Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.25 0 0 181
Te kis látnok. És hiszel is erősen? Küldetéstudatod is van?
Előzmény: Törölt nick (180)
Or Kán Creative Commons License 2008.08.25 0 0 178
Nos?
Előzmény: Törölt nick (172)
Or Kán Creative Commons License 2008.08.25 0 0 176

Ajjjaj, de szívedre vetted a vállfaárus-nak írott kis délelőtti szösszenetemet...

:o)

(Egyébként hozok, ne félj)

Előzmény: Törölt nick (171)
KiforditottSuba Creative Commons License 2008.08.25 0 0 175

Én úgy ítélem meg, hogy te vagy szánalmas és nem is kivánok a vallásról egy olyan kis komcsi ateistával beszélgetni, mint te vagy. (IGNORE ON!)

Előzmény: Törölt nick (174)
KiforditottSuba Creative Commons License 2008.08.25 0 0 170
Ami neked gyerekmese, az másnak az életet jelenti. Halálod pillanatában én tudom, hogy kihez fogsz fohászkodni.
Előzmény: Törölt nick (167)
carl solomon Creative Commons License 2008.08.25 0 0 169
turulizmus kifejezést nem ismerem, de ha aszondod, Árpádnak nincs köze a turulhoz, súlyos és szomorú dolgokat kell feltételezzek rólad.

Hogy Árpádnak mihez volt köze az eléggé irreleváns, hiszen a turulizmus egy huszadik századi betegség. A turulizmus kifejezést meg elég jól meg lehet fejteni, igazi hungarikum, egy pompás koktél, van benne jó adag nacionalizmus, irredentizmus, valamiféle katyvasz szakralitás, bőven van benne antiszemitizmus, rasszizmus, sovinizmus, szóval brizáns elegy, csak haladóknak!
Persze a turulizmus hívei előttem teljesen érthetetlen okból zsenántnak érzik, ha az ember annak látja őket, aminek láttatni szeretnék magukat, így állandóan hülye maszatolásba kezdenek, hogy de nem is, meg hogy Árpád is turulos volt, meg a zenbéhá címere is, lám, satöbbi.
Ami alapjában véve mind-mind igaz is, csak éppen irreleváns, mert a turulisták nem a turultól azok, amik, hanem a megnyilvánulásaik miatt, a turul itt csak egy koincidencia, hiszen lehetne akár hétpöttyös katicabogár is a preferált jelképük, attól még ugyanolyan szerencsétlen balfaszok maradnának ők, mint most a turullal.
Előzmény: Vad (147)
sensei47 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 168
Pixy, tudod, hogy idézni szoktam, most is idézek, most a Fizikai Szemléből (2007):

================
Amikor a Mauthner gyárban is "gyõzött a kommün", leváltották a "népnyúzó" igazgatót. A kommunista agitátorok és a hangadó gyári munkások nem kis része zsidó származású volt, ami annyira felháborította az ugyancsak izraelita Wigner Antalt, hogy kilépett az izraelita egyházból. Egész családjával áttért evangélikus hitre, majd családostul elmenekült az országból felesége rokonaihoz, Ausztriába.
================
Előzmény: Törölt nick (160)
Or Kán Creative Commons License 2008.08.25 0 0 165

"Amiért Szerb Antal katolikus diákként a piarista gimnáziumban.
Az eredmény ismert."

Összefüggést látsz Szerb Antal iskolájának vallási irányultsága és halála körülményei közt?

Előzmény: Törölt nick (154)
Vad Creative Commons License 2008.08.25 0 0 161
És hány izraeli ismeri a kabbalát?
Előzmény: Törölt nick (148)
KiforditottSuba Creative Commons License 2008.08.25 0 0 159
Sikerült. Érveid erősek voltak, amit rögtön a hozzászólásom elején elismertem.
Előzmény: Vad (143)
Vad Creative Commons License 2008.08.25 0 0 158

Ez már Istvánunknak és Európánknak köszönhető.

Attól még fontos.

Előzmény: Törölt nick (148)
KiforditottSuba Creative Commons License 2008.08.25 0 0 157
Butaságnak én azt nevezem, amikor egy ateista a hit ellen próbál küzdeni.
Előzmény: Törölt nick (142)
sensei47 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 156
Wigner Jenő nem azért érettségizett evangélikus diákként a Fasori Evangélikus Gimnáziumban!!!
Előzmény: Törölt nick (154)
carl solomon Creative Commons License 2008.08.25 0 0 152
...Turul Szövetség végez.
Na, ezt adta nekünk a turulizmus.
Többek között, de főleg.
Előzmény: Törölt nick (144)
sensei47 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 151
Wigner Jenő miért evangélikus diákként érettségizett a Fasori Evangélikus Gimnáziumban?
Előzmény: Törölt nick (137)
Vad Creative Commons License 2008.08.25 0 0 147
turulizmus kifejezést nem ismerem, de ha aszondod, Árpádnak nincs köze a turulhoz, súlyos és szomorú dolgokat kell feltételezzek rólad.
Előzmény: carl solomon (133)
Vad Creative Commons License 2008.08.25 0 0 143

Nem hinném, hogy ezek ellentétei lennének egymásnak.

Arra akartam rávilágítani, hogy a magyar eredetmonda eleje tája a magyaroknak épp olyan fontos, mint a zsidóknak, ill. keresztényeknek a biblia eleje-tája. Az, hogy valahol ezeket a jelképeket (turul, hatágú csillag) valakik valahol másra is használják/használták, mint amit valójában jelentenek, leszarom.

Létjogosultságuk van, és kész, aki pedig szarul használja, mehet a levesbe, de a szimbólum szimbólum marad.

Jézus tanait sem ütötték ki a keresztes háborúk.

Előzmény: KiforditottSuba (131)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.25 0 0 141
A megélhetési rettegőknek, a hazugság a lételemük, mást nem is tudnak!!
KiforditottSuba Creative Commons License 2008.08.25 0 0 138
Igen, azt is elhiszi. Nem tételezem fel, hogy hallottál már hit-ről és vallásról.
Előzmény: Törölt nick (135)
KiforditottSuba Creative Commons License 2008.08.25 0 0 136

"a megosztás a jobboldalon dívik ahol eldönteni szokás ki magyar ki nem, magunkfajták, stb ne hazudd a másik oldalra a saját mocskodat."

Az a magyar, akit a magyar kultura, történelem, stb. köt hazájához, Magyarországhoz. Lehet ez a magyar akár bevándorló is, ha elfogadja nyelvünket, szokásainkat, történelmünket, kultúránkat. Azonban lehet olyan magyarul beszélő ember is, aki valójában nem magyar, mivel elutasítja a magyarság gyökereit. Ezeknek az emberek pl. az államalapítás lehgendáit Ámocsokként" értelmezik.

Előzmény: Törölt nick (125)
vegyializ Creative Commons License 2008.08.25 0 0 134
várjál ember mert a turul ház az az árpád ház ... ez neki a legális törvényes neve igy is nevezték jó ideig , szóval a turul az nem a karón varnyú totem állat ám ...hanem szent királyokat adó vérvonal családneve is ... de hallgassad a varga tibor nevű tag előadásait a neten is megvan nagyon érdekes dolgokat tud mondogatni és nem maradsz síkhülye , ésakkor nem bosszantod a nemzeti ódalt feleslegesen .. vagy nem ilyen pitiáner módon a zsidókkal , persze onnan is jött sokminden de hagyományunk az nem zsidó keresztény hanem keleti keresztény ...
Előzmény: FriendlyFire (113)
carl solomon Creative Commons License 2008.08.25 0 0 133
Árpád vezérnek semmi köze a turulizmushoz, haggyuk már ezeket a hülye összemosásokat.
Előzmény: Törölt nick (126)
KiforditottSuba Creative Commons License 2008.08.25 0 0 131
Igazad van, bár nem tetszik a "lángoló bokor" említése. Mivel a magyarok több mint a fele katolikus, így elfogadja a turult is és a lángoló bokrot is.
Előzmény: Vad (127)
Dua Creative Commons License 2008.08.25 0 0 128
Mi köze van Árpádnak és a pozsonyi csatának az Amerikai Egyesült Államokhoz?
Előzmény: Törölt nick (126)
Vad Creative Commons License 2008.08.25 0 0 127

Na én lesüllyedek.

FriendlyFire:

Húzd ki a Kabbalát meg a szefirákat, mint babonát, meg a lángoló bokrot, tarotkártyát mint fétist a zsidó kultúrából, aztán turulozzál.

Ha véletlenül nem ismerősek a fenti kifejezések, fordulj hozzám bizalommal.

Értelmes fórumozótársaimtól pedig elnézést kérek a fenti kirohanásért mind jobbra, mind balra.

Előzmény: KiforditottSuba (115)
KiforditottSuba Creative Commons License 2008.08.25 0 0 123
Megkülönböztetjük az állampolgárokat származásukra való tekintettel? Nem vagy te nyilas náci?
Előzmény: carl solomon (116)
HAL9000 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 122

A múltkor a repülőnapon láttam, hogy a nácikok turulokat festettek a grippenekre.

Szdsz segíccs!

Előzmény: carl solomon (116)
KiforditottSuba Creative Commons License 2008.08.25 0 0 121
Miért nem te hozol az ellenkezőjére példát? Milyen arrogancia az, ahol mástól várod el, hogy bizonyítsa az ártatlanságát? Csak nem ballib arrogancia?
Előzmény: Törölt nick (118)
KiforditottSuba Creative Commons License 2008.08.25 0 0 120

Kettőnk közül te vagy az, aki ezt az országot meg akarod osztani, a történelmével együtt. Márpedig ezt nem lehet. Az ország történelméhez hozzátartozik nemcsak Szilárd Leo, de Szálasi is.

Előzmény: carl solomon (119)
carl solomon Creative Commons License 2008.08.25 0 0 119
Én megértem, hogy szeretnéd ezt így összemosni, de sajna nem fog menni.
Szálasi, ő igen, neki van némi köze a turulizmushoz, de a többi egyenesen röhejes.
Teller, Wigner, Neumann és a többiek, mint a turulizmus pozitív hozadéka... Jó vicc.
Előzmény: KiforditottSuba (117)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!