Nem tudom, hogy ki mondta: "a világon egyetlen dolog állandó ... a változás"
Túl nagy volt a velük szemben támasztott várakozás, nem tudtak megfelelni neki. Igazából a Fidesz sem. 1990 Orbán Viktorjai is leköpnék a mai önmagukat.
Kivülálló vagyok, azt a sok tüskét, amit a húsz év alatt egymásban hagyhattak, nem ismerhetem. Választástechnikailag működne a dolog ... lám, Viktor is megtalálta a hangot a "csuhásokkal". Miért ne lenne ez lehetséges a két "rendszerváltó" között?
Pedig van ám ennek is logikája. Jó kormányzással mindkettő a maga oldalán szaporít választót (nem egymás rovására) és bemutatják országnak-világnak, hogy a másik nem az ördögtől való. Az európai kritikusok rövid idő alatt megnyugszanak, Viktor pedig mehet végre traktorosnak... :o)
ez igaz..de akkor nem vtak előtte 8 évig kormányon....persze próbálják a válság nyakába varrni az összes szart de már kevesen nyalják be.....egyre többen gondolják azt,h. a 8 évi barmolásukat megen a néppel akarják kifizetteni.....sztem csak a keménymag marad nekik
egyébként ha nem aggodnék a megélhetésem és a magyarság miatt akko rzat kivánnám legyenek még a szocik 8 évig vagy ameddig rájuk nem rohad minden
mert a buta ocska tésztáért megvehetö meg 6 osztályos mszp szavazo másbol nem ért bár mondjuk az leszar mindent ha összeolmalan itt mindne uyganugy élnének mint most
olyan rég mondom azt hogy szavazti jog 21 év fölött és minimum 8 osztály
Ez az! Nincs itt baj, a szocik legjobb úton haladnak a harmadik kormányzati ciklus elnyeréséhez.
A vészmadarak meg károgjanak csak, minden a legnagyob rendben. Kár, hogy a haladó baloldalon nem mindenki látja ezt olyan tisztán mint te, az ideológiailag nem elég képzett progresszívek néha aggódnak. Pedig nincs miért.
fordítsuk komolyra a szót: a Bokros-csomag hatása közrejátszott abban, hogy 98-ban vesztett a ballib. Pedig az akkori megszorítások szükségessége közel sem köthető oly mértékben a ballib elkúráshoz, mint most. Ráadásul a jelenlegi/várható megszorítások időzítése sem kedvez Horn gyula utódainak...
Tavaly októberben a legnagyobb ellenzéki párt még 33 százalékon állt a teljes lakosság körében. A számok a politikától való elfordulást tükrözik, mivel fél év alatt azok aránya, akik biztosan nem szavaznának, 8 százalékról lényegében megduplázódott, 15 százalék lett, míg a bizonytalanok aránya némileg, 4 százalékponttal, 39 százalékra növekedett.
Milyen megszorítások? Felhomályosítanál, mik azok a tömegeket érő kellemetlen megszorítások, amik történtek vala?
Emlékezzünk Bokros megszorításaira, az MSZP 1998-ban is több szavazatot szerzett mint a Fidesz, csak éppen a Fidesszel összeálltak a kisgazdák, így alakítottak ők kormányt. Tehát, a szükséges lépéseket mégis elfogadták a zemberek.
Én is valami hasonlóra gondolok, mert annyira irracionális csak politikai szempontokat figyelembe véve a szocik magatartása, hogy valami mást kell keresni a háttérben.
Valszeg igazságod vagyon, a Bajnai kormány és a potenciális szavazótábor sajátkezű szopatása csak egy esetben nyerhet értelemet, ha ez időt biztosít a menekülő útvonalak kiépítéséhez, az egzisztenciális túléléshez szükséges pénzmagok begyűjtéséhez.
A keménymag marad. Azoknak tökmindegy, mit csinál a párt.
Ja, ja. Amíg nem látszik egy ballib életképes pártkezdemény, addig biztos kitartanak az MSZP mellett.
De legyen ez az ő bajuk, ha minden jól megy, akkor minimum 8 évig nem rúgnak labdába. Ez viszont a jobboldalnak elég, nem csupán a gazdaság gatyába rázásához, hanem a kulturkampf végigviteléhez is.
Nem ezt mérték a közvéleménykutatók mostanában, és nem is e véleményt erősítik az utóbbi évek történései, a szavazók is felismerték milyen nagy előnyt nyújt választásokon a nagypártiság.
Egyszerűen ezt kikényszeríti a magyar választási rendszer, erre van optimalizálva, mert a nyertes nagyon nyer, aránytalanul többet mint az a listás voksok alapján járna.
A bizonytalanok tábora ennél sokkal nagyobb. Simán megvan 2-3 millió. Egyáltalán nem irreális, ha ezeknek a 20%-a most máshova szavaz. A bizonytalan szavazóknak pont ez az egyik jellemző tulajdonságuk. Attól, hogy egyszer a szocikra szavaznak, következő alkalommal az ellenfélre is voksolhatnak.
És nem hiszem, hogy tetszettek nekik a megszorítások. A következők még inkább nem fognak tetszeni.
Még ha ugyanakkorát ugrana is, az sem lenne elég. De szerintem se tud most akkorát ugrani, mert ez a négy év sokak kedvét el fogja venni tőlük. És akkor még Bajnai meg se szorított. Az végleg betesz nekik.