Egész bank egy vicc kategória! Azon túl, hogy a hazai bankok közül utolsóként sikerült mobillal való fizetést összehozniuk sok évnyi késéssel, egy dolog.
De most a Onecard hitelkártyán ugye július 1-től megszüntették a visszatérítésre vonatkozó negyedévenkénti regisztrációt. (Ami már önmaga vicc volt, miért volt szükséges negyedévente rá regisztrálni? - bár a választ mégis tudjuk: pénzlehúzás)
Most újabban gyakorlatilag már semmi visszatérítésre nem lehet számítani, mivel a semmit sem érő kuponokat gyűjtse akinek 2 anyja van, a pénzbeli 1%-os visszatérítések pedig havonta max 1.000 Ft-ot érnek csak. Na erre szerettem volna beregisztrálni, mert hát ez sem megy ugye automatikusan. Így a hitelkártyám fenntartási díja sem fog visszajönni, de majdnem.
Na de online hibát jelzett a regisztrációnál. Bementem bankfiókba, ahol az ügyintéző kattintgatott jobbra-balra, továbbá aláíratott egy mindenféle marketing szemét elfogadására hozzájáruló nyilatkozatot, hogy ennek hiánya okozza a regisztrációm ikertelenségét. Már itt szerintem fel kellett volna hagyjak az egésszel, de utána továbbra sem engedi a rendszer a regisztrációmat. Az ügyintéző megadta ilyen eshetőségre az elérhetőségét, emiatt jeleztem neki e további problémát. Mire a válasza az volt, hogy a kollégái 2-3 nap átfutást írtak rá. :) Raiffeisenéknél 2021-ben napok kérdése, hogy átfusson egy hitelkártya visszatérítésre vonatkozó online regisztráció, amiben havi max. 1.000 Ft lesz érintve.
Igazából mindettől függetlenül sokszor felteszem a kérdést, hogy egyáltalán mi a francért tartom még meg ezt a hitelkártyát? Anno külföldi kocsibérlések miatt váltottam ki, de manapság már elég egy sima dombornyomott debit kártya is. Még második kártyának megtartom egyelőre, ha összejön ez a regisztráció, de ha nagyon felhúzzák az agyam ennyi ügyfelet szívató töketlenkedéssel, akkor megy a levesbe és megszüntetem a fenébe. Elvégre van egy halom fintech kártyám.
Azt hiszem egyébként, hogy ez a hitelkártyázás idehaza kezd kimúlni, előnyük megszűnt emiatt csökken is a számuk. De ettől függetlenül a Raiffeisen rugalmatlansága, informatikai lemaradása elképesztő.
Július 1-től OneCard-nál csak az élelmiszerboltos 1% visszatériítés lesz negyedévente max 3 ezer Ft összegig. Helyette a kuponokat erőltetik. Sok értelme nem lesz így már.
A Gránit Bank sokkal innovatívabb, kedvezőbb szolgáltatásokat kínál, érdemes megnézni a honlapját, a lekötött betét is 3.3%, a bank fejlődik, szépen nő a saját tőke és a mérlegfőösszeg.
A raiffeisen számlámat már több éve megszüntettem.
Hát gyerekek az agyam eldobom hogy mi folyik a Raiffeisen Banknál ha hitelt akarsz felvenni. Senkinek se ajánlom ez a tortúrát ami ott van. (otthon felújítási kamat támogatott hitel) A feleségem kb 3 éve vett fel lakásvásárlásra az Unicreditnél. Az ott ehhez képes sétagalopp volt. A szerződést még 06.02-án aláírtuk és elvileg a hitel folyósítási dátuma is arra szól, de a pénz még sehol és ki-be rohangálunk a bankból mert mindig valami hiányzik nekik. Ma reggel még azt mondták hogy órák kérdése és jön a zsé. Délután meg hogy szerda-csütörtök. Így nem lehet semmit se tervezni a szakikkal. Nevetséges.
A számlám már évek óta ott van. Azzal nincs bajom. Az új appjuk nekem nem jön be. Ellenben gyorsabb, mint a régi, csak nekem hiányos a régihez képest. Sokszor muszáj ez miatt a webes felületen megnyitni hogy minden adatot lássak. Telon meg ezt nem szerettem.
Van olyan raffis fórumozó köztetek, akinek van push üzenet sms helyett tranzakciós infókra? Pár ismerős szerint nekik van push, de nekem premium gold 2.0-nál se a mobilbankban, se a netbankban , se a kondíciós listában nem találok ilyet.
Ha valaki június 30-ig tervez számlát nyitni, írjon rám, mindketten jól járunk :-)
Amennyiben az Ön ajánlására ismerőse lakossági bankszámlát nyit új ügyfélként 2021. június 30-ig, és használja azt a jövőben mindennapi pénzügyeinek intézésére, úgy Ön és az ajánlott ismerőse is az alábbi táblázatban szereplő jóváírási összegekre lehetnek jogosultak.
Ügyfélajánló Programban résztvevő számlák:
Díjnyertes Számla és Aktivitás 3.0 Számla 15 000 Ft Neked és nekem is Premium Gold 2.0 és Premium Select számlacsomag 20 000 Ft Neked és nekem is
Mai napon kaptam a banktól egy fura SMS-t: mintha egy tavaly már megszüntetett állandó átutalást hajtott volna végre ma ismételten. Az utalás utáni egyenleg is teljesen fals értéket mutat az SMS-ben. Beléptem a netbankba, és semmi nyoma az átutalásnak és az egyenleg is OK. Mással volt már ilyen?
Köszi szépen mindkettőtöknek! Nem is utalok, csak és kizárólag utánvét játszik :) Ez alól kivétel a netflix és a blizzard. De nekik is csak játszóskártya adatok mennek.
Ahogy kivi000 írja, a Local fülön látható számlaszámra utalás az bankon belüli forintutalás. Csak ne felejtsd el a közleménybe beírni az ott látható azonosítószámot.
Ha a Rafis gyűjtőszámlájukra utalsz akkor az sima bankon belüli utalás.
(Egyébként szerintem a kártyás fizetés - más esetben főleg - biztonságosabb mint az utalás, mert ha gáz van akkor kártyánál lehet chargeback-et kérni, míg utalásnál max. perelhetsz.)
Igen, de én ugye sosem adom meg a kártyaszámom, mindenféle ősi indián törzsi babona okokból. A kérdés, ha utalok Ft-ban a Revolutra, akkor hogy számolja ennek a díját a Raffi.
Premium Gold 2.0-ról ha utalnék Revolut számlára Ft-ban, azt szerintetek milyen díjszabással számolják? Merthogy a kondíciós listában csak Ft utalás belföldre és EUR/egyéb deviza utalás külföldre van. Hozzáteszem, nem akarom megadni a Revolutnak a számla adatait, szal mindenképp utalnék ha lehet.
van olyan köztetek, akinek premium gold 2.0-ja van és saját magának utal havi 400-at külső bankszámláról, s ezt elfogadja a Raiffeisen a kedvezményes számlavezetési feltételnek?