Keresés

Részletes keresés

Tafkó Birgut Creative Commons License 2008.12.04 0 0 406

Te jószagú, mán ő is zsidó volt...?

:DD

Előzmény: méregkeverő (404)
figyelő Creative Commons License 2008.12.04 0 0 405
Hogyne.
Előzmény: Antisystem (377)
méregkeverő Creative Commons License 2008.12.04 0 0 404

"Két osztrák nyelvész, bizonyos Hunsdorfer és Budenz urak dolgoták ki az elméletet a magyar történelem átírására az osztrák udvar kívánságára."

És vitéz lóbányai alatt miért nem revidiálták egy pillanatra sem?

Se habsburgok, se komcsik, se liberálisok nem zavartak volna...

:-)))

Előzmény: Törölt nick (387)
Derek Creative Commons License 2008.12.04 0 0 403
Pontosan,mert az ma az altalanosan elfogadott tudomanyos allaspont a szakma muveloi szerint es ebben az o szavuk a donto,nem a tied se mas legendagyartoke.
Előzmény: kótyom fitty (399)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.04 0 0 402
Tévedsz, rosszul értelmezted a soraimat! :D
Előzmény: Törölt nick (401)
Antisystem Creative Commons License 2008.12.04 0 0 400

De, hogy végleg rendbe tegyük a kérdést, itten van I. (Szent) Lászlónak egy törvénye:

Szent László Király Dekrétomainak Második Könyve

6. Fejezet a birónak szolgaszemélyre vagy szabad emberre való törvénytételéről

Ha valamely biró le nem vágatja a szolgának orrát, avagy a szabad embert fel nem akasztatja, mindene veszszen, kivéve fiait és leányait; és magát a birót adják el szolgaságra.

1. § Ha pedig ártatlant akasztat fel, száztiz pénzt fizessen és az elitéltnek minden javait adja vissza övéinek.

2. § És ha két alkalmas tanuval megmenti magát, akkor attól, a ki őt a tanács előtt bevádolta vala, ötvenöt pénzt vegyen.

3. § És ha törvényre menne a dolog és a biró igaznak tetszenék meg, vádlóját sujtsa azon büntetés, melylyel a biró lett volna sujtandó.

4. § És ha tehetősebb ember a birónál, szabadságát is veszitse el.

Ugye, akit eladnak, az nyilván rabszolga lesz, a szabad embert nem adják-veszik.

ÜdV

Előzmény: kótyom fitty (396)
kótyom fitty Creative Commons License 2008.12.04 0 0 399
" van akademia szinten valami kozmegegyezes,...

termeszetesen alsobb szinten ezt kell oktatni az iskolakban "

Például a Finnugor-fantázia
Előzmény: Derek (126)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.04 0 0 398
Csak nem azt akarod ezzel mondani, hogy már akkor is...? Nem, én semmiképpen nem tudok azonosulni azzal a felfogással, hogy minden rosszat (vagy jót) egy népnek tulajdonítsunk!
Előzmény: Törölt nick (393)
Antisystem Creative Commons License 2008.12.04 0 0 397

Nem egészen, nyugodtan írhatta azt, hogy őseink rabszolgatartók is voltak.

Mint valahol már szerepel ebben a topicban, a valódi helyzet  kb.az volt, hogy őseink tartottak rabszolgaként elsősorban hadifoglyokat, ez viszont un. házi rabszolgaság volt, a rabszolgák a családok körüli teendőket végezték, a gazdasági jelentősége a dolognak elenyésző mértékű volt. Tehát létezett rabszolgaság, viszont nem létezett rabszolgatartó társadalom.

ÜdV

Előzmény: kótyom fitty (396)
kótyom fitty Creative Commons License 2008.12.04 0 0 396
"őseink rabszolgatartók (is) voltak.
A szolgákról (servus) és szolgálólányokról"

A szolgát és a rabszolgát igyekszel összekeverni.
Ez a demagógia.(Lásd Göbbels)
Előzmény: Törölt nick (80)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2008.12.04 0 0 395

A másik is. Tuti...

:DD

Előzmény: Törölt nick (391)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.04 0 0 392
Nyelvi éls etnikai (vérségi, genetikai) állítások igen  tudatos összezagyválása, összemosása folyik ezen a téren is.
Előzmény: Triste (390)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.04 0 0 391
Az egyikről így olvastam, a másikról nincs ilyen jellegű információm. Ha már ennyire érdekel. :D
Előzmény: Tafkó Birgut (389)
Triste Creative Commons License 2008.12.04 0 0 390

"Más: mi a bajod a finnugor elmélettel?"

Ebben a témakörben (is) feltétlenül egyértelműen kell fogalmazni. Azaz: nem elmélet, hanem tény, hogy a magyar nyelv a finnugor nyelvek egyike.

A legcsekélyebb menekülési útvonal sem adható a "suméroknak" azzal, hogy teljesen indokolatlanul elméletről beszélünk.

Előzmény: Geyza (384)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2008.12.04 0 0 389

"bizonyos Hunsdorfer és Budenz "

Nyugtass meg, ugye zsidó származásúak...?

Előzmény: Törölt nick (387)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2008.12.04 0 0 388

János szent evangyeliomában ez áll: "Az övéi közé jöve, és az övéi nem fogadák be Őt (ti. Jézust)." Kik az övéi a sumer-magyarológusok szerint? A párthusok? Ezek szerint a párthusok nem fogadták be Jézust...?

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.04 0 0 387

1.  Nyilvánvaló hülyeség valóban ne legyen tankönyvben ("majom"). Máshol bármi.

2.  Itt az örjöngés nem a "majmon" idult, hanem egy holobizniszben utazó rasszista történész uszító cikke alapján.

3.  A "finnugor" elmélet természetesen jóval több, mint egyszerű nyelvészeti kérdés. Két osztrák nyelvész, bizonyos Hunsdorfer és Budenz urak dolgoták ki az elméletet a magyar történelem átírására az osztrák udvar kívánságára. Úgy szemét, ahogy van.

4.  Mint lentebb már írtam, nem vagyok az igazság birtokában, de tudom, mi a hazugság.

6.  A küzdelem oka: a  "kulturáltsági elsőbbség" a Kárpát-medencét jelenleg lakó népek közt. Itt és most ebben nem kívánok, nem is tudok állást foglalni, csupán leszögezem a tényt.

Most röviden ennyit.

Előzmény: Geyza (384)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2008.12.04 0 0 385
Jézus nem náci. Van mit tanulnod Tőle...
Előzmény: Törölt nick (371)
Geyza Creative Commons License 2008.12.04 0 0 384

Nem nézlek madárnak, és biztos vagyok benne, hogy nem vagy hülye, de komplett hülyeségeket írsz mégis.

Miért?

Tényleg nem értem.

Az említett "tankönyvben" nyilvánvaló baromságok vannak. Pl. az evolúcióval kapcsolatban. ("Az ember nem származhat a majomtól" - az evolúció ilyet természetesen nem is mond, stb.)

Már százszor leírtam, de még egyszer, utoljára, hátha van kedved elgondolkozni rajta: az, hogy sok mindent nem tudunk biztosan, nem jelenti azt, hogy semmi sem biztos.

Az, hogy mindig lesznek a történelemben nem pontosan ismert tények, nem azt jelenti, hogy nyilvánvaló baromságokat is le lehetne írni - mert azért van sok minden, ami biztos.

Más: mi a bajod a finnugor elmélettel?

Mitől lennénk jobbak, ha sumérok lennénk?

Tényleg nem értem.

Petőfi Sándor pl. nemhogy sumér eredetű nem volt, de még finnugor sem, mert édesanyja tót volt, a papája meg szerb, emmek ellenére én pl. nagy magyar költőnek tartom.

Én a magyar nyelv és kultúra nagy szerelmese vagyok egyébként, miért kellene ettől bajom legyen a finnugorokkal?

Előzmény: Törölt nick (381)
Geyza Creative Commons License 2008.12.04 0 0 383
Ez természetesen hülyeség, de egyik hülyeségtől miért lesz jobb a másik?
Előzmény: Törölt nick (382)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.04 0 0 381
Kedves Geyza, ne nézzük madárnak egymást!
Előzmény: Geyza (380)
Geyza Creative Commons License 2008.12.04 0 0 380

Azért, kedves Sumér, mert tankönyvben nem állhat akármi.

Pl. agyament baromság.

Ez olyan meglepő?

Előzmény: Törölt nick (373)
Antisystem Creative Commons License 2008.12.04 0 0 379

Nézd, ha tankönyvként ebből akarják oktatni az ifjúságot mint kötelező tananyag, akkor de, szerintem elég ok rá.

Ha arról szól a történet, hogy legyen ilyen könyv is a könyvesboltban, arra én is azt mondom, hogy legyen nyugodtan, aki akarja vegye meg, és olvassa el.

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (376)
hammnyamm Creative Commons License 2008.12.04 0 0 378
Eredeti neve Kolompos.
;)
Előzmény: Hayloft Ezekiel (357)
Antisystem Creative Commons License 2008.12.04 0 0 377

Ismered a szakállas viccet, amire utaltam, nem?

Móricka nyaggatja az apját:

- Apa, apa, azt mondták az iskolában, hogy a majomtól származunk.

Erre az öntudatos apa:

- Te lehet kisfiam, de én nem.

:)))

ÜdV

Előzmény: figyelő (375)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.04 0 0 376
Oké, egészen biztosan sok "erősen vitatható" kitétel van benne.  Ám ez önmagában még nem lehet indok arra a nekikeseredett "kulturkampfra", amit a Népszava és sok itten figura ellene indított, gondolom ezt te is belátod. Mint lentebb megkockáztattam szvsz egyáltalán nem ez az oka.
Előzmény: Antisystem (374)
figyelő Creative Commons License 2008.12.04 0 0 375

Szerintem származhatott "ember" majomtól - lásd a szerzőket.

Bár... a majmok azért kedvesebbek, értelmesebbek.

Előzmény: Antisystem (374)
Antisystem Creative Commons License 2008.12.04 0 0 374

Hát, mert a kritika így müxik.

Itt alább találtam egy másik érdekes mondatot:

"Elég rápillantani az emberszabású majom és az ember agykoponyájára s látjuk az alapvetõ különbséget. Ember majomtól nem származhatott!"

Namost azt, hogy az ember a majomtól származna, csak a vicc állítja. A tudomány azt állítja, hogy az ember és a majom egy KÖZÖS ŐSTŐL származik a törzsfejlődés folyamán, lásd törzsfa...

Nézd, mivel az elmúlt években a párom töritanári studiomokat folytatott, volt szerencsém végighallgatni általános iskolai törikönyvek leckéit - nem mondom, hogy az igényeség csúcsai lennének, valamelyik pl. egyszer csak puccsszerűen elkezdte használni az állam fogalmát az akárhanyadik leckében, anélkül, hogy előtte megmagyarázta volna, hogy az az állam kialakult volna. Lőn az állam, és kész...

De azért ekkora blődlik nem voltak bennük - tök függetlenül attól, hogy az ember most a finnugrológusoknak, a sumerológusoknak, vagy a turkológusoknak akar hinni...

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (373)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.04 0 0 373
De miért is kellene ezt a könyvet egyáltalán "kivesézni"?
Előzmény: Antisystem (372)
Antisystem Creative Commons License 2008.12.04 0 0 372

OK. Akkor ugye a könyvnek azt a részét, ami a címe szerint mégis a zsidókról akar szólni, kiveséztük. Lássunk más témáról szóló citátumot, és kivesézzük azt is.

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (370)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!