Az én tapasztalatom azt mutatja,hogy érdemes az anyával és a bakkal is megvárni a 9 hónapot.Igaz így nagyon hosszú a várakozási idő de megéri a fáradozást. Addigra kinövik jól magukat és nem sűlnek be ,így a fiatalok is igéretesek lesznek, a pároztatás az anyánál sokkal nehezebb mire beáll az ivarzási ritmusba.De mindenki a saját tapasztalata után megy és tenyészt.
Köszönöm szépen! Nagyon jó apa és jól örökít. Az egyik alomban fele-fele volt a fekete és a sötét vadasok aránya. Néhány fotó róluk, most 4 hónaposak...
Én a fizikális terhelhetőségre, az optimális ondó-mennyiségre, és az abban lévő hímivarsejtek "mozgékonyságára" értettem.
A legutolsó sperma-levétel ezt igazolta.
Kisüzemben "lehet szerencséje" a tenyésztőnek, hogy nem terheli egy-két ugrás a bakot, illetve szerencsés helyzetben/esetben fiatalon nem származik tőle 7 alatt fióka.
A magyar óriás anyákat 6 hónapos kortól lehet tenyésztésbe fogni.
Illetve van egy Arany-szabály: El kell, hogy érje kifejlett testsúlya 80%-át! Ez kb. 5,25 kg. Ez után pedig 42 v. 60 napra pároztatunk, hogy felerősödjön.
Sziasztok Szakik!Az volna a kérdésem hogy, a Magyar óriás bakkal hány heteskorában lehet előszőr pároztatni? Megtisztelő válaszotokat elöre is köszönöm!!!!!
Gratulálok a szép utódhoz és megtiszteltetés a név választás részemre. A tisztesség azt diktálja és én is úgy vélem az igazi érdem Hajdú Dávid tenyésztőtársunkat illeti ,az ő állományából való, én csak felneveltem.
De őszintén gratulálok Karcsi a szép bakhoz és kívánom sok örömed leld benne.Hamarosan én is dobok fel néhány képet a második vonalbeli első alomból.Fogok hagyni magamnak egy bakot és egy nőstényt,hogy lássam a növekedésüket a miheztartás végett.Ha minden igaz a májusi monori börzére már tudok vinni mind a két vonalból.További szép napot és sikeres tenyésztést ebben az évben nmindenkinek!
Gyönyörű, gratulálok hozzá. Legyen sok egészséges utód tőle. Ha visszaütne a vasderes vagy fekete szín az utódokban, érdekelne. (Az ősei közt volt fekete bak).