Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.24 0 0 89
Szerencsétlen, elmúlt már a komenizmus!!! ÉBRESZTŐŐŐ!

Ja, ha már itt tartunk, Gaskó miért nem ad kártérítést, neki voltaképp a MÁV-val van baja, milyen jogon okoz kárt ezernyi munkavállalónak és munkaadónak???

Előzmény: telisport (87)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.24 0 0 88
Értem én, hogy küzdesz az igazságtalan egyenlőtlenség ellen, de mit szólsz a   (67)  -hez?
Előzmény: Antisystem (74)
telisport Creative Commons License 2008.02.24 0 0 87
Elöször olvass utana kiabalj.Azt csinalsz amit akarsz ha kell a munka megoldod.
Előzmény: Törölt nick (85)
telisport Creative Commons License 2008.02.24 0 0 86
Nem mondtam,hogy vegyel.Berelj arra az idöre A havi 2 millio adobol meg majd leirod.
Előzmény: beluka1 (84)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.24 0 0 85
Tudod mit, kotorássz a saját zsebedben pajtás! Mi a fenének kellene mikrobust beszerezni egy vállalkozónak arra, hogy hátha sztrájk lesz? Vagy ha beszerzi azt a buszt, akkor nem lesz többé vasutazás, hanem mikrobusz és kész. Kell a fenének egy olyan közszolgáltató, amely nem szolgáltatat.

Ennyi.
Előzmény: telisport (83)
beluka1 Creative Commons License 2008.02.24 0 0 84
Ja, az amugy SEM izom nyereseges bermunka, me'g biztos elbirna viselni, hogy veszek egy mikrobuszt, meg hozza egy sofort, hogy az embereket furikazzam :-) Kis ceg vagyunk mi ahhoz, hogy kulon menetrend szerinti jaratot inditsak, nem vagyunk mi Flextronics, vagy Nokia Komárom :-)
Előzmény: telisport (83)
telisport Creative Commons License 2008.02.24 0 0 83
Majd athidalod szepen ha neked fontos ,hogy mint beszallito tovabra is legyen munkadberelsz egy mikrobuszt behozod az embereid es az adobol leirod.
Előzmény: beluka1 (79)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.24 0 0 82
""Mintha az én adómból támogatták volna mindig is őket."

Igy van de amit eladtak az is a te adodbol volt.Mennyit kaptal??At vagy vagva mert annak a nyeresege most osztrak zsebbe megy te meg fizethetsz több adot,hogy a MAV-ot fent tudjak tartani."Mintha az én adómból támogatták volna mindig is őket."

Igy van de amit eladtak az is a te adodbol volt.Mennyit kaptal??At vagy vagva mert annak a nyeresege most osztrak zsebbe megy te meg fizethetsz több adot,hogy a MAV-ot fent tudjak tartani.

Na, íme, Gaskó bennünket akar meglopni? Mondom, a vasút a mienk is! Milyen jogon gondolja elbugázni a vasutasok részére akárhanyad részét is?
Előzmény: telisport (56)
beluka1 Creative Commons License 2008.02.24 0 0 81
de az osztrak ember egy erdekes allatfaj, sztrajkolni nem szoktak nagyon, viszont elvarjak , hogy az ember ultrapontos legyen, viszont nem is nagyon dolgoznak hetfon delelott, penteken meg csak fel 12-ig, max delig...

magyarorszagon a fejekben (70-80 %) kellene rendet rakni, addig itt nem lesz mas vilag, csak ilyen , mint most, hogy meglehet csinalni azt amit itt, pl. ami MAV fronton zajlik mar honapok ota, vagy a vizitdij kapcsan stb...

ezert tanacsolom en minden fiatalnak azt, hogy tanuljon nyelvet , egy jo szakmunkat (villanyszerelo, eszergalyos stb.) , szakmat es huzzon el ebbol az orszagbol, mert itthon a fejekben meg nagyon sokara fog kialakulni az a gondolkodasmod, mint mashol....

Reszemrol ennyi, es peace....
Előzmény: beluka1 (79)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.24 0 0 80
Neked is jár, nekem is jár a MÁV Cargo privatizációjából egy kevés apanázs. Állami cég volt, tehát köztulajdon, mire föl vartyog érte néhány vasutas, amikor mindannyiunké volt?
Előzmény: pindiy (10)
beluka1 Creative Commons License 2008.02.24 0 0 79
A ketto mas dolog. Irom erthetobben.

1.) Ha naluk sztrajk van (Ausztria, Olaszorszag), akkor minket (mint beszalliltot) nem rugnak ki persze, csak eppen akkor nincs melo, mert eppen Olaszorszagban kamion sztrajk van , ez wan az wan, mi meg nezzuk egymast a muhelybe, hogy most mi a lofasz van, mert nem erkezett be az orszagba a nyersanyag, en meg elkuldom kenyszer szabira az embereket stb.

2.) Ha nalunk sztrajk van, ez esetben vonat, es 20-bol 10 ember nem tud bejonni dolgozni, ergo nem tudom tartani a heti darabszamot, akkor viszont tolem veszik el a munkat !!! , es ezzel egyutt 20 masik ember munkajat is !

Előzmény: telisport (78)
telisport Creative Commons License 2008.02.24 0 0 78
Jo nagyokat melle beszelsz.Nemetorszagban a vasutas sztrajk megbenitott egy csomo ceget es egy szallitjukat sem rugtak ki mert a sztrajk miatt nem tudtak szallitani
Olaszorszag pedig pont az az orszag ahol több sztrajk van mint europaban összesen,megsem rugjak ki a szallitojukat.
Előzmény: beluka1 (76)
beluka1 Creative Commons License 2008.02.24 0 0 77
Ugyanigy jar majd a MAV is, ha nem lesz utas, nem lesz szukseg ennyi emberre es elkuldik oket, de ezt nem latjak be, hogy legyen utas az a sajat erdekuk es egy iranyba kellene tolni a szekeret kozosen, nem pedig sirni rini, hogy milyen szar a helyzetunk...
Előzmény: beluka1 (76)
beluka1 Creative Commons License 2008.02.24 0 0 76
Dolgozom becsuletesen 40 eve, 1980-ban 2100 Ft-al kezdtem el a vallakozasomat, mindennap fel 6kor kelek, regebben este 7ig dolgoztam , ma már van hogy pénteken d.u. fél 5kor bemerek zárni, és pénteken csak 10 és fél orát dolgozok, es ugy erzem, hogy amit elertem csak magamnak koszonhetem, mert mindig azon voltam hogy tobbre vigyem.

Es tudod siman kirugom en is azt aki nem jelenik meg reggel idoben a melohelyen 3x-ra sem (ha nincs sztrajk, nincs 2m ho stb.), mert en nem engedhetem meg magamnak, hogy amikor megvan beszelve a heti x darab, hogy szallitom a villanymotorokat Ausztriaba es Olaszorszagba. Tudod oket nem igazan erdekli az, hogy en , hogyan oldom meg a gondjaimat es hogyan lesz kesz az 1000 darab motor hetente, elviszi a munkat mashova en meg akkor elkuldom a maradek 20 embert is is csinalok mast, de szerintem annak a 20 embernek nem mindegy, hogy egyik naprol a masikra az utcara kerul.
Előzmény: Antisystem (74)
Antisystem Creative Commons License 2008.02.24 0 0 74

Igen? En meg akkor nem vagyok hajlando befizetni a havi 2 millio forintnyi adot

Eszerint te se a rendszerváltás kárvallotjai közé tartozol. Lehet, hogy ezért nem érted meg az ő szempontjaikat?

szamit , hogy kirugjak oket mert nem jutnak be a melohelyre, mert tudod a maszekot nem nagyon erdekli, hogy ok miert nem tudtak bejonni idore...

Értem. Tehát magyarán tényleg el kell takarítani a Gasko-akadályt a tőke (maszek) önérdekérvényesítése útjából - hisz jó a zsarolási potenciálja, rajta áll, hogy kirugja-e a rokont - és nem azt a maszekot kell megrendszabályozni, aki egy ilyen kérdéshez így áll hozzá...

Én erről mást gondolok...

ÜdV

Előzmény: beluka1 (71)
telisport Creative Commons License 2008.02.24 0 0 73
Sztrajkolj ha okod van ra es a szakszervezeted meghirdeti a sztrajkot.
Előzmény: acetofive (65)
telisport Creative Commons License 2008.02.24 0 0 72
"A régi tulajdonosviszonok mellett nem működött, most majd fog. A jövőben remélhetőleg már nem nekem kell dotálnom a MÁV veszteségét."

latod mondom at vagy vagva a CARGO nyereseges volt eladtak es ami veszteseges az megmarad te meg fizethetsz meg többet.Ki kell fizetned azt is amit eddig a Cargo hozott.
Előzmény: Skorpió (63)
beluka1 Creative Commons License 2008.02.24 0 0 71
Igen? En meg akkor nem vagyok hajlando befizetni a havi 2 millio forintnyi adot ha ezek (Gasko es bandaja) itt jatszak az agyukat, es az adofizetok penzevel jatszanak. Csak tudod az a baj , hogy nekem akkor az APEH zarolja a bankszamlamat, ugyhogy en ezt nem tehetem meg, hanem felkelek holnap reggel is reggel fel 6kor , hogy 6 kor nyitani tudjak es dolgozok este fel 6ig.

Testverem, edesapam, baratnom meg majd eljut valahogy munkaba, az nem szamit , hogy kirugjak oket mert nem jutnak be a melohelyre, mert tudod a maszekot nem nagyon erdekli, hogy ok miert nem tudtak bejonni idore...
Előzmény: Antisystem (34)
Antisystem Creative Commons License 2008.02.24 0 0 70

Jó, te szurkolj az egyre nagyobb különbségeknek. Ez is egy vélemény, jogod van hozzá, érthetővé teszi a sztájkkal kapcsolatos álláspontodat.

ÜdV

Előzmény: Skorpió (66)
ooloo Creative Commons License 2008.02.24 0 0 69
Szamár vagy - már megbocsáss -, hiszen a jelen esetben én ugyanúgy nem értek egyet a sztrájkolókkal, mint Te. Ráadásul én nem is vagyok érintett (sem így, sem úgy).
Előzmény: Törölt nick (64)
Antisystem Creative Commons License 2008.02.24 0 0 68

tehat akkor megegyezunk, hogy a mav vagyont nem a vasutasok a ketkezuk munkajaval hoztak letre. max. hasznaljak tobb , de inkabb kevesebb sikerrel.
Természetesen nem egyezünk meg benne. Az, ha az állam egy általa szabályozott árat direkt alacsonyabbra állapít meg szociális céllal (és igen helyesen) és utána odaadja az adott cégnek a különbözetet, természetes dolog. Egyszerűen az történik, hogy a jegy gyakorlati vevője mondjuk 70%-ban XY utas, és 30%-ban meg a társadalom.

Ennek semmi, de semmi köze a vasutasok munkájához, és az általa teremtett értékhez. Igazad akkor lenne, ha a vasuti jegy nem az államilag szabott ár kategóriájába esne.

ÜdV

Előzmény: acetofive (61)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.24 0 0 67

Gaskó és a társadalom között máris elég nagy szakadék van:

http://mavsztrajk.blog.hu/

Előzmény: Antisystem (60)
Skorpió Creative Commons License 2008.02.24 0 0 66
Igenis legyenek tsd-i különbségek, különben nem működik a társadalom. Ez már befuccsolt.
Előzmény: Antisystem (60)
acetofive Creative Commons License 2008.02.24 0 0 65
akkor en is sztrajkolok.. holnaptol nincs viz, gaz es aram az utcadban. OK?
Skorpió Creative Commons License 2008.02.24 0 0 63
Ez így van, hiszen az összes privatizált állami vagyon az én munkámból (adómból) jött létre. De valamit valamiért! A régi tulajdonosviszonok mellett nem működött, most majd fog. A jövőben remélhetőleg már nem nekem kell dotálnom a MÁV veszteségét.
ooloo Creative Commons License 2008.02.24 0 0 62
Attól még nem lesz igazad.
Előzmény: Törölt nick (58)
acetofive Creative Commons License 2008.02.24 0 0 61
latom, latom, azt is hogy nem erted...
te allitasz vmit (a vagyont a vasutasok hoztak letre), en cafolom, te megerosited a cafolatomat.

tehat akkor megegyezunk, hogy a mav vagyont nem a vasutasok a ketkezuk munkajaval hoztak letre. max. hasznaljak tobb , de inkabb kevesebb sikerrel.
Előzmény: Antisystem (51)
Antisystem Creative Commons License 2008.02.24 0 0 60

Nézd, kérdés, hogy mit, milyen jövőt akarunk. Ha egyre nagyobb társadalmi különbségeket, ha kétfokozatu Magyarországot, akkor le Gaskóékkal. Ha szolidáris országot, a társadalmi különbségek csökkentését, akkor Gaskóék mellé kell állni.

ÜdV 

Előzmény: Törölt nick (53)
telisport Creative Commons License 2008.02.24 0 0 59
De igen nagyon draga ,de ha igy megy tovabb akkor sokkal dragabb lesz.
Előzmény: Törölt nick (53)
Skorpió Creative Commons License 2008.02.24 0 0 57
Ha az én adómból jött össze, mert hogy állandóan veszteséges volt, akkor ne hőbörögjenek, nem az övék. Övék a veszteség.

"és a csóróbbak is igénybe tudják venni a szolgáltatást."

A csóróbbak miért tudnák igénybe venni? Ha csóró, akkor csóró... A csórók ma sem utaznak az IC-n, hanem mennek a személyvonattal.
Előzmény: Antisystem (49)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!