Keresés

Részletes keresés

Tenger-ecki Creative Commons License 2010.04.24 0 0 89
Én a technikát szeretném biztosítani.
Kell olyan valaki, aki döntéseket hoz, és segíti a feltett hirdetések kezelését.
Egyedül biztos, hogy nem tudom csinálni, mert ahhoz nagyon-nagyon sok a munkám (két induló vállalkozást csinálok...)
Előzmény: nextdoor (88)
nextdoor Creative Commons License 2010.04.24 0 0 88

Kizárólag ivartalanított kutya hirdetését tenném fel.

És megkérném az adott kutya gondozóját, hogy szóljon, ha az eb gazdához került, és levenném azonnal.

tudni, kell, hogy ezekre a kis szőröskékre kifejezett hisztéria van...és olyan telefonok, hogy az ember sírna legszívesebben

Előzmény: Tenger-ecki (69)
nextdoor Creative Commons License 2010.04.24 0 0 87

hát de. ez teljes bizalom és szimpátia kérdése.

Amikor még az RR (retriever rescue) nem jegyződött be, a mi égiszünk alatt működtek.

A lényeges dolog az volt, hogy a mentési és örökbeadási protokoll-t szinte szó  szerint a miénkkel azonosan csinálták, ám mindent csak én írhattam alá. Épp ezért meg kell bízniuk abban, hogy semmiben nem fogok vitatkozni, gűtat szabni.

Éppígy a pénzügyek. Alszámla nyitása bonyolult, így a Lelenc számlájára jött a pénz, retriever megjegyzéssel, és meg kellett bízniuk abban, hogy fillére átadom, sőt, ha megjegyzés nélkül, de addig ismeretlen adakozó küldött, megtettem, hogy felhívtam és megkérdeztem, kinek küldte. Többször kiderült, hogy az RR-nek.

Egy jó ideig a mi helyeinkre, kórházakba, olykor a panzióba is RR-es kutyák jöttek, egyeztetni, számolni kellett a helyekkel. Soha nem volt konfliktus.

A mai napig a legnagyobb barátságban vagyunk, ők egyesületté alakultak, és mi immár másodszor megosztozunk velük majd az 1%-on is.

Esetleg keresd meg az RR-t (retrieverhelp.hu) olvasgass, vagy gyere ki a holnapi örökbefogadónapra (Happy Dog Kutyaiskola, X. Hangár u.) és ott személyesen is találkozhatsz fajtamentőkkel.

Előzmény: HorvathReka (83)
Tenger-ecki Creative Commons License 2010.04.24 0 0 86
Ezt a design javaslom, értelemszerűen kutyás képpel....
Javasolt kép

http://joomla15.siteground.com/?template=siteground-j15-67
Tenger-ecki Creative Commons License 2010.04.24 0 0 85
Az domain-nek, hogy bichonmentes.hu?

Ki az, aki még hajlandó dolgozni a weboldalon?

Én megcsinálni megcsinálom, de a képeket feltölteni, az oldalt sok helyen regisztrálni, telefonszámot megadni - ezt mind kell, ahhoz, hogy működjön a dolog.
Előzmény: Sütimüti (73)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.04.23 0 0 84
igen,koszonom szepen,hogy te nem ugy vetted,hogy elzavartuk a haztol:( A szivunk szakadt meg,a lanyom meg mindig nyugtatokat szed,de a kutya erdeke ez volt.Es ugy tunik,nalunk sokkal jobb helyre kerult kutyaszempontbol...Kert,jatszotars es allandoan otthon levo gazdik nem mellekesen jo anyagi korulmenyekkel..Kuldtek rola videot,ahogy jatszik,szivszorito ,de egyben megnyugtato is volt...
Előzmény: mokara (77)
HorvathReka Creative Commons License 2010.04.23 0 0 83
Adhatsz nyugodtan, mert ennek nem a szimpátiáról kell szólnia..
Előzmény: nextdoor (82)
nextdoor Creative Commons License 2010.04.22 0 0 82

hmm...a választásban nem adnék inkább tanácsot.

Azt Nektek kell eldöntenetek, ki a szimpatikus.

Előzmény: HorvathReka (81)
HorvathReka Creative Commons License 2010.04.22 0 0 81
Ezek alapján lehet fel kéne venni a kapcsolatot valamelyik alapítvánnyal..pl a Noéval, nekik úgyis sok "fajtamentésük van"..
Előzmény: nextdoor (80)
nextdoor Creative Commons License 2010.04.22 0 0 80

Az örökbefogadási szerződés tulajdonképpen ajándékozási szerződés.

Sajnos a ptk. szerint az ajándékozottra kötelességeket róni az ajándékkal kapcsolatban nem lehetséges.

Csakis az állatvédelmi tv.-re hivatkozva, annak betartására lehet kötelezni az örökbefogadót.

Ha nem alakultuk non-profit (jogi személyiségű) szervezetté, akkor a szerződés egy szimpla magánjogi szerződés...

Érdemes tudni, hogy 2010. július 1. után eb csakis chippel ellátva kerülhet új tulajdonoshoz.

Érdemes az általatok örökbeadott kutyát az örökbeadó nevére chipeztetni és csak bizonyos idő eltelte után átregisztráltatni az új gazdára - addig legalább a tulajdonjogot nem lehet kétségbe vonni, ha netán visszavételre kell sort keríteni.

A fajtamentés (és a kutyamentés) legfontosabb kellékei

Csapat - elkötelezett, megbízható emberek, akik konkrét vállalásaikat minden körülmények között betartják

Pénz - a mentés pénzbe kerül. a gondozásba került ebet orvoshoz kell vinni, lehet beteg, lehet sérült. Kell oltatni, ivartalaníttatni.

Ideiglenes befogadó - a mentés fontos alapja, hogy a mentendő eb a meglévő környezetéből (sintértelep, menhely, lemondó gazdi) minél előbb elkerüljön és felkészüljön a gazdiváltásra, mind lelkileg, mind fizikailag. Az lelki felkészítés az ideiglenes befogadón múlik, a testi pedig pénzen.

Orvosi háttér - kell néhány elkötelezett orvos, akik azonos protokoll alapján vizsgálják, kezelik a mentvényt. Ehhez is kell pénz.

Emberismeret - az örökbeadás nehéz. Az ilyen kiskutyákat sokan keresik, de olyanok is, akik ingyééé fajtatisztát ill. ingyééé szép plüsst keresnek, közben pl. nem lesz pénzük kozmetikushoz vinni, idejük sétáltatni, foglalkozni vele. Jó érzék kell a megfelelő gazdi kiválasztásához.

Számos fajtamentő csapat úgy indult, hogy csatlakozott egy már működő, bejegyzett, kapcsolatokkal, rutinnal, protokollal rendelkező bejegyzett  szervezethez. 

Előzmény: Törölt nick (67)
mrita86 Creative Commons License 2010.04.22 0 0 79

"Gazdit keres Bella!
Bella hat éves, ivartalanított, havanese kislány. Jelenlegi gazdája is örökbe fogadta, de gyermekszületés miatt kénytelen tőle megválni. Bella nagyon ugatós és félős kiskutya, nem szeretnék gyerek mellé adni, hiszen már több éve él a jelenlegi gazdijával és még mindig képes halálra rémülni egy hirtelen mozdulattól vagy hangosabb szótól.
Csakis és kizárólag lakásban tartható, természetesen szívesen szaladgál kertben is szép időben.

Nagyon jó és gondos gazdik jelentkezését várjuk, akiknek az ellen sincs kifogásuk, hogy a régi gazdi folyamatosan nyomon követhesse Bella életét.

Érdeklődni: 06/30-334-30-61"

iwiwről másoltam be.

http://kepfeltoltes.hu/100421/Bella_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
mokara Creative Commons License 2010.04.22 0 0 78
Borisz pedig haza került:) Hála Istennek!
Előzmény: mokara (64)
mokara Creative Commons License 2010.04.22 0 0 77
Gabiii, már láttam, azóta van gazdája. Remélem, boldog lesz a kutyusotok, nagyon tündéri!
Előzmény: Gabiiiiii (65)
mokara Creative Commons License 2010.04.22 0 0 76
:((((((
Előzmény: Sütimüti (66)
Sütimüti Creative Commons License 2010.04.21 0 0 75
Igen, mindenképpen.
Akkor egyenlőre maradjunk csak a hirdetésnél, és tájékoztatásnál, aztán menet közben úgyis tudunk alkalmazkodni, változtatni, ahogy a szükség kívánja.
Előzmény: Tenger-ecki (74)
Tenger-ecki Creative Commons License 2010.04.21 0 0 74
Ez igaz, de addig meg mi alapján szabályozunk, meg szerződünk?
És nem utolsósorban, ki ellenőrzi? Ki viseli az ivartalanítás költségeit? (Mert hamár, akkor ivartalanítva kellene továbbadni, nem?)
Előzmény: Sütimüti (73)
Sütimüti Creative Commons License 2010.04.21 0 0 73
bichonfajtamentes.hu ?

Igen, de nem csak szervezeten keresztüli sanyarú sorsú kutyák várnak gazdira. :(
Előzmény: Tenger-ecki (69)
Tenger-ecki Creative Commons License 2010.04.21 0 0 72
És innen lehet design-t választani.

http://www.siteground.com/joomla-hosting/joomla-templates.htm

Tenger-ecki Creative Commons License 2010.04.21 0 0 71
http://www.domain.hu/domain/szabad-e/
Tenger-ecki Creative Commons License 2010.04.21 0 0 70
ja, kérnék névjavaslatokat a honlap nevére.

Olyat írjatok csak, ami szabad.

Itt lehet megnézni, hogy szabad-e.

Tenger-ecki Creative Commons License 2010.04.21 0 0 69
Szerintem, ha csak közvetítő szerepet vállalunk fel a honlappal, akkor minden kutya mellé a mentő szervezetet is oda kell, hogy írjuk, tehát azt, hogy jelenleg hol van a kutyus.
A mentők pedig nyilván megnézik, hogy kiknek adják oda a kutyát.
Előzmény: Sütimüti (68)
Sütimüti Creative Commons License 2010.04.20 0 0 68
Nem tudom, h közvetítés esetén gyakorolhatunk e bármilyen jogot...
A honlap hátulütője lehet az is, hogy a szaporítók is könnyebben jutnak alapanyaghoz. :(
Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.20 0 0 67

Régi fórumozók!

Mivel látom, alakul a bichon mentés, meg ilyesmi, azért rákérdeznék óvatosan, mivel láttam egy egész friss hozzászólást a másik topicban:

szerződés nélkül adjuk/segítjük tovább a kutyákat?

Mert oké, idejön pityipalkó, mondja, hogy ő már húúúderég szeretne épp ilyen kiskutyát (???).

Aztán lehet, h átveszi, majd eladja...

Bocs, én a legrosszabra is gondolok ilyenkor:(((

Sütimüti Creative Commons License 2010.04.20 0 0 66
Nah ez a nagyon szomorú. :(
Bármire...
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.04.20 0 0 65
nem az enyem, a lanyome..Tudod,ugy alakult a helyzet,hogy szetment a kapcsolata,hazakotozott es hozta a kiskutyajat is..Most 5-en elunk a lakasban+2 kutya..Senkinek nincs eleg ideje egy pici kolyokkutyara,akinek meg sok torodesre es foglalkozasra lenne szuksege..Talan az lenne a megoldas,ha talalnak neki egy olyan gazdat,akit megerdemelne es meg most lenne ra eselye,amig ilyen pici..Gondolhatod,annakidejen senki nem igy kepzelte:(((((
Előzmény: mokara (64)
mokara Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64

Gabiii, miért kell megválnod ettől a tündértől????:(( Ó, de jó lenne, ha már nem lenne nekem is egy, sajnos lakótelepi lakásba kettő nem lehet:((

Hoztam megint egy menhelyi havanese-t.

Borisz

HorvathReka Creative Commons License 2010.04.19 0 0 63
netfüggő vagyok, segítek..most is beteg voltam, és napi 18 órát a net előtt vagyok.. :)
Amúgy meg 24-ben járok dolgozni, utána 3 napom szabad..azokon simán gépezek amúgy is..
Előzmény: Tenger-ecki (57)
HorvathReka Creative Commons License 2010.04.19 0 0 62
Benne vagyok..már azt hittem nem lesz belőle semmi..
Vártam visszajelzést. Köszi!
Előzmény: Sütimüti (55)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.04.19 0 0 61
Előzmény: Gabiiiiii (60)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.04.19 0 0 60

Sziasztok

Fajo szivvel,de gazdat keresnenk 4,5 honapos havanese kiskutyanknak.Dini /Diesel/nevre hallgat,kisfiu,kremszinu,oltott,feregtelenitett.Egy bubajos tunder,elorehaladott szobatisztasaggal,ami azert meg nem tokeletes:)

Fajtatiszta,de torzskonyv nelkuli..Menhelyre nem adjuk,csak rendes,szereto gazdihoz..Ha nem talalunk nekunk is megfelelot,akkor marad,de jobb dolga lenne valahol,ahol van ra eleg ido es energia:(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!