állandóan idézeteket hozol a mondandód hitelesítésére. Ha azonban egy forrást bevallásod szerint nem fogadsz el minden esetben hitelsenek, úgy semmi értelme idézni belőlük.
Ahhoz nem kell senkinek vallásosnak lennie, hogy józan paraszti ésszel beláthassa: a hús ölés, szenvedés, kín, halálhörgés, erőszak és kegyetlenség árán van.
Mint írtam, nem fogadok el én sem mindent a védákból. Ahhoz pedig nem kell senkinek vallásosnak lennie, hogy józan paraszti ésszel beláthassa: a hús ölés, szenvedés, kín, halálhörgés, erőszak és kegyetlenség árán van. Ennyi...
Enyhülést nektek... nyugodjatok meg, csillapodjatok le, emelkedjetek fel elmeszintről lelki-szintre, és vegyetek egy jó vegetáriánus szakácskönyvet :-)
Szent Pál, Jézus egyik tanítványa ezt mondja a rómaiakhoz írott levelében: "Jó nem enni húst és nem inni bort." (Rómaiak 14:21)
Albert Einstein mondta: "Úgy gondolom, hogy az emberiség számára igen előnyösek azok a változások és tisztító hatások, ahogyan a vegetáriánus étrend az ember természetére hat. A vegetarianizmust választani ezért előnyös és békés is."
Ideáig ez az egyetlen dolog, amiben majdnem egyetértünk. Azért, ha a hivatalos Bibliába konkrétan bekerült volna legalább néhány apokrif irat, valószínűleg az inkivició is talán enyhébb lett volna, hiszen más minőségek keletkeztek volna globális szinten, ami a kereszténységet illeti, és a népeket se lehetett volna akkora szinten megtéveszteni és megvezetni, mint ahogyan az lezajlott.
Naivitas ezt gondolni. A Bibliaban meg mindig van egy csomo resz, amelyik az egyhaz letet is alapjaiban megkerdojelezne (a reinkarnaciora is maradt nehany utalas), megis ugy zajlott le a tortenelem, ahogy. En is olvastam nehany apokrifot, es kozelebb is allnak hozzam, gyakran, mint azok, amik vegul felkerultek a Greatest Hits albumra, de hogy mas lett volna a vilag? Vleg nemileg igen, de ezt senki se tudja megmondani, filozni ezen meg teljesen ertelmetlen.
Érdemes figyelni 17:18-tól, olyan szintű ősiség jelenik meg itt a hangokon keresztül, mint sehol máshol. Egyfajta beavatás és bavatódás és beavatottság. Az ős-tudás megnyilvánulása és megnyilatkozása, a Forrás kiteljesedése, érzékeltetve azt, hogy minden egy, minden lélek, ahogy az ember, úgy a disznó, a tehén, az összes állat, s ahogyan a fűszál is. Különösen ajánlom ezt a szerzeményt azoknak a húsevőknek, akik képtelenek lélekszámba venni az állatokat, akik csak puszta dologként és táplálékként tekintenek az állatokra. Enyhülést és puhulást kívánok nekik ezzel a nagyívű muzsikával:
Az apokrif azért apokrif, mert a világhatalmi egyház kigyomlálta a Bibliából mindazt, ami a nagyhatalmi, politikai érdekeikkel ellentétben állt. Az apokrif iratokban Jézus még a reinkarnációról is beszél. S ha mindezt a Bibliában meghagyták volna, kénytelenek lettek volna átértékelni korrupt hozzá-állásukat, mivel akkor nem gyakorolhatták volna sem az inkviziciót, sem a politikai nagyhatalmat, és akkor valószínűleg keresztes hadjáratok sem lettek volna...
Látom, Jézus apokrif evangéliuma is elment melletted, szokás szerint báziskérdésekre nem reagálsz, de sebaj... Pedig magad írtad, hogy Jézus jól látta a dolgokat, most meg szembesültél egy ellenpéldával, és ugye már rögtön nem látja jól Jézus a dolgokat? Csak akkor látja jól, ha az egodat igazolják az alátámasztásai...
Azt ugye tudod, hogy az állandó ítélkezéseiddel, minősítgetéseiddel magadnak csinálsz rossz karmát? Az mind visszaszáll rád, és az én karmámból pedig így elveszel, tehát ezzel nekem teszel jót, így csak köszönni tudom!
Ebbol is latszik a szellemi gyengeseged, hogy masokhoz kell allandoan nyulnod, hogy igazold magad. Semmi onallo gondolatod es elmenyed sincs, csak masoket bofogod vissza. Nem artana megtapasztalnod kicsit a valo vilagot, mert ugy tunik bura alatt elsz. Az allatokrol is ugy papolsz, hogy sut beloluk, hogy kozelrol max szunyogot lattal, mast nem nagyon...