Ebbe a topikba várunk kezdő és profi makrósok fotóit. A fotók mellé írhattok adatokat, a készítésével kapcsolatos technikát is. Jelenleg létezik egy technikai topik is ami Makró fotózás címen megtalálható ezen az url címen: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9057201
Az adásvételi postok szerzőit a moderátorok kitiltják innen!
Próbálkoztam én is közgyűrűvel világítás nélkül magas ISO-val. igaz ezt nem én hoztam össze hanem a feleségem nekem egy éles sem sikerült :) ( egy képes Helios +3 közgyürü)
Előre is bocsánat a kis off miatt, de nem találok jobb helyet a kérdésemnek. Tudtok olyan fórumot, privát címet, akármit, ahol meg tudnám kérdezni szakértőtől, hogy milyen furcsa bogarak rohangálnak a kertemben a farönkök között? Ha eláll az eső, próbálok lőni egy pár makrót róluk, hogy kicsit 'on' is legyek a topikban. Különben 5mm és 15mm közötti méretűek. Közepes sebességgel mászkálnak a rönkökön a napon. Testük kakaó barna és darázs sárga csíkos a potrohuk. Elég hosszú a hátsó lábuk, ezért azt hittem először, hogy valami tücsök félék, de mikor piszkálni kezdtem az egyiket, kicsit odébb repült, de nem ugrott. Szóval valami fedeles szárnyú. 47 évem alatt még soha nem láttam ilyeneket, pedig érdekelnek a rovarok. Lehet valami éghajlat változás okán idetelepült, nem őshonos faj.
Köszi ez is nagyon szép ,nekem DFA 100 2.8 Makróobim volt a K30 mellé,igaz simán használtam és töbnyire manuálfókuszal :) jelenleg 60 2.8 am van.ez még Pentaxal készült.
Ez még faxább lett :) Brutál jó lett ez a pók. Milyen géppel ? És milyen obival fotóztad ?Nekem makrózásra annyira nem jön be ez a Sony (vagy én vagyok béna :) ) A Pentax K30 al sz-tem jobb makrókat fotóztam hmm asszony is mindig ezzel cseszeget hogy kár volt lecserélni :)
köszönöm a tippet, fogom akkor őket is zaklatni a bogaraimmal... :)
Amúgy tök jó nevei vannak a pókoknak, már amelyiknek van régi magyar neve... pl ez is,.. tökkeresztes... vicces és illik rá, hisz olyan a potroha, mint egy minitök
a segítségért hálából itt egy tegnapi levéltetű :)