Német vélemény: "Európa egyik legfélelmetesebb populistája Orbán Viktor"
Egy ország a dackorszakban címmel közöl elemzést a szélsőjobboldal magyarországi térnyeréséről a Süddeutsche Zeitung című liberális müncheni lap keddi számában.
Itt egyáltalán nem érdekes mi szalonképes ott. Aki a Parlamentbe kerül és megválasztják az onnan kezdve szalonképes. Ha ti meg kiestek onnan nem lesztek szalonképesek. Istenem de boldog világ lesz!
A Miép az még létezik? Nem oszlott fel? Nagyon keveset hallani róluk, szinte semmit. A házunkkal szemben egy garázsüzletben a tulajdonos nagy Miépes volt, egyszer bementem hozzá valamilyen kis alkatrészt venni, és a hifijén valamilyen ősmagyarokról, Attila vezérről szóló dal ment, a falon tán Horthy vagy valaki képe volt kaiakasztva, de az autóját sem látom, tán a kis boltja is bezárt, gondoltam a MIÉP becsukta a boltot. Tán az utolsó szavazáson nem is volt rubrikájuk már.
A magyar ujságolvasó nem kiváncsi annyira a német belpolitikára. nekem sok német barátom van, bátyám is kint él, de ha keresztrefeszítenek sem tudom megmondani, milyen kormány van most náluk. Valamit rémlik, mint a szellem feneke, hogy nagykoalíció, ezt mintha láttam volna a tévében Angela Merkel megválasztásakor, de hogy milyen pártok, és hogy azok mi akarnak... halvány filungom sincs.
Ausztriával kapcsolatban sem. Még amikor osztrák cégnél dolgoztam, akkor valamennyire tudtam, de most már nagyon nem izgat.
Mert mondjuk a német embereket, egy részüket legalábbis, érdekli. Gondolom te sem csak az utcád ügyeire vagy kívácsi, esetleg elolvasol más országokról szóló híreket, holott semmi dolgod velük és neked sem veled.
ez a lap nem csak dél-Németországban jelenik meg, hanem országos, és nagyon sokan olvassák.
a külpolitikai témájú írásokat meg ezentúl soha ne olvassad, nehogy bármi módon kapcsolatba hozzanak egy más ország belügyeibe történeő beavatkozással, jó?
A világlapok mindig ugyanazt fogják írni. Aki nem tartozik illetve nem akar behódolni ebbe a világrendbe azt kipellengérezik. Felejthető. Minden világrend összeomlik egyszer.
írják ezeket a cikkeket és avatkoznak a belügyeinkbe. Mi is írhatunk cikket magyar ujságban a német belpolitikáról. Az még nem beavatkozás. Biztos írnak a magyar ujságírók is pártállásuktól függően ilyet is, meg olyat is, ami egy másik országban az egyiknek tetszik, a másiknak meg nem tetszik.
Ki nem szarja le a német szdszt. Még betegebbek a háború miatt mint a magyar szadesz.
Ott van például az a tunyafejű szakállas aki a EP-ben szokott cirkuszolni valami Schulz, idegbeteg 40 kilós pojáca akit lekápóztak. Na az ilyen faszok írják ezeket a cikkeket és avatkoznak a belügyeinkbe.
Dehogy is. A cikk a klasszikus belaweyering legszebb hagyományait követi, de ez már senkit sem érdekel rajtatok kívül, ezért nem hatásos már e technika. Szóval halott ügy.
Ugye? Ezek a huncutok... Most eszembe jutott valahogy, hogy gimiben orosz órán egy szövegben az szerepelt, hogy Gjer Mjuller, mert ők így mondták a Herr Müller-t. Én oroszul talán Kázmér Kázmérovics Feinholdov lennék.
Ez nyilvánvaló, azonban az elemzésnek ma már nem elégséges szintje. Ez egy felületes, patronokra építő kis színes, a faszinak fizettek egy ingyennyaralást a szigeten és cserébe összeütötte ezt a semmit két üveg bor meletti dumcsizásokból.