A topik egy notesz,illetve sokunk notesze egy helyen.Az elv az hogy mindenki beírja az eseményeket amit fontosnak tart:mit mikor ültetett,mikor oltott fát,mivel trágyázott,mivel permetezett,stb.Amiket egyébként a saját kis noteszébe ír hogy jövőre ne felejtse el.A különbség egy hagyományos notesszel összehasonlítva hogy itt mások jegyzeteit is olvashatjuk.A hozzászóló nevére kattintva és ott ezen topic-ban történt hozzászólások számára kattintva listázhatjuk a bejegyzéseit úgy hogy másoké nem látszanak.Így könnyű szűrni a jegyzeteket.Ezen okok miatt kérek mindenkit hogy napló szerűen írja hozzászólásait és a megbeszélést hagyjuk a Házi veteményes topicra.Remélem tavaszra már komoly segítséget jelenthetnek ezek a jegyzetek mindannyiunk számára.Jó jegyzetelést és sok sikert kivánok mindenkinek a kertészkedéshez.
Jó a folyamatos mulcs takarás is, így a később levágott füvet is rá lehet tenni. Úgyis mindig az alsó fele bomlik el a fűnek, így folyamatosan trágyázza, és nedvesen tartja a földet (bár ez most annyira nem szempont), és bizonyos gyomnövényeket is hatékonyan gátol. A hátránya, hogy a (spanyol/meztelen)csigák is imádják, mert élelem, és remek búvóhely, ezért ahol (sok) van belőlük ott nem javasolt.
Tegnap előtt kiültettem a maradék padlizsánokat, közéjük zellert raktam. Virágzik a krumpli, a paprika és a paradicsomon is megjelentek az első virágok. A sátras paprikák Thomasollal lettek tápoldatozva, a szabadföldiek Ferticare I-et kaptak.
A tárolt vesszőkkel nem jött be valószinű tárolási hiba viszont február közepén szedett vesszők azonnali alanyba rakással egytől egyig sikerült.Az egyszerű ékoltás a legjobb igaz kicsit csúnyább de forrás után masszív lesz a fa.Az omega olló is jó de kevésbé rögzíthető ezért nagy szél/kutya könnyen kitörheti.
Borsóm Rajnai törpe és Jubileum nagyon rosszul kelt (nem galamb) a debreceni világos gyönyörű.3 héttel ültettem később és most mind a három egyforma,virágzik.
Tegnap előtt (mivel az enyémek még kicsik)Vettem a piacon paprika és paradicsom palántát amiken már kis paprika és paradicsom is van.70illetve90 Ft-ért.
A dughagymák kirothadtak. A borsó valami debreceni fajta, gyönyörű és most kezdett virágozni. A kukorica átlagban 40 cm magasak. Dátumot is kellene írnom? Már úgy fogom csinálni. Mindent papírra írok és úgy írom be ide. Egyébként ha van valakinek ilyen jegyzetfüzete, amiben írta ezeket a dolgokat, közkinccsé tehetné itt a fórumon. :D
Szuper! Én 2 hete és most pénteken palántáztam, amiket piacról vettem. Jól láthatóan fejlődnek. Salátát, kukoricát, borsót, gyökérzöldségeket durván 1-1,5 hónapja vetettem magról.