Ide várok mindenkit amatőr, félprofi, profi lakberendezőt, ill. otthonukat szépíteni kedvelőket. A cél az lenne, hogy képekkel illusztrálva bemutassuk, hogy akár egyszerű eszközökkel mint pl. festéssel, textíliákkal és sok ötlettel, nem feltétlenül sok pénzből hogyan varázsolható újjá, izgalmasabbá 1-1 tér, szoba. Az sk. nem feltétel, de előny :)
NEkem nagyon tetszik! De nincs helyem, mert ablak alatt van a mosogatom. AMit szeretnek, az egy "paraszthaz mosogato", farmhouse sink...az illene a hazba.
nekem "sima" fem van. egy lukas, sosem kellett a 2 ... es hatalmas. egy tepsi kenyelmesen belefer. mindig ilyenröl almodtam. ikea ... es baromi olcso. 70 euro körül. hasonlok mashol 300 euro ...
Sajnos nem... nem pocelan. NAgyon hasonlo forma, nagyon szepen neznek ki. Nem eppen az amirol kepet talaltam, de lattam olyant ami jo lenne ha porcelan lenne.
Igen, teljesen mas az erzes a hazban - no de a fenyes festekre nincs mas magyarazat, mint rossz izles, sporolni akaras, mert kell...
A regi "polgari" lakas-erzes is teljesen mas!!!
Tegnap voltam az IKEA-ban. Lattam a foteljaidat, ki is probaltam, a kicsifiam is! Meglepoen kenyelmesek! Kell(ene) valami szofa-szek megoldas neki, de meg nincs ra penze. En nem is banom, mert elobb be kellene fejezni az egesz hazat - neki is hatravan egy furdoszoba az emeletre. No es az "utolso kenet"-ek - meg van festeni valo az emeleten. A jovo heten atmegyek hozza segiteni kicsit (szabin leszek), hogy kimozduljon megint a holtpontrol.
Meglepoen szep mosdokat lattam! Nagyon olcsok, szinte ijesztoen olcsok. Nem porcelan - en meg azt szeretnek. Szinte ugyanazok a fazonok, mint a Duravit-nel.
milyen furak ezek a fa-falak. nem birtam öket megszokni. az egesz lakasnak mas hangulata van. tudod, mit utaltam nagyon? h a lakasokat ( berelt) fenyes festekkel festettek ki. semmi fal erzesed nem volt. olyan mint egy müanyag kocka. ott kezdtem, h kifestettem rendes festekkel, aztan meg folytattam ...
na, most aztan elvezhetem az ellenkezöjet! majd 4m magas a lakas es iszonyu vastag falak. meg sosem hallottam a szomszedsagbol semmifele neszt. ezt elegge elvezem.
Egy masik elotte - utana kep, ennyire minimalis atrendezese ritkan van - es a valtozas nekem nagyon dramatikus! Nem tudom, hogy a kep mennyire adja vissza az erzest:
A fene akarja... kell. Oruletesen oreg mind a ketto - a sarbaban minden evben javitgat a Papus, es rohad minden korulotte. Mar regen kellene... de halogatjuk, mert sok penz, sok munka... es nagy hiba lenne gyenge minosegu cuccot beepiteni. 63-65 korul epult a hazunk, es azota nem kellett semmit sem cserelni a furdokon, mert jo anyag volt beepitve jo munkaval... de az utobbi 2-3 ev bizony... Nem is tudom, mennyi egy furdoszoba kihordasi ideje...de ugy erzem regen tul vagyunk rajta. Es akkor arrol nem is beszelek, hogy 17 eve utalom oket :)). Ezeket a kepeket tavaly csinaltam... es ujra lehet szetszedni... sajnalom a Papust, hogy ilyennel kell foglalkoznia - no meg azert is, hogy egyaltalan neki kell csinalnia. De... a ketto, anyaggal, munkaval boven 20.000 folott lenne, annyi meg nincs ra, a legtobb a fele amit ra tudunk kolteni, de jo lenne ha kevesebb...
Hasonlo az ara itt is... amit ide betettem azzal valami rossz van, mert 5 dollar egy negyzetlab, es annyit meg adnek is erte - bar nem akartam 3 folott kiadni - de ismerve az uvegcsempe arakat... megerne.
Utana kellene jarnom a csempeknek, mibol mennyit, honnan es akar meg is venni - aztan majd csinaljuk a tobbit ha eleg erosek vagyunk hozza.
Azt hiszem a garazst kellene elkezdeni kiramolni, hogy ha kezdjuk veszegetni a hozzavalokat, tudjuk tartolni valahol serules nelkul.
Nekem is a kek es a zold az elkepzeles, lehet nem fo szinkent, de valahogy kell. Megkapott egy-ket kep szinosszeallitasa, es azt hiszem azt fogom kovetni, mert eddig az volt a legjobb hatassal ram.
Van egy kek is - no meg egyik sem egy "solid" szin, mindegyik tobb arnyalatu megoldas.
A sargaba jonne a rozsda szinu csempe, feher kad-mosdo-WC, es a falak lennenek a zoldes-kekes szin.
A rozsaszinbe jonne a zoldes csempe, a slate zoldes-szurkes-rozsdas arnyalattal, es a fal feher lenne vagy nagyon nagyon nagyon halvany zoldes-szurkes-kek (a feher festekbe csak egy kicsi szint tenni, es akkor jobban megy ahhoz az arnyalathoz).
Tervek... nem tudom, mi lesz belole iden, de valamit el kell kezdeni a furdoszobakkal, ha meg ebben az evtizedben be akarjuk fejezni amit elkezdtunk! 2000-2002 korul estunk neki a haznak... azt hiszem...
En is gondoltam a palara, de nem mertem mondani, mert hatha hulyeseg. Mindig a hullampala jut eloszor az eszembe :)).
Visszafogott szinek, nem a Mazsi kedvencei - de nekem ezek jelentik a "jol erzem magam"-at.
Ha nem uveg csempe lesz, akkor is valami ilyen szint szeretnek, de annak teljesen mas lenne a hatasa, ezert arra gondoltam, hogy a palat tennem a falra is - kis uvegcsempevel kombinalva.
Nalam is zold es raadasul sargaszold az eloszoba, de nagyon szeliden :)). Viszont a napfeny benne van ebben is. Az en halom is sarga - biztos tompabb sarga mint a tied, de jo erzes benne lenni!!!
Az en furdombe ilyen szineket tervezek - a kicske nem kell feltetlenul kicsikenek, itt csak a szinek miatt vannak. A zold kis csempe recycled uveg, es annak ellenere, hogy a legolcsobb ebbol a kategoriabol es a furdo is kicsi - nem hiszem, hogy futja ra.
A tobbi az "slate" - nem tudom mi magyarul - az a foldre menne.
most mindenhol, minden zöld = lime. nem is tudtam, h ilyen trendi leszek a konyhacsempemmel.
egy baratnöm vilagos, napos elöszobaja egeszen vad sargaslime. elkepesztöen nez ki! es a szobak hozza folytataskent erös vadsargak ( mint nalam a halo). super! ahogy belep az ember jokedve lesz.
Hogy te milyen igazat mondsz! Kb egy evig kerestem azt a zoldet amit az ebedlobe fel mertem kenni... es elotte vettem a harom jeloltbol kicsi adagokat, hogy lassam, hogy nez ki. Az eloszobam is zold, mas fajta zold, ugyanaz a csalad, csak halvanyabb es talan sargasabb.
Zold fuggonyom a haloban nem olyan zold amiben van sarga, abban inkabb kek lehet - textil, mas - de nagyon szeretem. Ha az lenne a falon... hat nem tudnek abban a szobaban lenni.
Ezek a zöldek igencsak becsapósak tudnak lenni, amikor anno a hálószobánkat festettem ki, kétszer kellett nekifutni, mire eltaláltam a megfelelő zöldet, hogy ne legyen döglött: okkersárgát kell belekeverni 50%-os (!) arányban, az megadja az olajzöldes beütést és a sok sárgától mindig olyan, mintha a nap is sütne... ~:-D
A klausztrofóbia szerintem nem szÍnfüggő: remekül éreztem magam a lepukkant albérletünk mélyvörösre antikolt, ablaktalan ~12 m2-es hálójában, pedig csak néhány deci festéken meg egy tisztességes, hozzávaló ágytakarón meg bordűrön múlt...