A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Érdekes gondolatkísérlet lenne, hogy mi történik akkor ha a gyári kártya meghibásodik... elméletileg amikor megveszi valaki a szoftvert, akkor élete végéig megvásárolja a jogot a használatára, pontosan úgy mint egy szoftver, zeneszám vagy film esetén ha vesz valaki egy CD-t, DVD-t vagy bármilyen adathordozón valamilyen jogvédett tartalmat. Ebben az esetben a vásárló készíthet 1db másolatot az adathordozóról teljesen törvényes módon és azt használhatja! Na most, mi a helyzet az olyan esetekben, amikor az eredeti adathordozó szükséges a használathoz és az meghibásodik? elméletileg a meghibásodással nem veszíti el a felhasználó a jogosultságát a tartalom használatára. Lehet, hogy megkérdezem legközelebb ha szervizbe megyek, hogy ilyen esetben hogyan pótolható a gyári kártya. Elméletileg lehetőségnek kellene lennie a régi kártya leadásával egy jelképes összegért hozzájutni egy másik kártyához, de ahogyan a VW (vagy inkább a PoHu) hozzáállását ismerem, nincsenek illúzióim...
...ott is ügyelni kell a formázásra! automatikus cluster méret beállítással nem lesz rajta elég hely! (emlékeim szarint 4096 byte a jó!)
Nem sokkal korábban itt is részleteztük, hogy egy 16-os kártyára hogyan írható fel a teljes EU-s térkép ami elvileg csak egy 32-esre férne rá. Olvass vissza pár hozzászólást!
Letöltöttem a térkép frissítést, rámasoltam egy 32-es kártyára, de nem ismeri fel a rendszer. Mi a teendőm? Csak a gyári kártyával működik? A file-ok teljesen mások...
Adott egy Skoda Octavia 3 Amundsen MIB1 gen 1navigació. Mi az elérhető legfrissebb térkép verzió hozzá? Nekem az ECE 2020/2021 es van rajta. Térkép verzió 25 2020. Ha ennél van frissebb, hol találom? Előre is köszönöm!
Bocs, azt hittem ifjabb picit. Akkor az még kb. a sima zöld lcd-s CD/MP3 Blaupunkt talán, eepromból (egy SPI van benne, nem emlékszem melyik van benne) ki lehet olvasni a kódját. Ebayes megoldás sajnos nincs már. Grundig gyáriakhoz írtam szoftvert is >tíz éve, de ehhez a Blauhoz csak ezt a hardveres megoldást tudom, elég eccerű amúgy. A sorozatszámához is van szoftveres vagy lekérdezős megoldás, de Seathoz csak cégest tudok, jó drágán: https://www.radiocode.de/
Ezek akkor is dolgoztak már, amikor másfél évtizede még javítottam rádiókat, de túl sokat kérnek.
?? 2006-os Alteában lévő beépített gyári CD-s rádió... Amit írtál, az elfogadható lenne, kérdés, hogy ez hogyan működik, sosem kellett ilyesmivel foglalkoznom...
Van hozzá megbízható forrás? Mi kell hozzá?? Rádió serial number? Mi van, ha a pénzért egy használhatatlan kód érkezik? Tudnál egy linkkel segíteni?
Már gondoltam arra, hogy veszek egy standard beépíthető rádiót, meg egy beépítő keretet... Csak hát a keret sem olcsó, kb annyi mint egy kód... És hát egy 16 éves autóról van szó. (egy rokoné, nem az enyém, ezért nem tudom megnézni a típust most hirtelen...)
Seat Alteában a gyári rádió akku és fedélzeti elektronika csere után kódot kér... 10 éve nálunk van az autó, és a rádió is a gyári benne... Viszont hiába van meg a gyári dokumentáció is, kód az nincs benne.. Tud valaki költséghatékony (nem PoHu / márkaszerviz) megoldást pesten?
Nincs semmi sus-mus, minden legális, szimplán fáj a díj amit ott kérnek érte....
MIB1 esetén: Német, angol; francia; spanyol; cseh; szlovák; orosz meg plusz 2-3 nyelv de magyar az nincs. Ezen nyelveken lehet beállítani a kezelőfelületet és az esetleges navigációt.
MIB2 esetén: kb 20. nyelv, köztük magyar is, de AMUNDSEN, s talán a COLUMBUS esetében is, a navigáció nem tud magyarul...
Nekem a Passatban (B8 Variant my:2018 Discover Media) működik valami, szokott lenni forgalom kijelzés, egyébként egészen pontos, és a hosszabb ideje (építés vagy bármi más miatt) lezárt utakat is ismerni szokta. Nem tudom, hogy milyen elveken működik, de működik.