Most gondolkoztam és úgy van beállítva, hogy optikai elsődlegesnek, merevlemez elsődlegesnek sata-s merevlemez meg szolgának. Még megnézem megpróbálom állítgatni a jumoere, de olvastam valamelyik fórumban, hogy biosszal is lehet valamit variálni. Ooopsz ez tisztára mrvillamosos hsz volt :-)
Nálam négy lehetőség van: elsődleges mester és szolga, valamint másodlagos mester és szolga.
Viszont az elsődleges meghajtókhoz szerintem egy kábel tartozik, ahogy a másodlagosokhoz is. Tehát, ha a két elsődleges meghajtót nem egy kábelre rakod, az nem jó. A jumperelés ennek megfelelően egy kábelen belül érvényes, ott kell a master-slave beállítást elvégezni. A bios szerintem így látni fogja.
Ha rövid a kábel: új ház vagy új kábel (pl. akkor már nyolcan tűs :) ). :-)
Nah akkor nekem van egy ilyen kérdésem, hogy feldobjam a témát. Bár látom az anélkül is megvan hála mrvillamosnak :-) Nem lenne látjátok milyen unalmas lenne nélküle minden? :-)
Szal a kérdésem.
rendszer meghajtóm egy ide vinyo, mellé másodlagosnak egy sata vinyo van, opitikai meghajtónak meg egy ide. Ezt az idét szeretném egy másik idére cserélni, de egyszerűen nem megy. Látja a meghajtüt, de semmit nem lehet vele csinálni. Kizártnak tartom, hogy meghibásodott volna, mert alig volt használva. Juppmer már ezer féleképpen volt beállítva. Szerintetek mi a baj? Ha lemezt teszek be semmit nem csinál rá. Még egy másik gépbe megpróbálom kipróbálni, de nem értem mi a baja. Jah ha variálok a jumperrel, akkor volt olyan eset mikor a sata vinyót ami nem rendszer vinyó és a ide dvd-t látta, rendszer vionyó ami ide-s nem látta. Ide vinyo és ide optikai meghajtó egy kábelre van kötve mivel ámáshogyan csatlakozó hely hiány miatt nem tudom megoldani.
Segítségeteket kérném. Talán bioszban kell valamit beállítani?
Én már nem is válaszolok rá. De sajnos nem sokat változtat a helyzeten, ha 2-3 ember nem válaszol, a többi meg ugyanúgy folytatja. Én nem értem. Ilyen nehét nem válaszolni? Mindenki hisztizik szinte, hogy "de idegesítő...stb", de meg se próbálnának tenni ellene, csak leírják, hogy "hagyd már abba idegesítesz...".
Láttam...tényleg komoly gondok vannak. Még az előzőt hozzászólásomat is 5ször visszatöröltem, mert még a életből is kitiltanának a modik, ha azt elküldtem volna.... Amúgy igen, talán akkor leállna, ha végre egységesen senki nem válaszolna. Ezt én az imént el is kezdtem, mert az egyik utolsó hozzászólása után habzott a szám az idegességtől :D
Láttad gondolom az FB profilját, tényleg nem százas a gyerek. Ez tipikusan egy nehezen megoldhat helyzet (igazából inkább megoldhatatlan). Ugye eltiltani nem lehet a géphasználattól, onnantól meg, hogy mit csinál... Azt meg nem nagyon fogja fel, hogy ezzel nagyon idegesít másokat, mi meg nem uszíthatjuk a modikat azzal az indokkal ellene, hogy "dehát idegesítő". Szerintem még mindig az lenne egy elfogadható megoldás, hogy nem kéne válaszolni neki, de ezt nem nagyon tartja be senki, ezen kívül meg mást nem tehetünk...
Más: ez a mrvillamos hülyébb, mint a sokéves átlag!!!!! Ennek zárt osztályon lenne a helye, nem emberek között!!! Egyszerűen nem fogja fel, amit ír neki az ember.
Ja, értem....hát azért így 26 évesen sem túl nagy a kockázat (talán :P ), de biztos ami biztos alapon... :D Amúgy én nem tudnám magam megszúrni, most még itt a lakótársam (igen helyes lányka :)), péntekig ő fog szurkálni reggelente...annyira már nem is bánom :D :D :D
Köszönöm! :) Magyországon is azért a törés-zúzódás-szakadás és a többi dolgokat magyarul írják, gondolom csak ezért nem latin....de nem igazán értek a lovakhoz :P
Á, nem olyan jó a törött láb télen, bár tény, hogy valószínűleg jobb, mint nyáron... Nekem anno általános alsóban volt eltörve a lábam (azaz inkább csak elrepedve), a lényeg, hogy kellett a gipsz végére zoknit raknom, meg ha kimentünk a hóba, kellett folyton valami zsák rá, elég macerás. Mondjuk nyáron meg az a gáz, hogy meg vagy lőve programokat illetően (gipszben a fürdés sem könnyű, nem hogy a strandolás :D), és ugye a gipsz elég jól szigetelhet ahhoz, hogy jól beizzadjon alatta a bőröd...
Próbálgattam, mentem rajta :) Hát igen....jó lett. Egyetlen bánatom, hogy ugye a laptopom nem a legerősebb, és az objektumokat, ahogy elnéztem, ált. egy animated fájlba raktad össze, így néha meg-meg akad, amikor egy-egy ilyen nagyobb csoportot kell betöltenie. Amúgy szuper :)
Remélem a levél igazolta, hogy szerintem a megbízhatóbb emberek közé tartozol ;)
Egyébként ha HLJ elvállalnád, én szívesen besegítek a fotózott rész objektumaiban, még ha nem is az összesben. Az igazság az, hogy nem az objektumépítéssel volt a gondom, hanem inkább a pályaépítéssel...