Pontosan ezt keresem én is! Ilyen peches vagyok! Évekig használtam, most döntöttem el, hogy leszedem a teljes oldalt, és erre megszűnt, vagy csak átszerkesztik, és addig nem jó? Azelőtt is voltak szünetek, de ilyen hosszúra nem emlékszem.
Remélem valakinek megvan, nagyon hálás lennék én is!
Angol tanuláshoz kiváló a britishcouncil honlapja. Aki pedig már tud németül, annak ez nagy segítség: http://www.business-spotlight.de/spotlight_newsletter_confirmation/newsletter?bmrecipientid=gabriella.kulbencz@gmail.com&bmrecipientlistid=1058872729&mailing=HIQDM4-1A9ZAZL
Segítség!! Sziasztok! Sajnos nem nagyon van időm végigolvasni a sok hozzászólást ezért bocsi. A segítségeteket kérnem, olyan ANGOL TANÁRRA lenne szükségem aki, felkészítene zöld út GAZDASÁGI NYELVVIZSGÁRA, vagy amelyik könnyebb. Már vagy 6 éve nem tanultam angolul, szóval igazi kihívás lennék, de nagyon kellene mert így nem tudom átvenni a diplomám, és így a keresetem a béka segge alatt van. Még a min. bért sem éri el:-( a nagy 8 éves köztisztviselősködésem... Nagyon köszönöm, ha tudtok ilyen tanárt javasolni! Sürgős lenne!
Argó: Sajnos nincs kapcsolatom, hogy fél évre kijussak anyanyelvi területre.
Valószínű magántanár lesz a dologból, meg egyéni felkészülés, most így átgondolva. Akárhogy is de drága dolog a nyelvsuli/tanári segítség igénybevétele.
csufi.rulez. Egyetértek. Ha nincs lelkesedés, akkor nehéz.
Én vagy tíz évig csak kafaként hallottam, aztán egyszer-kétszer l-lel, és kezdtem is rá átszokni, nem a helyesség, hanem a jóhangzás mián, mert az eredetét nem ismertem, de csak szóban. A 'katány' eredetét tudja valaki? (a'sszem most kell gyorsan másik topikot keresni =) )
Mindenki mondott valamilyen tanácsot, fogadd meg, amelyiket tudod. Én a magam részéről azt mondanám, hogy a legfontosabb a nagyon erős motiváció. Ha az van, megtanulsz angolul (csak idő kérdése).
vadállat, lehet, hogy az sem rossz, ha nem az ELTÉ-ről van szó.=)
Katedráról jót még nem hallottam, hajhullásosat annál többet, Playing English-t dicsérik, hogy milyen kafa kis iskola, hát egy ottani tanárt pont ismerek (én ugyan más nyelveket tanultam tőle), ha nem őt fogod ki, biztos igaz. ;-) De szerintem is a magántanár szokott a legjobbnak bizonyulni, drágának drága, de ha háromszor futsz neki a vizsgának, drága az is. Mondjuk magántanárban is vannak olyanok, hogy csak a cimborák fognak vidulni, amikor meséled a kalandjaidat.
szerintem magántanárral készülj fel nem olcsó, tudom de hatékony
én voltam anno a Katedránál nyelvvizsga előkészítő tanfolyamon... 16 éves rihi-röhi lányoktól kábé szálanként hullott a hajam : ) és még a vizsga sem sikerült (PITMAN)
Jelenleg angolt tanulok. Cél a középfokú nyelvvizsga megszerzése. (TELC, BME, Euro) Melyik nyelviskolást ajánljátok Budapesten, ahol hatékony a tanítás, de nem kérnek eget verő összeget? Most a Headway sorozatból tanulva kezdem az "Intermediate" könyvet. A korábbi tanárom azt javasolta, hogy ezt a könyvet, meg az "upper intermediate"-et átnézve egy direkt nyelvvizsga felkészítő tanfolyam után már esélyes a nyelvvizsga megszerzése. Időben nem vagyok korlátozva, mert nem diplomához kell, viszont hasznos lenne mielőbb megszerezni, mert szerintem nagy előny a hétköznapi életben és a CV-ben is jól mutat.