Azzal semmire sem megyünk, ha te az irányadó cionista álláspontot citálod. Direkt azért kopiztam be UN által delegált megfigyelők véleményét, mert azok mégsem arabok és nem is zsidók. Szerintük erőszak és megfélelmlítés volt a döntő momentum.
A zsidó exodusz nem választható el a palesztintól. Nagyrészt akkor gyorsult fel, miután a palesztin exodusz megtörtént. Egyébként itt van hogyan nyilatkozott néhány kneszet tag:
Iraqi-born Ran Cohen, a former member of the Knesset, said: "I have this to say: I am not a refugee. I came at the behest of Zionism, due to the pull that this land exerts, and due to the idea of redemption. Nobody is going to define me as a refugee". Yemeni-born Yisrael Yeshayahu, former Knesset speaker, Labor Party, stated: "We are not refugees. [Some of us] came to this country before the state was born. We had messianic aspirations". And Iraqi-born Shlomo Hillel, also a former speaker of the Knesset, Labor Party, claimed: "I do not regard the departure of Jews from Arab lands as that of refugees. They came here because they wanted to, as Zionists."
Zsidók nyilatkozata a kneszetből: Messianisztikus aspirációk, cionista indittatás, megváltás, ezeket jelölik meg okokként, amiért Izraelbe vándoroltak és egyértelműsítik ŐK nem menekültek.
1. 1. 3. Reports from people and organizations unaffiliated with Israelis or Arabs
The United Nations dispatched observers to monitor how the partition plan was being implemented on the ground. In October 1948 they reported to the UN Secretary General that Israeli policy was that of "uprooting Arabs from their native villages in Palestine by force or threat." [4] The UN mediator on Palestine Folke Bernadotte attributed the exodus in a September 1948 report to panic caused by fighting, rumours and expulsion [5] .
http://wapedia.mobi/en/Causes_of_the_1948_Palestinian_exodus
-------------
Tehát elfogulatlan források szerint, a palesztin exodusz oka a fenyegetés és erőszak volt. Ezzel számoljatok el valahogy inkább, ahelyett, hogy szenzációhajhász provokációkkal próbálkozol.
"Izraelt nincs értelme megtámadni, mert az idéntől 5 darabra emelkedett Dolphin osztályú tengeralattjáróra telepített rakéták biztos viszontcsapást jelentenek iszlamista nagyvárosok felé. "
szerintem ennyi (?) felesleges (?) rakéta akad az EU-ban is....
Azért fura, hogy némely ember antiszemitizmusból, vagy pusztán butaságból támogatja egy olyan nép tömegpusztító fegyverekkel való felszerelését, amely a 21. szd. küszöbén még mindig mély-szegénységben és elég elvont kulturális szinten áll...Az arabok-perzsák nem hülye emberek, de a saját baromságaik miatt tocsognak még mindig dagonyában.A békét, fejlődést erőltetnék, nem az Izrael elleni kesztyű felvételt, az egész világ támogatná őket.Elég hamar az olajhatalmak szintjén lehetnének.
"No, hát az izraeliek pont úgy védik a földjeiket (kibucokat), mint a kesznyétei kis öreg, csak ők nem járnak pórul."
Azért van egy elég lényeges különbség: A kesznyéteni öreg jó magyar forintokért vette meg a tulajdonosoktól, és szépen kimérette a földmérővel azt a terület amit véd.
Gondolom, a "Barnabácsira" is elég mérgesek lennének a szomszédai, ha a kerítést minden nap kijjebb tenné egy méterrel, hogy legyen élettere az unokáinak.
Azt gondolom, hogy addig jó, amíg a muszlim arabok csak másodlagos szerepet töltenek be, mert ott ahol ők irányítanak, annak sosem lett jó vége nem csak Izrael számára, hanem a nyugati-keresztény civilizáció számára sem.
Én nem tudom hogy vagytok vele, de én úgy érzem hogy nekem ellenségem az iszlám, mert ellensége minden haladásnak és ahol ez teret nyert az esetek jelentős részében sötét középkori állapotokba taszították a lakosságot. Százszor inkább Izrael pártján állok minden hibái ellenére, mint az Iránén.
Én nem is értem hogy a nyugati civilizáció fiai hogy lehetnek a saját érdekük ellenségei mikor az arabok kerülnek szóba. Az iszlám mindig is ellensége volt a keresztény kultúrkörnek.
Esetleg, ha már úgyis olyan baráti a viszony a két ország között, ahogy azt Steiner De Kitűzős Pál mondta a falrament polyosóján, megtámogathatnák az öreget. Esetleg néhány lézeres gépágyúval, mit tudom én. Valami biztos akad raktáron 2 atomrobbanófej között.
Érdekes, ahogy a kérdésedet olvastam eszembe jutott a Kesznyétei öreg, aki a kis zöldségeskertjét próbálta védeni azok ellen, akik rendszeresen feldúlták azt. Az agresszor, a tolvaj póruljárt, mert az öreg védte, ami az övé. És kit tartóztattak le? Őt. Dehát mint tudjuk nincs igazság a földön. Csak erő van, nyertesek és vesztesek.
Igen, az a furcsa, hogy ezek a demokráciában fürdőző atomhatalmak, a tárgyalóasztaloknál, a sajtó előtt mind azt mondják, hogy dehát ők sosem vetnék be először. Ha viszont így van, akkor valóban mi a túrónak dollármilliárdok ezreit ölni bele? Miért is nem lehet akkor leszerelni mindet? Vagy talán mégsem igazán zárhatjuk ki az első csapás ötletének dédelgetését. De nem ám. Az USA már megtette, és aki egyszer belédrúgott, az képes máskor is megtenni. És ha az USA, a mintademokrácia exportőr különösebb skrupulusok nélkül hajigálja a civilekre, némi kis nukleáris holokausztot okozva, akkor mit várjunk a többitől?
Ez eléggé elmebeteg ötletnek tűnik. Már az is elmebeteg ötlet volt, hogy hozzájuttatták őket a bombához és a hordozókhoz, de ha bevetik az méltó lesz a nagy testvérükhöz, az usa-hoz.
Atommal szennyezett kaja tőkésexportra nem fog kelleni, kénytelenek lesznek eladni gombokért, Iránba meg jó lesz az is - spekulál Ahmadinejad, de rocker átlát a ravaszdi perzsán...
Beszennyezik sugárzóanyaggal a kaját, akkor lyó olcsó,megveszik,lecentrifugálják róla a zatomot és ehető,meg mingyán megvan az erőműbevaló is. Vagy valami ilyesmi. :)