Keresés

Részletes keresés

Kannaváró Creative Commons License 2011.11.10 0 0 172

"56ban hívtak segítséget és megvédték. Most állandóan felróják ezt hibának."

Lári-fári! Zsukov már okt. 23-a előtt riadóztatta az itt levő két hadosztályt, majd az okt 23-i események hatására még hármat a környező országokban. Ezek okt. 31-én léptek be Záhonynál. Ezt Nagy Imrének jelentették is, ő magyarázatot kért Andropovtól. Andropov, jó diplomatához méltóan megmagyarázta, NI meg, mint a jó férj, jobban hitt a magyarázatnak, mint a saját szemének.

Szóval, az oroszokat nem hívta senki, jöttek ők magutól, sőt részben már itt is voltak. De ha mégis, úgy Marosán a bűnös, én tőle magától hallottam, hogy ő hívta be a ruszkikat.

Előzmény: Törölt nick (152)
kristo_f Creative Commons License 2011.11.10 0 0 171

Miért lenne bűncselekmény?

Melyik trv tiltja bárhol is?/bizonyára van ahol/

Csak a XX.század történelméében tucatnyi van ahol vagy a felkelőket vagy a kormányt támogatták külföldröl, vagy külföldi csapatokkal

Előzmény: Törölt nick (159)
Kannaváró Creative Commons License 2011.11.10 0 0 170

Parasztvakítás.

Kell a hely Horthynak, 0rbánnak és cimbijeiknek.

Előzmény: só_bors_paprika (-)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.10 0 0 169

És szted jól tette hogy megelégedett ennyivel?

Előzmény: Törölt nick (166)
kristo_f Creative Commons License 2011.11.10 0 0 167

Bizonyára nem ismertél közelröl m.őröket

Persze az én "felmérésem" nem mérvadó,de m.őrnek még annyira sem agitáltak,mint párttagnak

Az erősen önkéntes volt, és ha megnézed , tele volt még a rendszerváltskor is, akár nyugdíjban levő, "öreg harcosokkal"

Azok bizony a hívó szóra fegyvert fogtak volna

Előzmény: DIDORO (160)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.10 0 0 165

A sok halálos kölekedési baleset a kizsuigerelt sofőrök miatt.

Előzmény: Tahó Süsü (161)
Brummogo Creative Commons License 2011.11.10 0 0 164

Akkor mi lesz az Orbánhegyi út új neve?

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.10 0 0 163

De a másik oldal segítségét is kérték, vagy kérhették volna akik igazán akarták.

Előzmény: Törölt nick (159)
Tahó Süsü Creative Commons License 2011.11.10 0 0 161

Ha már itt vagyunk, kiváncsi lennék a kapitalizmus halálos áldozatainak számára is.

Gondolok én:

Angol kapitalizmus munkásainak tömeges idő előtti halála.

Rabszolgaság Amerikában.

Koreai, Vietnami háború (na jó, felezzünk a komcsikkal)

Öbölháborúk, Irak, Afganisztán

A nyersanyag- és áruéhség következtében halálra dolgoztatott emberek.

Világszerte erodálódó szociális rendszerek áldozatai.

Hitelalapú világrend miatt utcára került emberek.

Előzmény: polityickaja_dilinyovna (120)
DIDORO Creative Commons License 2011.11.10 0 0 160

A munkásőrök semmit sem tettek volna. Egyik sem a párt és rendszer hűség kedvéért volt munkásőr.

Előzmény: kristo_f (156)
Dogfüggő Creative Commons License 2011.11.10 0 0 158

Volt a sikerorientált, mint H. Rózsa, aki azért lépett be, mert "érdeklődése az iskolavezetés felé fordult" : ), és volt a kudarckerülő, aki azért lépett be, mert abból baj nem lehet.

Előzmény: kristo_f (153)
pert2 Creative Commons License 2011.11.10 0 0 157

A Moszkva tér ebből a szempontból szerencsés helyzető, mert bár igen nagy tér, de a körülöttel levő házak 90%-a utcanévileg nem a téren van, hanem az áthaladó utcákon, talán 3-4 Moszkva tér jelű ház lehet a nyugati oldalon. A bkv biztos költött rá pár milliót, de azt úgyis a főváros tarhálja össze a többi hiányzó milliárddal együtt.

Előzmény: kristo_f (131)
kristo_f Creative Commons License 2011.11.10 0 0 156

Más a 10ezer felkelő, mint 10ezer szevezett katona, legyen az akár m.őr

Azt hiányolom, de már pótolhatatlan, hogy nem maradtak akár képek akár filmek a IX.keruleti Futó u. Üllői úti harcokrol

Végigjártuk azt a részt apámmal akkor

Előzmény: Törölt nick (154)
kristo_f Creative Commons License 2011.11.10 0 0 155

És teszem hozzá, pont az elért karrierje védelmében lépett/védett volna,mert nem tudhatta mi jön és elveszti azt a karriert

Előzmény: kristo_f (153)
kristo_f Creative Commons License 2011.11.10 0 0 153

750 000 szimpla karrierista volt,"

Hülyeség! Annyi karriere semlehetőség sem szükség nem volt

Évtizedekig ment a szervező munka, legtöbb embert addig maceráltak, mig belépett

Mifranc karrier lehetett a hétköznapi dolgozónak ha párttag lett?

Én 22évig nagyvállalatnál voltam és semmiféle karriert nem láttam a párttagok között

de láttam karriert tagság nélkül

Előzmény: Antisystem (148)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.10 0 0 152

56ban hívtak segítséget és megvédték. Most állandóan felróják ezt hibának.

89ben  nem tették, és úgy gondolták, lássuk mi lesz belőle. Ez lett.

És megint sokaknak nem teccik.

Előzmény: Törölt nick (144)
kristo_f Creative Commons License 2011.11.10 0 0 149

Zőlem pl. hiába vársz erre választ

max a saját véleményemet tudom elmondani, de én nem látom láttam át a párt akkori helyzetét

Egy valamikori párttitkár vagy magasabb helyen lévő párt elvtárs tudna erre válazolni

Szerintem ugyanugy mint ma, a nagy része fotelforradalmár volt

És ugyanugy mint ma, vártak a KedvesVezér parancsszavára, az meg elmaradt

Látjuk mi a helyzet pl. az ez évi Astoria naggyűlést

Ha Grósz meglépi a fegyveres védelmet, bizonyára tömegek állnak mögé

Hogy hányan, a fene se tudja. Fegyveresböl elég pár tizezer szervezett

Antisystem Creative Commons License 2011.11.10 0 0 148

Hát, mert abból a 800 ezerből cirka 750 000 szimpla karrierista volt, aki nem elvekből, hanem érdekből tartózkodott ottan, mert így remélt ÖNMAGÁNAK valami előnyt...

Szóval sacckb legutoljára tőlük lett volna várható...

ÜdV

Antisystem Creative Commons License 2011.11.10 0 0 147

.... de ez leginkább csak annak köszönhető, hogy senki sem látott a jövőbe... nyugi, ha le lehetett volna vetíteni 1989-ben a zembereknek a következő 22 év valóságát, szétkaparták volna a küszöböt a Grósz-féle munkásőr-aktíván...

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (142)
-kozi- Creative Commons License 2011.11.10 0 0 146

Tényleg nem tudom milyen I betűsre gondolsz!

vlagyimir Iljics uljanov tán?

Előzmény: Amocsok3 (86)
kristo_f Creative Commons License 2011.11.10 0 0 145

Nem azt irtam hogy voltak atrocitások, de bizony nagyon ott lehetett a háttérben

A nagy nyilvánosság elött is fehérterrorrol beszélt Grósz és dübörgő taps volt rá a válasz

Nyilván vacilált,de jól mérte fel a kül/belpol. helyzetet

Előzmény: Törölt nick (142)
Antisystem Creative Commons License 2011.11.10 0 0 143

(Mindenki a saját elnyomóit tapossa és a saját halottait sirassa.)

Hát, ez ölég szomorú, ha így van, mert ez maga a relativizálás... bár persze valamennyire kivédhetetlenül így van, ezért köll minden történelmi dolog megitéléséhez a történelmi távolság...

ÜdV

Előzmény: polityickaja_dilinyovna (137)
egyszómintszáz Creative Commons License 2011.11.10 0 0 141

"Ne legyen több kommunista utcanév!"

Még csak az hiányozna, hogy több legyen, ami van az is bőven sokkk!

Előzmény: só_bors_paprika (-)
kristo_f Creative Commons License 2011.11.10 0 0 140

Közhangulat?

Ne túlozzunk!

Annak ellenére hogy 10ezrek voltak a temetésen, akkor is fásimulató volt a nép tulnyomó része

Lett volna bizony rendes polgárháború, a m.őrök nagy része elvhűbb lehetett mint a honvédség/rendőrség

De akár a rendőrség sem lázadozott volna,parancs az parancs

Előzmény: Törölt nick (132)
Amocsok3 Creative Commons License 2011.11.10 0 0 139

Képtelen a változásra, nem úgy, mint egy másik kb. vele egykorú politikustársa.

""Ha a választásokon csak pártok indulhatnak - amit helytelenítenék -, akkor kényszerűségből talán létre fogunk hozni egy választási pártot, amit azonban a választások után sürgősen feloszlatunk." [...] "A hozzám legközelebb állók, Kövér László és Fodor Gábor velem együtt egyfajta szociálliberális meggyőződésűek. A Századvég című lapunknál ugyanakkor dolgoznak olyan reformkommunista szerkesztők is, mint Stumpf István és Wéber Attila. Őket változatlanul barátaimnak tartom, de egyszersmind politikai ellenfeleimnek is." (HVG, 1989. augusztus 26.)"

Előzmény: hirtelenszőke nő (134)
kristo_f Creative Commons License 2011.11.10 0 0 138

Az a néhány, jónéhány volt azért, csak Grósz nem merte meglépni

"1989 februárjában az MSZMP Központi Bizottsága (KB) ugyan elviekben hozzájárult a többpártrendszer bevezetéséhez, és népfelkeléssé értékelte át az addig „ellenforradalomnak” nevezett 1956. októberi eseményeket, ám a Grósz Károly pártfőtitkár körül tömörülő keményvonalasok egyáltalán nem kívánták átadni a hatalmat. „A feladatunk az volt, hogy az egységek köréből jelöljünk ki mintegy 150 századnyi erőt, amelyek a rendőrség és a hadsereg kijelölt alakulataival és szervezeteivel együttműködve alkalmasak karhatalmi, rendfenntartói, tömegoszlatási feladatok végrehajtására.” - írta a Munkásőrség országos parancsnoka 16/1989. számú döntésében 1989. április 10-én. A parancs úgy rendelkezett, hogy a gyorsabb bevethetőség érdekében a Munkásőrség szervezetén belül készenléti erőket kell felállítani, speciálisan felkészíteni és felszerelni. A mintegy 18 ezer főnyi készenléti erő felállítását elrendelő, a Munkásőrség Országos Parancsnokságának iratai közül származó parancs közvetlen bizonyíték arra, hogy az állampárt bizonyos körei erőt kívántak koncentrálni az ellenzéki mozgalmak visszaszorítása érdekében. Dokumentumok hiányában arra azonban ma sem tudunk válaszolni, hogy Grósz és környezete készült-e valamifajta rendkívüli állapot bevezetésére."

Ez hulye duma hogy dokumnetumok hiányában,hisz ott a dokument

http://www.rev.hu/rev/images/content/rendezvenyek/germuska_munkasorseg.pdf

Előzmény: Törölt nick (127)
polityickaja_dilinyovna Creative Commons License 2011.11.10 0 0 137

'hiányzik a többi rendszer hasonló kritikája'

Mi tart vissza, hogy nyissál róluk topikot?

(Mindenki a saját elnyomóit tapossa és a saját halottait sirassa.)

Előzmény: Antisystem (133)
Tahó Süsü Creative Commons License 2011.11.10 0 0 136

Orbán mérges tekintete nélkül még ma is itt lennének :)

Előzmény: WYW (82)
hirtelenszőke nő Creative Commons License 2011.11.10 0 0 134

már ő is ki lett söprűzve

Előzmény: Törölt nick (130)
Antisystem Creative Commons License 2011.11.10 0 0 133

Tudod, az ilyen adatokkal mindig csak egy a gond, nevezetesen, hogy hiányzik a többi rendszer hasonló kritikája... jelen esetben mondjuk a velejéig mocskos kapitalizmusé a gyarmatosítások korától elkezdve a "békés rendszerváltozás" nevű gengszterváltozásokig bezárólag... mert önmagában az, hogy a gulág-típusú dolgokról már beszélünk, az nagyon helyes, a multat fel kell tárni, és tanulni belőle. Csak hát ideje lenne már néven nevezni nehány kontinens el-, és kirablását, a legyilkolt és rabszolgasorban dolgoztatott őslakosaikat - meg ilyesmi.

Summa summárum, meg kellene már írni a feudalizmus és a kapitalizmus fekete könyvét is...

ÜdV

Előzmény: polityickaja_dilinyovna (120)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!