Keresés

Részletes keresés

pfordos Creative Commons License 2014.02.11 0 0 615

-Ha a helyiség visszhangos, akkor azon a mikroport sem segít. A mikrofon típusa nincsen hatással a környezet akusztikájára...

Tévedés. Ha a puskamikrofont közel tolom az alany arcához, máris megszűnik a visszhang. Ha a kívánt távolságban vagyok (1-2m) akkor sajnos előjön. Pórbáltam már az említett csiptetős mikrofon + diktafon kombót, ott sem volt egy deka visszhang sem. 

Előzmény: Vargham (614)
Vargham Creative Commons License 2014.02.11 0 0 614

> (egy 30nm-es stúdióban) rettenetesen visszhangzik

Ha a helyiség visszhangos, akkor azon a mikroport sem segít. A mikrofon típusa nincsen hatással a környezet akusztikájára...

Mikrofont nem is akarok rákötni, csak a vevőt. de akkor ezt lehet ugye?

Lehet.

Passz, hogy ki lehet-e kapcsolni.

Milyen kamerát használsz? Olvastad-e a használati utasítását?

Ha szeretnél javítani a minőségen, akkor nem ártana tisztában lenni a felszerelés működésével.

Előzmény: pfordos (612)
Canon 550D Creative Commons License 2014.02.11 0 0 613

Praktikus vagy sem, de olcsó, a célnak megfelel. Nincsenek tojástartók a stúdió falán? Ott akkor minden mikrofon visszhangozni fog.

Előzmény: pfordos (612)
pfordos Creative Commons License 2014.02.10 0 0 612

Mikrofont nem is akarok rákötni, csak a vevőt. de akkor ezt lehet ugye?

Passz, hogy ki lehet-e kapcsolni. most külső mikrofont használok, ami kültéri felvételeknél teljesen bevállt, de beltéren (egy 30nm-es stúdióban) rettenetesen visszhangzik. Ezért akarok mikroportot. Próbáltam már csiptetős mikrofont rádugni egy diktafonra, és úgy hangot rögzíteni, de az meg doboz lett. 

Előzmény: Vargham (611)
Vargham Creative Commons License 2014.02.10 0 0 611

XLR csatlakozónak hívják.

Létezik hozzá átalakító.

Mikroportnál nem gond.

Olyan mikrofont viszont átalakítóval sem fogsz tudni rákötni, ami igénylené a 48V fantomtápot.

Arra nem válaszoltál, hogy az AGC-t ki tudod-e kapcsolni a gépeden. Ha nem, hiába is kötsz rá bármit, vacak lesz a felvétel.

Érdemes lehet külső rögzítőeszközt használni. Néhány tízezerért is van más teljesen jó minőségű, beépített sztereó mikrofonnal.

Csapózni sem kell, elég ha a kamerával is rögzítesz hangot, és az alapján szinkronizálsz.

Színházi felvételeket szoktunk így készíteni, és akárhány kamerát tudunk szinkronizálni egymással és a hangosítással is. Ott pedig nem lehet előadás közben csapózni, vagy tapsolni. :-)

Előzmény: pfordos (610)
pfordos Creative Commons License 2014.02.10 0 0 610

kép lemaradt: 

Előzmény: pfordos (609)
pfordos Creative Commons License 2014.02.10 0 0 609

még valami: megnéztem a kamerára szerelhető vevőt. így néz ki:

az a csatlakozó nem épp úgy fest, mint amit egy dslr kamerára rá lehet dugni. :D ezt átalakítóval szokás megoldani?

Előzmény: nemethla (605)
pfordos Creative Commons License 2014.02.10 0 0 608

sajnos úgy nagyon csökkenne a mobilitás, nem túl praktikus :(

Előzmény: Canon 550D (607)
Canon 550D Creative Commons License 2014.02.10 0 0 607
Egy 5-10 méteres árnyékolt vezetékes hosszabbító nem felelne meg? Pár ezer forint. Vannak duplán árnyékolt vezetékek is.

Esetleg "olcsóbb" vezeték nélküli hangrendszert a hangszereknél lehet nagyobb választékban találni (mono/sztereó):

http://www.hangszerdiszkont.hu/-gitar-tartozekok/vezetek-nelkuli-rendszerek
Előzmény: pfordos (606)
pfordos Creative Commons License 2014.02.10 0 0 606

köszi! most sokat segítettél! :) már csak az a kérdés, hogy ebből a felállásból nincs-e valami olcsóbb.. hozzáteszem, nem vagyok vájtfülű, és amatőr produkcióhoz kell, tehát az a lényeg, hogy ne visszhangozzon a felvett hang. magyarán nem baj ha kijön 60ezerből. :D

Előzmény: nemethla (605)
nemethla Creative Commons License 2014.02.09 0 0 605

A jobb szettek eleve kamerára méretezettek, a tartozékpapucsra ( vaku ) csúsztathatók, miként pl a puskamikrofonok. A vevő sem nagyméretű, ált egy ceruzaakkuval megy, mint az adó. A hatótávolság persze nem sokszáz méter, elég az 5-10, mert a hangadó alanyod úgysincs messzebb.

Példa, de drága, csaka mikéntre:

http://www.gaia.hu/vezetek-nelkuli-mikrofon/sennheiser/mikroport.html

Előzmény: pfordos (604)
pfordos Creative Commons License 2014.02.09 0 0 604

kössz! és pontosan mit dugsz rá a kamerára? a vevőt? akkor a mobilitás gondolom eléggé le van korlátozva. vagy esetleg létezik olyan vevő, amit a kamerára (pl vakupapucsra) rá lehet szerelni?

Előzmény: nemethla (601)
nemethla Creative Commons License 2014.02.08 0 0 603

A kedvencem, ha a háttérzaj két mondat között folyton felerősödik, és egy hüppögő lihegéscsomagot hallgatok ))  Az automata felvételi szintszabályzás egyébként sem jó...

Előzmény: Vargham (602)
Vargham Creative Commons License 2014.02.08 0 0 602

Valamint kapcsolja ki az AGC-t.

Ha több, mint két mikroportot használna, akkor pedig mindenképpen kell keverő is, mert a DSLR-ek csak két csatornán tudnak rögzíteni.

Előzmény: nemethla (601)
nemethla Creative Commons License 2014.02.08 0 0 601

A kamera külső mikrofon bemenetére csatlakoztatod. Onnantól nem a saját beépített mikrofon hangját rögzíti a videohoz, hanem a külső bemeneten érkező jelet. Ami bármi lehet: kézi mikrofon vezetékkel, keverőpult kimenete pl koncerten, vagy egy mikroport vevő kimenete. Az adó van a mikrofonnál..)

Előzmény: pfordos (600)
pfordos Creative Commons License 2014.02.08 0 0 600

Hello!

Valaki fel tudna világosítani azzal kapcsolatban, hogy a mikroport szettek hogyan működnek dslr kamerákkal? Van maga a csiptetős mikrofon, jeladó, stb, de hogy lesz ebből hang, úgy értem hogyan kerül a felvett videó alá? csak úgy, ha alákeverjük? amúgy egy sd kártyára rögzítenek ezek, vagy hogy??? Bocsi a láma kérdésért, de elképzelésem sincs, és nem találok erről leírást :(

joskabacsi Creative Commons License 2014.02.07 0 0 599
Előzmény: Sasi82 (598)
Sasi82 Creative Commons License 2014.02.07 0 0 598

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.(a videó a főbb szempont)

Egy kedves hölgy ismerősöm, fényképezőgépet szeretne vásárolni.A főbb szempontok, utazások, családi események videózása és fényképezése.Valami könnyebb gép kellene, cserélhető objektívekkel.Nem tudom ezek a milcek mennyire jók erre? (Canon EOS M, Panasonic Lumix DMC-GF5)

Vagy valami kisebb dslr egy kisebb objektívvel? (van olyan dslr, amelyiknél nem manuális az élesség állítás és valami kisebb fajta) Milyen objektívet javasolnátok erre?

Kb 80-130.000 közötti rá a keret.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Üdv.

Gábor

alice81 Creative Commons License 2014.02.04 0 0 597

Sziasztok,

nikon d3100 18-105-ös gépem van. A videó színei elég rosszak. ezen lehet javítani valahogy? (totál amatőr vagyok, most tanulom a gépet).

köszönöm

Canon 550D Creative Commons License 2014.02.01 0 0 596

A leghatékonyabb maga a gépváz. Tökéletesen vesz fel. Csak tudni kell mikrofont választani. Nekem például a nyakamban lóg a sztereó mikrofon egy kis tokban, az objektív zörejeinek esélyük sincsen beleszólni.

Előzmény: Fuzi69 (595)
Fuzi69 Creative Commons License 2014.02.01 0 0 595

Szerintem pedig egy külső rögzíző a leghatékonyabb. Létezik olcsóbb és drágább is. Nem véletlen, hogy a filmesek is ilyeneket használnak. A csapónak is az a szerepe, hogy szinkronba legyen a kép a hangal vágáskor :-)

pl az olcsóbb:

http://www.hangszerdiszkont.hu/index.php?route=product/product&product_id=2953

és a drágább:

http://www.hangszerdiszkont.hu/index.php?route=product/product&product_id=1777

De gondolom létezik más gyártóktól is.

Előzmény: Vargham (594)
Vargham Creative Commons License 2014.02.01 0 0 594

Rode VideoMic

Olcsó, és jó.

Előzmény: Daneb (593)
Daneb Creative Commons License 2014.01.31 0 0 593

Sziasztok!

Most vettem egy Canon 24-105 IS obit, viszont a beépített mikrofonba belezúg a képstabi (ha teljes némaság van a szobában), milyen kezdő vakupapucsra helyezhető mikrofont tudtok ajánlani, illetve valamelyikőtöknek nincs elfekvőben egy ilyen? 

Előre is köszönöm!

E-mailem: curbowka@gmail.com

fgergo76 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 592

Üdv canon 60d 
mire jó a mérési időzitő?

mm1984 Creative Commons License 2014.01.13 0 0 591

Elektromos Stadycamet találtam kishazánkban...

https://www.youtube.com/watch?v=wlxtF1GZxJc

Vargham Creative Commons License 2013.12.15 0 0 590

pfordos-nak ment.

Előzmény: Primary92 (589)
Primary92 Creative Commons License 2013.12.15 0 0 589

Gondolom nem az enyémre válaszolni.

Előzmény: Vargham (588)
Vargham Creative Commons License 2013.12.15 0 0 588

> Full hülye vagyok ezekhez: pl fogalmam sincs, valójában ebből hogyan lesz hangfile.

> a vevőben van egy sd kártya, amire lementi mp3-ban?

Nincs.

> ha pedig a kamerára dugom a vevőt, akkor a videó alá megy a hang?

Ha a akmerára dugod, akkor oda.

Előzmény: Primary92 (587)
Primary92 Creative Commons License 2013.12.15 0 0 587

Családi videózáshoz milyen mikrofont ajánlotok? DSLR-nél minden matatás belehallatszik, fókuszálás, gomb nyomkodás, tárcsák mozgatása. A DV kameránál pedig a zoomolás és a kazetta mechanika hangja.

5000 körül lehet kapni valami értelmes lehetőleg sztereo megoldást?

pfordos Creative Commons License 2013.12.02 0 0 586

Ebben az esetben csak akkor vesz fel hangot, ha videófelvétel is történik? magyarán nem egy kilóméter hosszú mp3-at kell a videó alá keverni?

Ez a módszer mennyire sztenderd a mikroportoknál? egy ilyen alap alap cucc tudja ezt vajon? http://www.arumania.hu/radios_mikroport_vezetek_nelkuli_mikroport_mc_crypt_lavalier_39425?utm_source=argep&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link

Full hülye vagyok ezekhez: pl fogalmam sincs, valójában ebből hogyan lesz hangfile. a vevőben van egy sd kártya, amire lementi mp3-ban? ha pedig a kamerára dugom a vevőt, akkor a videó alá megy a hang?

Előzmény: nemethla (584)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!