Keresés

Részletes keresés

m54 Creative Commons License 2010.11.17 0 0 60

Rambóka, "mindenki lopott, mint a szarka." ez egy szokásos szoclib hazugság.

"Működött az urambátyám rendszer, a pártelitben lehetett kurvasokat keresni" ez viszont jól fedi, de ez sem a teljes igazság.

Én már "hatvanas" vagyok, tehát "valószínűleg fiatalabb vagy nálam" :-)

én jobban árnyalnám. Láttam tisztességes párttagot, és szarházi ellenzékit. Azért ellenzéki, "mert nem hagyok semmit ezeknek, mindent megteszek ellenük" --> tényleg lopott mint a szarka "ideológiai alapon" :-)

Előzmény: RAMBO (58)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.16 0 0 59

"mindenki lopott, mint a szarka."

Aztán meg nézett hogy mé lett minden szar.

Előzmény: RAMBO (58)
RAMBO Creative Commons License 2010.11.16 0 0 58

Figyelj, valószínűleg fiatalabb vagy nálam. A szocializmusban minden állami volt. Semmi nem volt átlátható, mindenki lopott, mint a szarka. Működött az urambátyám rendszer, a pártelitben lehetett kurvasokat keresni. Kár, hogy nem éltél akkor, mert biztos nem akarnál ennyire államosítani, nem sírnád vissza azt a rendszert.

Mindegy, ha az a rendszer jön vissza, én biztos nem veszek részt benne. Párkányba megyek lakni, és néha megnézem egy kurvanagy kukkerrel, ahogy a szovhozban kilóg a seggetek a gatyából - de legalább minden állami.

Előzmény: Törölt nick (53)
horex Creative Commons License 2010.11.16 0 0 57

Ja ,mint Sztálin fia/az egyik/?

Előzmény: Bevert Elek (20)
horex Creative Commons License 2010.11.16 0 0 56

Milyen pálya elején?

Ha gazdasági/pénzügyi, maraggyanak itthon és lépjenek be a pártba

Melyik kollégiumba jártak?

:)

Előzmény: Dr.Doolittle (6)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.16 0 0 55

Bogár László helyzetértékelése:

http://www.youtube.com/watch?v=eZnEfuML10Y&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Izr3FVoXrIo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=fxBN42baSEc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=pbFg71vZzok&feature=related

Mindenféle szélsőséges megnyílvánulás nélkül, objeltívan.

Persze ennek is meg van a háttértörténte, de...

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.16 0 0 54

Ez már megvalósult.

Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.16 0 0 53

A neoliberalizmus, a piac mint szabályozó-rendszer már rég megbukott. Ahol csak teret hódított, sikerült kettészakítania az országokat, a gazdagabbak még gazdagabbak lettek, a szegények még szegényebbek.

Itt egy link, amely részletesen kifejti ezt a folyamatot:

http://paradoomer.blogspot.com/2010/02/neoliberalizmus-rovid-tortenete.html

Hogy miért is államosítsuk vissza?

Egyrészről mert már csak ennyi maradt (már ami megmaradt).

Másrészről pedig bűncselekmény történt: elsikkasztották a nemzeti vagyont. Igen tudom, létezik elévülés törvény is, de ha egy közösséget folytanak meg, és fosztják meg a lététől, akkor nincs más lehetőséged, mint drasztikusan fellépni.

Persze ez összetett bonyolult folyamat része, ami itt zajlik hazámkban, és mindez jóval túlnyúlik a nemzet határain. Valósuínűleg, ha nem törik meg ezt a folyamatot, (nem kerülik meg, nem cselezik ki), akkor hosszútávon tovább fog leépülni ez az országocska.

Az állam működésére pedig megoldást jelenthetne a teljes átláthatóság. Tudod, hogy mennyit költöttek az önkormányzatodnál, az egyes pártoknál, mennyiért vették, vagy adták el ezt-azt.

Mondok egy példát: van egy tizesed, és előtted a választás, hogy egy lebujra, vagy egy vacsorára költsd a pénzed.

Ha az asszony is tudja, hogy mire költesz, akkor vajon hogy fogsz dönteni? A nyílvánosság (elsősorban internet) nem oldana meg feltétlenül minden problémát, de a nagy részüket megszüntetné.

Persze jómagam nem bízok a Fideszben, de örülnék neki, ha megoldaná a helyzetet. Amit az emberek többsége még nem ismert fel, hogy sokkal rosszab a helyzetünk annál, mint ahogyan az látszik. Változás ilyen, vagy olyan formában be fog következni, már csak az kérdés, hogy mikor, és hogyan.

Előzmény: Megfontolom (50)
Megfontolom Creative Commons License 2010.11.16 0 0 52

Így, hogy figyelmeztettél....

:)

Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.16 0 0 51

ismét igaz lesz a mondás, miszerint mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek.

Leeeesz????

Mikor, és hol nem volt igaz?

Előzmény: Megfontolom (50)
Megfontolom Creative Commons License 2010.11.16 0 0 50

És minek az államosítás. Mi lesz attól jobb?

Semmi. Csak mindig újabb lenyúlók jönnek, lehet kisebb lenyúlás lesz, de biztos, ami biztos, ha így haladunk, ismét igaz lesz a mondás, miszerint mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek.

Hát így állunk a szarkupac alatt, a fülkeforradalmárokkal körülvéve. Rohadt büdös van, szellőztetni kéne már!

Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.16 0 0 49

Felejtsd el a kommunizmust! Nem működött, megszűnt, ámen!

A mostani rendszer sem működik. Ez is meg fog szűnni.

Őszintén engem nem érdekel, hogy ki rázza gatyába az országot, ha megteszi. És ennek a gatyábarázásnak része kell, hogy legyen a visszaállamosítás, vissza kell venni mindazt, amit az elmúlt 20 évben elloptak!

Előbb-utóbb úgyis csődbe fog jutni az ország, túl kevés dolgozó, túl kevés munkahely, túl nagy adósság. Egyszerűen ki kell mondani, hogy nem fizetünk egy figyinget sem! (Esetleg még előtte gyorsan, fű alatt aranyat kell vennie az államnak.) Ha ma csődbe megyünk, akkor még viszonylag kontrolálni tudnánk a folyamatokat, de ha megvárjuk, hogy csődbe vigyenek, akkor ba...hatjuk. Akkor szépen lassan ledarálják a hiteleseket, szépen lassan tönkre teszik a vállalkozásokat, megveszik a földet, és aztán lehúzzák a rolót.

A többség nem hisz semmilyen rendszerben, a többség csak élni akar.

http://www.youtube.com/watch?v=O7bN2AZvvVo

Előzmény: Megfontolom (29)
reggelsanyi Creative Commons License 2010.11.16 0 0 46

Sajnálom hogy nem értetted meg...

A nagy vereségünk a mostani választás...

Almodozás az öltözőben amit most művelsz

egy picike góllal nyertünk a fidesz veresége a köv választáson...

Előzmény: Megfontolom (44)
reggelsanyi Creative Commons License 2010.11.16 0 0 45

Ha hiteles ember mondja akkor természetesen elhiszem hogy létezik bunda...

Mi gyerekek voltunk...

A dicsőségért futkároztunk a salakon

Ott olyan nem létezhetett...

Győzni akartunk s akadt mikor győztünk is...

Előzmény: Derek (42)
Megfontolom Creative Commons License 2010.11.16 0 0 44

Szóval ez volt a kifejtése mondandódnak?

Nem értem a párhuzamot. Nagyon zavaros. A focis hasonlatok számomra mindíg sántítanak. Mi a francnak a fociba politikát belenyomni.

Szarul játszunk, kikapunk, ha jobban játszunk, nyerünk. Nem kéne folyton valami kibúvót keresni, ha szarok vagyunk. A fű növése, a szélirány, meg szembe fúj, meg egyebek. Kit érdekel? Jobbnak kell lenni. Ennyi.

Progresszió=Fejlődés, haladás, fokozatosság. Mi a bajod ezzel?

Előzmény: reggelsanyi (38)
Derek Creative Commons License 2010.11.16 0 0 42

Nem , az a legnehezebb ,sok munka van benne ,egyszerubb bundazni

Előzmény: Törölt nick (40)
reggelsanyi Creative Commons License 2010.11.16 0 0 41

Remélem hogy azé kb érthető volt mit szerettem volna elmesélni?

Előzmény: Törölt nick (40)
Megfontolom Creative Commons License 2010.11.16 0 0 39

Hát éppen ezért gondolom, hogy ez a nagy hangsúlyozás nem lehet véletlen.

Előzmény: Törölt nick (36)
reggelsanyi Creative Commons License 2010.11.16 0 0 38

jah igen...

s a nagyobb üvöltés stb-stb agymenésedről...

Annak idején sok-sok góllal elvert minket egy másik focicsapat...S aztán az öltözőben arról ábrándoztunk hogy majd hogy megverjük őket legközelebb...Még több gólt rúgunk nekik mint ők nekünk...Mert mi ismerjük a hibáikat stb-stb...

Aztán eljött a következő alkalom amikor játszottunk egymás ellen..

S úgy de úgy tudtunk örülni annak az egy pici góllal amivel nyertünk....

Előzmény: Megfontolom (34)
Megfontolom Creative Commons License 2010.11.16 0 0 37

Kifejtenéd, mire gondolsz?

Előzmény: reggelsanyi (35)
reggelsanyi Creative Commons License 2010.11.16 0 0 35

Tudtam én hogy a progresszió nem hajlandó elhagyni az országot...

Csak jár a szád neked is...

Előzmény: Megfontolom (34)
Megfontolom Creative Commons License 2010.11.16 0 0 34

És röhögök, várok. Mert nem hiszem, hogy ebben az országban még egyszer hosszútávon meg lehet vezetni az embereket. Hamarabb fognak ébredni, mint bárki is gondolná. És sokkal nagyobb lesz az üvöltözés, mint Gyurcsány idején. 

Persze a terrorelhárítás túlfejlesztése nem véletlen, az biztos. A megfélemlítés egyik eszköze.

Azt sugallja, ne ugrálj, mi felkészültünk! De csak nem ennyire hülye ez a nép.

Előzmény: reggelsanyi (33)
reggelsanyi Creative Commons License 2010.11.16 0 0 33

Szerintem nem csomagolsz hanem maradsz tovább...

Előzmény: Megfontolom (32)
Megfontolom Creative Commons License 2010.11.16 0 0 32

Ezt a választ vártam.

Tippeld meg, mit teszek?

Előzmény: reggelsanyi (31)
reggelsanyi Creative Commons License 2010.11.16 0 0 31

Semmiképp ne várd meg...

Csomagolj

m54 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 30

Megfontolom Creative Commons License 2010.11.16 0 0 29

Csak addig vagy ilyen vidám, amíg a kéglidre rá nem teszik a kezüket, mondván, minek az neked, jobb helye van a közösben. 

Esetleg egy-két társbérlőt is kaphatsz majd mellé. akik figyelik, hogy a lelkesedésed még ezek után is megmaradt-e. Betiltják az autóhasználatot, menj villamossal, szükség van a társadalmi életre.

Ha nem hát, jöhet a kóter, ahol gondolkodhatsz. Már csinálják neked is a helyet, elég 1.5 m2-et biztosítani, nem kell finnyáskódni a hónaljszagtól.

Mindenki felejtse el, hogy azért tanul,  dolgozik, hogy a fizetéséből jobban éljen és a fizetést arra kapta, amit elvégzett. Nem, hölgyeim és uraim. Eztán mindenki egyenlő fizetést kap, éppen annyit, hogy életben maradjon. Nincs ugrálás, újítás, okoskodás, félre a gondolkodással, a praktikummal. Itt kérem, mindenki egyenlő! Vagy ha nem, megoldjuk, hogy az legyen. 1,5 méteres lukban, este egységes tv műsort nézve, a párt által előírt kötelező olvasmánnyal. Este 10-kor villanyoltás, takarodó, reggel 5 kor kelés, mert kell az idő, hogy a sorban állók bejussanak a budiba, meg a mosdó vályúkhoz.

Ez a szép jövő!

Előre a kommunizmus építésének rögös útján, kitartás...

Megvárjuk?

Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.16 0 0 27

Pontosabban, abban nem vagyok biztos, hogy a Fidesz valóban el akar számoltatni.

Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.16 0 0 26

Teljes mértékben egyetértek. Az elmúlt 20 év nem volt több törvényes szabadrablásnál.

De vajon a Fidesz is ezt akarja? Ebben már nem vagyok biztos.

http://www.youtube.com/watch?v=O7bN2AZvvVo

Előzmény: Törölt nick (25)
Bevert Elek Creative Commons License 2010.11.16 0 0 23

Nem, szerintem ez még önmagában bocsánatos bűn - tulajdonképpen akármit is vezetnek be a továbbiakra nézve, az bocsánatos. A visszamenőleges hatály ami figyelmeztető jel - nekem is aki soha nem voltam állami alkalmazott, tehát ez nem érint. De jel arra, hogy ezentúl bármit(!) meg lehet csinálni - és ez oly ismerős úgy 30 évvel ezelőttről. Nem gondolnám, hogy az így beszedett pénz és egyéb előny releváns lenne, viszont megtorlás jellege van a visszamenőlegességnek.

A jogállamiság egyik legfőbb alapjának felrúgásával nagyon rossz idők szoktak kezdődni, amit legjobb messziről figyelni.  A forradalom felfalja saját gyermekeit. A "fülkeforradalom" is.

Előzmény: RágCsávó (21)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!