Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.11.22 0 0 258
Már hogyne lett volna szüksége Ádámnak a vallásra. Amíg nem vágták ki Évával a paradicsomból, addig élte a vallást. Utána már nem. Onnan jöttek a kitalációk. Minden új vallás új kitaláció. Ugyanis, ha tökéletesen megmaradt volna olyannak, mint amilyen eredetileg volt, akkor nem lenne ennyi értetlen ember, nem lennének miatta háborúk, összességében a tudást adná, nem a tudatlanságot mélyítené. Szóval a kicsapatásuk után keresték az utat vissza. Ami megmaradt tudás, azt próbálták leutánozni, néha sikerült visszaállítani a kapcsolatot, néha elveszett. Ez a szokás a keresgélésre a mai napig fennmaradt.

*** Meg aztán az sehol sincs leírva, hogy alma volt az a gyümölcs, de valószínűleg mosatlanul ették***

Akkor még a mosatlan gyümölccsel nem volt gond. Sem permetező szer, sem fertőzés és baktériumok sem voltak a paradicsomi időkben még. Sokkal később jöttek létre, a tudati szint süllyedésének köszönhetően. Hogy miért pont alma? Nyilván papaya az sokkal kevesebb helyen terem.

***a tiszta tudat egyenlő az ösztönös cselekedetek elfogadásával***

Gondolom itt a másokéra gondolsz. Ugyanis tudatosság esetén az ösztönösség kizárt.

***a tudatnak nevezett valami nem irányítja az embert, hanem valószínűsít egyes cselekedeteket a jövőre nézve***

De irányít. A saját tudatod határozza meg, hogy hogyan tartod be mondjuk a tíz parancsolatot. Ha valaki nem tud ellenállni a kísértésnek, hogy ne öljön, vagy paráználkodjon(stb.), a tudat az, ami megteszi. Ellenkező esetben egy emberi testben lévő ösztönlényről beszélünk.

***de neked jó, hogy mást hiszel, nekem meg így nehezebb, hogy ezt gondolom***

Ezen könnyű változtatni. Gondold másképp, mondjuk úgy, hogy a működéssel azonos történést gondolj. Akkor a hited is meglesz. Főleg, ha ezt látod leírva a szentírásokban is.

Előzmény: Lépcsőzetesmunkakezdés (257)
Lépcsőzetesmunkakezdés Creative Commons License 2009.11.22 0 0 257
Ádámnak nem volt szüksége vallásra, mert ami a mai embernek hit, az neki a valóság volt, mert előtte megjelent isten. Meg aztán az sehol sincs leírva, hogy alma volt az a gyümölcs, de valószínűleg mosatlanul ették
a tiszta tudat egyenlő az ösztönös cselekedetek elfogadásával
a tudatnak nevezett valami nem irányítja az embert, hanem valószínűsít egyes cselekedeteket a jövőre nézve
de neked jó, hogy mást hiszel, nekem meg így nehezebb, hogy ezt gondolom
Előzmény: Törölt nick (256)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.22 0 0 256
Te sem vagy egy egyszerű ember.:)

A léleknek nem kell ellen nemű társ a lelki világban, hogy jól érezze magát. Itt kell, mert szükséges a szaporodáshoz. Másodrendű, hogy jól is érzi vele magát. A tudat meg megvolt az alma eszegetés előtt. Tiszta volt. Mikor bekajáltak Éváék, onnan nuku tudat, csak elmeszinten bazseváltak.

Nem gondolta, hogy tudás nélkül is meglesz az ember, mert akkor nem alkot egyúttal vallást is. Az eredeti vallás a tudást adja, vagyis segít elpusztítani a tudatlanságot.

Most meg nem azt adja, hanem pont a fordítottját. Segít hülyének lenni, ha valaki épp normálisan lép a vallás útjára.
Előzmény: Lépcsőzetesmunkakezdés (255)
Lépcsőzetesmunkakezdés Creative Commons License 2009.11.22 0 0 255
ha jól tudom, az ember az első körben sem társat sem tudatot nem kapott
aztán kapott társat is meg tudatot is (vagy csak tudást?), és innentől lőttek a nyugalmának

tehát először iten úgy gondolta. hogy tudás nélkül is meg lesz az ember, és az első gondolat a jó gondolat
Előzmény: Törölt nick (254)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.22 0 0 254
***szerintem az ember csak az isten elleni lázadásában tudatos, és ennek a lázadásnak a rejtegetésében***

Hát abban épp nem tudatos. Az eltévelygés pont nem tudatosan következik be. A minőségi egyezőség okoz zavart. Még észhez térni sincs idő és már itt a delikvens. Na itt már lehet meditálni a miérteken. Rendszerint ezt is teszi mindenki.:) Kivétel, aki a szabályt erősíti. Az meg az ateista ugye.

***az uralkodó strucc-vallás szerint, ha nem látod, hogy ki akar megenni, akkor rövid időn belül újra kikelsz a legközelebbi tojásból, ugyhogy a fejét a homokba dugó strucc tudatos vallásgyakorló***

Nekem más a vallásom. Ott nem szokás homokba dugdosni semmit. Még akkor sem, ha a kövi születés az szimpatikusabb, mint a mostani.

A mosómedve-vallásról nem tud valamit? Ott mindent tisztára mosnak. Lehet még a papok kezeit is. Ki kéne próbálni lehet.

***vallás nélkül az emberiség kipusztult volna már, úgyhogy nekem nincs bajom a vallással***

Többször előfordult már a Föld történetében, hogy vallás ugyan volt, de ember az nem. A vallás nem gátolja meg a kipusztulásunkat. Nem önvédelmi fegyvernek van alkotva.

***az meg hogy teremtette valaki a földet, vagy csak úgy kialakult, az számomra nem lényeges***

Én sem szoktam foglalkozni amúgy vele, hogy melyik tejgyár által csomagolt tejet veszem. Ne legyen romlott az a lényeg. Ha idő előtt lejár a szavatossága, meg legfeljebb megjegyzem, hogy azt a csomagolást nem díjazom többé. Még szerencse, hogy a teremtésben is több bolygó van. Ha lejár a Föld szavatossága, majd megyünk egy másikra. Vagy nem.:) Megvárjuk mire új ilyet csinál az Isten. Az is egy lehetőség nem? Mondjuk az nagyon soká lesz. Majd addig elmeditálgatunk a semmiben.:)
Előzmény: Lépcsőzetesmunkakezdés (253)
Lépcsőzetesmunkakezdés Creative Commons License 2009.11.22 0 0 253
Melyik az ösztönlény, és melyik a tudatos?
Gondolom az embert gondolod tudatosnak.............
szerintem az ember csak az isten elleni lázadásában tudatos, és ennek a lázadásnak a rejtegetésében

az uralkodó strucc-vallás szerint, ha nem látod, hogy ki akar megenni, akkor rövid időn belül újra kikelsz a legközelebbi tojásból, ugyhogy a fejét a homokba dugó strucc tudatos vallásgyakorló..........

vallás nélkül az emberiség kipusztult volna már, úgyhogy nekem nincs bajom a vallással
az meg hogy teremtette valaki a földet, vagy csak úgy kialakult, az számomra nem lényeges
Előzmény: Törölt nick (252)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.22 0 0 252
De elolvastam.

***ezért gyárt egy ideológiát, hogy ő ezt hygieniai szempontok figyelembevételével teszi, és hogy a föld így marad lakható és élhető.***

Felülírtad. Bocs.

Ösztönlényt ne akarj hasonlítani tudatoshoz. Nem azonos kategória, nem áll meg a hasonlat.

Ha vesszük a teremtést, akkor képzeld azt, hogy az anyag megjelenése előtt már létezik a vallás. Nem találja ki senki. Van. Azért, hogy innen oda visszajusson a lélek. Szükségszerű, mert magától nem talál vissza. Vagyis az anyagi természet természetes működésének része a vallás. Mikor nem természetesen működik valami, akkor ezt tagadni akarja. De attól még szerves része az egésznek.

A strucc is hiába dugja a fejét a homokba mikor gáz van. Az oroszlánnak tök mindegy melyik végén kezdi felfalni.
Előzmény: Lépcsőzetesmunkakezdés (251)
Lépcsőzetesmunkakezdés Creative Commons License 2009.11.22 0 0 251
te el sem olvastad, amire reagáltál
azt írtam, a macska azért ássa el, hogy ne hagyjon nyomot
mert annyit azért tud, hogy gyenge

azt már csak én tettem hozzá, hogy valami ideológiát kreált mellé, hogy ne tűnjön a gyengeségének ez a védekezési forma
párhuzamot próbáltam állítani a vallás kialakulásával, hogy egy jól ideologizált védekező mechanizmus miként teheti erőssé gyengék egy csoportját, ami a vallás lényege
Előzmény: Törölt nick (243)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.22 0 0 250
Azért a hupikék az csak közelebb áll Hozzád nem? Ott legalább van sátán is. Az a Hókuszpók minden aljasságra képes. És feszt misztifikál.

Bár a MÁV-nál is sok pénzt varázsoltak el mondjuk.
Előzmény: nembántoksenkit (247)
Nemhivő Creative Commons License 2009.11.22 0 0 249

A vallásos agymenéseket tartom értelmetlennek.

Előzmény: nembántoksenkit (246)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.11.22 0 0 248
Kedves Hy !
Ha a 227-esemre gondolsz, az abban leírtakat változatlanul fenntartom. (És nem küldtelek el benne sehová, csak néhány szavadat korrigáltam.)
Előzmény: nembántoksenkit (227)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.11.22 0 0 247
Ez a MÁV menetrend kedves barátunktól - nekem nagyon tetszett ! Majdnem úgy, mint a hupikék törpikék.
Előzmény: Törölt nick (230)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.11.22 0 0 246
Most már csak meg kell találnod az Általad értelmesnek ítélt dolgot - nehéz lesz, mert majdnem mindent értelmetlennek minősítesz.
Előzmény: Nemhivő (229)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.11.22 0 0 245
Én ilyen telepátia-szerű dologról nem írtam ...... nem értem.
Előzmény: Hy (237)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.11.22 0 0 244
Én nem küldtelek sehova - nem ez a stílusom !
Nem tudom melyik részletre utalsz.
Előzmény: Hy (238)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.22 0 0 243
***a macska elássa a piszkát, az oroszlán meg nem***

A macska nem a zöld mozgalom tagja, mert elássa a piszkát. Láttál élő oroszlánt? És élő kutyát? Ha nem pincsi, vagy hasonló, akkor simán harapja ketté a gerincét a cirmosnak. Na azért ássa el, hogy kutyuli ne találja meg olyan eccerűen. A kölkét is azért költözteti időnként más helyre, hogy a szag ne árulkodjon. Szarik a macska a föld élhetőségére. Konkrétan. A bolygón szimbiózisban él mindenki mindenkivel. Az élőlények teremtése egy rendszert alkot. Például, az anyagi test fenntartásának vannak végtermékei. Erre a természetben élő állatoknál különféle ganajtúró bogarakat alkotott, hogy a takarítást elvégezzék. Szóval, ha a macska nem tojna be, hogy védje magát ebből az irányból, akkor a kint hagyott ürülékét bekajálná egy olyan teremtmény, amely erre van szakosodva.

Szóval nem higiéniás szempontok miatt kotorja el a cirmos a kaksit. Tojik, hogy lebukik és ropp lesz gerincileg.

Valamint az oroszlán nem azért pusztul el, mert teleszarja a bolygót és akkor annyi. Az oroszlánokat az ember nevű vadász pusztítja. Szerinted hány oroszlánt cirógatnak otthon a fotelban? Olyan sokat biztos nem. Na és macskát?
Előzmény: Lépcsőzetesmunkakezdés (242)
Lépcsőzetesmunkakezdés Creative Commons License 2009.11.22 0 0 242
a macska elássa a piszkát, az oroszlán meg nem, mert ő az erősebb
és bár a macska mindezt azért teszi, hogy ne hagyjon nyomot maga után, de ezt nem nagyon akarja hírdetni, ezért gyárt egy ideológiát, hogy ő ezt hygieniai szempontok figyelembevételével teszi, és hogy a föld így marad lakható és élhető.
és lassan lassan azt történik, hogy az oroszlán hatalmas ereje miatt/ellenére kipusztul lassacskán, a macska meg csak szaporodik, szaporodik a végtelenségig
Előzmény: Törölt nick (233)
Lépcsőzetesmunkakezdés Creative Commons License 2009.11.22 0 0 241
Szerintem a hívő ember azt érzi, azt akarja érezni, hogy rá vigyáznak, és egész élete során keresi erre a bizonyítékot
és lehet,hogy a hívő ember katedrálist épít és pici kápolnákat, a materialista meg kocsmában ül
és az is lehet, hogy mindenki hívő, csak a materialista más időintervallumban gondolkodik
Előzmény: Törölt nick (232)
Hy Creative Commons License 2009.11.21 0 0 240

-Rendőr?

Akarom írni:

-Biztos?

:o)

Előzmény: űrszél (234)
Hy Creative Commons License 2009.11.21 0 0 239

-Mások cselekedeteit saját gondolkodásod szerint ítéled meg. /Mindengondolattal szakadt a kapcsolatod?/

-Még értelmezni is csak saját hited szerint értelmezed -félre.

Érveid gyengülésével agressziód fokozódik.

:o(

Előzmény: Törölt nick (232)
Hy Creative Commons License 2009.11.21 0 0 238

Egy melléütés tényleg nem változat a lényegen, a mellébeszélés sem.

Topicod témája a hisz-e v.miben a materialista?

Én írtam pár dolgot, erre te elküldtél vele.

Számodra a hit csak a vallási, irracionális képzelgésekben merül ki?

Előzmény: nembántoksenkit (227)
Hy Creative Commons License 2009.11.21 0 0 237

Elődöd írt egy barlangpéldát.

Az, hogy vallamiről azt gondolják, létezik, még nem bizonyítja azt, hogy úgy is van.

A mindenségben minden anyag-energia, mérhető, érzékelhető.

Ha létezne egy Mindengondolat mező, akkor az egyén nem tudna azzal ellentétes, másoknak, tömegeknek súlyos károkat, halált okozó gondolatokat kitalálni, megvalósítani, rombolni, hiszen az a Mindengondolat kapcsolatán keresztül eljuthatna az áldozatokhoz is, védekezének, megakadályoznák pölö a terrorcselekményeket, öngyilkos merényleteket. Egy -bármilyen energiamező megpiszkálása minden területén kivált reakciókat, változásokat, mérhető modulációt.

Egy Hitler hatalomra jutását senki sem észlelte komoly veszélynek a Mindentudáson át?

Pedig akkora gonoszság igen súlyosan befolyásolta volna -ha létezne!

Előzmény: nembántoksenkit (226)
Hy Creative Commons License 2009.11.21 0 0 236

Jelenségeket írtál bizonyítékok nélkül.

Az agy-elme kutatás és orvoslás nem elmélet, hanem nagyon komoly tudomány, és gyakorlat.

Számtalan bizonyítékot találhatsz a szaklapokban -ha érdekel az igazság.

Folyamatos személyeskedésed csupán érveid hiányára, bizonyítékok nélküli mellébeszélésedre derít fényt.

Szükségtelen ezt a stílust folytatnod.

Előzmény: Törölt nick (223)
Hy Creative Commons License 2009.11.21 0 0 235

Te sugallataid messze állnak a valóságtól.

Ami neked feltételezés, az másoknak tudomány, adott estben életet mentően az!

Ha a tudat és az agy különböző dolgok, mért az, hogy az agysérültek nem mindegyike lesz tudatzavaros, de a todatzavarosaknál minden esetben kimutatható az agy valamilyen károsodása?

Nem csak a dilidokik, az agy és idegsebészek is e területen dolgoznak.

Az egyik a hardvert, a másik a szoftverhibát igyexik kijavítani.

A két terület számtalan pont kaponcsolódik egymáshoz.

Ne ferdíts!

Nem azt írtam, hogy a sérült agy gondolatai sértetlenek, hanem még tud gondolkodni!

A betört üvegű óra is működhet még, legföljebb késik.

Hogy miért javíthatalan sok esetben?

Olyan, mint egy óra.

Ha kalapáccsal összetöröd, soha többé nem lehet megjavítani. Ha elkopnak az alkatrészek, ezt nem lehet újra kicserélni, mint az ember testében oly sok mást sem.

Az agy az ember legsérülékenyebb szerve.

Külső-belső okok egyaránt magyon kis eáhatással károsíthatják.

Még csak nagyon kevés mód van a működési hibák kijavítására.

A lelki traumák hatása megyegyezhet az agyvérzésével, az agysejtek közötti információ-csere romlása súlyosbodó működési hibákhoz vezet.

A tudatzavaros elmék lgtöbbje is elképesztően logikusan gondolkodik, hihetelenül precízen, abszolút rendezetten ténykedik tébolyult célja megvalósítása érdekében.

Így működnek az öngyilkos terroristák.

Az elmegyógyászatról halovány fogalmad sincs, ne erőltesd magad olyanba amit hiedelmeiden kívül semmi információd nem támogat meg.

Az elme-agygyógyászat eredményei bizonyítottak.

A testen kívüli tudat létezése semmivel sem bizonyított.

Végül:

Ne kezdj személyeskedni!

Előzmény: Törölt nick (222)
űrszél Creative Commons License 2009.11.21 0 0 234
hogyan rövidítse le a Plútóra érkezést.
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.21 0 0 233
***A materialista nem ugrana mégegyszer ki a tizedikről, a hívő meg igen***

Nem tom. Szerintem én hívő vagyok. De nem ugornék ki. Most akkor szerinted hol a hiba?

Mondjuk láttam Indiában(filmen), hogy egy templomtoronyból kisgyerekeket hajigálnak egy lepedőre, hogy szerencsések legyenek, ha túlélik. Azok se maguktól repkednek, hülyék hajigálják őket. Az emberi jogosok már elkezdtek aggódni mindenfelé, szóval lehet vége lesz a bulinak.
Előzmény: Lépcsőzetesmunkakezdés (231)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.21 0 0 232
"a materialista maga oldja meg a problémáit, a hívő meg valamijen felülről jövő segítséget vár"

A hívő nem feltétlen vár "felülről jövő" segítséget. Legalábbis nem jobban, mint egy materialista, aki bízik a szerencséjében, vagy abban, hogy úgy alakulnak a dolgok, ahogy eltervezte.

"ebben a vonatkozásban a materialista nem hisz semmiben: semmi olyanban, amiben egy úgynevezett hívő hisz."

Tehát aki lottót vesz, az nem lehet materialista.

"A materialista nem ugrana mégegyszer ki a tizedikről, a hívő meg igen"

Gondolom, tisztában vagy vele, hogy ez ebben a formában oltári nagy baromság. Ha nem, akkor szólok.
Előzmény: Lépcsőzetesmunkakezdés (231)
Lépcsőzetesmunkakezdés Creative Commons License 2009.11.21 0 0 231
Ha úgy vesszük, hogy a materialista maga oldja meg a problémáit, a hívő meg valamijen felülről jövő segítséget vár, nos ebben a vonatkozásban a materialista nem hisz semmiben: semmi olyanban, amiben egy úgynevezett hívő hisz.
Tegyük fel, hogy egy ember kiesik a tizedikről.
És pont beleugrik egy filmes kellékbe, mert egy tetőről valo leugrást készítenek elő.
A materialista nem ugrana mégegyszer ki a tizedikről, a hívő meg igen
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.21 0 0 230
És ha sztrájk van? Összeomlik az egyház? Vagy akkor a szakszervezet olvas fel a Menetrend-szentírásból? Persze akkor szrájk se lehetne. Hogy valaki megszegje a menetrend-törvényt, az minimum máglya.:) És gondolj bele, hogy kisegítő járatok se lehetnének, mert hogy valaki egy bötűt is betegyen még, az eretnekség.
Előzmény: nembántoksenkit (228)
Nemhivő Creative Commons License 2009.11.21 0 0 229

Ha annyi forintom lenne ahányszor árnyékra vetődsz, milliomos lennék :-))

Sem régi, sem új egyház nem érdekel, és nem is fog, értelmes dolgokkal foglalkozok.

Előzmény: nembántoksenkit (228)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!