Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.26 0 0 148
Valahol ez a terrorizmus lényege, nem? Ha nem úgy megy, ahogy én szeretném, akkor mindent megteszek, hogy az embereknek emiatt rossz legyen, amíg el nem értem, amit akarok. Attól, hogy az eszközök finomabbak, és öngyilkos fideszesek nem robbantják fel magukat a zsúfolt piactéren, a módszer még azonos...
Előzmény: Wic (139)
Wic Creative Commons License 2008.06.26 0 0 147

145.

miről beszélsz?

Előzmény: beowolf (141)
Cholnoky Creative Commons License 2008.06.26 0 0 146
Tényleg. De a közalkalmazottak nagy részét is kihagynám. Némelyik teljesítménye szánalmas.
Előzmény: mondjam vagy ne (142)
Wic Creative Commons License 2008.06.26 0 0 145

Az állami kiadások lefaragásának programját a fidesz torpedózza meg látványpolitizálási késztetésből

érdekes. a fidesz 1998-2002 alatt tudta csökkenteni a TB-kassza hiányát, megszorítás és kórházbezárások nélkül. Amellett csökkent alattuk az infláció, nőtt a GDP (jobban, mint az EU átlag), jórészt csökkent az ÁHT hiánya is. ja és csökkent a GDP-hez viszonyított államadósság is. meg a nettó államadósság is.

mit tudnak felmutatni a szocik? nő az infláció, csökken a GDP, Nő a GDP-hez viszonyított államadósság, a nettó államadósság meg akkorát nőtt, hogy félelmetes.

miről beszélsz?

Előzmény: Törölt nick (131)
beowolf Creative Commons License 2008.06.26 0 0 144
Pedig az se volt piskóta, amit a 4 évük alatt műveltek.
Előzmény: Magic Horse (140)
Cholnoky Creative Commons License 2008.06.26 0 0 143
Pontosan. Ezért próbálok minnél nagyobb vagyont felhalmozni aktív éveim alatt. Ráadásul nem tudom milyen fiatalokról beszélsz, mert már gyerek sem születik az országban.
Előzmény: mondjam vagy ne (138)
mondjam vagy ne Creative Commons License 2008.06.26 0 0 142
A közalkalmazottak 13. haviját kihagytad.
Előzmény: Cholnoky (133)
beowolf Creative Commons License 2008.06.26 0 0 141

Na az baszna be:-DD

Előzmény: Wic (139)
Magic Horse Creative Commons License 2008.06.26 0 0 140
"Nincs, a fidesz többet ártott ellenzékben, mint kormányon. Ez a szomorú igazság."

Mondjuk többet is volt ellenzékben.
Előzmény: beowolf (135)
Wic Creative Commons License 2008.06.26 0 0 139

Nincs, a fidesz többet ártott ellenzékben, mint kormányon. Ez a szomorú igazság.

akkor legyenek inkább kormányon. :o)

Előzmény: beowolf (135)
mondjam vagy ne Creative Commons License 2008.06.26 0 0 138
Ha megéred a nyugdíjas kort akkor azokat akik abban az időben lesznek fiatalok, nem fogja érdekelni a nyomorod, ők is a "saját adóbefizetéseim érdekelnek." jelszóval magukkal fognak törődni, mint most Te.
Előzmény: Cholnoky (132)
Wic Creative Commons License 2008.06.26 0 0 137

Ugyanaz a fidesz, ami viszont látványosan megszavazta a a Megyó féle jólétirendszerváltós pénzosztást.

jaja, miután az mszp égre-földre esküdözött, hogy megvan rá a pénz.

Wic Creative Commons License 2008.06.26 0 0 136

("De az is nagy marha aki azt hiszi hogy OV elveszi a nyugdíjat.")

Volt már rá példa az 1998-2002 uralkodása alatt. Csak van akinek amnéziája van és nem emlékszik rá.

nem hiszel a Népszabadságnak?

http://www.nol.hu/cikk/38424/

Elvett és visszaadott nyugdíjemelés NOLVárkonyi Iván • 2001. november 27.

...

A kormánykoalíció ciklusa elején - a hatályos törvényt módosítva - differenciáltan emelte a nyugdíjakat. A legalacsonyabb ellátásokat negyedével növelték, a 30 ezer forintnál magasabb járandóságokat 11 százalékkal. Így összességében az 1999-es nyugdíjemelés 14,2 százalék volt, több mint négy százalékkal kevesebb annál, ami a törvény szerint járt volna. Ezáltal mintegy 50 milliárd forintot "spórolt" meg a kormány abban az évben. A megtakarítás a következő időszakra is áthúzódott: ez az alacsonyabb nyugdíj lett a későbbi emelések alapja is. Számításaink szerint a nyugdíjasok az idei és a jövő évi extra három százalékkal kapják vissza, amit három évvel ezelőtt elvettek tőlük.

Előzmény: mondjam vagy ne (119)
beowolf Creative Commons License 2008.06.26 0 0 135
Nincs, a fidesz többet ártott ellenzékben, mint kormányon. Ez a szomorú igazság.
Előzmény: mos (134)
mos Creative Commons License 2008.06.26 0 0 134

pr0paganda

hat éve vagytok kormányon, jobb nincs, csak a fideszre mutogatás?

Cholnoky Creative Commons License 2008.06.26 0 0 133
A Meggyó-féle jóléti baromságot az összes szoci-szdsz-es megszavazta, amúgy milyen állami kiadás lefaragásról beszélsz? Talán nem a kórházak-iskolák bezárásával kellene kezdeni, hanem mondjuk az évi 220 MRD-ot felemésztő, értelmetlen, logikátlan, tissztességtelen 13. havi nyugdíj elvételével! És akkor még a közigazgatásról még nem is szóltam.
Cholnoky Creative Commons License 2008.06.26 0 0 132
Ja, csak a NYUGDÍJRÓL van szó! Engem azonban - koromból kifolyólag - nem túlzottan érdekel a nyugdíj, figyelembe véve azt is, hogy én már biztos, hogy nem leszek nyugdíjas, mert a jelenleg 13. havi extrákat eltescózó nyugdíjasok a mai befizetéseimet herdálják el. Engem a saját adóbefizetéseim érdekelnek.
Előzmény: mondjam vagy ne (130)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.26 0 0 131

Miért csúsztatnék? Az állami kiadások lefaragásának programját a fidesz torpedózza meg látványpolitizálási késztetésből (mint kiderült, persze ők sem tennének mást kormányon). Ugyanaz a fidesz, ami viszont látványosan megszavazta a a Megyó féle jólétirendszerváltós pénzosztást.

Előzmény: mos (127)
mondjam vagy ne Creative Commons License 2008.06.26 0 0 130
Nyugdíjról volt szó. Olvass!!!
Előzmény: Cholnoky (121)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.26 0 0 129
"az mszp-től meg elnézitek?"

A "saját" oldalával, azért sokkal megengedőbb az ember, ugye Wic.
Amúgy meg eddig még soha nem szavaztam az MSZP-re (a második fordulóban, ha kellett volna, akkor már inkább rájuk, mint a Fideszre).

De itt nem erről van itt szó, Orbán amúgy teljesen vállalhatót mondott, a bibi ott van, hogy homlokegyenest ellenkezőt azzal, amit eddig mondott, és egy-két olyasmit, ami miatt Gyurcsányt ostorozta. És ezért orroltak meg rá az emberek, és nem a "befagyasztás" szó etimológiai eredet vizsgálata, mint doktorátusi tézis miatt.
Előzmény: Wic (114)
Cholnoky Creative Commons License 2008.06.26 0 0 128

Már megint ez az ósdi népfrontos duma! Miért kellene bármely társadalomnak egységesnek lennie? Egységes volt pl. a náci Németország, egy demokratikus állam társadalma sohasem lehet egységes. Én például örömmel határolom el magam azoktól az egykori munkásőröktől, akik fenntartották a diktatúrát.

Előzmény: Törölt nick (125)
mos Creative Commons License 2008.06.26 0 0 127

ugye te most csúsztacc, a pártérdeknek megfelelően.

ha van egy kormány, amely látványosan az inaktívakra építi a hatalmát, akkor szvsz nem az ellenzék oszt meg, már csupán azért is, mert hülye lenne ezt szóvátenni, hanem maga a kormány, nem gondolod?

Előzmény: Törölt nick (125)
Cholnoky Creative Commons License 2008.06.26 0 0 126

A történet arról szól, hpgy elvenni csak attól lehet akinek van.

Nem, a történetnek arról kellene szólnia, hogyha kevesebb van, akkor kevesebbet költök. Teljesen mindegy mekkora adót szed be ez a típusú állam, ha duplaannyi menne  a kasszába, a komanyszovivo.hu nem 200 M hanem 400 M lenne. Mintha lyukakkal teli dézsába öntenénk vizet.

Előzmény: Törölt nick (124)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.26 0 0 125
Ezek szerint fidesz abból él, hogy mindenféle érdekek mentén megosztja a társadalmat. Korábban bal - jobb, aztán nacionalista - EU, most generációs különbségek mentén.
Előzmény: Athlay (116)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.26 0 0 124

"Látom, mennyire kicsinálnak bárkit is, aki adót csal."

Szándék kérdése. A történet arról szól, hpgy elvenni csak attól lehet akinek van. És van tartalék a rendszerben, amit egyelőre nem piszkálnak (ezermilliárdos tétel).

Ha romlik a helyzet, megtalálhatják a barátaidat is, ha lentebb viszik a limitet. Na ők lesznek igazán bajban (megfelelő minőségű jogi képviselet, pénzügyi szakértelem hiányában) nem azok akik felkészültek.

"Régebben jó dolognak tartottam, hogy nekem bejelentett melóm van, ahol rendesen elszámolnak mindennel. "

Én ezt most is jó dolognak tartanám. Mint ahogy tartom is. Bizbasz számlás pláne zsebbe fizetett melóhelyekhez képest ez más minőség.

"Sokat segített benne, hogy megnéztem, mennyibe kerülök a cégnek, és ebből mennyit kapok meg."

Ezek szerint mégiscsak ilyen körülmények közt dolgozol, az eszedre hallgatva.

Előzmény: Commander Pepe (115)
lábatlan Creative Commons License 2008.06.26 0 0 123
"... az mszp bebizonyította, hogy a szent nyugdíjasain kívül semmi se érdekli..."

Pontosítanék. Természetesen a nyugdíjasok sem érdeklik őket, csak az állami pénzek lenyúlása. Ehhez természetesen hatalomban kell maradni, a hatalomhoz szükségük van a nyugdíjasok támogatására, azzal meg együtt jár az elkúrás, de ennyi nekik belefér. "Ha beledöglötök is az adóba és az adósságokba, erre az áldozatra hajlandók vagyunk."
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.26 0 0 122
Az biztos, hogy én (aki pedig utálom a Viktort és legutóbb az MSZP-re szavaztam) most tutira a fidesz mellé húzom be az x-et.

A zarojeles resz ram is passzol, de en meg kacerkodom a jobbantakkal is, ha mar lud, legyen kover alapon. :-) De mondjuk ez azert eleg valoszinutlen, inkabb csak mergelodom magamban.

Nem azért mert annyira szeretnénk a Viktort, hanem mert az mszp bebizonyította, hogy a szent nyugdíjasain kívül semmi se érdekli, minket, adófizetőket meg nagyívben leszar.

Ez viszont tevedes, mert a szent ciganyaik is erdeklik oket - mi az, hogy, nagyon is!
Cholnoky Creative Commons License 2008.06.26 0 0 121
Még szerencse, hogy GYF uralkodása alatt egy fillért sem vont el a középrétegtől, fiataloktól!
Előzmény: mondjam vagy ne (119)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.26 0 0 120

Nincsenek kőbe vésett pozíciók.

Nálunk sokkal jelentősebb gazdasági hatalmak versengenek Kínával, kuncsorognak arab és orosz pénzekre.

A makroparaméterek javításának ára az életminőség romlásaként fog jelentkezni sok magyar polgárnak (állami transzferek és jóléti kiadások lefaragása miatt).

Az általam megadott paraméterek alapján elemezd a szlovák lakosság és a magyar jólétét, ha pontosabb képet szeretnél látni.

Előzmény: Toxicus (113)
mondjam vagy ne Creative Commons License 2008.06.26 0 0 119
("De az is nagy marha aki azt hiszi hogy OV elveszi a nyugdíjat.")

Volt már rá példa az 1998-2002 uralkodása alatt. Csak van akinek amnéziája van és nem emlékszik rá.
Előzmény: 14-69 páncélvonat (18)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!