Bocs. Nem is figyeltem, hogy ilyen jól sikerült, meg ráadásul nem is balos hanem jobbos kell nekem. Eléggé szétszortan sikerült az üzi ugyhogy mégegyszer elnézést mindenkitől.
Szalai Kàroly
Sziasztok.
Néhány alkatrészre lenne szükségem. Tudna valaki nekem segíteni??
96-os négy ajtòs Zx-em van. Bal hàtsò ablakemelő szerkezetre és hàtsò ablaktörlő relére(6 lábù) lenne szüksége.
Segítséget előre is köszönöm.
Sziasztok. Érdekelne valakit egy gyári pótkerék? Citroen ZX-en volt. Adatok: 4x108 R15, 6col szélesség, ET 18, agyátmérő 65mm . A felni Budapesten a XVI. kerületben vehető át. Képeket tudok küldeni. Érdeklődni a ptamas9216@gmail.com email címen, vagy 0630 696 30 85.
Bár egy hónappal ezelőtti a kérdés, de ha még aktuális vagy másnak is ez a gondja: nálam az üzemanyag okozta. Persze ez nem jelenti azt, hogy ha másnál is jelentkezik ez a hiba, akkor ugyanúgy a koszos üzemanyag a hibás...
75 Le motorból maxcimum 15-20 % lehet nővelni,efyszerübb ha veszel bele egy 1,6 vagy 1,9 motort,hiszen létezett belöle az 1,9 i 121 lóvas verzió :) Vagy axből keresel 95 Lóvas motort,az is 1,4 s azt is lehet húzogatni. :) 2.0 16V motort ha találsz Zx-be szoljál,mert én is vadászom :D
Nekem egy '97-es ZX kombim van, motorikusan semmi baja, csak újabban az elektronika vacakol. Sorra jönnek ki az apró, de bosszantó hibák. Most például elszállt a műszerfal világításom, de mivel nem teljesen, kontakt hiba-gyanús a dolog. A háttérvilágítás halt meg a műszerfalon is, meg a fűtéskapcsolónál is, viszont a visszajelzők a műszerfal alsó sorában működnek (világítás, kézifék, üzemanyag-visszajelző, stb.). Valamelyik csatiban lesz a gond szerintem, de mivel a kocsi munkásautó, minden nap használom, szóval még nem mertem komolyabban szétszedni. Az előző tulaj nem sok gondot fordíthatott rá, mert a biztosítéktábla mögött egy óriási kóc vezeték van, jelen pillanatban ellenőrizthetetlen össze-visszaságban. Szóval ha ötleteket és esetleg kacsolási rajzokat tudnátok adni, hálás lennék (ha esetleg már van fent ilyen, akkor bocs, még nem volt időm végigolvasni mindent).
Szevasz Fez! Kondacs , Szarvasról. Nekem 1.4 i zx-em van 3 ajtós, hogyan lehet egy kicsit tuningolni a motort ? 55-ös leömlőm van a blokktól végig a sportkipufogóig . Városban nagyon jól gyorsul , a nagyokat megeszi simán :) csak még egy kicsit szeretném tuningolni a motort. Szerinted ? előre is köszönöm . Üdv.
Köszönöm a válaszod. Egyébként a cserélgetéseknek hála, mindig egyre jobb lett, de még nem tökéletes. Ez a menet közbeni leállás meg "félelmetes" tud lenni. Bármikor előjöhet minden előjel nélkül máskor meg minden nagyon rendben van. Csak egy kis támpont keresés miatt kérdeztelek titeket. :)
Előre szólok, hogy nem bántásból írom !!!, de el kéne vinni egy hozzáértőhöz az autót !
A találgatásra cserélgetés elég egyszerű javítási módszer, de gyakran - mint nálad is - igen drága.
A kicserélt alkatrészek ellenére is millió 1 oka lehet még a dolognak.
Ha valaki nem nagyon ért hozzá, én azt szoktam javasolni, hogy tessék szerezni valahonnan egy ugyanolyan gépet, ami hibátlan, és kicserélgetni egyesével az alkatrészeket egy próbára !
Ha valamelyiknél megjavul, meg is van a hiba forrása.
Sajnos ez sem mindig megoldás, mert hibás kábel is okozhat érdekes tüneteket, azt meg ki kell méregetni sajna. (és akkor még az egyéb hibalehetőségeket nem is érintettem)
Ha meg nincsen másik ilyen autó, marad a hozzáértő szakember.
Persze ott is előfordul, hogy valamelyik egységet nem igen lehet tisztességesen tesztelni és csak a csere adja meg biztosa, hogy az volt-e a hiba, de még így is olcsóbb lehet a "buli", mint találomra újra cserélgetni az alkatrészeket.
Többen írtátok már a menet közbeni motorleállós hibát. Ez nálam is előfordul sajnos. Esetleg, akinek megoldódott az minek a cseréjétől oldódott meg? Nálam cserélve lett az üzemanyagpumpa, üzemanyagszűrő, hőgomba, gyertyák, gyújtókábelek, alapjárati motor. Szóval, elég sokat ráköltöttem, s nincs eredmény. Amúgy, ha jó akkor nagyon megy, ha nem jó akkor alacsony az alapjárat, benzinszag érződik a motortérből, a kipufogófüst is büdös, nem szokott ilyen szaga lenni. Motorleállás előtt menet közben hiába nyomom a gázt lassulok, ha megállok egyből lefullad.