Az autók rendszámtábláinak cseréjével növelné a 2012-es költségvetés bevételeit a Nemzetgazdasági Minisztérium. A szaktárca erre az Európai Bizottságnak küldött decemberi jelentésében tett ígéretet: a tervek szerint a cseréből befolyó illeték idén 12 milliárd forintot tehet ki. Bár a jelentés pontos részleteket nem közöl, a hvg.hu információi szerint a kormány arra készül, hogy teljesen új nyilvántartási és azonosítási rendszert vezessen be, ami a rendszámok kötelező cseréjével járhat.
Először jól beetették a cégeket a cégautó-adó nagymértékű emelésével, amit majd egyösszegben kellett volna egész évre a mai napig kifizetni (sokan emiatt kivették a vállakozásból a gépjárművüket - átíratás költségei, egyenlőre a növelt cégautóadót nem vezették be, most ez az új rettegtetés.
- rajta van az eredetiségvizsgálati matricán a szélvédőre ragasztva
- van aki belegravíroztatta a szélvédőüvegbe és az ablakokra ( lopásvédelem)
- törzskönyv (? nem tudom, itt lehet hogy nincs benne, nem néztem meg)
- forgalmi engedély
- gépjárműnyilvántartás
- biztosító, kötelező igazolása
- biztosító, ha van még CASCO is
- gépjárműadó nyilvántartás
- parkolókártyák, behajtási engedélyek
Az utóbbi időben kétszer inzéztem ügyet kocsival kapcsolatban. Sohasem ment simán. Az egyik esetben pl. az okmányirodában elfogyott a környezetvédelmi matrica.
Valószinüleg elég sok számítástechnikai rendszerbe bele kell nyúlni. Kormányzati rendszerek esetében ez sem szokott simán menni.
Mi a gondod ezzel? Valami maszop-szadesz közeli cégnek kéne adni? Bezzeg a komcsi kormányzás alatt nem hőbörögtetek., mikor milliárdok mentek ki a vörös holdudvarnak, kutyakozmetikára, diszkóra, 10 centis kilátóra, meg egyéb finomságokra!
Majd Simicskáék vagy Kósa Lajos sógora alapítanak rá egy új céget, semmiség.
Ugyanúgy, ahogy a nyertes Autórádió: alapítva tavaly, alaptőke 1 milla, bevétele semmi, ebből fizetik majd ki a 70 milliós frekvencia-díjat. Székhely valami lakás, sem a cég, sem a tulajadonosok nem fellelhetők....., se telefon, se mél cím se semmi.
Azt nem értem, hogy miért nem mondják azt hogy minden autós fizessen be 50e HUF-ot különadóként évente? Újabb és újabb hangzatos neveket adnak a sápoknak és az embernek még az idejét is rabolják. Fel vagyok háborodva!!!
Régebben is ide kellett menni a cseréért, de akkor még nem milliós nagyságrendről volt szó.
Valakik megint kurva jól járnak.
Remélem még idén sikerül bevezetni a zebrakoptatási, a légellenállási, valamint a ülésszám adót. Az adócsökkentés kormányától már csak ezt kérem, de nagyon!