Rendőröktől hemzseg a főváros
2009. március 14. 14:41 | Forrás: STOP/HavariaPress
Míg más napokon akár órákig sem lehet rendőrt látni a főváros utcáin, most szinte nem telik el úgy perc, hogy ne botoljanak a járókelők 6-9 fős rendőrcsoportokba Budapest
A több száz, gyakorló ruházatba öltözött, kokárdát nem viselő rendőr láthatólag nem keres senkit, az egyenruhások sok helyütt csak a kirakatokat nézegetik. Ennek ellenére mindenütt legalább hat fős csoportokban járják a Belvárost és a nagyobb forgalmú tereket, főutakat. Rendőrségi mikrobuszok parkolnak a fontosabb közintézmények előtt is, ahol ugyancsak jelentős szintet ért már el a rendőri készültség, egy nappal a nemzeti ünnep megemlékezései előtt
Kíváncsi leszek, hogy ha esetleg tényleg lesz valami balhé (amit igazából nem szeretnék), lesz-e megfelelő követője görénykének! Bár gondolom ebben a társaságna nem nehéz akár többet is találni.
Nagyon remélem, hogy a Parlamentet kihagyják ebből a dologból! Az, hogy éppen ki van benne, egy másik történet, de maga az épület egy igazi Magyar jelkép! Legalább is szerintem!
Jutott eszembe egy érdekes gondolat! :-o)))) A rendőrök viselhetnek kokárdát a ruhájukon? A kérdés nagyon egyszerű, és lehet, hogy kicsit gügye, de: Az összes "fontos embernek" lesz akkora kokárdája a ruháján, hogy csak na. A rendőr is Magyar ember, Magyar rendőr, és Magyar Nemzeti Ünnep a Március 15.-e.
Hogy is van ez? De most komolyan! Ha nem viselhetnek, akkor miért nem? Ha igen, akkor vajon lesz rajtuk?
Most nézegettem a híradókat a neten, mert lemaradtam róla. Két fő téma volt mindenhol: 1. A Rendőrségen már tudják, hogy lesznek rendzavarók, bár konkrét információjuk még nincs róluk! :-o)))) 2. A bekiabálás is tilos, és a rendőrök megfelelő eszközökkel fognak fellépni a rendzavarók ellen! :(
Egy érdekes mondat a retekklub oldaláról: - A rendőrség úgy tudja, dél és este hat között lesz majd zavargás. -
Délelőtt már több, előre elkészített Molotov-koktélra is rábukkantak az egyik bejelentett tüntetés helyszínén.
Autók alá rejtett kockaköveket és ötliteres tartályokban ismeretlen összetételű folyadékot is találtak a rendőrök vasárnapra készülve az ellenőrzések közben Budapesten.
Az is kiderült, hogy ismeretlenek több helyen is megbontották a díszburkolatot - közölte szombaton délután a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
Ezekre akkor bukkantak, amikor a vasárnapra bejelentett rendezvények helyszíneit ellenőrizték.
Délelőtt már bejelentették, hogy a Bazilika mellett egy szatyorban, újságpapírba csomagolva két üveget találtak, amiben valamilyen folyadék volt és a tetejük rongydarabbal volt lezárva.
A Bazilikától nagyjából száz méterre, az Arany János utcában egy üregből szintén két darab, gyanús palack került elő. A Bazilika előtti területre egyébként - a korábbi tüntetésekről ismert - Budaházy György és Toroczkai László szervezett megmozdulást vasárnap délutánra.
Jut eszembe, a 110 milla nagyon karcsú! Pár éves történelem bebizonyította, hogy ha valaki pár száz millát "lop el", akkor nyilvánosan megalázzák, szétszedik, megszégyenítik, szétcincálják, bebörtönzik, eltapossák, stb, stb, stb. Nem akarok példákkal dobálózni, mindenki tudna legalább 2-3-at mondani!
Legalább min. 1 milliárdot kell lenyúlni, és egyenesbe vagy! Abból meg tudsz már fizetni mindenkit, ráadásul még köztiszteletben álló állampolgár is leszel automatikusan! Onnantól kezdve meg már tiszta kánaán ez az ország!
Ezt nem tudom megmondani, nyilván én is másképpen vélekednék akkor róla. Én csak magára a szituációra céloztam, ami akkor ott borzasztóan nevetségesnek tűnt.
Megpróbáltam! Nem volt párttagsági könyvem, és bennfentes ismerősöm, így a bank szóba sem állt velem. Pedig biztos volt pénzük, mert amikor mentem be a bankba, akkor jött ki egy úriember, kezében két baszott nagy táska, és három izomagyú kísérte.
Vedd inkább komolyan. Talán provokáció volt, talán nem, biztosat nem tudhatunk. Mindkét verzióra volt már itt a fórumon elfogadható indoklás. Az is vitatott volt, hogy van e a rendőri készültségnek eszköze egy páncélozott jármű leküzdésére...
A legkedvezőtlenebb verzió: nem provokáció volt - lehet egy bűnöző kezén páncélozott pénzszállító autó is - egy beszari rendőrtiszt túlreagál...
Én mondjuk, ha megdobálnának tojással, ijedtembe biztos összef..nám magam. Mert én nem tudom, hogy miből tudnék másik ruhát venni. Mondjuk van mosógép, és a víz csodákra képes ....
Szegényeknek meg még a ruhájuk is többe kerül, mint az én havi fizetésem .....