úgy lértettem az utolsó hsz-okból, hogy szerinted tök rendben van, hogy ott aszalták szerencsétleneket, mert ugyis ki kell majd birniuk. Ha félreértettem (pl. mert nem ástam elég mélyre), akkor mea culpa
Bocs, de hülyeség. Az Alfa Mozinál a három részegyetem hallgatói voltak jelen. Nem csak az operatív állomány kiképzés alatt álló katonái. A volt Corvinus-os leányzóknak, ahhoz, hogy pl. sajtófigyelők legyenek egy minisztériumban vagy titkárnők egy önkormányzatnál rohadtul nem kell tudni állni órákig a negyven fokon. Egy fedett parancsnokságon szolgálatot teljesítő informatikus ad abszurdum kerekesszékes is lehet, mivel a radarképernyőnek, és monitornak tök mindegy ki nézi, stb.
Az azerbajdzsánba majdan kimenő kontingens bírjon is állni a napon. Meg jótállni a szeretett (sic!) vezér ténykedéséért. Mindenki mással szemben netto baromság, embertelenség volt ez az évnyitó. A Rektor úrnak és Orbánnak kellett volna állni a tűző napon. De lehetőleg egy légkondi nélküli régi pszh-ban.
Lehet valaki a világ legedzettebb, legizmosabb, legsportosabb rendőre...ha egyszer kiszárad, mert tűző napon áll és nem tudja magát hűteni folyadékkal, akkor ő bizony elájul. Semmi köze e kondihoz.
Nem véletnelnül szerepel a munkvédelmi eőírásokbana védőital kifejezés-
Az első nagy összevonási hullám az első Orbán-kormány alatt volt, beleértve a közgáz-államigazgatásit is. Csak akkor még nem Corvinus, hanem BKÁE lett az intézmény neve.
Amúgy meg ki hozott létre olyan gazdasági helyzetet, hogy muszáj intézményeket összevonni? Valamint: mennyivel volt jobb, amikor az államigazgatási egyetemet, egy tipikusan jog-orientál képzést a közgázzal vontak össze (mert volt egy ilyen időszaka is: a Corvinus Államigazgatási Karaként működtek).
Nekem sikerült előfelvételisnek lennem, azt is utáltam. Tudom milyen az, amikor a gázmaszk rátapad az ember képére, és alul kiöntheti belőle a verítéket. aki ezt nosztalgikus örömmel kezeli, az tényleg menjen az afgén hegyek közé, vagy a Szaharába. Nálunk különben volt egy srác, akit mindenki csak "légiós" gúnynévvel emlegetett. Lévén komoly sportoló volt, az örmestert is lepipálta, de valahogy tőle sem hallottam dícsérni a katonaságot.
Nagyon csípem ezeket a katonatörténeteket, ezt minden generáció eljátszotta míg volt katonaság, és természetesen mindenki a legfaszább gyerekek közé tartozott... Én is lehúztam a két évet, de a századból, jó ha 8-10 tényleg kemény gyerek volt...:) Azért arra a 6 órás menetelésre, 40 fokban teljes cuccban, kíváncsi lettem volna.
Azért ez mégis csak rövidebb állva töltött idő, mint a hallgatóknak. Plusz neki nem kellett feszes vigyázzban állni, és a pulpitus is ott volt előtte támasznak.
Orbán beszédében amúgy tényleg voltak érdekes fordulatok, pl. hogy nem érti, miért kellett a rendszerváltás után 22 évet várni ennek az egyetemnek a létrehozására.
Senki nem mondta neki, hogy talán azért, mert a nemzetvédelmi, rendőrtiszti és államigazgatási képzés már megvolt külön-külön intézményekben és nincs az kőbe vésve, hogy ezeket össze kéne vonni?
Azért az mindenképpen figyelemre méltó, hogy a miniszterelnök, aki ugyancsak a tűző napon áll, egyetlen korty víz nélkül, sötét öltönyben - az alkalomhoz illően, ájulás-mentesen tudja végigmondani a beszégét. Neki is ugyanannyi ideig tart, mint a hallgatóságnak :). (Csak nem az a magyarázat, hogy Orbán, volt katona, bármennyire is utálta, rendszeresen sportolt, és teszi még ma is, ha ideje engedi?!)
Ezek nem katonák voltak. Ha megnézted vona a videót, láthattad volna, hogy az elájultak többsége civil, rendőr, stb. (mert az egyetemnek ilyen hallgatói is vannak)
Mellesleg én még a katonának maszkírozott, felcicomázott gyerekeket sem nevezném katonának, ezek a srácok csak egyetemi hallgatók.
Éles "meleg" helyzetekben pedig a vezetőknek több eszük van és gondoskodnak a katonák vízellátásáról. Erről sok info jelent meg a magyar katonák iraki kiküldésekor.