turulizmus kifejezést nem ismerem, de ha aszondod, Árpádnak nincs köze a turulhoz, súlyos és szomorú dolgokat kell feltételezzek rólad.
Hogy Árpádnak mihez volt köze az eléggé irreleváns, hiszen a turulizmus egy huszadik századi betegség. A turulizmus kifejezést meg elég jól meg lehet fejteni, igazi hungarikum, egy pompás koktél, van benne jó adag nacionalizmus, irredentizmus, valamiféle katyvasz szakralitás, bőven van benne antiszemitizmus, rasszizmus, sovinizmus, szóval brizáns elegy, csak haladóknak! Persze a turulizmus hívei előttem teljesen érthetetlen okból zsenántnak érzik, ha az ember annak látja őket, aminek láttatni szeretnék magukat, így állandóan hülye maszatolásba kezdenek, hogy de nem is, meg hogy Árpád is turulos volt, meg a zenbéhá címere is, lám, satöbbi. Ami alapjában véve mind-mind igaz is, csak éppen irreleváns, mert a turulisták nem a turultól azok, amik, hanem a megnyilvánulásaik miatt, a turul itt csak egy koincidencia, hiszen lehetne akár hétpöttyös katicabogár is a preferált jelképük, attól még ugyanolyan szerencsétlen balfaszok maradnának ők, mint most a turullal.
Pixy, tudod, hogy idézni szoktam, most is idézek, most a Fizikai Szemléből (2007):
================ Amikor a Mauthner gyárban is "gyõzött a kommün", leváltották a "népnyúzó" igazgatót. A kommunista agitátorok és a hangadó gyári munkások nem kis része zsidó származású volt, ami annyira felháborította az ugyancsak izraelita Wigner Antalt, hogy kilépett az izraelita egyházból. Egész családjával áttért evangélikus hitre, majd családostul elmenekült az országból felesége rokonaihoz, Ausztriába. ================
Nem hinném, hogy ezek ellentétei lennének egymásnak.
Arra akartam rávilágítani, hogy a magyar eredetmonda eleje tája a magyaroknak épp olyan fontos, mint a zsidóknak, ill. keresztényeknek a biblia eleje-tája. Az, hogy valahol ezeket a jelképeket (turul, hatágú csillag) valakik valahol másra is használják/használták, mint amit valójában jelentenek, leszarom.
Létjogosultságuk van, és kész, aki pedig szarul használja, mehet a levesbe, de a szimbólum szimbólum marad.
"a megosztás a jobboldalon dívik ahol eldönteni szokás ki magyar ki nem, magunkfajták, stb ne hazudd a másik oldalra a saját mocskodat."
Az a magyar, akit a magyar kultura, történelem, stb. köt hazájához, Magyarországhoz. Lehet ez a magyar akár bevándorló is, ha elfogadja nyelvünket, szokásainkat, történelmünket, kultúránkat. Azonban lehet olyan magyarul beszélő ember is, aki valójában nem magyar, mivel elutasítja a magyarság gyökereit. Ezeknek az emberek pl. az államalapítás lehgendáit Ámocsokként" értelmezik.
várjál ember mert a turul ház az az árpád ház ... ez neki a legális törvényes neve igy is nevezték jó ideig , szóval a turul az nem a karón varnyú totem állat ám ...hanem szent királyokat adó vérvonal családneve is ... de hallgassad a varga tibor nevű tag előadásait a neten is megvan nagyon érdekes dolgokat tud mondogatni és nem maradsz síkhülye , ésakkor nem bosszantod a nemzeti ódalt feleslegesen .. vagy nem ilyen pitiáner módon a zsidókkal , persze onnan is jött sokminden de hagyományunk az nem zsidó keresztény hanem keleti keresztény ...
Kettőnk közül te vagy az, aki ezt az országot meg akarod osztani, a történelmével együtt. Márpedig ezt nem lehet. Az ország történelméhez hozzátartozik nemcsak Szilárd Leo, de Szálasi is.
Én megértem, hogy szeretnéd ezt így összemosni, de sajna nem fog menni. Szálasi, ő igen, neki van némi köze a turulizmushoz, de a többi egyenesen röhejes. Teller, Wigner, Neumann és a többiek, mint a turulizmus pozitív hozadéka... Jó vicc.