OFF: Szerintem abszolút semmi bántó nem volt a válasz stílusában, tárgyilagos volt. Én nem írnám le a csoportot a válasz alapján, biztos jó csoport lehet. Félreértés meg bármikor előfordulhat.
Szia! Bocsánat a válaszom stílusáért nem rám vall, csak úgy éreztem hogy tényleg h.-nak vagyok nézve. Remélem találtok valakit aki tud hozzátok csatlakozni. Zsófi
Szia! Igen csak a 24 körül vagy a 24Ft és a "24k-t" között van egy kis külömbség. Pláne egy olyan topikban ahol a szóban forgó nyelvet használó országban a korona a fizető eszköz amit k-val is szoktak röviditeni. Nem gondolom, hogy én lennék aki ennyire h.lye csak akkor írd úgy hogy ne legyen félre érhető. Amúgy nagyon szívesen mentem (mentünk) volna, de képzelem a válaszod stílusából, hogy milyen lehet. Köszi.
Szia! Ezek szerint te már kint vagy. Mi még itthon tanulunk (most kezdjük újra a nyár után) ezért érdeklődtem. Jövő nyáron tervezzük a kiköltözést. Hát sajnos akkor mi tárgytalanok vagyunk így. Remélem találtok magatok mellé valakit. Zsófi
Havi 24k-t fizetunk, ez oszlik fel attol fuggoen, hanyan jarunk az adott honapban. hetente 1x2 ora , altalaban hetvegen, kozponti helyen, altalaban beulunk valahova-szukosebben, de eddig elfertunk-altalaban gyakorlatokat vegzunk, meg beszelgetunk-parbeszedek, felolvasas utanni szovegertes.
Sziasztok! Ujra en. Kozel 1 eve osszejarunk tobben egy tanar vezetesevel hetente egyszer svedet tanulni. teljesen 0 rol kezdtuk, most ott tartunk ahol tartunk, valahol alapszinten. Most 3 szemelyre fogyatkoztunk, ami bizonyos szempontbol jo- a kerdes: lenne-e esetleg erdeklodo, jelentkezo, hogy kicsit bovitsuk csoportunkat?
Svédországba utaznánk majd, és azon belül nem igazán vágom hogyan kellene megoldani a dolgot, akinek van tapasztalata segíthetne kicsit.
A probléma hogy mi Lycksele-be mennénk ami 800km-re van Stokholmtól, hogy a legjobb mondjuk elosztani, oda repülni Stokholmba és aztán vonat vagy valami??
szia, hát Boten Annából nem lesz nagy szókincsed, de kezdésnek nem rossz:D így zenéből még tudom ajánlani Lisa Ekdahlt (->youtube, meg keress rá szövegre), bár ez attól függ milyen zenéket szeretsz. Kezdő, kimondottan nyelvtanulós szövegeket találsz itt: http://www.nordiska.su.se/komloss/
Érdekelne, hogyan ejtik a svédben az egyes betűkapcsolatokat, szavakat. Elméletben olvastam már erről, de nem tud javasolni valaki olyan svéd hallható szövegeket (pl. mp3-ban), melyekhez megvan az írott szöveg is, hogy lehessen követni, mit mond éppen? Eddig csak a Basshunter együttes Boten Anna számát találtam, meg hozzá dalszöveget, ami nem tudom, mennyire hiteles.
Ja, meg az érdekelne, a "karikás" "a" betűn (å) mi a neve annak a karikának, van-e egyáltalán valami neve, ill. a norvégok, dánok is ugyanígy nevezik-e.
sziasztok! ha valaki szeretne svédül tanulni, írjon bátran! anyanyelvű vagyok. e-mail: av3531@gmail.com és ha valaki nem pesti, akkor tartok órát skype-on is:).
Är det någon som är i behov av extra lektioner i svenska? Jag är här för att lära er allt jag kan och kanske lite till. Jag finns i centrala Budapest och erbjuder lektioner i en lugn miljö.
Valakinek nincsenek meg véletlenül a Nybörjarsvenksa c. könyvhöz tartozó hangkazetták? Nekem megvan a könyv meg a munkafüzet, és már jóideje hajkurászom a kazettákat. Elég drágán lehet kapni őket :-/
Szóval szeretném lemásolni, vagy ha valaki le tudná nekem másolni, megköszönném, kifizetném, stb.
Sziasztok! Én is jelenleg svédet tanulok és találtam egy könyvesboltot ahol nagyon jó áron vannak szótárak. Pl: mi náluk vettük meg a svéd-magyar szótárat 3150 FT-ért. Teljes új. A címe: www.ingyenkönyv.com
Be kell mennünk a debreceni katedra nyelviskolához, érdeklődni mindenképp...aztán még ottvan az is hogy az egyetemen hátha van valaki aki tud svédül, és szívesen tanítaná is.Ha sikerült valamit megtudnod kérlek jelezd itt, vagy írj mailt a durczy0129[kukac]freemail[pont]hu ra!