Pedig ennek az országnak éppen egy menedzser kell.
V.ö.az adósságot és a munkanélküliséget, és egyből kiderül, hogy politikai eszközökkel nem lehet normalizálni a jelenlegi helyzetet.
A politikáról meg még csak annyit, hogy a "tehetséges Orbán Viktor" az eltelt egy év alatt, főleg botrányt csinált, nem egy ordszágot összefogó politikát.
Nem engedték felnőni a feladathoz, mert volt egy kötözködő koalíciós partner és egy mindenre csípőből tüzelő, minden aljas eszközt felhasználó ellenzék. Ráadásul szépen lassan egy média birodalmat építettek ki, mindenhonnan az öszödi beszéd kiragadott mondatai voltak hallhatók. Semjén még dicsekedett is, hogy feladatuk Navrával együtt Gyurcsány amortizálása volt, védendő Orbánt.
Hát persze, tudom én is, hogy utópia, pedig ez lenne az ideális állapot....
Gyurcsány nem zseni, de nem is buta, és nem is ördög. Egy ember, aki nem tudott felnőni a feladatához. Nélküle pedig a pártja csak annyira volt képes, amit láthattunk a minálnok kerestetik c. bohózatban. Valójában nem ő a böszme, hanem a pártja, a piti nyerészkedéseken szocializálódott csürhe.
Nem is kell hogy győzködj engem. Ha meg szerinted sem axióma, akkor talán nem érdemes ebből levezetni minden mást. Főleg a mostani kormányzásnak aligha nevezhető ámokfutás mellett.
Matematikai értelemben nem axióma. De eddig az öszödi beszéd óta minden választáson tönkreverte a Fidesz az MSZP-t. És ez a fegyver nagyon hatásos. DE nem kell hinni benne. Elég nézni, ahogy működik. Ezért megspórolom azt az időt, hogy téged győzködjelek.
Gyurcsány hiába nem hülye, amit csinál az az egész baloldalnak káros és emiatt a jobboldal akármilyen hibákat is csinál a "gyurcsány" nevű csodafegyverrel és egy "öszödi beszéd" nevű aduásszal még sokáig nyerni fognak
Csak ezt ki kellene fejteni, hogy ez mitől axióma...
Az, hogy Gyurcsány milyen (tév)hitben volt az valójában csak enyhítő körülmény. A tényeken sajnos nem változtat. És ezzel együtt én még csak el sem vitatom tőle a jóhiszeműséget. De ez nem menti fel a tudatos rossz kormányzás vádja alól. Ugyanis a döntések nem maguktól születtek. Nem csak úgy találomra történtek dolgok, hanem mindenhez kellett az Ő (és pártja) aktív segítsége.
Sőt! Ezzel együtt én is azt mondom, hogy Gyurcsány egy zseni. De ahogy írod, tényleg nem politikusnak való.
Ami a világválságot illeti, ott két dolog nagyon beszédes tény.
1. A magyar gazdaság növekedése már a vállság előtt 0%-ra lelassult. Akkor, amikor még a környékbeli országok 5% felett teljesítettek
2. Minket ért a legsúlyosabban a vállság az összes többi környékbeli országgal összevetve.
És ez mind Gyurcsány "érdeme".
Abban meg nem hiszek, hogy zavarjunk el mindenkit és jöjjenek a tiszták. Ez szép utópikus elgondolás. Csak köze nincs a valósághoz.
Én nem egészen így látom. Szerintem Gyurcsány nem politikus. Úgy beszél, mint egy manager. A politikában az nem nyerő. Egy ország nem azonos egy vállalattal. Az sokkal bonyolultabb dolog.
Gyurcsány abban a tévhitben volt, hogy az elvesztegetett 2 évet majd be tudja pótolni, ha megnyeri a választásokat. Megnyerte. De egy olyan párttal a háta mögött, amilyen az Mszp a legokosabb ember sem tudott volna kormányozni. + Ellenzék. Csupa borzasztó ember:O))) És tetejébe a világválság. Az minden országot megviselt, a legerősebbeket is. Valahol Ferinknek még pechje is volt, mert egy kevésbé viharos közegben, akár sikeres is lehetett volna. Csak sajnos a ha- nem politikai kategória. Meggyőződésem, hogy nem akart rosszat, de rosszul dolgozott.
Ez van. Ezeket mind el kéne zavarni a 3,14-ba. Már rég el kellett volna. Teljesen friss gondolkodás kéne, amelyben ötvöződik az érdekek érvényesítése a bölcs kompromisszumokkal.
Igen! Ezzel mind egyetértek amit írsz. CSak abban a beszédben, sok egyébb mellett azt is bevallotta kristály tisztán és egyenesen, hogy magas ívben sz.rt az ország állapotára és Ő nyerni akart, ahelyett, hogy jól kormányozzon. És ezért inkább eladósította az országot, mintsem megfékezze azt. Ez is benne van. És számomra ez a legnagyobb bűn. Ez a megbocsájthatatlan.
Gyurcsány hiába nem hülye, amit csinál az az egész baloldalnak káros és emiatt a jobboldal akármilyen hibákat is csinál a "gyurcsány" nevű csodafegyverrel és egy "öszödi beszéd" nevű aduásszal még sokáig nyerni fognak. Plusz a Nokiás dobozok, Zuschlag, stb-stb...
Egészen addig amíg Gyurcsány nem takarodik el a fenébe, addig a Fidesznek arany évei lesznek a hatalomban.
Pedig Gyurcsány nem buta. De nem való politikusnak.
Majd egyszer, mikor az indulatok lecsillapodnak - remélem eljön az az idő - az öszödi beszédet is lehet reálisan értékelni. Mert az a beszéd éppen azért kavart indulatokat, mert őszinte volt. Akkor nem hazudott. Épp azt vallota be, hogy addig hazudott.
Sajnos nemcsak ő, hanem nagyjából mindenki.... akkor is és most is.
Vadiúj párt kellene sürgősen. Pl. Mellár, vagy Csaba László gazd. miniszterrel és így tovább. Ha a jobboldal nem lép sürgősen, itt komoly bajok lesznek.