Keresés

Részletes keresés

Barisnya Creative Commons License 2010.12.17 0 0 33

Több 6 gyermekes  értelmiségi családot ismerek. A legnagyobbak már dolgoznak, a kicsik még tanulnak. Sőt egy 8 gyerekes volt osztálytársnőm is van, akinek 4 gyereke  már dolgozik és önálló családot alapított, 4 meg még otthon van és tanul, egyetemen. Szervezés és beosztás kérdése az egész. Anyuka vegyész, gyes alatt lerakta a természetgyógyász vizsgát, és, amíg kisebbek voltak is a gyerekek, egymást pesztrálták, ő meg fogadta a kuncsaftokat. Ettől még jutott ideje a gyerekekre is. Saját családi házban laknak, amit apránként építgettek fel. 

Előzmény: borkostolo2 (16)
ruha és mókatáros Creative Commons License 2010.12.17 0 0 32

Nem kiflitolvajra gondolsz?

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.17 0 0 30

,,talán az enyém kivételével  "

Na,ebben ne legyél biztos .

Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.17 0 0 28

és mi van, ha meghal az anyja?

vagy meteor zuhan a házukra?

Előzmény: Törölt nick (26)
4400 Creative Commons License 2010.12.17 0 0 27

Irigylem oket.

Előzmény: porperos (-)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.17 0 0 25

biztos, hogy családdal sokkal könnyebb. Nekünk 3 van, és mi is számíthatunk a nagyszülőkre.

De én elsősorban az ellen érveltem, akik az említett módon számolgatnak

ismétlem magam: fontos, hogy az ember felelősséggel, a lehetőségeit figyelembevéve vállaljon gyerek(ke)t

természetes, hogy sok nehézség is van vele, de végső soron mégiscsak úgy gondolom, sokan több - vélt vagy valós - akadályt vázolnak fel előre, és azoktól megrettenve nem vállalnak gyereket.

Előzmény: Babco (21)
anyabanya Creative Commons License 2010.12.17 0 0 24

ez is igaz...nekem ez sosem volt gond...

Előzmény: Babco (21)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.17 0 0 23

"...az ő 5. gyereke is többe kerül, mint az ország összes nyolcadik gyereke együttvéve. "

...mégpedig azért, mert....? Miért is?

Előzmény: pert2 (8)
cc Creative Commons License 2010.12.17 0 0 22

nem a fogyasztói társadalom elvárásai szerint kell élni, és akkor a nehézségek sem jelentkeznek olyan élesen.

Előzmény: porperos (17)
Babco Creative Commons License 2010.12.17 0 0 21

Akik szerintem egyet fel tudnak nevelni, azoknak a 90%-a kettőt is fel tudna tisztességben.

Nem az a legnagyobb probléma, hogy este egy tányér levessel több kell. Hanem az, hogy a nő meddig marad ki a munkahelyéről, két gyerek dupla esély a betegségre, stb. Meg milyen családi segítségre számíthatnak. Én a kettővel sem unatkozom, de ott az anyukám aki bármikor bevállalja őket, csak neki köszönhető, hogy az elmúlt 5 évben a gyerekek miatt összesen 2 napot voltam betegszabin, mert akkor tényleg nagyon beteg volt a kicsi. A többi a szimpla takonykór vagy csak hányás utáni diétázás és pihenés, ami egy nagymamával is megoldható. Ha ő nincs, az első évben úgy rúgtak volna ki mint a szél - jogosan - hogy novembertől márciusig a kicsi minden második héten tiszta takony volt. Ahogy elnézem a többi szülőt, akik átlag 28-35 évesek, az ő szüleik vagy vidéken élnek vagy aktív dolgozók, sokkal nehezebb nekik 1 gyerekkel megoldani a mindennapokat, mint pl. nekem a kettővel, aki mögött ott a család.

Előzmény: Törölt nick (13)
anyabanya Creative Commons License 2010.12.17 0 0 20

az viszont igaz, hogy a nagycdsaládosokat, föleg a nagyon nagy családosokat elég sok előitélet éri, mert ezt már minek, meg mivégre, meg miből és hogyan és kinek a terhére és stb...

pedig lehet tudatosan vállalni akár sokat is és ez is adhat többletet a gyerekeinknek...nekem a 3 legnagyobb saját és a 2 exgyám is talán nem véletlenül a pedagogusi pályára készül, ki konduktorként, ki gyógypedagogusként vagy fizikatanárként...mert ha mást nem, de azt  összeszedték a saját otthonukból, hogy van kézségük tehetségük ezen a téren...

anyabanya Creative Commons License 2010.12.17 0 0 19

nekem van 7 saját...velünk él a 2 exgyám...ebből 4 egyetemista (remélem jövöre 5 lesz az) és 2 gimnazista, 1 csak ötödikes és van 1 ovis, no meg 1 db 8 honapos...

van köztük egy gimisem, aki tavaly 4.-ik volt egy országos matekversenyen, 2.-ik egy terültei kémia versenyen és eredménye alapján a megye legjobbja és bejutott egy fizika verseny országos döntöjébe...van fiam, aki jól zenél s közben majdnem kitünő és van, aki szeretne csak jól zenélni és ezért van egy vadi új basszusgitára, az ovisom is eljár zeneoviba is, pedig az tandíjas...és eljár szintiovoba is meg labdázóba, pedig azért is fizetünk...

ezer dologra nincs pénzünk...és ezer dologra meg jut...van zongoránk, de nincs led tévénk...vagy mi a fene...nincs autonk és szar a bicajom...(eztényleg gáz, mert elég messzi lakunk a bevásárló központtól), de van elég nagy lakásunk és sorolhatnám...

élünk és bár vannak bőven gondok, de nagyjából jól, vagyis nem rosszab helyzetben, mint sok 2-3 gyerekes...és nem hinném, hogy bárki a szemünkre vethetne bármit is...a férjem dolgozik én gyeden vagyok, van házunk, no meg hitelünk (ez okoz gondot csak, de igyekszünk megoldani) van munkahelyünk és álmaink...és ha ugy adodna tuti vállalnám a következöt és azt is megoldanánk...valahogy tuti meg...bár nincs tervben, egyenlöre....de ha holnap a kapunk elé tenne valaki egy kicsit, akkor annak is jutna mindenől elég...

mi is ezzel a probléma?

Előzmény: porperos (17)
ági anyu Creative Commons License 2010.12.17 0 0 18

És egyszer volt a Kepes műsorában egy 20 gyerekes család - ők sem kisebbségiek voltak, hanem becsületes földművesek. A felnőtt gyerekeiknek házakat is vettek

Előzmény: horex (3)
porperos Creative Commons License 2010.12.17 0 0 17

Nem konkrétan őket akartam kibeszélni. Csak azért említettem, hátha a médiából vki lesz olyan kíváncsi és utánnajár, vagy esetleg van olyan itt a fórumon aki ilyen nagy családban nevelkedik, vagy ilyet vezet mint családfő.

Hogy a kezdeti babázási örömet, mert az tuti hogy benne van sztem, később nem követik e túl nagy nehézségek.

Előzmény: Törölt nick (2)
borkostolo2 Creative Commons License 2010.12.17 0 0 16

Aki el tudja tartani a gyerekeit, rendes, legalább alap szinten, az csináljon, ha akar, sőt az üdvözlendő. Aki viszont nem, az egyet se gyártson!

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.17 0 0 13

6-gyerekes családot ismerek - szerényen élnek, de szépen.

Nincs háromévente kocsicsere, lakásfelújítás, rendszeres horvátországi nyaralás, kötelező Nike-cipő. Van sok egyéb, amitől még bőven teljes az életük (sőt)

Én fontosnak tartom, hogy felelősen gondolkodjon az ember a gyerekvállalásról, de ellene vagyok a hiperracionalista szemléletnek (előre összeadjuk a pelenka, ruha, kaja árát 10 évre, és kijön, hogy egynél több gyerekre nincs pénzünk)

Akik szerintem egyet fel tudnak nevelni, azoknak a 90%-a kettőt is fel tudna tisztességben.

Dobri Creative Commons License 2010.12.17 0 0 12

Tolna-megyei Fácánkert településen él a Lukács család.20 gyerek.Néhány unoka idősebb,mint a nagybácsi és nagynéni.:)Rendezett körülmények között élnek.

pert2 Creative Commons License 2010.12.17 0 0 8

Akkor kompenzálásként gyurcsányoznék is egy picit, az ő 5. gyereke is többe kerül, mint az ország összes nyolcadik gyereke együttvéve. 

Előzmény: Törölt nick (5)
horex Creative Commons License 2010.12.17 0 0 7

Gerendás Péter

Előzmény: horex (3)
pert2 Creative Commons License 2010.12.17 0 0 4

Vannak 4-5 gyerekes családok, ahol még a havi 500 ezer forintot kereső bébiszittert is az állam fizeti, talán jut némi pénz más családok 9. gyerekére is.

horex Creative Commons License 2010.12.17 0 0 3

Vannak akik többet is nevelnek, és nem a cigányokra gondolok

Valami gitáros gyerek, neve nem jön eszembe, asszem 9-et

T.Howard Creative Commons License 2010.12.17 0 0 1

Az asszonnyal is beszéltél már? :))

Óvakodj a törpétől! Creative Commons License 2010.12.17 0 0 0

A ny0lcadik gyerek 0rbán.

porperos Creative Commons License 2010.12.17 0 0 topiknyitó

Mivel lapból nyertem az infót ezért talán nem sértem őket ha felhozom a példát.

Ott azt nyilatkozták, hogy nem akartak (?) ennyi gyereket, de úgy gondolják ahol 9 ember elfér ott helye lesz a tizediknek is.

Ilyen egyszerű?

Mi lesz 10 év múlva, ha már a legkisebb is suliba jár ami anyagi terhelés, de esetleg a legnagyobbak még nem találtak állást?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!