A szó legszorosabb értelmében is az, hiszen ez is a rendőr minisztériumhoz tartozik, és tágabb értelemben is az, mert része a lakosság megfélemlítését célzó állami terrornak...
Én úgy tudtam, hogy a lépcsőházban lévő virágokért ( és egyéb ott tárolt cuccokért) bírságolnak. Az, hogy mit tartok az ablakomban az az én dolgom. Vagy mégsem? A tv-ben is volt egy riport és ott is lépcsőházat mutatott virágokkal. Így derült ki, hogy ezután büntetnek,mert a tűzoltók nem férnek el.
"másrészt az ablakokat a szellőzés miatt kell szabadon hagyni, hiszen – mint mondta – ha például tűz üt ki és a füst miatt ki kell nyitni az ablakot, akár egy kaspó is megakadályozhatja a szellőzést."
Ha tűz üt ki, világos, hogy szellőztetni kell, mert levegő nélkül kialszik.
Értem én, hogy villanymotor, de mi az ami hajcsa?:)
Nálunk a 2. emeleti előtér tele van muskátlival, viszont nem akadályozza tűzoltókat, mert egy vasráccsal le van zárva az emelet, úgyhogy be sem tudnak jutni szerszámok nélkül. A 10-15 éve ottlevő vasrács miatt viszont nem büntettek eddig.
A tűzvédelmi bírságot a tűzoltókkal hajtatják be állítólag. A kérdésem az, tudtok autentikusabb forrást? Ismerős esetleg, akit ilyen körútra kiküldtek?