, így szólnak: Kelj föl, segíts rajtunk! Jer 2:28 Hol vannak isteneid, amelyeket csináltál? Keljenek föl, segítsenek rajtad bajodban, ha tudnak! Hiszen annyi istened van, Júda, ahány városod! Jer 2:29 Miért pereltek velem? Hiszen ti hagytatok el hűtlenül - így szól az Úr.
Kedves Dzsimmi :)
Itt a szülést szimbolikusan kell értelmezni: az Örokkévaló Isten hívta és hozta ki a zsidókat Egyiptomból, és tette őket néppé.
Ilyen értelemben szülte őket az Atya Isten.
Olvashatjuk a Bibliában, mi mindent tett értük, hogyan mutatkozott be nekik, ellátva őket a pusztában, végig kísérte őket, védelmezve, gondot viselve őket.
A nép ezt el is fogadta, a felkínált szövetségbe belépve, de aztán sorozatosan felrúgta azt.
Ezért mondja a Mindenható, hogy hátat fordítottak neki.
Érdemes minden Igét a szövegkörnyezetében értelmezni, nem pedig kiragadva onnan, mert így születnek a súlyos eretnekségek, istentelen tanítások...stb. :(
" beleolvastam egy-két topic írásaiba és szinte mindenhol hasonló dolgokat tapasztaltam meg. egyet sem találtam olyan írást, amit esetleg meg tudnék osztani, hogy mások is tanuljanak belőle. "
::DD nem néztél jól körül... nem olvastad az én írásaimat ::DD
Nem az lett bírálva miben hiszel, hanem hogy a tanítás amit beraktál az nem tanítás, hanem a nem keresztény lelkületű emberek hülyének való beállításáról szól. Akiket meg kell menteni szerintetek.
Nézd meg, hogy a vallásokban miket meg nem tesznek egyesek, hogy béke legyen és pár hozzád hasonló meg kiforgatja, meg a kizárólagosságát hangoztatva szembemegy az emberiség közös érdekével. Neked is megér a kizárólagosság annyit, hogy ezért hülyének nézd a nem keresztényt? Mert ha nem érné meg, akkor megvizsgálod milyen értelme van a tanításodnak.
Elnézést, akkor nem te vagy hiszékeny, hanem az istened.
Mert ezt mondjátok a fának: Te vagy az apám! — a kőnek pedig: Te szültél engem!
Ha ilyet tanít.
Szerinted az emberek nem látták megszületni a gyermekeiket, nem tudták ki az anyjuk, meg az apjuk? Dehogynem. Ez a szöveg arra jó, hogy primitívnek fessétek le az embert, akit nektek ki kell emelni onnan. Csakhogy soha nem volt ennyire primitív az ember.
Úgy gondolom, ennek a topiknak ilyen formában nincs értelme. a topik célja eredetileg nem arról szólna, hogy most akkor ki miben, kiben hisz, vagy egymás hitének, nézeteinek bírálásáról. Mivel az elgondolásom nem jött be, mit is szeretnék valójában, ebben az esetben az írást én nem folytatom.
olyan írásokat, tanításokat , bizonyságokat vártam, ami egymás számára tanulságos, építő jellegű.
beleolvastam egy-két topic írásaiba és szinte mindenhol hasonló dolgokat tapasztaltam meg. egyet sem találtam olyan írást, amit esetleg meg tudnék osztani, hogy mások is tanuljanak belőle.
köszönöm az eddigi hozzászólásokat, legyetek nagyon áldottak
jaj ha esetleg az Isten válasza számodra --írásra gondoltál, hogy bemásolom, nem tudom mi ebben a rossz. elvégre ez egy olyan topik lenne, ahol írásokat lehet megosztani. Az lenne a célja, azért nyitottam
A kereszténység az nem is vallás igazából, az egy életforma. egy út, ami a szeretet útja. Mivel ez az egyetlen parancsolat van a szeretet parancsolata.
Ilyen alapon minden vallás az. Mégis a háborúk többségének a vallás az oka. Valahol elcsúszik ez a tanitás, vagy csak simán elsikkad.
Ne várd el, hogy egy keresztény tökéletes legyyen.
Nem a kereszténytől várnám el, hanem attól, aki a kizárólagosságot megfogalmazta.
Lehet, hogy ismered személyesen, de koránt sem biztos, hogy tudod mi van a szívében, milyen lelki bánata van.
Nekem is van, mégis tudok normálisan beszélni azzal, akivel lehet. Többek között kereszténnyel is.
Nem bántani akartalak, csak az idézetedre kicsit kiakadtam, mert valahol természetes neked, hogy az emberek anno ilyen hülyék voltak, hiszen csont nélkül bemásolod.
A Szentírás világos megoldást ad kérdéseinkre, aggodalmainkra is, Istennek mindenre van pozitív válasza.
Azt mondod: Ez lehetetlen.
Isten válasza: Minden lehetséges. "Ami lehetetlen az embereknek, az Istennek lehetséges." (Lukács 18,27)
Azt mondod: Túl fáradt vagyok. Isten válasza: Nyugalmat adok neked. "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. "Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű." (Máté 11,28-30)
Azt mondod: Senki sem szeret igazán. Isten válasza: Én szeretlek. "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (János 3,16) "Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást!" (János 13,34)
Azt mondod: Nem tudom tovább folytatni. Isten válasza: Az én kegyelmem elég ehhez. "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz."(2 Kor. 12,9) "Ha kiált hozzám, meghallgatom, vele leszek a nyomorúságban, kiragadom onnan, és megdicsőítem őt." (Zsolt. 91,15)
Azt mondod: Nem tudom a dolgokat megvalósítani. Isten válasza: Vezetni fogom lépteidet. "Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet." (Péld. 3,5-6)
Azt mondod: Nem tudom megcsinálni. Isten válasza: Mindent meg tudsz csinálni. "Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem." (Fil. 4,13)
Azt mondod: Nem vagyok képes. Isten válasza: Én képes vagyok. "Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre." (2 Kor. 9,8)
Azt mondod: Nem éri meg. Isten válasza: Miattam megéri. "Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott." (Róma 8,28)
Azt mondod: Nem tudok megbocsátani magamnak. Isten válasza: Én megbocsátok neked. "Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól." (1 János 1,9) "Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak.." (Róma 8,1)
Azt mondod: Nem tudom megvalósítani. Isten válasza: Betöltöm minden szükségedet. "Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban." (Fil. 4,19)
Azt mondod: Félek. Isten válasza: Nem a félelem szellemét adtam neked. "Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét." (2 Tim. 1,7)
Azt mondod: Mindig aggódom és reményvesztett vagyok. Isten válasza: Vesd minden gondodat Rám. "Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok." (1 Péter 5,7)
Azt mondod: Nincs elég hitem. Isten válasza: Mindenkinek adok hitet a saját mértéke szerint. "Azt gondolod, te ember, aki ítélkezel azok felett, akik ilyeneket tesznek, holott magad is ugyanazokat cselekszed, hogy akkor te megmenekülsz az Isten ítéletétől?" (Róma 2,3)
Azt mondod: Nem vagyok elég okos. Isten válasza: Bölcsességet adok neked. "Csak az Úr ad bölcsességet, szájából ismeret és értelem származik." (Péld. 2,6) "Az ő munkája az, hogy ti a Krisztus Jézusban vagytok. Őt tette nekünk Isten bölcsességgé, igazsággá, megszentelődéssé és megváltássá.." (1 Kor. 1,30)
Azt mondod: Egyedül érzem magam. Isten válasza: Sosem foglak egyedül hagyni, vagy elhagyni téged. "Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged." (Zsid. 13,5)
van egy blog, amelyet készítettem, P. Julianna néven. ha van időd és kedved olvasgass az ott közzétett írások között. Még nem rendelkezik olyan sok tartalommal, de folyamatosan bővül. Nem kívánom, hogy elfogadd,de lehet egy kicsit nagyobb megértést kapsz bizonyos dolgokról.
Aztán visszatér csövek lógnak ki belőle,a felesége talált egy sármosabb másikat és hát a devizahitelt azt meg vissza kéne fizetni.
Istennek mindennel és mindenkivel célja van. Hogy az ilyen esetek miért történnek meg azt nem tudni. Miért engedi meg Isten. Ezt nem is ajánlatos fontolgatni és boncolgatni.
Egy biztos:
Minden tökéletes ajándék, onnan felülről, a világosság atyjától száll alá.Jakab 1/17
A betegség, a nyomor nem Istentől van. Nem mondható tökéletes ajándéknak.
"Józanok legyetek, vigyázzatok, mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén kit elnyeljen" (Péter I, 5:8)
Ján 10:10 A tolvaj nem egyébért jő, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson; én azért jöttem, hogy életök legyen, és bővölködjenek.
Nem Jézus az aki megbetegít, nyomorba taszít. Van egy láthatatlan ellenség aki ezt megteszi.
ahhoz, hogy azokat az áldásokat el tudjuk venni, amelyeket Isten megigért, szükség van az írás ismeretére. Ez nem jelenti azt, hogy egy kereszténynek nincs problémája Egyáltalán nem. És nem is írok és nem is mondtam soha senkinek ilyet. Isten nem ígérte meg hogy problémamentes lesz az életünk.
De azt viszont megigérte."Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem." (Zsoltárok 50:15)
hanem JÓSORS-ot. Hiába a füligmosoly és a homilia hogy tulcsordul,ha az életem balsorsu és vis major bármit teszek bekrepál.
Sok történet a klinikai halálról,találkozik a FÉNYLÉNY-nyel és elmondhatatlan szeretetét érzi.Aztán visszatér csövek lógnak ki belőle,a felesége talált egy sármosabb másikat és hát a devizahitelt azt meg vissza kéne fizetni.
A nagyszeretet és az itteni nyomorélet egymást cáfolja :)))
tudod sok emberrel az a baj, legalábbis az én tapasztalatom szerint, hogy azt gondolják attól még hogy valaki keresztény tökéletes is. Nos hát ez nem így van. Mindenkinek van hibája, mindenki tud haragra gerjedni, hisz emberek vagyunk. Nekem sincs jobb természetem mint neked vagy a másiknak. Én is megbántok embereket, sokszor akaratomon kívül. És engem is megbántanak és tudok haragudni, megsértődni. A lényeg az, hogy legyek kész arra, hogy belátom hibáim és nem szégyellek bocsánatot kérni ha hibáztam.
már tudok áldást kérni azokra, akik megbántottak. Nincs bennem olyan harag, ami hosszantartó lenne.
A kereszténység az nem is vallás igazából, az egy életforma. egy út, ami a szeretet útja. Mivel ez az egyetlen parancsolat van a szeretet parancsolata.
Én megértelek és elhiszem azt, hogy vannak bizonyos keresztények, akikkel bajod van. Ne várd el, hogy egy keresztény tökéletes legyyen.
Tudod Fülig Dzsimmmimég az is meglehet, hogy te fogod Isten Igéjét hirdetni.
Veled is célja van Istennek és terve van veled. Neked is van elhívásod. Nem tudom ki vagy, nem ismerlek, de Isten igen. Lehet, hogy egyszer eszedbe fognak jutni ezek a sorok, amikor valahol valakinek, vayg valakiknek beszélsz Isten szeretetéről
Bocs. Nem a Jézussal van bajom. A keresztényekkel.
A keresztények is emberek. Soha nem tudjuk hogy az emberek miért viselkednek úgy-ahogy. Nem ismerjük az életüket teljesen. Lehet, hogy ismered személyesen, de koránt sem biztos, hogy tudod mi van a szívében, milyen lelki bánata van. Tapasztalatai szerint vannak emberek, akik azért pl. rosszindulatúak, mert tele vannak fájdalommal, sérelemme. Egyet lehet tenni Imádkozni értük. Én is imádkozom érted, hogy töltsd be azt az elhívást, amire Isten hívott el.
Nagyon muris amit írsz. Csak nem tudom honnan és miért van benned ez a fellázadás.
Nem csípem a kizárólagosságot, tehát a kereszténység akkor sem kellene, ha utánam hajítanák és pont telibe találna. Bocs. Nem a Jézussal van bajom. A keresztényekkel.(vannak kivételek persze, de csak mint ember, nem mint vallásos)
Amúgy van hitem, szeretem az Istent, csak a kizárólagosokat azokat nem nagyon. Akik állítják, hogy övék a tuti, na, az biztos nem szokott úgy lenni.
Ahhoz, hogy megtapasztald Isten túláradó szeretetét, add át neki az életed. Nem kell különösebb ceremónia hozzá, csak annyi---Uram én már annyit hallottam Rólad, kérlek utasd meg nekem az életemben a te szereteted, ismertesd meg magad velem. Költözz az én szívembe és te vezesd és irányítsd az életem.
Ettől függetlenül az elmédben ugyanúgy imádod a halott embert
ha esetleg Jézusra gondolsz, akkor hmmm Ő nem halott. feltámadott és él.
Aki csak arra vár, hogy Fülig Dzsimmmi szívébe be tudjon költözni. Arra vár, hogy add át neki az életed. tudod, Ő akkor is elszenvedné a kereszthalált, ha csak te egyedül élnél a földön. És tudod miért?? mert annyira szeret téged.
Nem is azért térdelnek ott, hanem mert jól esik nekik úgy imádkozni. A sátánt megszemélyesítitek, de az Istentől meg sajnáltok egy szobrot is....
Nagyon muris amit írsz. Csak nem tudom honnan és miért van benned ez a fellázadás.