http://www.origo.hu/sport/jegkorong/20111218-magyarroman-himnuszbotrany-egy-csikszeredai-hokimeccsen.html Romániában alaposan felborzolta a kedélyeket, hogy az Euro Ice-hockey Challenge elnevezésű csíkszeredai jégkorongtorna pénteki román-magyar mérkőzése előtt a román válogatott - többségükben magyar nemzetiségű - tagjai némán hallgatták végig a román himnuszt, viszont a magyar csapattal együtt énekelték a magyar himnuszt, és a mérkőzés végén elénekelték a székely himnuszt is, amely spontán módon tört fel a lelátókon. - Én azt mondom, jól tették a fiúk, büszke vagyok rájuk!
Igen, képzeld el, nem számoljuk bele Horvátországot, mert neki különleges státusza volt a Magyar Királyságon belül. Ezért is adták meg a korabeli statisztikák is Horvátországgal és anélkül az adatokat.
Na de most már tényleg megyek, mert egyrészt kezdesz nagyon fájni, másrészt nekem holnap melóznom kell...
jaj, most hirtelen nem számoljuk bele Horvátországot? amikor a veszteségarányokat nézzük, akkor meg igen? meg amikor Szent Koronával dobálózunk? ugyan már
többször leírtam, hogy igen, lettek volna Trianonnál igazságosabb határok (ahogy Trianon is igazságosabb volt, mint az agyament szerb/román/csehszlovák igények). ettől még Trianon meg igazságosabb, mint a KuK volt
arról nem is beszélve, hogy ha csak egy négyzetmétert elcsatolnak, ti már amiatt is háborognátok, és történelmi igazságtalanságot emlegetnétek
A 48% Horvátországgal együtt volt. Horvátország nélkül kb. 55% volt a magyar lakosság részaránya, azaz még mindig egyértelműen többségben voltunk az összes nemzetiséggel szemben...
Simán meg lehetett volna húzni egy igazságosabb etnikai határt, kb. olyat amit Horthyék visszaszereztek.
"népszavazással is buktunk volna..."
Persze. Ezért is nem egyeztek bele a győztesek, mert úgyis tudták az eredményt és minek pocsékolni az emberek idejét, hát nem? Tudsz még ilyeneket mondani?... :)
Hagyd. Aki a románok pártján áll egy magyar-román meccs kapcsán, az nyugodtan mondhatja, hogy népszavazással a többség döntött Kolozsvár hovatartozásáról.
Kolozsvárt 1914-ben 60.808-an lakták, akik közül 50.704 volt magyar, 1.676 német és 7562 román.
Vagy Nagyváradról.
Nagyváradon ugyanakkor 64.169 lakosból 58.321 magyar, 1.416 német, 3604 román nemzetiságű volt.
de hát ott élnek, vihetik magukkal a földjüket is. a föld azé, aki megműveli, ezt nem hallottad?
népszavazással is buktunk volna, láthatod a nemzetiségi arányokon. még egyharmadunk sem volt egyik országnál sem. nyilván Sopron és környéke nagyságrendben lehettek volna részsikerek
például hogy azokon a területeken több román/szerb/tót (horvátokról, szlovénekről nem is beszélve) akarta az elcsatolást, mint ahány magyar a maradást. még Burgenlandban is jóval több német élt, mint magyar
Ezt majdnem elnéztem...
Nem igaz, hogy ennyire nehéz lehet a felfogásod.
Mért nem lehet azt megérteni, hogy ők mehetnek, de semmi joguk azokat is magukkal vinni, akik nem akarnak velük menni.
A magyar állam népszavazást akart, de a győztesek ebbe nem egyeztek bele.
De ha már Burgenlandot említetted éppen Sopron és környéke példája bizonyította, hogy ahol mégis megcsinálhatták a népszavazást, a lakosság Magyarország mellett döntött. Pedig Sopron lakosságának többsége német ajkú volt és mégis Magyarországra szavaztak...
Megnéztem a felvételt.Mit mondjak,a ciki az ,hogy jópár magyar játékos NEM énekelte a Himnuszt!Na, ez gáz.Persze nem kötelező,de egy ilyen meccsen énekelje!!
ő hozta fel a koronát, mint hivatkozási alap, mint a történelmi magyar állam egységének szimbóluma. szóval, hogy jön ide a menóra? hol hivatkoztam én rá, mint a zsidó állami integritást kifejező szimbólumra?