Keresés

Részletes keresés

FriendlyFire Creative Commons License 2008.04.22 0 0 559

"mar a wikipedia sem autentikus?"

miért lenne az? :-)

Előzmény: Szilard Kigyo (557)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.04.22 0 0 558
A magyar vikin állítólag tobzódik a szélsőjobb, valami kultúrharc kezdődőtt. Én nem onnan tájékozodom! :-)
Előzmény: Szilard Kigyo (553)
Szilard Kigyo Creative Commons License 2008.04.22 0 0 557
mivel is egettem be magam?mar a wikipedia sem autentikus?
Előzmény: MolnarErik (556)
MolnarErik Creative Commons License 2008.04.22 0 0 556
Inkább ne égesd magad ezzel.
Előzmény: Szilard Kigyo (553)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.04.22 0 0 555

Meg Oroszországé. Most olvastam egy norvég mesét, ott a szegény favágó a dán királynak vitt ajándékot. Hogy volt ez?

Biztosan nem zavarja? Hogy hívják hazájukat, Svédországnak?

Előzmény: Hierro Nyh. (554)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2008.04.22 0 0 554

Bezzeg a finneket nem zavarja, hogy országuk területe egykor Svédország része volt.

Előzmény: FriendlyFire (532)
Szilard Kigyo Creative Commons License 2008.04.22 0 0 553
Előzmény: FriendlyFire (552)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.04.22 0 0 552
Előzmény: Szilard Kigyo (551)
Szilard Kigyo Creative Commons License 2008.04.22 0 0 551
miota letezik Szlovakia?
Előzmény: FriendlyFire (550)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.04.22 0 0 550

"a magyar nyelvu iskolak ellehetetlenitese, stb"

A 19. sz végén a szlovák nyelvű iskolák ellehetetlenítése volt műsoron, ezt is jelenti a "Nagy-Magyarország" matrica.

Ne gyere az 1 meg a 2. vh utáni dolgokkal, mert az itt OFF, az on topic matrica 1 vh. előtti.

Előzmény: Szilard Kigyo (549)
Szilard Kigyo Creative Commons License 2008.04.22 0 0 549

de akkor ezen logika alapjan a Nagy-Magyarorszagosok is csak viselnek egy "hulyeviccet".Sokan meg nem ertik a viccet, arrol mar nem ok tehetnek.

"Több lenne abban a "Szlovákiá"-ban a magyar, mint a szlovák! :-)"

szerinted meddig?nem kezdodnenek meg a betelepitesek, a magyar nyelvu iskolak ellehetetlenitese, stb stb mint a 2.vh utan.vegul is csak egy pelda volt erre eddig, az alapjan meg nem lehet itelkezni ugye.:) 

Előzmény: FriendlyFire (547)
MolnarErik Creative Commons License 2008.04.22 0 0 548
Igen, de Szlovákia sajna nem volt királyság. Az lett volna a koncepció, h a nyertes Románia segítségével nem ér minket területi veszteség, aztán majd a kulturfölényünk hatására, az egyébként is német eredetű dinasztia elmagyarosodik.
Előzmény: FriendlyFire (545)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.04.22 0 0 547

Nem érted, hogy az egy hülye vicc, görbe tükör. 0 realitás, szándék.

Több lenne abban a "Szlovákiá"-ban a magyar, mint a szlovák! :-)

Ha meg nem érted a hülyeviccet, hát sajnállak.

Előzmény: Szilard Kigyo (546)
Szilard Kigyo Creative Commons License 2008.04.22 0 0 546

"tehat ha az a terkep valosulna meg amit, slotaek gondolnak, attol nem is fuggene a magyar nemzet lete szerinted?"

ezt is mar kerdeztem egyszer, de gondolom nagyon elfoglalt vagy, ugyhogy semmi gond, ha lesz idod majd valaszolsz

Előzmény: FriendlyFire (544)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.04.22 0 0 545

"leginkább a román-magyar perszonálunió hívei voltak."

annál azért jobb egy szlovák-magyar. maradunk a Kárpát-medencében, meg a nyugati keresztény kultúrkörben.

Bár Erdély úgy jöhet vissza, ha jön vele egész Románia, de akkor nyugatra is nyitni kell, mert ugye 23 millió román! :-)

Az osztrákokkal közösen lenne esélyünk. :-)

Előzmény: MolnarErik (542)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.04.22 0 0 544

értem én! akkor budapesti vagyok, magyar anyanyelvű és közép-európai.

Amúgy tetszik az Isten, Haza Család jelszó is, meg felelő tartalmakkal.

Isten = monoteista egyisten, zsidó-keresztény-iszlám, lényeg, hogy az életnek, a teremtettségnek van célja, értelme.

Haza = a multikulturális ország, a teremtettség sokfélesége.

Család = a társadalom legkisebb egysége, ez izlés szerint lehet, multikulti vagy hagyományőrző lényeg, hogy valami értékrendet közvetítsen.

A sorrend is így jó.

Előzmény: Szilard Kigyo (540)
MolnarErik Creative Commons License 2008.04.22 0 0 542

Azért ne feledjük el, hogy voltak a pragmatista irányzatnak is hívei, akik a határmenti színmagyar területek visszakapásáért cserébe, hajlandóak lettek volna véglegesnek elismerni a határokat, csak őket kiszorították a hatalomból. (mint pl Bánffy Miklós külügyminiszter).

Egyébként a román megszállás bekövetkeztéig az erdélyi arisztokraták leginkább a román-magyar perszonálunió hívei voltak.

Előzmény: FriendlyFire (534)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.04.22 0 0 541
ja, a határrevízióra való törekvésre. Autonómiák kellenek, meg összefogás a közös történelmi örökségünkön. (itt a közép-európai népek összefogására gondolok.)
Előzmény: Hierro Nyh. (536)
Szilard Kigyo Creative Commons License 2008.04.22 0 0 540
kulonben ennyi-erovel azt is mondhattad volna h a Tejutrendszer galaxisban laksz.De komolyan, minek ezt a szep egyseges Europat igy felbontani hogy pl kozep-Europa?ez arokasashoz vezet, aztan elobb-utobb a kozep-europaiak haboruzni fognak a mas europaiakkal.ne kozep europaikodj:)
Előzmény: Szilard Kigyo (538)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.04.22 0 0 539

"Szent István birodalma feltámadhat valamikor újból, de nem úgy, mint a múlt század magyar politikusai által elképzelt egységes magyar állam, amely nyelvében is egységes, hanem csakis mint a Duna-Tisza-medencének a Kárpátok által övezett geográfiai, történelmi és kulturális egysége, mely a kebelében élő nemzeteknek és ezek töredékeinek módot ad arra, hogy saját anyanyelvükön, saját szokásaik szerint boldogulhassanak..."

A piros-fehér-zöld meg a nyelvileg egységes államot jelenti. Legalábbis a mogyorós zacskón a p-f-z-nél van a magyar szöveg. :-)

Szilard Kigyo Creative Commons License 2008.04.22 0 0 538

koszonom, ertem.masik reszerol mit gondolsz a kerdesemnek?

Előzmény: FriendlyFire (537)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.04.22 0 0 537
Az én hazám Közép-Európa.
Előzmény: Szilard Kigyo (535)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2008.04.22 0 0 536

A nem integer revizionizmusra gondoltam. :))

Szilard Kigyo Creative Commons License 2008.04.22 0 0 535

tehat ha az a terkep valosulna meg amit, slotaek gondolnak, attol nem is fuggene a magyar nemzet lete szerinted?

korabban kerdeztem, biztos elkerulte a figyelmedet, hogy neked nem hazad-e Magyarorszag

Előzmény: FriendlyFire (532)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.04.22 0 0 534

Nem. Az integer revizionizmus meg az irredentizmus ugyanaz.

Az integer revízió hívei két táborra oszlottak:

1. A Bethlen István, Teleki Pál és Szekfű Gyula történész köré tömörült körök - főként az arisztokrácia és a középosztály műveltebb rétegei - a történelmi Magyarország helyreállítására törekedtek. Igyekezetük arra irányult, hogy az 1918-ban szétdarabolt Magyarország határai között a magyarság vezetésével föderatív jellegű államalakulat jöjjön létre. E föderáció tagja lett volna az önálló vagy legalábbis széles körű autonómiával felruházott szlovák, rutén, román és erdélyi szász közösség. Ez a megoldás szerintük visszatérés lett volna a Szent István-i állameszméhez, amelytől eltért az 1867 utáni közjogi fejlődés.

E célkitűzést legjobban Bethlen István foglalta össze a Pesti Naplóban 1937. augusztus 20-án írt vezércikkében: "Szent István birodalma feltámadhat valamikor újból, de nem úgy, mint a múlt század magyar politikusai által elképzelt egységes magyar állam, amely nyelvében is egységes, hanem csakis mint a Duna-Tisza-medencének a Kárpátok által övezett geográfiai, történelmi és kulturális egysége, mely a kebelében élő nemzeteknek és ezek töredékeinek módot ad arra, hogy saját anyanyelvükön, saját szokásaik szerint boldogulhassanak, modern szóval élve olyan föderalisztikus összefogás mellett, régi, középkori kifejezést használva olyan helyi privilégiumok mellett, amelyek a közöttük adódó nemzetiségi súrlódásokat a minimumra szállítják le." Bethlen István azonban mind kormányzása (1921-1931), mind ellenzékbe vonulása idején tudta, hogy ezt a folyamatot nem lehet erőltetni, s a nemzet lassú fejlődését nem szabad kockára tenni.

2. A közvélemény széles rétegei is a történelmi Magyarország helyreállítására törekedtek. Elismerték az 1918-ban elszakadt Horvátország jogát az önállóságra, de elutasították a nemzetiségeknek biztosítandó területi önkormányzat gondolatát. A vezető államférfiak között Gömbös Gyula neve fémjelzi ezt az irányzatot.

Előzmény: Hierro Nyh. (531)
rarabel Creative Commons License 2008.04.22 0 0 533

OFF

1. Ezt írtam volna?Nem emlékszem rá...

2. Két eset van: nyitsz egy új topikot a Bibliáról, vagy írsz egy e-mailt, mert ez itt nagyon off, vagy tovább beszélgetsz, de már egymással...

3. Lásd 1. és 2.

4. Várom válaszod, de nem ebbe a topikba.

ON

Előzmény: setenke (528)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.04.22 0 0 532

Nem egy súlycsoport a kettő, mert az egész szlovák nemzet léte függ "Nagy-Magyarország"-tól. Vagy Slovensko és Mad'arsko, vagy "Nagy-Magyarország".

(Bár én Uhorsko-t is el tudnám képzelni, de a magyar nacionalisták nem azt akarják.)

Előzmény: Szilard Kigyo (529)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2008.04.22 0 0 531

Szlovákián keresztül lehetne érzékeltetni, mi a különbség az irredentizmus és a revizionizmus között:

- az irredenta magyarok azt szeretnék, ha Szlovákia mostani területe egyben maradna

- a revizionista magyarok azt szeretnék, ha Szlovákia megőrizné függetlenségét

:)

Előzmény: FriendlyFire (521)
setenke Creative Commons License 2008.04.22 0 0 530

Nem a frigyládát akartam felhozni én sem, hidd el. :)

De ne próbálja már senki bemagyarázni, hogy ott senkit nem gyilkoltak le csak azért mert éppen rossz helyen volt rosszkor, illetve az eltérő vallása miatt!

Előzmény: HAL9000 (524)
Szilard Kigyo Creative Commons License 2008.04.22 0 0 529
akkor mondhatjuk azt hogy a magyaroknak van ez a Nagy-Mo izejuk, nem kell problemat csinalni es okafogyott a topik?
Előzmény: FriendlyFire (527)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!